Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.19. 15:21:54

Replay írta:
Frank Rijkaard írta:A 4-4-2-ben a középső középpályásoknak sokkal több védekező, a szélsőknek meg több támadó feladatuk van. A védelem adott, középre menne Yaya és Xavi, akiknek sok védekező feladatuk lenne, a szélekre meg Messi és Iniesta/Dinho. A MU-ban nagyon jól csinálják, CR és Nani/Giggs se szakadnak bele a védekezésbe, viszont középen Carrickék kőkemény munkát végeznek.
A két zseni meg végre együtt nyomhatná elöl. A lényeg, hogy a két belső középpályásnak meg kell szakadnia, nagy munkát kell végezniük.

-------------------------------Valdés----------------------------
Puyol-----------Marquéz---------------Milito------------Abidal
Messi-----------Yaya Touré------------Xavi------------Iniesta/Dinho
-----------------------Eto'o--------Henry-----------------------

Szerintem nem lenne rossz, a két szélső pedig irányítana a szélről.
Majd látjuk :)
Akárhogy is játszunk majd, Deco tuti nem fog kimaradni.
Mit gondolsz Rijkaard-nak van annyi bátorsága, hogy bedobja a Fantastic Fourt? :) Nem hiszek benne sajnos....Jó, hogy eddig lehetősége sem volt rá a sérülések miatt, de mégsem próbálkozott a dologgal. Pedig egy ilyen 4-4-2-őt, amiben mind a 4 sztár helyet kap, el tudnék képzelni, csak mondjuk akkor Xavi helyett Iniestát raknám Yaya mellé, mert védekezésben jobb a srác meglátásom szerint. De mondom, a nagy 4-esre nem sok esélyt látok. Nem lepne meg Gudjohnsen sem, bár a magyarázat, mi szerint a robosztus skótok ellen ő lenne a megoldás, kicsit vicces számomra. Főleg, ha emiatt Iniesta vagy Xavi pihenne....

Nem mellesleg emlékszem arra a Rangers elleni meccsre ősszel, ahol Eidur papa olyan béna volt, mint az állat....
Replay
Director del Fútbol

2008.02.19. 15:18:29

Frank Rijkaard írta:A 4-4-2-ben a középső középpályásoknak sokkal több védekező, a szélsőknek meg több támadó feladatuk van. A védelem adott, középre menne Yaya és Xavi, akiknek sok védekező feladatuk lenne, a szélekre meg Messi és Iniesta/Dinho. A MU-ban nagyon jól csinálják, CR és Nani/Giggs se szakadnak bele a védekezésbe, viszont középen Carrickék kőkemény munkát végeznek.
A két zseni meg végre együtt nyomhatná elöl. A lényeg, hogy a két belső középpályásnak meg kell szakadnia, nagy munkát kell végezniük.

Akárhogy is játszunk majd, Deco tuti nem fog kimaradni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.02.19. 15:14:38

Hát-hát.. érdekes amit Frank próbálgat... de Guddy bevetése kissé morbid, mibel elég régóta nemjátszott és nem egy ilyen kemény meccsen kéne bevetni. Két csatár kissé kockázatos lenne a skótok ellen de nem rossz ötlet.
Ha akarom nagynehezzen megértem Frank taktikáját, de jó csatárokhoz jó irányítók is kellenek.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2008.02.19. 15:05:26

A 4-4-2-ben a középső középpályásoknak sokkal több védekező, a szélsőknek meg több támadó feladatuk van. A védelem adott, középre menne Yaya és Xavi, akiknek sok védekező feladatuk lenne, a szélekre meg Messi és Iniesta/Dinho. A MU-ban nagyon jól csinálják, CR és Nani/Giggs se szakadnak bele a védekezésbe, viszont középen Carrickék kőkemény munkát végeznek.

cruyff
Entrenador del Barça

2008.02.19. 14:37:17

---------------------Valdes---------------------------
--------------------------------------------------------
--Puyol-------Milito-----------Marquez-----Abidal---
---------------------------------------------------------
------------------------Touré---------------------------
--------Iniesta---------------------------Xavi-----------
------------------------Eto'o-----------------------------
----------------------------------------------------------
------Messi--------------------------------Henry------

Bocs, R10 és Deco. :(
VISCA EL BARCA!
barcamessi
Jugador del Barça

2008.02.19. 14:34:25

Hát ha valóban erről a 4-4-2-ről susmutolnak, akkor én így raknám össze a kezdőt:

-------------------Valdes-----------------
---Puyol---Marquez---Milito---Abidal---
----Iniesta----Xavi----Yaya----Messi---
---------------Eto'o------Henry----------

Aztán ha nagy sz..ban leszünk, amire remélem nem fog sor kerülni, akkor meghúznék egy ilyen felállást:

-------------------Valdes-----------------
---Puyol---Marquez---Milito---Abidal---
--------------------Yaya------------------
-----Iniesta---------------------Messi----
------------------Ronaldinho--------------
--------------Eto'o-----------Henry-------

Nah vélemények? :oops: :P :D
V I S C A E L B A R C A
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.02.19. 14:30:28

grecki írta:Ezt inkább a humor topikba Z... :wink:
...pedig azt hittem, hogy elégszer írtam le a "nem fog megvalósulni" részt :D
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.19. 14:27:43

Ezt inkább a humor topikba Z... :wink:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.02.19. 14:15:37

Játszunk kicsit :D
-----------------Valdes--------------------
---------Puyol---Milito---Thuram---------
Iniesta-------------------------------Messi
--------------Xavi----Yaya----------------
-------------------R10---------------------
-------------Eto'o--------Henry-----------

Nem kis húzás lenne, ha ezt rendesen meg tudnák csinálni. Ehhez persze az kéne, hogy Iniesta és Messi nagyon nagy mezőnymunkát végezzenek. Rossz oldala lehet a dolognak, hogy így a támadásból nagyban kimaradhatnak.
A közéépályán szerintem meglenne a stabilitás, 4 védős renszerben sincs 2-nél több szűrűember.
R10 középen való játéka vethet fel kérdőjeleket, de ezúttal nem csatárként őrlődne belül, hanem irányítóként osztogathatna, ami a mostani kondícióját és az ellenfelet figyelembe véve lehet, hogy előnyösebb.
Elől a két csatárzsenit ki kell szolgálni, asszem ebben nem lenne hiány, ha mindneki komolyan venné itt a dolgokat.
Nem mellékesen együtt játszhatna a négyes. Idegenben gólokért megyünk, erre így igencsak nagy esély lenne. Ha pedig a két szélső rendesen visszazár, akkor a védelemben sem történhet égszakadás-földindulás.

Ezt most leírtam úgy, hogy 0%, vagy ennél is kevsebb az esély. Mind1.
Mivel ez nyilván nem fog megvalósulni ezért mindenképp a 4-4-2-t favorizálom. És itt sem vetném el feltétlen a 4es fogat egyszerre történő játékát :idea:
JOEY20
Jugador del Barça

2008.02.19. 14:13:50

Én is megnézném mit tud alkotni az Henry Eto'o páros.Az első meccsükön is elég jól játszottak egészen Eto'o sérüléséig(Inter ellen).Én mindenképpen megpróbálnám aztán a második félidőbe jöhetne Messi és R10.Egy próbát sztem megér.Bár ez nem is olyan próba ez a biztos siker 8)
Forca BARCA
barca99
Llegenda del Barça

2008.02.19. 13:37:58

Ha ez megnyugtat, nekem se. :D

Nagyon kíváncsi vagyok a felállásra. Bár nem értem Messi miért nem fér el egy 4-4-2-be, meccsek óta figyelem, hogy visszajön az emberrel. Iniesta mehetne bal szélre, Xavit azonban mindenképpen hagynám Touré mellett középen. Neki jól megy a válogatottban is abban a szerepkörben.

Ronaldinhora meg nagyon kíváncsi lennék kezdőként. De lehet jobban járunk, ha nem teszik be a skót darálóba. Belegondolni is rossz, hogy szokás szerint háttal áll a kapunak, megkapja a labdát, fedezi, majd egy jól szituált skót fiatalember a fűbe törli. Esetleg ha már nem elég frissek, becseréli (vele kapcsolatban a hétvégét várom nagyon - ha a tökutoló Levante ellen, otthon nem lesz kezdő, és nem játszik jól [nem fut], akkor nem sok mindenről lehet beszélni.)
bando8
Jugador del Barça

2008.02.19. 12:49:36

jó tudom ilyen szerkezetben nem játszottunk még soha de nekem ez tetszene:

-----------------------Valdes---------------

Puyol-----Marguez------Milito------Abidal

-----------Xavi---------------Touré--------

Messi-------------Iniesta---------------R10

---------------------Eto'o--------------------

persze én zambrottát nem hagynám ki dehát még a keretben sincs:(
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.02.19. 12:30:15

OvaMind írta:A Bojan (ez alatt a labdaátvételi hiányosságait értem most) még bőven van hova fejlődnie. Én ).
Hát én nem tudom,hogy én melyik meccset néztem,de Boojantól egyetlen egy labda nem pattant el!Gondoljunk csak arra,mikor az egyik hazai meccsen mostanában Xavi inditásából ?büntetőt? harcolt ki,mert nem pattant tőle el a labda!Fizikálisan gyenge,de technikailag nagyon jó,képzett játékos!

Óóóóó,végre ott van mind a 4 ász a keretben! :D Ha a védelem hozza a stabilitást,ezt a meccset is lehozzuk!Náam kezdő lenne a Puyol-Milito-Rafa-Abidal védőnégyes!A többit innem nem tudom megítélni,mivel Deco nagyon kezd belejönni,míg R10 is!Szóval itt csak az utolsó edzés után döntenék,hogy 4 kp-val vagy a szokásos felállással játszunk!

Celtic-Barcelona 0:2

Hy!
.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.19. 10:51:54

Habár a Rangers 4 ponttal vezeti a skót bajnokságot, mondhatni a Celtic jó formában van. Nyilatkozhatnak bármit, kizárt dolognak tartom, hogy olyan végtelenül deffenzív antifoci felfogással lépnek majd otthon pályára, mint a Rangers. A Rangers akkor a továbbjutás érdekében játszott így, mert úgy kalkuláltak, hogy az 1 pont elég lesz, de azt az 1et nem kockáztathatják (még jó, hogy aztán a Lyon bebüntette őket idegenben :) ). A Celticnél bizonyára tudják, hogy egy hazai 0-0lal esélyük nem lesz Barcelonában. Amúgy meg szerintem pont a támadó szekció legerősebb náluk, akkor miért játszanának ők is 9-1 játékfelfogással? Nem hiszem, hogy csak a tisztes helytállás lenne a céljuk, mert abban nincsen pénz. Szóval én személy szerint jóval nyíltabb felfogást várok annál, mint ami a másik skóciai meccsünkön volt. Persze az elején inkább taktikai harc fog folyni, meddő mezőnyfölényt mutat a Barca. De a 2.félidőben már jó esélyt látok a szép focira. Nagyon örülnék, ha az első 20 percben tudnánk rúgni egy gólt, de sajnos erre nem sok esély van. Mindenesetre jót tenne a meccsnek, bár negyed annyi semleges néző sem fogja megtekinteni a találkozót, mint a nap két slágermeccsét.
A felállásunkról: Puyol-Rafa-Milito-Abidal fog kezdeni a védelemben. Középpályán valószínűleg Deco marad ki most. Xavi jó formában van, jót tett neki az a kis padozás. Yaya talán kipihente már az ANK-t, a hétvégét inkább csak bemelegítésnek és kis pihenésnek szánta neki Frenki. Init pedig egyértelműen a BL-re pihentette. A támadóknál sosem lehet tudni, mire számíthatunk. Tartok tőle, hogy Gio-Henry-Messi kezd majd, szünetben pedig beáll R10 és Samu. Én nagyon örülnék, ha legalább 1 félidőt együtt játszana R10, Samu és Messi. Sajnos ebben a szezonban eddig csak egyszer adatott meg. Nem hinném, hogy Samu kezdeni fog, nem áll még készen rá. Dinho mostanában meg csak negyedórákat kap sajna.
No, egyelőre csak ennyit akartam. :) Jah, és a tippem 1-2. 8)
Titinho
Director del Fútbol

2008.02.19. 10:49:34

Tegnap Rijkaard amúgy a délutáni edzésen felhagyott a 4-3-3-as rendszerrel és kipróbálta a 4-4-2-es rendszert, mivel Eto'o és Henry is egészséges. VÉGRE :!:
Messit hagyta ki a csapatból és a helyére Iniesta-t tette. Szerintem ez annak is az eredménye, hogy mostanában a középpálya elég gyenge (ahogy Cruyff is mondta) és a Celtic ellen a labdatartásra fogják ráfektetni a hangsúlyt! Állítólag ezért próbálgatta.
Így nézett ki tegnap az 'A' csapat az edzésen:

----------------Valdes--------------

-Puyol---Márquez---Milito---Abidal-

-Iniesta---Xavi------Touré---Deco-

-----------Eto'o------Henry----------

Te jó ég...jó is lenne végre Eto'o-Henry közepen! Phúú... :twisted:
Aug. 26.-a óta nem volt a keretben amúgy együtt a Fantastic Four...több mint fél éve! Igaz, hogy Ronnie és Messi most a padon kezden, de megnézném, mire képes így ez a csapat. Aztán jöhetnének a 2. félidőre. :roll:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Messi-#19
Capitá del Barça

2008.02.18. 22:08:51

OvaMind írta:Az mindenképpen jó hír, hogy idegenben kezd a csapat. Gólt kell rúgni idegenben, akkor nem lesz probléma. Mindenesetre nem tudom elképzelni, hogy a Celtic kiejtse a Barcelonát. Már csak azért sem, mert a BL-ben kiválóan, a kupában relatíve jól teljesít a csapat. Igazolódjon be a papírforma!
hát ja szerintem minden barca szurkoló ezt akarja hogy " Igazolódjon be a papírforma"!
Kép
Més que un club
kennyke
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.02.18. 21:52:42

szerintem meg az kedves edzo ba jobban tudja ki egeszseges, mint valami magyar pletykalap :roll:
Varga Tamás írta:Én egyet nem értek. Az NSO Zambrottát egészségesnek írja, akkor miért nem viszi magával a tulipán? Puyolt akarja megint a jobboldalon játszatni? Nem teljesen értek vele egyet. Bojan meg hadd pihenjen csak egy kicsit, van még ideje bizonyítani, elfáradni. Az utazó keret jó, de Zambit mindenképp magamal vittem volna. Na, mindegy, majd látjuk.
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.02.18. 21:51:11

A Bojan témáról pedig csak annyit, hogy egyelőre tőle sem vagyok elájulva,kiválóan lő, de fizikálisan és technikailag (ez alatt a labdaátvételi hiányosságait értem most) még bőven van hova fejlődnie. Én kevésbé hiányolom, mint Gudjohnsent, aki a nagyobb rutinjával, és az északi stílusával ezen a meccsen tudott volna adni valami pluszt a csapatnak. Sokan szidják, tény, hogy nem egy Eto'o szintű játékos, de erősebb, mint Bojan, jobban fejel, emellett néha a cselei is bejönnek(ilyenkor én is meglepődök).

Ezzel együtt szerintem elöl jól rakta össze Rijkaard az utazó keretet, hátul én is hiányolom Zambrottát, és remélem nem a rengeteget bakizó Marquez lesz Milito társa középen, Puyol pedig a jhv. Ez hiba lenne.
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.02.18. 21:40:23

Az mindenképpen jó hír, hogy idegenben kezd a csapat. Gólt kell rúgni idegenben, akkor nem lesz probléma. Mindenesetre nem tudom elképzelni, hogy a Celtic kiejtse a Barcelonát. Már csak azért sem, mert a BL-ben kiválóan, a kupában relatíve jól teljesít a csapat. Igazolódjon be a papírforma!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.02.18. 17:15:02

Akárki mást,csak Dos-t nem vittem volna most magammal!Megmutattam volna neki,hogy nem lehet csak úgy felelőtlenül eladni a labdát,mert annak megisszuk a levét!Egyébként is,az Osasuna ellen csereként jó volt,de kezdőnek még nem jó!Egyébként mindennel egyetértek,Puyol-nak szerintem nem szabad majd annyit felfutkároznia!Ha nem engedjük a gyors játékukat és nem megyünk bele a skót fociba,akkor simán hozzuk a meccset!

Hy!
.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.02.18. 17:02:57

Bojan jó lesz majd a Levante ellen hétvégén, amit valószínüleg simán behuzunk hazai pályán. Giot sztem fölösleges elvinni, helyette mehetne Zambi ha azt mondjátok egészséges. Gio túl agressziv, és vagy Messi vagy Gio, lehet választani, mert a 2ő nem fér meg egyszerre a pályán.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.02.18. 16:59:26

Én egyet nem értek. Az NSO Zambrottát egészségesnek írja, akkor miért nem viszi magával a tulipán? Puyolt akarja megint a jobboldalon játszatni? Nem teljesen értek vele egyet. Bojan meg hadd pihenjen csak egy kicsit, van még ideje bizonyítani, elfáradni. Az utazó keret jó, de Zambit mindenképp magamal vittem volna. Na, mindegy, majd látjuk.
Kép
Messi-#19
Capitá del Barça

2008.02.18. 16:52:06

Brasil írta:kedves messi#! szerinted ki lenne a "szerencsés" ellenfél?
hát ha salke továbbjut az :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Messi-#19 2008.02.18. 20:58:39-kor.
Kép
Més que un club
Messi-#19
Capitá del Barça

2008.02.18. 16:50:14

ÉN MINDENKÉPPEN BOJAN-T VINNéM EL !!! GIOVANNI NAGYON AGRESSZÍV ÉS MEG KELL NEKI MUTATNI HOGY HA CSAK SZABÁLYZALANKODNI TUD, AKKOR NEM KELL JÁTSZANI SE
Valaki nem tudja hogy miért van az, hogy töltöttem fel az oldalra egy képet amit eraktam avatarnak de nem jeleníti meg,és az összes userbaros elemet se! pls segítsetek!! ](*,) ](*,)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Messi-#19 2008.02.18. 17:29:13-kor.
Kép
Més que un club
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.02.18. 16:38:35

Hmm.. sztem a 4esünk nemlesz egyszerre pályán... Rolnaldinhot mindenképp kezdőbe kell tenni, Henry kezdene az ugy jó lenne és végén Eto'o váltaná mivel sajnos nemtud 90 percet végig futkozni még.
Ronaldinhot viszont ha most nem teszi kezdőbe az súlyos hiba lesz, egy ilyen kaliberü játékost nem engedhetünk meg magunknak hogy a padon csücsültetünk...
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése