Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.13. 11:10:56

Ákocka írta: A BL-re valami okosságot azért ki kellene találnia, különben Sir Alex taktikailag sz@rrá fogja alázni. Már előre látom, hogy szeretett mesterünk nem adja fel a 4-3-3at, a MU meg jön 4-5-1ben, és teljesen uralni fogják a középpályát, és ezáltal a meccset is.
Egyetértek, kizárólag egy 4-4-2-ben gondolkodnék a hollandus helyében. Meg abban, hogy a védelem tegnapi szerencsétlenkedéseit hogy hidaljam át, mert ilyen védők mellett céronaldo úgy fog szaladgálni, mintha virágot szedne. Abidalból jelenleg nem nézem ki, hogy tudná fogni, Zambrottából meg azt, hogy Giggset tartja.... Szóval vannak gondok.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.04.13. 11:08:55

culinhoval egyetértek. G2S jól játszott, Ezqu meg alig volt játékban. Guddinak me végre jó meccse volt, kb. minden 10. meccsén tud így játszani. Én másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy Frenki már a keret kihírdetésekor eldönti, hogy kit mikor és kinek a helyére cserél be, és ezen nem változtat semmit a játék képe alapján. Szóval már megint elcserélte magát, elég durván. Persze már meg lehetett volna szokni, dehát az ember ritkán törődik bele ilyen ostobaságokba.
A BL-re valami okosságot azért ki kellene találnia, különben Sir Alex taktikailag sz@rrá fogja alázni. Már előre látom, hogy szeretett mesterünk nem adja fel a 4-3-3at, a MU meg jön 4-5-1ben, és teljesen uralni fogják a középpályát, és ezáltal a meccset is.
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.04.13. 11:08:49

Komolyan mondom mi a jóistent láttok ti Laudrupban és Guardiolában?
Ronaldinho .... cserben hagytál minket!
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.13. 11:07:25

Rijkaard nyilván marad év végéig. Nincs miről beszélni. Utána jön az EB, szerintem ha nem Guardiola vagy Laudrup lesz az edző, akkor simán eltarthat Júliusig a mizéria, mire leül valaki a padra.

Yaya Touré - a szikla.

culinho
Capitá del Barça

2008.04.13. 10:56:37

Sokan azzal véditek Frankot, hogy vele lettünk kétszer bajnokok és BL győztesek. Én viszont mindig arra gondolok, hogy akkor még itt volt Henk és miután ő 2006 nyarán elment, onnantól kezdve folyamatosan süllyed a teljesítmény.Ergó: én nem a bamba tekintetű edzőnknek tulajdonítom a sikereinket.
A tegnapi mecsre két észrevétel.Messit Giovanni helyére hozta be, nem pedig Exquerróra. A kis mexikói szerintem jól nyomta, fenn kellett volna hagyni, átvinni a spanyol helyére, aki ugyan néha lelkes volt, de nem tudott hozzátenni a játékhoz.
A másik Gudhjonsen helyére a töketlen Edmilsont. Nálam a brazil még talán Oleguernél is rosszabb.Miközben támadni kellett volna a középpályánk két vkp-ból és Xaviból állt, aki nem az irányításról híres.
Ugyanilyen taktikai szerencsétlenség volt szerdán, mikor a meccs legjobbját Bojant hozta le. Én laikusként nem tudom megérteni ennek az embernek a lépéseit és félek, hogy ez a szétesett védelem a Manchester ellen varázsol majd egy olyat,mint tavaly a Róma.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.04.13. 10:20:01

norbert55 írta: De az olaszok támadó szellemben nyomták 2006VB-n
Igen?! :shock:
Ezek szerint csak álmodtam a meccseiket, és lemaradtam azokról a támadófocis meccsekről. :? pfff

Lippi a kedvenc edzőm, és eredményorientált focit játszat, a keretnek megfelelő taktikával. Ha van lehetőség, akkor szépen is tudnak játszani a csapatai.
takivini
Capitá del Barça

2008.04.12. 22:54:03

bodorgabor írta:Laudrup: Nem vagyok biztos benne , hogy egy Barcelona szintű csapatot képes lenne-e kormányozni .
Nos valami ilyesmire céloztam vele kapcsolatban én is.
bodorgabor írta:Lippi: Abban nem értek veled egyet hogy Guardiolánál hátrébb van legalábbis szakmai tudása révén . Volt az Olaszoknak egy-két izzasztó mérkőzése de alapvatően az én szememben meggyőzően meneteltek.Igy akár el is tudnám képzelni vezetőként az egy másik kérdés , hogy elég karizmatikus vezető lenne-e ......
Nem is szakmai tudás révén gondoltam ezt a rangsorolást, ez az én kis saját ranglistám, lenginkább szimpátia szerint.

Ha már lista akkor:

1,Michael Laudrup
2,Rafa Benítez
3, Guus Hiddink
4, José Murinho - akármit is mondasz :D
5, Josep Guardiola
6, Marcello Lippi

(Wengert le se merem írni
:wink:
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2008.04.12. 20:53:46

Na igen. Ez is. Ilyeneken látszik hogy a Laporta féle vezetőség nem alkalmas már az irányításra. Szerintem óriási hibát követnek el (persze ezen már-már nem is lepődünk meg annyira :roll: ) ha Guardiola-t rakják a kispadra.

Több érv is Guardiola ellen szól.

1: Abszolút tapasztalatlan. Nem ugyaz az a kicsiket edzeni, mint felnőtt, néha sztárallűröket sem nélkülöző, befutott sztárokat.

2: Nem lesz tekintélye: Puyol-al, Iniesta-val, Xavival még együtt játszott. Edzőnek fiatal. Nem tudom hány éves pontosan, de múltkor néztem és még nincs 40. 36 vagy 38 körül lehet ha jól emlékszem. Na most milyen az ha az egykori játszótárs dirigál nekem? Elég fura érzés lehet. Bár hála Istennek ők hárman nem olyanok akik nem hallgatnának a mindenkori edzőre. De akkor is. Egy Mourinho-nak, vagy akárki más, ismert edzőnek a szavára sokkal jobban adnának a játékosok, mint egy ilyen fiatal, tapasztalatlan, eredményeket fel mutatni nem tudó edző szavára.

Mes que un club szellemiség ide, Mes que un club szellemiség oda, Mourinho is megfelelő edző lenne a következő szezontól kezdve. Csak Laporta nem lát túl a saját orránál, és kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, ami azt eredményezi, hogy nagyobbnál nagyobb ökörségeket követ el.

Rijkaardnak pedig egyetlen egy óriási hibája van. Nincs meg benne a korrektség. Más edző a Real meccs után már lemondott volna. Ő nem tette. Meg kell neki köszönni az eddig elvégzett munkát, és szerződtetni egy keménykezű, elismert, sikeres edzőt.
Kép
Dos Santos
Jugador d'estrella

2008.04.12. 20:42:49

Rapika írta:
Guardiola: Ellene mindenki a rutint hozza fel,de mikor Rijkaard jött a Barcához,tőle is tartottunk ien téren,ő sem volt egy befutott edző... :roll:
Azért Rijkaard a Barca előtt már Európa Bajnokságon vezette a Holland Válogatottat,nem is akárhogy.Meg volt egy éve a Holland 1.osztályban,igaz az nem volt vmi sikeres.De akkor is, ki volt próbálva élesbe,Pep viszont nem.
A legnagyobb probléma az, amikor a hülyeség akaraterővel párosul.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
Rapika
Entrenador del Barça

2008.04.12. 20:33:13

SZiasztok

Nálam a number one az Arsene Wenger,de az esély erre 0 sajnos.

Én támogatnám és örülnék Murinho-nak is,hiszen sztem van olyan kiváló edző,hogy nem csak egy bekkelős csapatot tud kialakítani.
A Chelsea-nél az illett,a játékoskeretet úgy szedette össze.
Itt várja őt egy bombaerős keret,technikás és gyors focit játszani tudó játékosokkal,megtalálná az ideális alakzatot ide is!

Benitez: nem tetszik,amit csinál! :D

Guardiola: Ellene mindenki a rutint hozza fel,de mikor Rijkaard jött a Barcához,tőle is tartottunk ien téren,ő sem volt egy befutott edző... :roll:
Kép
Kép
bodorgabor
Barça C

2008.04.12. 20:06:25

Vince!

Edző kérdés.......

Rafa Benitez : Ebben kérdésben bátran ki merem állítani egyet értünk .

Murinho: Továbbra is csak és kizárólag azt tudom hangsúlyozni , szerintem Mourinho nem való a Barcelona élére . Amit Xaviék Murinhoval játszanának az siralmas lenne megitélésem szerint .

Guardiola: A Barcelona meghatározó egyénisége VOLT. Jelen pillanatban a B-csapat élén első évét fogja lezárni .De nem mutatott fel szenzációs eredményt , így nem tudom elbírná e a nagycsapat súlyát .

Laudrup: Nem vagyok biztos benne , hogy egy Barcelona szintű csapatot képes lenne-e kormányozni .

Lippi: Abban nem értek veled egyet hogy Guardiolánál hátrébb van legalábbis szakmai tudása révén . Volt az Olaszoknak egy-két izzasztó mérkőzése de alapvatően az én szememben meggyőzően meneteltek.Igy akár el is tudnám képzelni vezetőként az egy másik kérdés , hogy elég karizmatikus vezető lenne-e ......

Hiddink : Nem ismerem eléggé Guus-t így véleményt se szeretnék mondani de szerinem akár meglepő eredményt is fel tudna mutatni a Premier Ligában.

Wenger: Valószínűtlennek tartom , hogy Wenger 'ott csücsül'-ne nyártól a Barcelona kispadján főleg ilyen szintű csapatépítés közepette. De hát erről nem mi döntünk Hanem Laportáék ......
takivini
Capitá del Barça

2008.04.12. 20:01:57

Capon írta:...
Teljesen jogos, egy-két győzelem a 6.-7. helyig jöhet a Getafe.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2008.04.12. 19:57:42

Laudrup-ot nem nagyon lehet még szerintem megitélni mint lehetséges Barca edzőt. Amit a Getaféval elért az valami szenzácios volt. Viszont minden sorozatban évről évre vannak meglepetés csapatok akikről utána évtizedekig nem lehet hallani. Ami mérvadó lehet Laudrup esetében az a Getafe bajnokságban elért helyezése. Most a Getafe nem is tudom olyan 12.lehet kb. a tabellán. Ez teljesen rendben van hisz kis csapat rövid a kispad. Nyilván nagyon ráfeküdtek az UEFA kupára. De viszont most hogy kiestek és ha tényleg annyira jó edző Laudrup akkor elkéne kezdeniük felzárkozni a bajnokságban. A végén kiderül.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
takivini
Capitá del Barça

2008.04.12. 19:41:26

bodorgabor írta:...
Hát nemtudom Gábor, az hogy edzőváltás szükséges az egyértelmű.
(Rijkaard a múlt, én viszont kifejezetten a jelenben érzem magam. :) )Nézzük sorban az általad említetteket:

Rafa Benítez: Abban igazad van, hogy nem szívesen hagyná ott a Liverpoolt, de ez a klub helyzetét tekintve nem csak rajta múlik. (gondolok itt a két tulajdonos viszonyára, illetve a helyzetére a Premier Ligában) Szerintem ha eljönne a Pooltól, számára az ideális megoldás inkább a spanyol válogatott lenne.

José Murinho: Amit írsz teljességgel jogos, hiszen a Chelseat nem lehetett egy játszó csapatnak mondani amíg ő volt a tréner (most se nagyon :lol: ), de nem tudhajuk hogy egy több sztárral felálló, támadó mentalitású, szép támadójátékot igénylő csapatnál mire lenne képes. A játékosok motiváltsága viszont garantált.

Josep Guardiola: Hát igen, abszolút tapasztalatlan edző, és azért a B csapattal nem alakít nagyot, nem tudom mire képes, ezért véleményt se mondanék.

más edzők:

Michael Laudrup: Amit a Getafe csinál(t) az valami egészen elképesztő. Nem tartom teljesen jogosnak azt hogy Laudrup olyan mint Schuster, szerintem a dél-madridi csapat idén sokkal jobb teljesítményt mint tavaly. Azt hogy motivációs gondjaink itt se lennének azt pedig a Bayern elleni meccs bizonyítja.Számomra ő a megfelelő választás.

Marcello Lippi:Nemtudom. Nem tetszett az Olaszok játéka a VB-n. Mondjuk legalább támadó felfogású volt. :D Az én rangsoromban ő még Guardiolánál is hátrébb van.

Guus Hiddink: Nem régen hosszabbította meg az orosz szövetséggel a kontraktusát 2010-ig érkezése (szerintem) esélytelen.

Arséne Wenger: Na persze. Szép álom.

Az pedig hogy Franket, már abszolút távozóként kezelem, az abból fakad, hogy biztos hogy megy az idény végén. Úgy gondolom hogy az ahol vagyunk az nem csak az ő sara. Jelentős része van benne persze, de szvsz az igazán jó játékos magát is tudja valamennyire motiválni. A 4-3-3-hoz való ragaszkodása miatt én pedig csak tisztelem. Meg hát holland. :D
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2008.04.12. 19:28:54

mer még a végén vmi orbitális mázli segitségével bl-t nyerünk
azt azert belathatnad h mazlinal egy kicsit joval tobb kell ahhoz h vki bl-t nyerjen... foleg a jelenlegi szituacioban h a chelsea mu liverpool harmas kozl 2-ot meg kell verjunk...
norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.12. 19:19:13

Barcaforever írta:
norbert55 írta:Tudna vki segíteni?Lippi támadó v védekező stílusban játszatta a csapatait.És mi volt a felállása?pl4-4-2.Előre is kösz.
Nem sok támadófelfogású olasszal találkoztam eddig. :wink:
De az olaszok támadó szellemben nyomták 2006VB-n
the Legend
Barça B

2008.04.12. 19:18:33

gekkodan írta:Számomra ez a Laudrup úr egyre szimpatikusabb, simán elfogadnám ha közte és Guardiola között kéne választani. Utólag megnézve a Bayern-Getafe meccset azt mondhatom, megérett szerintem egy nagy csapat edzői székére.
de a getafét nem érdemes összehasonlitani a barcával. én a getafét ezek után sokkal nagyobbra tartom. ezek bazz 10 emberrel 115 percen keresztül is tudnak küzdeni viszont a barca....
laudrup sztem ugyanaz mint schuster egy névtelen jol küzdö csapatban sikereket ér el viszont egy nagyobb csapatba ahol nagyok az elvárások már nem ugy jönnek az ereddmények( persze még ez a szutyok real igy is 7 ponttal vezet elöttünk :? )
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.04.12. 19:16:49

norbert55 írta:Tudna vki segíteni?Lippi támadó v védekező stílusban játszatta a csapatait.És mi volt a felállása?pl4-4-2.Előre is kösz.
Nem sok támadófelfogású olasszal találkoztam eddig. :wink:
Kép
norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.12. 19:14:18

Tudna vki segíteni?Lippi támadó v védekező stílusban játszatta a csapatait.És mi volt a felállása?pl4-4-2.Előre is kösz.
Dos Santos
Jugador d'estrella

2008.04.12. 18:57:19

Akkor se bontanék meg egy 100-as papírzsebkendőt,ha Laudrup jönne,de azért nyugodtabb lennék,ha egy Lippi vagy egy Pellegrini nevű szakember jönne.Guardiola meg akármilyen tehetséges tréner,akkor is zöldfülű.Nincsen semmi nemzetközi tapasztalata.Úgyhogy nálam egyenlőre csak max másodedzőként jöhetne számításba.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.12. 18:36:33

Számomra ez a Laudrup úr egyre szimpatikusabb, simán elfogadnám ha közte és Guardiola között kéne választani. Utólag megnézve a Bayern-Getafe meccset azt mondhatom, megérett szerintem egy nagy csapat edzői székére.

Yaya Touré - a szikla.

norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.12. 11:58:10

Nem.Itt már sztem elvan döntve h Ha mindent nyerünk ha semmit Rijkaard megy.Ha BL-t nyerünk legfeljebb szépen megy el.Ez olyan mint h már tuti h Ronnie megy de ezt nem mondhatják hivatalosan.Az új edzőre én is kíváncsi vok.Lippi ha tudna támadó focit játszani és nem igazolná le a fél olasz válogatottat akk jöhet.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.11. 22:08:11

bodorgabor írta:Nem tudom megérteni azokat az elöttem szólókat akik Rejkaard ellen szólalnak meg ! Azért van 1-2 dolog amit ilyenkor sem szabad semmi , de semmi képpen sem elfelejteni: Kivel lett a Barcelona Bajnokok Ligája győztes és Spanyol Bajnok egyszerre a neve ennek a szakembernek : Frank Rejikaard .....Sokan erre azt felelnék , hogy Frankból kifgyott az elszántság az erő és kicsúszott a csapat irányítása a kezéből és , hogy morális válságba sodorta ezzel a csapatot . Szerintem Frank van olyan motivált edző , hogy ezt ne tegye meg szerintem nem lehet Rejkaardra hárítani a felelöségget . na most mi lesz akkor ha menesztik ki is jöhetne ?? Mondjuk Benizet??? Nem fogja a Kölyköt és a Liverpoolt pont most ott hagyni ez még elképzelésnek is megbukott (Laporta Szerint) vagy Mourinho ???? Igaz sikeres lenne a csapat , de amilyen footballt játszana abba belegondolni is rossz .....Legetséges , hogy mindent megnyerne a Barca de olyan ötlettelen játékkal "Brillírozna" ...... Guardiola esetleg ???? Egy ilyen multú és ilyen jelenű csaatot rábízni egy Zöldfülűre . Tudjuk róla , hogy nagyon jó játékosa volt a barcának de mint edző ...A szakmai tudása megkérdőjelezhető hiszen egy éve vezeti a barcelona B csapatát de ez egy ilyen csapatnál én személy szerint nem hinném hogy elég lenne............Várom a hozzáfűzéseket!!!!
Erről itt tessék tovább folytatni :wink:
Dos Santos
Jugador d'estrella

2008.04.11. 21:57:31

the Legend írta:én csak attol félek h rijkaard mégis marad mer még a végén vmi orbitális mázli segitségével bl-t nyerünk és megkegyelmeznke neki és akko jövöre is ez a szenvedés lesz majd.
ezt a csapatot sztem nem mourinho hanem lippi tudná felrázni, amihez hozzányul arannyá válik :D
Igaz,hogy eddig a sorsolás nekünk kedvezett,de ha megverjük európa legjobb formájába lévő csapatát,akkor mindenképpen megérdemeljük a sikert.De még ha így is lesz,akkor sem tartom valószínűnek,hogy Rijkaard marad.
the Legend
Barça B

2008.04.11. 21:37:50

én csak attol félek h rijkaard mégis marad mer még a végén vmi orbitális mázli segitségével bl-t nyerünk és megkegyelmeznke neki és akko jövöre is ez a szenvedés lesz majd.
ezt a csapatot sztem nem mourinho hanem lippi tudná felrázni, amihez hozzányul arannyá válik :D
Lezárt