De ez abból áll, h minden PES-es lefikázza a FIFA-t.Zozzy 5 írta:Szerintem ez a fórum nem specializálódott annyira külön külön a PES-re meg a FIFA-ra (igaz van saját topikjuk), úgyhogy összehasonlítás simán belefér az egyik topikba...Fernando írta:Szerintem a PES-t nem ebben a topicban kéne isteníteni, szerintem itt a FIFA sorozatról van szó. Fényévekkel jobb. Nekünk FIFA-soknak meg a FIFA. Ez nem PES vs. FIFA topic. Szerintem nem kéne szétoffolni a topicot.
Fifa, PES, FM
- Fernando
- Llegenda del Barça
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Valahol össze kell hasonlítani. S mivel hozzátartozik a topic-hoz, ha a Fifa-ról írjuk le a véleményt, akkor ez nem offolás....Fernando írta:Szerintem a PES-t nem ebben a topicban kéne isteníteni, szerintem itt a FIFA sorozatról van szó. Fényévekkel jobb. Nekünk FIFA-soknak meg a FIFA. Ez nem PES vs. FIFA topic. Szerintem nem kéne szétoffolni a topicot.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
-
- Llegenda del Barça
Szerintem ez a fórum nem specializálódott annyira külön külön a PES-re meg a FIFA-ra (igaz van saját topikjuk), úgyhogy összehasonlítás simán belefér az egyik topikba...Fernando írta:Szerintem a PES-t nem ebben a topicban kéne isteníteni, szerintem itt a FIFA sorozatról van szó. Fényévekkel jobb. Nekünk FIFA-soknak meg a FIFA. Ez nem PES vs. FIFA topic. Szerintem nem kéne szétoffolni a topicot.
Amit a Pesről írtál,hogy milyen,az így van!Sőt,én még hozzátenném,hogy a Pesben két ugyanolyan gólt én még nem lőttem!torrestoni írta: ...

Sőt,ahogy olvastam és amit ebben a részben hiányoltam is,hogy a Pes legújabb részénél majd az alapokhoz nyúlnak vissza!Én bizony,pár olyan ötletes dolgot,ami az előző részekben volt(pl.:Utólagos sárgalap,és főleg a nehézségben,tehát az előző részekben vért izzadtál,ha egy meccsen 2x ki tudtad cselezni a védőt!)
Ha ezt beleszövik és újítanak is,nálam még jobban a Pes lesz a nyerő!
Ui.:Feltéve,ha elmegy majd a gépemen...

.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Szerintem a PES-t nem ebben a topicban kéne isteníteni, szerintem itt a FIFA sorozatról van szó. Fényévekkel jobb. Nekünk FIFA-soknak meg a FIFA. Ez nem PES vs. FIFA topic. Szerintem nem kéne szétoffolni a topicot.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Amúgy tényleg klasszisokkal jobb XBOX360-on is.
Nem tudom, de PC-n egymás elleni játéknál vicc ahogy meg lehet kerülni egymást.
Nem tudom, de PC-n egymás elleni játéknál vicc ahogy meg lehet kerülni egymást.
Én egész életemben FIFA rajongó voltam egészen a 2008 megjelenéséig.
Nyáron áhítottak ho nextgen lesz és nem lett belőle semmi
Ezután felrakom a játékot és nem veszek észre lényeges újításokat és csalódást kelt számomra.(Semmi új, vagy már nem is emlékszem ha volt vmi, jah igen az, hogy egy embert irányítok csak de az majdnem ugyan olyan, mert ha nincs nálam a labda akkor is irányítom a labdást, ho mit csináljon)
Ezután kaptam egy PES2008-at.
Ezeket vettem észre:
-Azannya de jól néz ki.
-Mint egy igazi meccs, itt nem lesz 10-9.
-Meg kell harcolni a labdákért.
-Sokkal élethűbb labdamozgás(Egyszer a kifutó kapus mellett alápöccöltem a labdának és a hóna alatt megpördült a labda!(mellé ment volna) és a pörgés miatt a pattogások után a kapuba vánszorgott.)[Nah ilyet Fifába...]
Jelenleg több nem jut eszembe.
Nyáron áhítottak ho nextgen lesz és nem lett belőle semmi

Ezután felrakom a játékot és nem veszek észre lényeges újításokat és csalódást kelt számomra.(Semmi új, vagy már nem is emlékszem ha volt vmi, jah igen az, hogy egy embert irányítok csak de az majdnem ugyan olyan, mert ha nincs nálam a labda akkor is irányítom a labdást, ho mit csináljon)
Ezután kaptam egy PES2008-at.
Ezeket vettem észre:
-Azannya de jól néz ki.
-Mint egy igazi meccs, itt nem lesz 10-9.
-Meg kell harcolni a labdákért.
-Sokkal élethűbb labdamozgás(Egyszer a kifutó kapus mellett alápöccöltem a labdának és a hóna alatt megpördült a labda!(mellé ment volna) és a pörgés miatt a pattogások után a kapuba vánszorgott.)[Nah ilyet Fifába...]
Jelenleg több nem jut eszembe.
-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Lényegében nagy baromság amit írsz...Messi-#19 írta:...
Azt tudni kell, hogy a fizika, mint olyan, az a PES-nél létezik, míg a Fifánál nem. Én mindegyik Pes-sel játszottam már, s számomra érthetetlen, hogy te két nap alatt hogy tudtál ilyen messzemenő konklúziót levonni, ill. hogy tudtál 3mp alatt befutni keresztben egy pályát, akkora hülyeség, hogy az fáj.
A PES sajnos lemaradt a FIFA-tól ,még korábban, most már rájuk nőtt, de mivel az EA, mint pl. a Microsoft, egyedüli tényezője a piacnak, (monopolisztikus) ezért ezt kihsználva szépen eladják nekünk a nagy kalap..., s szinte nem fejlesztenek, a bevételük pedig hatalmas (ez a monopólium törvénye, tény, hogy sokkal jobbat is ki tudnának adni, de az hosszútávon nem lenne olyan nyereséges). Azt már nem tudja megcsinálni a KONAMI, hogy megvegyen minden license-t, mint a FIFA, egyszerűen az EA korábban eszmélt, hogy mindegy milyen [auto_cenzúra] a játék, ha a kis tinik végre a valódi játékosok nevével játszhatnak, s kapsz hozzá egy szép menüt, illetve ocsmány zenei összeállítást.
Azt meg kell említeni, hogy én a PC-s verziókról beszélek. Konzolon is a PES befutó nálam, de a FIFA szintekkel, sőt..., felfoghatatlanul jobb PC-s társánál konzolon. Azt nem értem, hogy miért kell ennyire lebutítani, s miért nem lehet PC-re is erősebb hardver-t igénylő szoftvert készíteni, megértem, hogy így minden gépen fut, de egy nagy hulladék, annyi pénzért, csak a külcsínyre költenek milliókat, inkább adnának ki több verziót, különböző gépigényhez PC-re.
Jah, s az irányítás: elárulom neked, hogy nem irányíthatatlan...: elsősorban a PES konzolra írt játék gamepad-hez, másrészt a Fifa-ban a cseleken kívül szinte minden automatikus, mindegy merre állsz, akkor is jól passzol, s hihetetlen helyzetekből (a fizikát meghazudtolva) lő gólt, találja el a kaput, stb. Ez nem kihívás. A játékosokat a PES-ben tényleg irányítani kell, s meg kell tanulni, egyszerűen kell hozzá tehetség. Úgy nem megy, ha te csak nyerni tudsz, s neked csak az a jó, amin két gombot megnyomva eszméletlen dolgokat csinálhatsz, az nem tudás, azt még egy retardált is meg tudja csinálni.
Ez nem igaz teljesen. Konzolon igenis megy a nextgen, s bár még bőven van mit fejlődni (s bizonyosan, haérdekük lenne, már ma nem akármlyen játékot dobhatnának piacra), de azért a PC-re írt Fifa-t nem hasonlítanám az Xbox-on futóval...barcaloki írta: Nyáron áhítottak ho nextgen lesz és nem lett belőle semmi![]()
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2008.07.07. 22:09:38-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Persze, ez evidens, a FIFA arcade játék.de nekem így is bejön.ősztől asszem beújítok vmilyen konzolt PS2 már viszonylag occsó viszont inkább xbox 360-at vennék.ha meglesz éjjel nappal fifázni fogok kb 

- davi10
- Llegenda del Barça
Jó de attól is függ hogy min játszol.Pl. egy PES xbox 360-on jobb mint 1 fifa PS2-n...Danka00792 írta:PES fényévekkel valósághübb játék, mint a Fifa. Nemhiába nevezik sokan a PES-t fociszimulátornak, Fifat pedig arcade játéknak.davi10 írta:Jól Van, de a Pes egyesek szerint (szerintem is) irányíthatatlan.Állandóan elrúgják a francba "lövés" címszó alatt...
Davi10. Egyesek szerint, tehát a kissebbség. A többség rájött a fortélyra. Tudod, a játékosoknál méri a PES-ben azt is, hogy a gyengébbik lábával milyen pontosan tud löni, és egyáltalán hogy tudja használni. Ha te ugy lövöd el a rosszabbik lábával, hogy közben a játékos egyensúlya sem megfelelö, akkor következik be az, hogy elmegy a ladba a p...ába.![]()
A tények még mindig állnak, egyre több PES párti van, és egyre csak nö ez a tábor.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Danka00792
- Director del Fútbol
PES fényévekkel valósághübb játék, mint a Fifa. Nemhiába nevezik sokan a PES-t fociszimulátornak, Fifat pedig arcade játéknak.davi10 írta:Jól Van, de a Pes egyesek szerint (szerintem is) irányíthatatlan.Állandóan elrúgják a francba "lövés" címszó alatt...
Davi10. Egyesek szerint, tehát a kissebbség. A többség rájött a fortélyra. Tudod, a játékosoknál méri a PES-ben azt is, hogy a gyengébbik lábával milyen pontosan tud löni, és egyáltalán hogy tudja használni. Ha te ugy lövöd el a rosszabbik lábával, hogy közben a játékos egyensúlya sem megfelelö, akkor következik be az, hogy elmegy a ladba a p...ába.

A tények még mindig állnak, egyre több PES párti van, és egyre csak nö ez a tábor.

én a fifa managerről szeretnék kérdezni: amikor el akarom indítani, kiírja h 640m swap (vagy valami ilyesmi) kell, és hogy nincs. De mi az a seap? lehet én vagyok hülye, de előre is köszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tenkl 2008.07.07. 10:51:59-kor.

Örök kedvencek: Messi, Xavi, Toure, Marquez, Piqué
Messi-#19 írta:ha valaki tud játszani ellened már sz.ar a játék???
amúgy ezzel a félpályás kapus feje feltt belövömel télleg kezdhetne valamit az EA mer nem jó

Azt hittem legalább a szöveg értelmezése megy.
Vagy talán neked az a játék, vagyis az a valóság, ha vki háromszor kopp úgy és teljesen elrugasztkodva a valóságtól rúg gólt? Ettől jobb valaki? Hát b+... akkor tényleg jobb volt.
Biztos én láttam kevés meccset, de majd rákeresek, hátha vki volt olyan ügyes, hogy háromszor ráívelte a felsőlécre jobbszélről a labdát, a kapus mindhármoszor elvetődött, és a csatár mindháromszor csak bepasszolta a kapuba. Ha ez a valóság, én vmi elbszott dimenzióba élhetek.
A Pes alapvetően jobb,mint a Fifa!Nálam még a grafikában is!De a játékmenet és a mozgás 1000x jobb,mint a Fifában!És hogy szerinted "lövés" címszó alatt elrúgják a francba,én ilyet még nem láttam!NAgyon nagy gólokat lehet benne lőni,viszont a "furfangos" gólok sem hiányoznak!
.
- Messi-#19
- Capitá del Barça
ha valaki tud játszani ellened már sz.ar a játék???barca99 írta:Én meg akkor "tettem le" a Fifát, amikor online mesterhármast kaptam úgy, hogy a gyerek háromszor elfutott szélen, ráívelte a kapufára, az elvetődő kapus mellett meg az üres kapuba lőtt. Na meg egész jól ráéreztem, hogy kikkel kell félpályánál lőni, mert 90% hogy átesik a kapus felett (offline pl. világklasszis szinten így vertem a Real-t a Sporting Gijonnal).Messi-#19 írta:PEs-el én 2 napig jáccottam. rakás szvr szerintem. a pálya volt az ami irritál és a roszz menürendszer. a pálya azért mer kicsi volt. pl Xavival az egyik alapvonaltól a másikig kb 3 mp-alatt értem el. és ez engem nagyon zavart. a menü pedig nagyon sablonos. tehát a PES már alapelveiben elbukott nálam. hiába jó a mesterséges inteligencia hiába jók a részletek, ha az alapozást nagggyon elkúrták
De amíg az EA megél abból, hogy szépen csomagolja a szrt, addig ez nem is fog változni.
amúgy ezzel a félpályás kapus feje feltt belövömel télleg kezdhetne valamit az EA mer nem jó

Més que un club
- Messi-#19
- Capitá del Barça
nem az ötösig futottam. a másig allapvonaligPerrero írta:sztem az ötösig futottál az alapvonaltol...Messi-#19 írta:PEs-el én 2 napig jáccottam. rakás szvr szerintem. a pálya volt az ami irritál és a roszz menürendszer. a pálya azért mer kicsi volt. pl Xavival az egyik alapvonaltól a másikig kb 3 mp-alatt értem el. és ez engem nagyon zavart. a menü pedig nagyon sablonos. tehát a PES már alapelveiben elbukott nálam. hiába jó a mesterséges inteligencia hiába jók a részletek, ha az alapozást nagggyon elkúrták
hát nézd.. pl szerintem a mercedesek csunyák, de a felszereltségük k.rva jó.. akkor vegyek egy rosszabb verdát ami jobban néz ki
és a mercedes nem csúnya...
bár ha te trabant 4ever vagy akkor megértem

Més que un club
- davi10
- Llegenda del Barça
Jól Van, de a Pes egyesek szerint (szerintem is) irányíthatatlan.Állandóan elrúgják a francba "lövés" címszó alatt...Danka00792 írta:Meglepödsz?kompalor írta:Hát, ez sajnos nem túl biztató. A grafikát megint nem fejlesztik...
Én a játékmenetbeli ujításokban sem bízom, 4-5 éve ugyanazzal a játékkal szurják ki a szemünk.
Halkan megjegyzem, egyre több a PES párti, a Konami legalább fejleszt, nemcsak uj borítot ad a játékokra.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- danianevem
- Entrenador del Barça
Még nem jelent meg, az EA általában október környékén szokta piacra dobni.Haider írta: És a Fifa09 már megjelent?
-
- Barça B
- Kapcsolat:
kompalor írta:Fifa '09 - Finomítások fejlődés helyett
A jelek szerint az Electronic Arts továbbra sem akar radikális változtatásokat eszközölni egyik legsikeresebb programjukban, ám legalább a korábban bevált dolgokat tovább finomítják:
- a sorozat történetében először végre számít majd az, hogy az adott focistának milyen a testfelépítése
- egy becsúszásnál csak akkor esik el a delikvens, ha a támaszkodó lábát találjuk el
- az EA szerint 140 támadó és 40 védekező formáció közül választhatunk majd
- megmarad a Be Pro mód is, mely során egyetlen játékos bőrébe bújva segíthetjük csapatunkat. Sőt, állítólag lesz itt is egy karrier-mód, mely bizony nagyon hiányzott az elődből
- PlayStation 3 és X360 mellett a Fifa '09 PC-n, NDS-en, PSP-n és PlayStation 2-n is megjelenik (sg.hu)
Hát, ez sajnos nem túl biztató. A grafikát megint nem fejlesztik...
És a Fifa09 már megjelent?
- Danka00792
- Director del Fútbol
Meglepödsz?kompalor írta:Hát, ez sajnos nem túl biztató. A grafikát megint nem fejlesztik...
Én a játékmenetbeli ujításokban sem bízom, 4-5 éve ugyanazzal a játékkal szurják ki a szemünk.
Halkan megjegyzem, egyre több a PES párti, a Konami legalább fejleszt, nemcsak uj borítot ad a játékokra.

-
- Director del Fútbol
Akkor felejtős 1 fifa házibajnokság

Én meg akkor "tettem le" a Fifát, amikor online mesterhármast kaptam úgy, hogy a gyerek háromszor elfutott szélen, ráívelte a kapufára, az elvetődő kapus mellett meg az üres kapuba lőtt. Na meg egész jól ráéreztem, hogy kikkel kell félpályánál lőni, mert 90% hogy átesik a kapus felett (offline pl. világklasszis szinten így vertem a Real-t a Sporting Gijonnal).Messi-#19 írta:PEs-el én 2 napig jáccottam. rakás szvr szerintem. a pálya volt az ami irritál és a roszz menürendszer. a pálya azért mer kicsi volt. pl Xavival az egyik alapvonaltól a másikig kb 3 mp-alatt értem el. és ez engem nagyon zavart. a menü pedig nagyon sablonos. tehát a PES már alapelveiben elbukott nálam. hiába jó a mesterséges inteligencia hiába jók a részletek, ha az alapozást nagggyon elkúrták
De amíg az EA megél abból, hogy szépen csomagolja a szrt, addig ez nem is fog változni.
- Fernando
- Llegenda del Barça
Sajnos nemtudok angolul, de megpróbálom lefordítaniantiimperialista írta:Fernando! A PS2-re is nagy változásokat ít, itt a teljes cikk:
http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=13182

Ui.: Nemtud vki ilyen fordító oldalt. Régen volt már a könyvjelzőim közt csak eltűnt.
Szerk.: Már megvan ! Lefordítottam
-
- Director del Fútbol
Messi-#19 írta:a pálya azért mer kicsi volt. pl Xavival az egyik alapvonaltól a másikig kb 3 mp-alatt értem el.

Ezt melyik PES-ben érted el?
És azért, mert "az alapok nem tetszenek", inkább játszol olyan játékkal, aminek köze sincs a valódi focihoz? Furcsa...
19