2008.02.04. 12:51:27
Aki ismer engem innen a topicból, az tudja a véleményem Rijkaardról. De most nekem is meg kell védenem. Egyetlen dolog van amiben egyetértek az előttem szólókkal, az pedig Deco játéka. Borzalmasan gyengén teljesít, Frankie pont addigra rakta padra Gudjohnsent, mire az izlandi elkezdett formába lendülni a középpályán. Ezért ha már Xavi pihen, akkor Gudjohnsent kellene beküldeni. Deco csapnivaló, el van szálva magától, fenyegetőzik és ugyanakkor a teljesítménye egy nagy zéróval jellemezhető. Nyáron meg kell szabadulni tőle.
De egyébként Thuram jól játszik, lassabb, mint Puyol, de nagyon jól helyezkedik és hihetetlen jó szeme van még mindig a pályán. Nem csak látja, olvassa is a focit. Rijkaard helyében én is vele pótolnám Carlest, Marquezzel cserélgetném. A védelemmel amúgy semmi gondot nem látok, Zambrotta is kezd belelendülni.
Nézzük a támadósort. Bojan a világ egyik legtehetségesebb játékosa, lelkes, gyors, jól cselez és hihetetlen erős a lába. Nem gondolom, hogy Rijkaard hibázna, hogy játszatja, és én is ennyit tenném be a gyereket, jelenleg az Ő lelkesedésére és motiváltságára van szüksége a csapatnak, valamint Henryval jól megértik egymást nem mellesleg.
Ronaldinho kapott 15-20 percet, neki most ennyi van a lábában, Rijkaard pedig elkezdi játszatni, mindig picit, de egyre többet, nem lehet tudni, hogy visszanyeri-e a formáját, de a mester egész héten azt magyarázta, hogy lassan, fokozatosan fogja bedobni a srácot, támogatom.
A Giovanni kérdésről pedig annyit, hogy szerintem a leggyengébb tini sztárunk, flegma, nem túl alázatos és egyellőre nem is találja annyira a ritmust. De minden tehetsége megvan hozzá, csak a hozzáállással van baj. Tegnap például jól kavart a meccs végén a szélen, nem volt rossz meccse.
Összességében egyetértek, nem ez volt Rijkaard legrosszabb meccse, a cserékkel és a felállással sem voltak nagy gondok, legfeljebb Deco esetében.