Messi-#19 írta:...
Lényegében nagy baromság amit írsz...
Azt tudni kell, hogy a fizika, mint olyan, az a PES-nél létezik, míg a Fifánál nem. Én mindegyik Pes-sel játszottam már, s számomra érthetetlen, hogy te két nap alatt hogy tudtál ilyen messzemenő konklúziót levonni, ill. hogy tudtál 3mp alatt befutni keresztben egy pályát, akkora hülyeség, hogy az fáj.
A PES sajnos lemaradt a FIFA-tól ,még korábban, most már rájuk nőtt, de mivel az EA, mint pl. a Microsoft, egyedüli tényezője a piacnak, (monopolisztikus) ezért ezt kihsználva szépen eladják nekünk a nagy kalap..., s szinte nem fejlesztenek, a bevételük pedig hatalmas (ez a monopólium törvénye, tény, hogy sokkal jobbat is ki tudnának adni, de az hosszútávon nem lenne olyan nyereséges). Azt már nem tudja megcsinálni a KONAMI, hogy megvegyen minden license-t, mint a FIFA, egyszerűen az EA korábban eszmélt, hogy mindegy milyen [auto_cenzúra] a játék, ha a kis tinik végre a valódi játékosok nevével játszhatnak, s kapsz hozzá egy szép menüt, illetve ocsmány zenei összeállítást.
Azt meg kell említeni, hogy én a PC-s verziókról beszélek. Konzolon is a PES befutó nálam, de a FIFA szintekkel, sőt..., felfoghatatlanul jobb PC-s társánál konzolon. Azt nem értem, hogy miért kell ennyire lebutítani, s miért nem lehet PC-re is erősebb hardver-t igénylő szoftvert készíteni, megértem, hogy így minden gépen fut, de egy nagy hulladék, annyi pénzért, csak a külcsínyre költenek milliókat, inkább adnának ki több verziót, különböző gépigényhez PC-re.
Jah, s az irányítás: elárulom neked, hogy nem irányíthatatlan...: elsősorban a PES konzolra írt játék gamepad-hez, másrészt a Fifa-ban a cseleken kívül szinte minden automatikus, mindegy merre állsz, akkor is jól passzol, s hihetetlen helyzetekből (a fizikát meghazudtolva) lő gólt, találja el a kaput, stb. Ez nem kihívás. A játékosokat a PES-ben tényleg irányítani kell, s meg kell tanulni, egyszerűen kell hozzá tehetség. Úgy nem megy, ha te csak nyerni tudsz, s neked csak az a jó, amin két gombot megnyomva eszméletlen dolgokat csinálhatsz, az nem tudás, azt még egy retardált is meg tudja csinálni.
barcaloki írta:
Nyáron áhítottak ho nextgen lesz és nem lett belőle semmi
Ez nem igaz teljesen. Konzolon igenis megy a nextgen, s bár még bőven van mit fejlődni (s bizonyosan, haérdekük lenne, már ma nem akármlyen játékot dobhatnának piacra), de azért a PC-re írt Fifa-t nem hasonlítanám az Xbox-on futóval...