Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.21. 18:56:28

Pestre csak 9-10 környékére ér fel, de már így is nagy szelek voltak a nap folyamán. :)
in to exile
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2008.04.21. 18:53:58

http://www.youtube.com/watch?v=CwAxuLKZOFc

tegnapi heti hetes legnagyobb jelenete...46ms-nél gálvölgyit kell figyelni :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.04.21. 18:53:18

Danka00792!
Én is legóztam, ma is megvannak a legóim. De mi az az FTP? Én elég elmaradott vagyok, kb. olyan ez, mintha azt kérdezted volna, hogy mondják a jó napot!-ot kínaiul. Azt is elképzelheted, hogy nekem kb. 3 éve van mobiltelefonom, és egy éve van csak internetem itthon. MP3-lejátszóm meg nincs is, meg DVD-lejátszóm sem. Most tervezem egy digitális fényképezőgép beszerzését, de csak azért, mert rávettem magam egy 10 napos franciaországi nyaralásra, és a régi fényképezőgép elég avítt már.
Azt viszont javaslom, hogy próbáld ki: nyáron, nagy melegben, ha van rá lehetőséged, egy pajtában, szénaboglyán, a szabad ég alatt aludni. Felejthetetlen érzés. Olyan jókat, olyan nyugodtan sosem aludtam. A tiszta, falusi, friss levegő, a széna finom illata - hátborzongató. Reggel a tücsökciripelésre ébredni, a harmatos fű erős illatát érezni - semmivel sem pótolható érzés, örök emlék.
Kép
Danka00792
Director del Fútbol

2008.04.21. 18:48:10

Victor_Valdes írta:Minjárt olyan vihar lesz, hogy kiszaladok a házból! :lol:
Jaja itt is készülödik, amilyen jó idö volt délután, leizzadtam a buszon, most meg ugy fuj a szél....
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.21. 18:28:35

Minjárt olyan vihar lesz, hogy kiszaladok a házból! :lol:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Danka00792
Director del Fútbol

2008.04.21. 18:07:33

Varga Tamás írta:...
barca99 írta:...
Én a mostani korban vagyok gyerek, szóval furcsa érzéssel olvastam az írásotokat.
Elöszöris én, és sokan még rajtam kivül nem birnám/nk elkébzelni minimum egy MP3 lejátszo, Mobil vagy PSP ((stb...) :lol: ) nélkül az életet. :)

Majdnem más: Nemtudom szokta e valaki nézni a Viasat3 csatornán a Kölykök címü müsort. Én egy részt láttam, annyi elég is volt, de nem ez a lényeg. A müsornak van egy olyan része, ahol a sztárvendégtöl kérdezhetnek a gyerekek mindenféle kérdéseket. Lényeg: Volt egy fiu, 5 éves lehetett, alig tud beszélni, kérdése: Mi az az FTP? Hát emberek, nekem leszakadt az állam. Ezt a nemzedéket/nemzedékemet el lehet nevezni Kocka Nemzedéknek. Hogy van az, hogy az 5 éves kis lurkó kérdése nem az például hogy mi a neve Micimacko haverjának, vagy hány építökocka kell egy ház építéséhez? "Mi az az FTP?"

Én kissebb koromban nem mezökön feküdtem a tértig érö füben egy almafa alatt, és néztem az eget, hanem LEGO-ztam, Építökockáztam stb... de hálát adok az égnek, hogy nem most vagy kb 3-4 évvel ezelött születtem. Jó, az építökocka például nem valami mesébeillö jelenet, mint például a "mezö-s" de fényévekkel jobb, mint hogy 4 évesen már az életemet a számítógép elött töltsem.

Ha most azt nézzük, hogy kb 10 év alatt mennyit változott a világ, akkor megint 10, és megint 10 év mulva mi lesz? Elsö szava gyereknek nem Anya vagy Apa lesz, hanem: "Kérjük helyezze a meghajtóba a lemezt" (najo ez egy mondat :) )
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.04.21. 17:41:00

Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.04.21. 17:31:06

barca99!
Ez mind így igaz, ahogy leírod. Én csak 13 évet éltem benne gyermekként, de boldog voltam, kiegyensúlyozott és örmökkel teli. Az egy soha vissza nem térő kor volt, békés, nyugodt, tiszteletteljes. Megvolt mindenem, amire szükségem volt. A nyarakat mamámnál töltöttem egy 90 lelkes kis faluban, szénaboglyán aludtam, présházban laktam, a kertben a tyukokat hajkurásztam. Láttam, ahogy megjelent az inszeminátor bácsi, vállig érő kesztyűt húz fel, a tehén hátsója mögé áll, és vállig beletolja a kezét a hátsójába, hogy megtermékenyítse, és kiborjú legyen. Igazi házi tejet ittam, amit akkor fejtek le, még testmeleg volt. Aki nem ivott olyat, nem tudja mit vesztett. Térdig érő fűben heverésztem, néztem az eget, esténként a mamámmal a kert végénen lévő megdőlt, öreg almafa törzsén üldögéltem, aki a még régebben letűnt korról - szovjet, német bevonulásról, az "úri világról", a tagosításról, édesanyám gyerekkoráról - mesélt. Én mérhetetlenül és határtalanul boldog voltam. Esténként elmentem a kultúrba, ahol volt egy kopott fekete-fehér tévé, egy rozzant kazettás magnó, és a korabeli slágereket hallgattuk, kergetőztünk, beszélgettünk, és néztük a naplementét, a csillagos eget. Telefon csak a falu boltjában volt, még az oldalán kurbli. Ültem szekéren, tehén hátán, láttam, ahogy nagymamám elvágja a 'kokas' vagy a 'tik' nyakát, és abból lesz a vasárnapi ebéd. Anyám helyett anyám volt. Egy letűnt, boldog, csalódásoktól mentes kor örök emlékei ezek. A mai gyerekek elképzelni sem tudják ezt, és súlyos hiányérzettel nőnek fel. Életük nem lehet teljes, nem lehet olyan boldog, mint a mienk volt.
Az iskolában akadályversenyeket rendeztek, nyáron építőtáborba, úttörőtáborba mentünk. Zánkára, vagy Bólyba kukoricát címerezni. Mennyi emlék, bárcsak visszatérnének. Nem tudjátok mit vesztettetek. Nem volt internet, számítógép, CD-lejátszó, MP3, digitális fényképezőgép. De kisgyerekként megismertük a fákat, az állatokat, rovarokat gyűjtöttünk, faleveleket ragasztottunk a füzetbe. Örülök, hogy akkor, és nem ma voltam/vagyok gyermek. A ma világa egy elveszett világ, egy halálra ítélt nemzettel. Mi magunk ítéltük halálra magunkat.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.21. 14:37:20

Gondoljatok csak bele, 1990 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk
és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil.Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
MCdonaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíroskenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.

:D
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.20. 12:18:00

A témát hanyagoljuk, menjetek chatre, ha erről akartok beszélni.
Tim
Mezei fórumozó

2008.04.19. 18:17:07

Nem lenne szerencsés ha minősíteném a szentkoronarádiót,vagy a kurucinfót,és még sorolhatnám mert nem akarok vitatkozni senkivel politikáról,pláne egy szurkolói oldalon.. :wink: De gondolom nem volt túl nehéz találni egy szakállas "pénzembert"
Nekem viszont ilyen képet talált a google Károly Róbertről
Kép
Szerintem hasonlít annyira mint a bankár..Akkor most kinek is van igaza?! :lol:
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.04.19. 18:14:01

Marhaság!
Ebben az országban mindenféle szent korona marhasággal foglalkozó bugris honlap onthatja a butító, fájdalmas hülyeségét. Nekem miért nincs ilyen ostobaságokra időm? Csak nem azért, mert dolgozom. Ezeknek is azt kellene, és nem tömnék a fejünket ilyen dilettáns ökörségekkel. Holnapután meg az jön, hogy Mátyás királynak a miniszterelnök adta a portréját.
Kép
Aprieto

2008.04.19. 17:43:34

Kommentár nélkül:

Döbbenet: Károly Róbert helyett egy befolyásos üzletember van a 200 forintoson

"Meglepő, döbbenetes és vérlázító felfedezést tettünk: a bankjegyen nem Károly Róbert, hanem egy ma élő, befolyásos üzletember található. A probléma nem az, hogy modell kellett az elkészítéshez, hanem , hogy egy olyan ember lett a minta, akinek teljes mértékben köze van a pénz világához. Úgy tűnik, ebben az országban már mindent lehet."

Kép

forrás: SzentKoronaRádió ( http://szentkoronaradio.com )
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.04.18. 18:36:16

Végre újra megy a demonoid.com! Mióta vártam már erre. 8)
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.17. 23:07:40

Xbox360: A Microsoft mindenképpen a Sony előtt akarta kiadni a nextgen cuccát, így egy kicsit elkapkodott a konzol. Ha napi szinten nyúzod a gépet, hamar meghibásodik. Plusz hűtést kell rá venned, bár állítólag mostanában kissé újrátervezték a dolgot, így jobban bírja. Előny, hogy flashelni lehet, így a netről szedheted le hozzá a játékokat, ekkor viszont nem játszhatsz online. Ha megveszed eredetiben a játékot, akkor pedig fizethetsz az Xbox Live-ért, hogy online játssz. Negatívum, hogy nem valami erős a gép (a jövőt tekintve), ráadásul a HD-DVD is megbukott, így max. duplarétegű DVD-n jönnek ki a játékok (Persze ez most nem baj, mert simán elfér még, és a mostanában kapható DVD-írókkal is ki tudod írni, nem kell semmi spéci cucc.) Plusz a legolcsóbb arcade-verzióban nincs beépített winchester, amire pölö a játékmentéseket rakod, de egyes játékok telepítenek is egy keveset az első indításkor, hogy ne mindent a lemezről olvasson a gép, ezzel is kímélve az olvasófejet és/vagy csökkenti a töltési időt, ect. Tehát ha mégis ezt veszed, mindenképpen olyat ajánlok, amiben 20 gigás (talán ezzel adják) beépített vinyó van.

PS3: Jóval "jövőállóbb" (sry Kazinczy), mint az Xbox, erősebb a hardwere, és ami még nagyon nagy előny, hogy blu-ray lejátszója is van, így amíg egy duplarétegű-DVD ca. 9 gigát tárol, addig egy blu-ray 25-öt, de a duplarétegű 50-et is. Tehát évek múlva ha nagyobbak lesznek a játékok, a PS3 előnyben lesz. Hátránya, hogy egyelőre csak az eredeti játékokat futtatja, de gőzerővel dolgoznak a feltörésen. Viszont Sonyéknál az online játék teljesen ingyenes. Itt alapból van 40 giga de hamarosan behozzák Európába is a 80 gigás verziókat. A kontrollere mozgásérzékelős, de lassan kijön (vagyis kapható lesz Európában is) az a verzió, ami pluszban rezeg is. Természetesen ez is vezeték nélküli. A játékok ára tényleg borsos, de ha nem teszkóban vagy ilyen helyeken veszed, olcsóbban is megúszod. Ha használtan veszed be, vagy régebbi a gém, akkor még olcsóbban. :) Persze lassancskán ide is betör majd a warez, de akkor alapból ugrik az online móka. Nem beszélve arról, hogy mivel maga a blu-ray disc és az író sem olcsó, ezért a kalóz játékok is 5000 ft körül kezdődnek majd szerintem. Plusz ha filmet akarsz nézni, akkor ezen tudsz blu-ray filmeket nézni, amiknek sokkal jobb a minősége, mint egy mezei DVD-nek. Előbb utóbb pedig el is fog terjedni, anno a DVD is "legyőzte" a VHS-t. Akár még Linuxot is telepíthetsz rá, így egy low-PC-t is helyettesít. Zenehallgatás, filmnézés, netezés firefoxxal, etc... Bár nem hiszem, hogy ez a része érdekel, de ha kell, akár cikket is keresek neked erről a részéről.

Próbáltam pártatlanul írni, de azért biztos érződik, hogy Playstation-párti vagyok. :)

Összegezve: az Xbox jobban megéri anyagilag, már van warez is, ami nem is olyan drága (sőt...). A PS drágább, de azt garantálom, hogy tovább is fogja bírni. Azé a jövő. Warez egyelőre kérdőjel, és ha betör, akkor sem biztos, hogy olyan olcsó lesz, mint az Xboxnál.

Dönts tehát belátásod/"pénztácrád" szerint, én személy szerint a Sony masináját ajánlom. :wink:
Aprieto

2008.04.17. 22:55:58

Ha a lazulás miatt mennél ki akkor biztosíthatlak iszonyat mértékben fogsz rábszni (ne haragudj a fogalmazásért), mert az, hogy az utolsó suttyó segédmunkás két hét alatt húz fel két sor téglát az nem követendő példa. És nem azért tart ott Spanyolország ahol, hanem a másik véglet miatt! És ha te, mint friss husi ezt követed akkor jó esetben rövid időn belül itthon találod magad, rossz esetben Barcelona külvárosában az utcán.

Persze ehhez hozzájön hogy nem éri meg nekik adót csalni / trükkökhöz folyamodni és sorolhatnám, mint a magyar embernek itthon... de ebbe ne menjünk bele szerintem.

Egyébként meg a spanyoloktól nem kell elszállni... egy átlagos keresetű spanyol nem él _sokkal_ jobban, mint egy átlagos keresetű magyar itthon.

Amennyiben a franciákat vennénk górcső alá más lenne a helyzet. :roll:
gergo9
Director del Fútbol

2008.04.17. 22:39:35

Amugy én is gondolkozom hogy ki kéne költözni pont a miatt amit előbb említett a kolléga :wink: . Nagyon tetszik a görögök,spanyolok,olaszok életfelfogása. Lazák, türelmesek egyszerűen [auto_cenzúra] mindenbe(jó értelembe). 2 hetet voltam kinnt Barcelonába, szembe építettek egy szállodát míg ott voltunk egy 10m soron 2 sor téglát húztak fel a srácok, a boltok akkor nyitottak mikor a tulaj felkelt stb. És mégis mennyivel előrébb tartanak mint mi hihetetlen.
Tim
Mezei fórumozó

2008.04.17. 22:34:55

VictorValdes19 írta:majd ősz tél környékén beszeretnék szerezni v 1 XBOX 360-at v 1 PS3-at sztetek melyiket "vegyem meg" :?: Melyik jobb melyiket érdemes megvennem az ár az a XBOX 360 mellet szól (nem vunk valam gazdagok :) )
Tedd egymás mellé a kettőt: xboxra van varez,viszont ez esetben elfelejtheted a live-ot mert le fognak tiltani..Sok játék van rá,amiket könnyű beszerezni,képminőség,kezelhetőség rendben van.
PS 3: Nincs varez(egyenlőre ),PS Home-ból rendszeresen frissítik a firmwaret
kevés játék van rá még,és nem is a legjobbakat hozzák be belőlük(bár ez izlés kérdése) viszont mégis kapsz egy blue-ray lejátszót, grafika nagyon jó,bár kell hozzá egy jó tv is,de ez igaz az xboxra is. Ha csak az árát nézed akkor drága de ahogy mondani szokták,már csak olcsóbb lesz.
Kép
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.17. 22:17:03

Tesó! Ahogy MSN-en is mondtam én mindneképp az XBox-ot javaslom. Habár nekem PS3-am van, utólag belátom, hogy egy XBox sokkal jobban megérte volna.

A PS3-nak jobb a kép minősége, de aránytalanul drága, és sok olyan funkciója van, amit nem feltétlenül tudsz kihasználni. Az XBox sokkal egyszerűbb és olcsóbb is. Ráadásul egyszer már játszottam a 360-al, és elsőre jobbnak tünt a PS3, bár a joystick egy kicsit fura volt.

barca99 írta:10 év múlva kikellene költözni
Ha rendesen megtanulod a nyelvet, és valami tisztelséges melóhoz jutsz, akkor megéri. Már nem csak azért, mert Spanyolországban olyan jó lenne, hanem mert már szánalmas és kibírhatatlan ami ebben az országban folyik. :(
in to exile
Danka00792
Director del Fútbol

2008.04.17. 21:43:17

VictorValdes19 írta:majd ősz tél környékén beszeretnék szerezni v 1 XBOX 360-at v 1 PS3-at sztetek melyiket "vegyem meg" :?: Melyik jobb melyiket érdemes megvennem az ár az a XBOX 360 mellet szól (nem vunk valam gazdagok :) )
Én nemvagyok valami okos ezen a téren, de azért egyet kettöt tudok. (nem 100% hogy igaz, de szerintem igen :lol: )
Na én X360at ajánlom. Gyengébb mint a PS3 az tény, de az Xre könnyebb programozni játékot, PS-re pedig nagyon nehéz, és jelenleg ott tartunk, hogy semmivel sem szebbek a PS játékok mint az X360-é.
Másik, ami az XBOX mellett szól, hogy sima DVD kell bele. A PS3-ba pedig HD DVD vagy pedig Blu Ray (vagy valami ilyesmi) ezek pedig 4000-6000ft-be kerülnek ami elég huzos, ha másolni akarsz játékokat. Meg hát ha jol tudom akkor az XBOX az olcsóbb is.
Még 1 ok, az XBOX gép jobban néz ki :lol: (ez persze ízlés)
Remélem tudtam segiteni valamit, nem vagyok egyébként elfogult szerintem, mert nekem nincsen egyiksem, és nem is tervezem a vételt. (Azt viszont hozzá kell tenni, hogy XBOX topicban olvastam ezeket, és nem PS3-asban vagy pedig semleges-ben, de lehet benne valami)

Szerk.:
Viccen kívül tényleg foglalkoztat, hogy kb. 10 év múlva ki kellene költözni...
Ha szobatársat keresel :lol: Tudd kihez kell fordulni :lol:
Aprieto

2008.04.17. 21:33:43

PS3.
Jelentősen erősebb.

XBox360-at ha rákötöd HD tvre akkor má majdnem ottvagy, de azért mégsem :)

Szal PS3.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.17. 21:21:17

majd ősz tél környékén beszeretnék szerezni v 1 XBOX 360-at v 1 PS3-at sztetek melyiket "vegyem meg" :?: Melyik jobb melyiket érdemes megvennem az ár az a XBOX 360 mellet szól (nem vunk valam gazdagok :) )
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
gergo9
Director del Fútbol

2008.04.16. 23:07:34

Mi voltunk kint 2004ben nyáron kéthetet egy Barcelona-tól nem messze található kis üdülőfaluban nyaralni akkor kb a kéthétből 10 napot zuhogott az eső!!! Ráadásul mikor megkérdeztük az idegenvezetőt hogy meddig szokott a rosszidő tartani akkor megnyugtatott hogy a legutobb is csak 2 hétig esett folyamatosan :? :? :lol: Vagy már ez is a klímaváltozásnak tudható be? :?
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.16. 22:59:52

Hát asszem megvan a tökéletes Földi Paradicsom számomra... 8) Egy deka eső nincs, mindig jó idő van, tengerpart, a kedvenc csapatom...

Viccen kívül tényleg foglalkoztat, hogy kb. 10 év múlva ki kellene költözni...
senzu
Entrenador del Barça

2008.04.16. 22:53:41

már tudom, miért lép le Ronaldinho :D
http://index.hu/politika/kulfold/barcelona197/
Lezárt