Xbox360: A Microsoft mindenképpen a Sony előtt akarta kiadni a nextgen cuccát, így egy kicsit elkapkodott a konzol. Ha napi szinten nyúzod a gépet, hamar meghibásodik. Plusz hűtést kell rá venned, bár állítólag mostanában kissé újrátervezték a dolgot, így jobban bírja. Előny, hogy flashelni lehet, így a netről szedheted le hozzá a játékokat, ekkor viszont nem játszhatsz online. Ha megveszed eredetiben a játékot, akkor pedig fizethetsz az Xbox Live-ért, hogy online játssz. Negatívum, hogy nem valami erős a gép (a jövőt tekintve), ráadásul a HD-DVD is megbukott, így max. duplarétegű DVD-n jönnek ki a játékok (Persze ez most nem baj, mert simán elfér még, és a mostanában kapható DVD-írókkal is ki tudod írni, nem kell semmi spéci cucc.) Plusz a legolcsóbb arcade-verzióban nincs beépített winchester, amire pölö a játékmentéseket rakod, de egyes játékok telepítenek is egy keveset az első indításkor, hogy ne mindent a lemezről olvasson a gép, ezzel is kímélve az olvasófejet és/vagy csökkenti a töltési időt, ect. Tehát ha mégis ezt veszed, mindenképpen olyat ajánlok, amiben 20 gigás (talán ezzel adják) beépített vinyó van.
PS3: Jóval "jövőállóbb" (sry Kazinczy), mint az Xbox, erősebb a hardwere, és ami még nagyon nagy előny, hogy blu-ray lejátszója is van, így amíg egy duplarétegű-DVD ca. 9 gigát tárol, addig egy blu-ray 25-öt, de a duplarétegű 50-et is. Tehát évek múlva ha nagyobbak lesznek a játékok, a PS3 előnyben lesz. Hátránya, hogy egyelőre csak az eredeti játékokat futtatja, de gőzerővel dolgoznak a feltörésen. Viszont Sonyéknál az online játék teljesen ingyenes. Itt alapból van 40 giga de hamarosan behozzák Európába is a 80 gigás verziókat. A kontrollere mozgásérzékelős, de lassan kijön (vagyis kapható lesz Európában is) az a verzió, ami pluszban rezeg is. Természetesen ez is vezeték nélküli. A játékok ára tényleg borsos, de ha nem teszkóban vagy ilyen helyeken veszed, olcsóbban is megúszod. Ha használtan veszed be, vagy régebbi a gém, akkor még olcsóbban.

Persze lassancskán ide is betör majd a warez, de akkor alapból ugrik az online móka. Nem beszélve arról, hogy mivel maga a blu-ray disc és az író sem olcsó, ezért a kalóz játékok is 5000 ft körül kezdődnek majd szerintem. Plusz ha filmet akarsz nézni, akkor ezen tudsz blu-ray filmeket nézni, amiknek sokkal jobb a minősége, mint egy mezei DVD-nek. Előbb utóbb pedig el is fog terjedni, anno a DVD is "legyőzte" a VHS-t. Akár még Linuxot is telepíthetsz rá, így egy low-PC-t is helyettesít. Zenehallgatás, filmnézés, netezés firefoxxal, etc... Bár nem hiszem, hogy ez a része érdekel, de ha kell, akár cikket is keresek neked erről a részéről.
Próbáltam pártatlanul írni, de azért biztos érződik, hogy Playstation-párti vagyok.
Összegezve: az Xbox jobban megéri anyagilag, már van warez is, ami nem is olyan drága (sőt...). A PS drágább, de azt garantálom, hogy tovább is fogja bírni. Azé a jövő. Warez egyelőre kérdőjel, és ha betör, akkor sem biztos, hogy olyan olcsó lesz, mint az Xboxnál.
Dönts tehát belátásod/"pénztácrád" szerint, én személy szerint a Sony masináját ajánlom.