Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Titinho
Director del Fútbol

2008.03.19. 13:55:14

Ronaldinho&Barca írta:Köszönjük Titinho az infókat.:) teljessen egyetértek veled a kezdőben.
Egy kérdés csak Touréval most miújság??? fáj a háta, de fontos meccseken ittlesz vagy hogyisvan ez???
Pontosan. Elhalasztotta a műtétet a szezon végéig, addig pedig gyógykezelésekkel és edzésekkel próbál készülni a meccsekre. Azért is maradt ki az Alméria ellen, hogy a Valencia ellen játszhasson.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
gekkodan
Director del Fútbol

2008.03.19. 13:54:30

Titinho!

Kösz az infokat :)

Remélem a következő hegyi beszédet tényleg Jézus fogja tartani, talán attól változik is a helyzet:)

A szőke katasztrófa jelződön még mindig szakadok :) És valamiért ez gáz...

Nehéz dolgunk lesz a Valencia ellen, esélyeinket 30-40% körül látom. Egyetlen igazi esélyük Európára a kupagyőzelem, a bajnokságban egyébként nem rosszak mostanában és ne felejtsük el, hogy már lőttek egy idegenbeli gólt, ráadásul 1-1 a Camp Nou-ban nem rossz, nekik kedvez a helyzet.

Ne legyen igazam, de szerintem bukni fogjuk :cry: Ezt a formánk és a felsoroltak miatt gondolom...
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.03.19. 13:48:17

Köszönjük Titinho az infókat.:) teljessen egyetértek veled a kezdőben.
Egy kérdés csak Touréval most miújság??? fáj a háta, de fontos meccseken ittlesz vagy hogyisvan ez???
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Mikorka Kálmán
Barça B

2008.03.19. 13:47:45

Azt nem tudom, miért nem játszhatna végre a csapat két ékkel, és mögöttük Iniestával, vagy Smárival, valahogy így:
---------------- VV ----------------
Zamb -- Puyol -- Milito -- Abidal
-------------- Touré --------------
--- Xavi ---------------- Iniesta --
----------- Gudjohnsen ----------
------- Eto'o --------- Henry -----

Kicsit Milanos a gyémánt felállás, de nekik is bejött már egyszer-kétszer. És annyira nem bonyolult, hogy ne tudnánk megcsinálni. 8)
Mi ideget megettem má'... Nehogymá' megmondja valakinek valaki, hogy valami!
Titinho
Director del Fútbol

2008.03.19. 13:29:32

Ronaldinho nem került be a Valencia ellen készülő keretbe :!:

Íme a keretünk:

Kapusok: Valdes and Pinto

Védők: Zambrotta, Puyol, Milito, Thuram, Abidal, Sylvinho

Középpályások: Xavi, Touré, Edmílson, Iniesta, Gudjohnsen

Támadók: Eto'o, Henry, Bojan

Ronaldiho tehát megint kimaradt. Csak tegnap tudott edzeni egy 40 percet illetve ma délelőtt már együtt edzett a többiekkel, de nem került fel a listára. Oleguernek tegnap megint történt valami a kezével, az orvosok majd megmondják, hogy mi van vele. Jó hír viszont, hogy visszatér Zambrotta a jobb oldalra és Puyol így újra középen játszhat.

Az én kezdőm holnapra, vagyis szerintem így fogja a pályára küldeni a fiúkat a Míster:
Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Touré, Guddy/Iniesta - Iniesta/Bojan, Eto'o, Henry.

Nagyon remélem, hogy Iniesta kezd a középpályán de ahogy Rijkaardot ismerem Guddy fog kezdeni és Iniesta a jobb oldalt fog játszani. A 2. félidőben majd lejön úgy az 55.-58. perc környékén a "szőke katasztrófa", helyette Bojan játszik majd, Iniesta pedig visszalép a középpályára. Már nem 1x csinálta így és szerintem most is így lesz...mondjuk a jelenlegi helyzetben nemnagyon csinálhatna mást... :? A lényeg, hogy NYERNI kell holnap és bejutni a döntőbe!!! Ez talán adhatna majd egy lökést a következő bajnokikra.

U.I.: Laporta egyébként extra pénzt ajánlott fel a fiúknak a tegnapi edzésen, ha továbbjutnak a Valencia ellen. Txiki is tartot egy jó 20 perces "hegyibeszédet" a motivációról. Remélem valamennyire hatni fog rájuk... :roll:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
pityi
Jugador del Barça

2008.03.19. 12:43:02

Félek a holnapi mecsstől.Nagyon sok a sérült ,nagyon nincs egybe a csapat.Azért jó lenne ha nyernénk de nagyon nehéz lesz.A bajnokságot már elbuktuk a kupát azért jó lenne behuzni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.03.19. 12:21:06

Szerintem a holnapi meccset behúzzuk, ha nemis simán de befogjuk. Jó lenne tudni az összeállítást, akkor többet tunánk. Szerintem egy erős támadó sorral lenyomjuk őket. És persze egy kis akarat is kéne a gépezetbe...
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
djtrack
Capitá del Barça

2008.03.19. 01:15:32

ennyi sérültel esélytelenűl fogun kiállni!!! a góllövőcípőnket maximum xavinál találjuk meg!!
gergo9
Director del Fútbol

2008.03.19. 00:21:46

És többen lenyilatkozták a játékosok közül hogy 110% beleadatak... :roll:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.03.18. 23:53:12

Azért igencsak sajnálhatjuk, hogy nem nyertük meg az otthoni meccset... Ennyi helyzetet kihagyni, hihetetlen. :shock:

És az a mentalitás, ami azon a meccsen megvolt, hova lett? :roll:
Varatrix
Director del Fútbol

2008.03.11. 18:32:45

Szurkolókén ugy érzem hogy az a minimum hogy ezt vissza vágót a Barca megnyeri és tovább jut hisz a bajnokságba lassan eláshatjuk magunkat.

Visca el Barca!
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.03.11. 18:29:20

A visszavágó jövő csütörtökön, 20.45 perckor kezdődik. Na, ilyen kezdési időpontra sem emlékszem Spanyolországból. A meccset Mejuto González vezeti. Ő vezette a Barca-Villarreal kupa-negyeddöntőt is.
Kép
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.28. 23:49:44

No, úgy néz ki a Getaféval fogjuk játszani a döntőt. :D
Legyen így, és vágjunk vissza a tavalyiért. :twisted:
mypeter
Entrenador del Barça

2008.02.28. 23:23:15

Azért ebben a szezonban nem kaptunk olyan hú de sok gólt.... :roll:

cruyff írta:Jól játszottak. De egy valamit nem értek. Miért van az, hogy ha 89 percen keresztül jól játszunk és nálunk van a labda, akkor abban a fennmaradó 1 percben kapunk gólt? A Barca ellen szerintem még a REAC-nak is lenne reális esélye, hogy egy gólt "találjon"... és ezért félek egy kicsit a celtic elleni visszavágótól, a komolyabb ellenfelekről nem is szólva... valahogy nagyon peches szezonunk van... :?
Fernando
Llegenda del Barça

2008.02.28. 21:34:18

Ákocka írta:Fernando, igazad van, de én nem csak erre a meccsre gondoltam. A Valencia egy hazai bajnokin se nagyin erőteti a támadást, mert nem megy nekik. Viszont a védekezésük már kezd tűrhető lenni, főleg hogy Timo is kezdi meghálálni a bizalmat.
Az a Valencia már a múlté mint "az a Barca is" aki bugdácsolt :wink:
4 forduló óta nem találtak legyőzőre. 2 fejlődő tendenciát mutató csapat játszott tegnap :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
cruyff
Entrenador del Barça

2008.02.28. 20:57:07

gekkodan írta:
cruyff írta:Jól játszottak. De egy valamit nem értek. Miért van az, hogy ha 89 percen keresztül jól játszunk és nálunk van a labda, akkor abban a fennmaradó 1 percben kapunk gólt? A Barca ellen szerintem még a REAC-nak is lenne reális esélye, hogy egy gólt "találjon"... és ezért félek egy kicsit a celtic elleni visszavágótól, a komolyabb ellenfelekről nem is szólva... valahogy nagyon peches szezonunk van... :?
Ez azért kicsit erős. Általában jellemző, hogy az a csapat amelyik agyontámadja magát és nem jönnek be a próbálkozások, az beszív egy gólt. Így szokott lenni. Mivel az ellenfeled átengedi a területet és kvázi a félpályáról indítod a támadásaidat, így élelmes helyzetben egy csapat ilyenkor sikeres kontrát tud vezetni. Tegnap ez volt a séma. Nem hiszem, hogy itt Barca-szindrómáról kellene beszélni, főleg úgy, hogy a bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt. A védelmünkben akad néha gikszer, de nem ez a jellemzője a hátsó alakzatnak. Alapvetően jól végzik a dolgukat. Ez ami tegnap történt egy teljesen egyszerű séma, bármelyik csapatnál előfordulhat. Az első 20 percben be kellett volna lőni a helyzeteket és nincs ez. Onnantól már ők hajtanak és mi pedig kellemesebb tempóban növelhettük volna az előnyünket.

Ennyi, nem több.
Nem ez a lényeg. A REAC-ot szándékos túlzásként hoztam fel persze, de nem itt van a kutya elásva. Minden meccsen rendre elkerülhető gólokat kapunk. A Barca mindig a határon futballozik. Én nem emlékszem olyanra, mikor nem hajszálon múlt volna a továbbjutásunk vagy a győzelmünk, viszont sok olyanra emlékszem, hogy simává tehettük volna. És igaz ez az egyenes kiesési szakaszra, éppúgy mint a bajnokságra. A tavalyi szezont csak mi tudtuk IGY elveszteni... (lsd... :arrow: Sevilla -Barca, Barca-Betis, Barca-Espanol...Barca-Getafe Getafe-Barca kupa...stb) de Most legalább már annyit elértünk, hogy többet futnak a játékosok, így egy esetleges labdavesztésnél (többnyire) azonnal vissza tudjuk szerezni a zsugát, ami létkérdés egy ilyen taktika mellett... ez az elmúlt hónapokban nem volt így... a csapatot mintha kicserélték volna hozzáállásban, de a belső védők még sokszor rosszul helyezkednek, Henry pedig továbbra sem érzi a játékunkat... a celtic ellen továbbmegyünk, de figyeld meg, szenvedve... jobb csapat ellen pedig egyszerűen nem lehet majd ENNYIRE kinyílni......
VISCA EL BARCA!
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.02.28. 20:55:30

Fernando írta:
Ákocka írta:Jah, és még annyit szerettem volna mondani, hogy egyetlen dolgot nem értek csak Koemannal kapcsolatban: miért ilyen deffenzív focit képvisel?
Mert az egy dolog, hogy játékosként védő volt, de könyörgöm, ő a leggólerősebb védő a football történelmében! 503 meccsen 193 gól. :shock:
Könyörgöm a Barca ellen idegenben ki ne játszana védekező/biztonsági focit? 8) Még a Real is, kb ugyanolyan meccs volt mint a december 23.-ai csak jobbak voltunk lényegesen, és a végén a gólunk is megérdemelt volt :wink:
Egyrészt, a folyamatos nyomást bravúrosan, és szerencsésen egyszerre átvészelték. Ez dicsérendő, s roppant bosszantó. Számomra az Atl. M. - Real . M. mérkőzésen átéltek jutottak eszebe, az is roppant bosszantó volt. Azért álljunk megy egy pillanatra. A Valenci csapatában többnyire technikás, támadójellegű játékosok szerepelnek, akiktől ilyen formában kész csoda, hogy így állták a sarat. ha ennyire jó összjáték, sok lehetőség ellenére sem sikerül bevenni az ellenfél hálóját, az sokszor még többet von maga után. Tegnap hála az utolsó percekig való kitartásnak, s a lelkesedésnek sikerült kozmetikázni az erdményen. Ennek igen is, örülhetünk, hasonló hozzáálás ritkán mutatkozott meg az évben. Másrészt természetesen egy offenzív csapat rengeteg erőt mozgósít, jobban fárad, fejbenméginkábbb. A bajt tetézi, hogy a sikertelen próbálkozások könnyen kedvét szeghetik a játékosoknak, s figyelmetlenné válnak. Nem lehet végig támadni, s az ellenfélnek ilyenkor az a dolga, hogy a "semmiből" szerezzen gólt. Valóban, a Camp Nou-ban szököévente lehet támadó futbalal előrukkoló csapatot látni. Legutóbb talán a L'Pool volt, én a legutóbbi Clásicot nem tenném ebbe a kategóriába. A kihagyott helyzetek után könnyen lehet gólt kapni. Én azt tartom fontosnak, hogy mit láttam a gyepen, mennyi helyzetet, milyen hozzáállást. Ez nagyon jó, bizakodásra ad okot. Az eredmény pedig nem vészes, nekem itt senki se mondja, hogy a Valenciaz esélyes, stb. Badarság. Grat Hildebrand-nak!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.28. 20:51:15

Fernando, igazad van, de én nem csak erre a meccsre gondoltam. A Valencia egy hazai bajnokin se nagyin erőteti a támadást, mert nem megy nekik. Viszont a védekezésük már kezd tűrhető lenni, főleg hogy Timo is kezdi meghálálni a bizalmat.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.02.28. 20:48:59

Régi vesszőparipám, régi véleményem, hogy a Barcelona egykori játékosait, ne sértegessük, ne használjunk rájuk nem megfelelő jelzőket. Ronald Koeman az 1988-95 közötti időszak meghatározó alakja, a Barcelona labdarúgásának legendás alakja, legnagyobb örömünk szerzője. Lehet kritizálni, de sértegetni, bántó, illetlen jelzőkkel bántani - nem. Gondolkozzanak el ezen azok, akiknek inge - gergo9, gekkodan. Koemannak mi a lába ujjáig sem érünk. Sokkal több tiszteletet érdemelnek. Ugyanez a véleményem Bernd Schusterrel kapcsolatban is. Mint edzőt, lehet kritizálni, de csak kellő tisztelettel. Sokkal többet adott nekünk annál, mintsem sértegessük. Kik vagyunk mi, hozzájuk képest. Porszemek. :!:
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.02.28. 20:48:05

Egy dolognak mindenképp örülhetünk. Erre lehet már előttem más is rávilágított. Mégpedig az, hoy nem ismétlődhet meg az, ami tavaly a Getafe ellen. Azok számára, aki nem értené: egy döntetlen, mely lehet hogy nem igazságos, további erőket mozgósíthat a csapatban, további kemény munkára sarkallhat. Egy többgólos győzelem tudatában előfordulhatna az, ami nagyon sokunk számára felfoghatatlan, érthetlen volt egy évvel ezelőtt. A csapat elbizakodott, rosszul mérte fel a helyzetet, nem vette elég komolyan, s a figyelmetlenség egy óriási vereséget eredméynezett. Azt hiszem, ez a Barca sokkal jobb formában van, főként fejben, s így harcolni kell majd a Mestalla-ban, nincs alibbi. 50-50% esély van. Hajrá fiúk, meg kell mutatni!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Fernando
Llegenda del Barça

2008.02.28. 20:45:17

Ákocka írta:Jah, és még annyit szerettem volna mondani, hogy egyetlen dolgot nem értek csak Koemannal kapcsolatban: miért ilyen deffenzív focit képvisel?
Mert az egy dolog, hogy játékosként védő volt, de könyörgöm, ő a leggólerősebb védő a football történelmében! 503 meccsen 193 gól. :shock:
Könyörgöm a Barca ellen idegenben ki ne játszana védekező/biztonsági focit? 8) Még a Real is, kb ugyanolyan meccs volt mint a december 23.-ai csak jobbak voltunk lényegesen, és a végén a gólunk is megérdemelt volt :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.28. 20:32:41

OvaMind írta:1-1-jó mezőnyjáték ide, sok helyzet oda, a Valencia az esélyes.
Nem gondolnám hogy a Valenciának több a sansza. Még akkor sem, ha a 0:0 is nekik lenne jó. Nem tudom elképzelni, hogy ettől a Valenciától kikapjunk. Márpedig ha nem kapunk ki, akkor csak az a bizonyos 0:0 jelentené a kiesésünket... Abban viszont biztos vagyok, hogy betalálunk majd.
Mellesleg az akció felépitettségét tekintve a Valencia hasonló gólt lőtt nekünk tavaly ősszel...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.02.28. 19:42:00

Jah, és még annyit szerettem volna mondani, hogy egyetlen dolgot nem értek csak Koemannal kapcsolatban: miért ilyen deffenzív focit képvisel?
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.28. 19:39:34

Ez azért kicsit erős. Általában jellemző, hogy az a csapat amelyik agyontámadja magát és nem jönnek be a próbálkozások, az beszív egy gólt. Így szokott lenni. Mivel az ellenfeled átengedi a területet és kvázi a félpályáról indítod a támadásaidat, így élelmes helyzetben egy csapat ilyenkor sikeres kontrát tud vezetni. Tegnap ez volt a séma. Nem hiszem, hogy itt Barca-szindrómáról kellene beszélni, főleg úgy, hogy a bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt. A védelmünkben akad néha gikszer, de nem ez a jellemzője a hátsó alakzatnak. Alapvetően jól végzik a dolgukat. Ez ami tegnap történt egy teljesen egyszerű séma, bármelyik csapatnál előfordulhat. Az első 20 percben be kellett volna lőni a helyzeteket és nincs ez. Onnantól már ők hajtanak és mi pedig kellemesebb tempóban növelhettük volna az előnyünket.

Ennyi, nem több.
gergo9
Director del Fútbol

2008.02.28. 19:35:54

a hsz-som utolsó mondata nem teljesen értelmes.. Szval koeman-t is körülbelül annyira tartom mint a cikk megíróját :lol:
Válasz küldése