Danka00792 írta:Most volt az M1-en egy film, cime: "Real Madrid, a film".
Szánalmas volt szerintem, most tényleg nem azért, mert a Real Madridrol szolt, és én Barca drukker vagyok, hanem amugyis.
Elöször egy gyerekröl szólt, akinek nem adatottak meg a lehetöségei, hogy nagy focista lehessen, viszont szeretett focizni stb.. sablon. Nagyapja nézte csak a Real meccseket 60km-re hazájuktól, és mesélte el a csávónak, végén elvitték focisuliba amit a Real szervezett.
Ezzel még nincs is gond, de a végén, benyomtak egy mecset, Barca - Real volt. 2004-2005-ös szezonból. (Gyerek tv-böl nézte) Benyomták az olyan momentumokat, amin a Real épp -mondhatni- zseniális volt, a Raúl és Puyol féle összefejelést, ahol Puyol volt a roszfiú, Real gólokat és ezzel a Real-t állították be, mint jó csapat, a Barca pedig az ellenség, arról nem beszéltek, hogy ki nyerte a Bajnokságot.

No, mindegy, a Real szurkolóknak biztos elnyerte tetszését, nekem nem.
Hm ez film akart lenni, sajnálom, hogy nem értetted meg a lényegét, amin a végén a történelemtanár filozófált. Ami a meccset illeti: Azon a meccsen nem bántásként de tényleg Puyol volt a rosszfiú. Tény hogy a Barca nyerte abban az idényben a bajnokságot s azt nem rakták be a filmbe. No de ha a Barcáról készítenek majd filmet egyszer biztos nem ezt a meccset rakják be. hane3m másokat. természetes hogy ha egy csapatról szól a film akkor nem azt rakják be amikor a legnagyobb rivális épp elpüföli. Ez a film nem is titkoltan egy propaganda film volt 2005-ben készült akkor 2 éve volt, hogy a csapat semmit sem nyert, ezzel akarták összerázni a csapatot s hitet önteni a szurkolókba. Más kérdés, hogy két évig még nem sikerült, s csak 2007 június 18-án lehetett felhőtlenül örülni madridi szempontból. Ha majd egyszer a Barcáról is készítenek egy ilyen filmet biztos nem a 2007-2008-as szezon klasszikusait rakják be.
Más szmpontból, a filmben volt két olyan jelenet is mikor a Madrid elveszít egy meccset. A szegény afrikai kisfiús rész nem a fiúmiatt volt fontos, hanem azt akarta mutatni, hogy a Madrid Afrikában támagatja a tehetségeket, az első jelenetek, meg az ázsiai népszerűségre akart rámutatni.
Még egyszer mondom ez egy propaganda film volt, abból tökéletes. ha a Madrid akkor úgy játszott volna mint amilyen a film minősége most nem 31, hanem 32-33 szoros bajnok lenne

Másrészt egy Barcás haverommal néztem a filmet, aki ugyan fintorgott az egész filmen, s ócska propagandának minősítette az egészet, mégis a végén megjegyezte, hogy még ebben is ellőtettek vagyunk, mert a Madridról legalább készült film, amely ha szerinte cinikusan, meg kétszínűen de mégis csak megmutatta a Madrid értékeit, mert ez a film arról szólt, s mint ilyent illik figyelembe venni. Nem kell persze hogy tetszen, de a filmet helyén kell kezelni.
S amint a Barcáról megjelen egy jobb s minőségesebb film, hajlandó leszek a kritikai észrevételeket is figyelembe venni