Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.22. 18:21:03

Valdés; Sylvinho, Márquez, Cáceres, Alves; Touré, Xavi, Iniesta; Henry, Eto'o y Messi

Hivatalos kezdő az elmundodeportivo.es szerint.

Jó kezdő. Örülök, hogy Pep a jelenlegi legerősebb kezdőt küldve a pályára, nem bíz semmit a véletlenre!

Csak a győzelem az elfogadható!

CATALUNYA, TRIOMFANT!
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.22. 14:49:57

maister6000cm3 írta:Én úgy hiszem elég volt Xavinak 1,5 hét pihi. Ugyanis az 5-2es Lyon meccsen játszott utoljoára! Igaz Almeriaban is kapott 5 percet.
Ma biztosan játszani fog és remélem hozza az évelei formáját.
Xavi Almeriában kezdő volt és végigjátszotta a meccset :wink:

Amúgy Barcelona győzelmet várok - természetesen. Jó csapat a Malaga, de mi újra a régi fényünkben pompázunk, ráadásul Camp Nouban lesz a meccs, úgyhogy nem félek...

Ráadásul, elvileg Eto'ónak már újra kéne egy dupla vagy egy mesterhármas, mivel mostanában nagyon nem ment be neki semmi :)
.
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.03.22. 14:29:36

Varatrix írta:Xavi szerintem is pihenjen, az utóbbi 2-3 meccsen nem hozta a megszokott formáját. Ez lehet, hogy a fáradságnak tudható be.

A szabadrúgásokkal viszont igazán kezdhetnének valami, Messi iniesta kiharcol egy meccsen vagy 10-et.
1et 1et igazán ki kéne használni egy meccsen.
Én úgy hiszem elég volt Xavinak 1,5 hét pihi. Ugyanis az 5-2es Lyon meccsen játszott utoljoára! Igaz Almeriaban is kapott 5 percet.
Ma biztosan játszani fog és remélem hozza az évelei formáját.
Kép
alex27
Jugador del Barça

2009.03.22. 14:20:37

Guardiola kihirdette 21 fős keretét a ma esti Málaga elleni összecsapásra:
Valdés, Pinto, Jorquera,
Alves, Botía, Márquez, Cáceres, Sylvinho,
Xavi, Víctor Sánchez, Touré, Busquets, Keita, Gudjohnsen, Iniesta,
Messi, Eto'o, Bojan, Henry, Hleb, Pedro

Sajnos Piqué állapota az éjszaka folyamán rosszabbodott, így nem került a keretbe.

A csapat ma reggel tartott egy átmozgató edzést. 17.15-re kell megjelenni a játékosoknak a Camp Nou-ban.

Barca - Més que un club.
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.03.22. 14:13:37

Varatrix írta:Xavi szerintem is pihenjen, az utóbbi 2-3 meccsen nem hozta a megszokott formáját. Ez lehet, hogy a fáradságnak tudható be.

A szabadrúgásokkal viszont igazán kezdhetnének valami, Messi iniesta kiharcol egy meccsen vagy 10-et.
Szerintem január óta szürkén játszik. A szabikat meg lője Márquez !
henry&eto
Jugador del Barça

2009.03.22. 13:57:20

hát szerintem xavi a mai meccsen jáccon attól még hogy nem hozta a formáját simán játszhat!pontosan ezért hogy bizonyítsa hogy képes rá hogy jól játsszon!
---Forza Barca---
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.22. 13:48:23

Xavi szerintem is pihenjen, az utóbbi 2-3 meccsen nem hozta a megszokott formáját. Ez lehet, hogy a fáradságnak tudható be.

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.03.22. 13:42:12

Nem várok gálát, de azért szerintem mindenki készülhet rá...

A hullámvölgy véget ért, 5-2 Lyon ellen, győzelem Almeriában, papíron most sem jön nehezebb meccs. Ez a Malaga a gyengébb madridnak 3-at lőtt idegenben, viszont van 1 olyan érzésem hogy itt max 1 gólt ha kapunk, Rafa mellett fel fog javulni Cáceres.

Viszont középpályán úgy állnék fel hogy Yaya, Busquets, Ini.
Xavi igazán pihenhetne 1 meccset.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.03.21. 14:07:13

Gyurinho írta:Viszont ha esetleg beállna Botía akkor láthatnánk h valójában milyen is,jó lenne ha pozitívan csalódnánk benne.egyel több variációs lehetőség lehetne a jövőre nézve ...mondjuk most kicsit előre szaladtam.
Cáceresre kiváncsi vagyok mit fog mutatni,Márquez meg szerintem most klasszis teljesítményt fog hozni,ez a jóslatom.
Ez igaz bár a Malaga idén az egyik legkiegyensúlyozotabb és legerőebb, legveszélyesebb újonc. Az őszi meccsünkből nem szabad kiindulni,mert ott nem focira való körülmények voltak, jobban alkalmazkodtunk, de ennyi, foci nem igazán volt,mert nem lehetett. Egyébként nyílván mi fogjuk irányítani a játékot, viszont a portugál Duda vezényletével veszélyes kontrákra számíthat a tartalékos védelem. A tippem: 3 vagy 4:1
Egy nem ide tartozó kérdés: Abidal mikorra lez bevethető?
aynas
Capitá del Barça

2009.03.21. 13:54:56

az én kezdőm

valdes

alves, marquz, cacares, sylvinho
xavi, toure, iniesta
messi, eto'o, henry

cserék: v. sanchez, botia, busquets, keita, hleb, bojan
Gyurinho
Capitá del Barça

2009.03.21. 13:34:07

LM10 írta:Piqué kiesésével lesz egy kis gáz hátul. Ő volt a legjobb formában hátul mostanában hiányozni fog.

Alves-Caceres-Márquez-Sylvinho lesznek hátul. Kispadon pedig csak Botia lesz védőnek.
Viszont ha esetleg beállna Botía akkor láthatnánk h valójában milyen is,jó lenne ha pozitívan csalódnánk benne.egyel több variációs lehetőség lehetne a jövőre nézve ...mondjuk most kicsit előre szaladtam.
Cáceresre kiváncsi vagyok mit fog mutatni,Márquez meg szerintem most klasszis teljesítményt fog hozni,ez a jóslatom.
socio66

2009.03.21. 13:30:08

LM10 írta:Piqué kiesésével lesz egy kis gáz hátul. Ő volt a legjobb formában hátul mostanában hiányozni fog.

Alves-Caceres-Márquez-Sylvinho lesznek hátul. Kispadon pedig csak Botia lesz védőnek.
Valószínűleg kézben fogjuk tartani a meccset,simán lebirtokoljuk őket.
Egy-két kontrájuk lesz a meccsen,akkor meg majd imádkozni kell..
LM10
Director del Fútbol

2009.03.21. 13:27:30

Piqué kiesésével lesz egy kis gáz hátul. Ő volt a legjobb formában hátul mostanában hiányozni fog.

Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.03.19. 14:05:25

currahee írta:üdv!
csak egy kérdés:
-valaki véletlenül nem tudja hogy holnap valamilyen csatornán vagy netes oldalon lehet-e élőben követni a BL sorsolást???
ha esetleg valaki tudná akkor megköszönném az infót.
Eurosport, 12:00
Skeraj
Jugador del Barça

2009.03.19. 14:04:19

currahee írta:üdv!
csak egy kérdés:
-valaki véletlenül nem tudja hogy holnap valamilyen csatornán vagy netes oldalon lehet-e élőben követni a BL sorsolást???
Hali!
Holnap lesz 12:00-kor az Eurosporton a Bl negyeddöntök sorsolása.13:00-kor pedig az Uefa kupáé!
Kép

"Ahhoz hogy alkoss hogy ne keljen szenvedned
Úgy feküdj le, hogy legyen miért felkelned" by Anomim Mc
currahee
Jugador d'estrella

2009.03.19. 14:00:45

üdv!
csak egy kérdés:
menczel
Entrenador del Barça

2009.03.19. 11:34:27

Tegnap majd' behugyoztam örömömben amikor a következőt olvastam:

A Barca (és Bojan) 2. góljánál 1 perc 49 másodperc labdatartás után löttünk gólt!! Ennyi idő telt el aközött hogy Xavi visszaszerezte a középpályán és Bojan a hálóba lőtte. Ezalatt nem kevesebb mint 37 passz történt amiből csak Rafa és VV nem vette ki a részét a többiek: Alves (6), Piqué (5), Sylvinho (5), Xavi (5), Keita (5), Bojan (4), Iniesta (3), Messi (3) and Touré (1).
A labda megjárta mindkét szélt, mélységben védőtől csatárig, sok háromszöget míg Alves észrevette azt a kis rést a védelemen amibe be tudott törni.
Ez a gól a legszebb demonstrációja Pep és Barca sokpasszos, rövidérintős, türelmes, attraktív, domináns focijának.

Érdekességként megemlítem még, hogy a meccs egészében 71%-ban birtokoltuk a labdát (a legtöbb európai klub még emberelőnyben sem tud ilyen mutatót produkálni) és 640 sikeres passz volt az ellenfél 190-jével szemben!!!!

FORCA UNICEF!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára menczel 2009.03.19. 21:27:05-kor.
vd17
Barça B

2009.03.16. 19:56:20

Nekem a tegnapi meccsel kapcsolatban(Iniesta pazar játékán kívül)a leginkább a második gól után mutatott játéka a csapatnak!Képesek voltak keményen megállni a lábukon és gond nélkül,simán lehozták a meccset!Rég nem láttam ennyire magabiztos játékot idegenben a csapattól és ez nagyon tetszett,az ilyen meccsekkel lehet megnyerni egy bajnokságot,maximális koncentrációval,a tegnapi stabil védekezéssel,esélyt sem hagyva az ellenfélnek!Nagyon örülök Bojan két góljának,ismét bizonyított és örülök Piqué magabiztos teljesítményének is!Így kell ezt csinálni! :)
"Ha olyan játékosokkal találkoznék szembe a pályán,mint a Barcelona játékosai,valószínűleg én is forognék,mint a tojógalamb..."-Nyilasi Tibor

Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.16. 18:31:14

Boixos írta:sztem nem feltétlenül érdemes a játék minőségén pörögni, az unalmas győzelemért is három pontot adnak és a gáláért is. persze, aki ahogy érzi...
én azért inkább annak örülök, h magabiztosan haladunk a bajnoki elsőség felé, a madrid pedig ismét bebukott egy lehetőséget arra, h utolérjen bennünket, akármennyire villogtak bilbaoban 8)
Így igaz, egyet kell értsek Sanyival.
Nem játszottunk egetrengető formában, de végig kézben tartottuk a meccset. A 13. forduló óta otthon veretlen Almeríának esélye sem volt, egy pillanatig sem. Mind hátul, mind elöl magabiztosak voltunk, keményen álltunk a lábunkon. A győzelmünket semmilyen veszély sem fenyegette. Magabiztos, jó győzelmet arattunk.
A védelem masszív volt, a középpálya végre nem volt távol a támadó szekciótól. Iniesta pedig újfent zseniális teljesítménnyel ajándékozott meg minket. Mint ahogy a kis Bojan is, akinek két gólja nagy örömmel töltötte el a szívemet. Megérdemelte. Remélhetőleg, nagyon jót tesz az önbizalmának. Nagy szükségünk lesz rá, erősödjön, tartson ki, és nagyon sok örömet fog Ő nekünk még szerezni.

CATALUNYA, TRIOMFANT!
Kép
barca500
Barça B

2009.03.16. 18:20:27

Úgy gondolom most már mondhatjuk, hogy kint van a csapat a hulámvölgyből, de nem szabad senkinek elbíznia magát, hiszen még sok és kemény meccs van hátra. Azonban elmondhatjuk, hogy igen kevés csapat van a világon, aki így tudna játszani(a 2. gól szerintem maga volt a futball), s ezzel a játékkal bárkit meg lehet fogni.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.16. 08:27:25

Én most kivételesen nem értek egyet a kritikákkal. Egyáltalán nem szokásom agyonfényezni a csapatot még győztes meccs után sem (most sem teszem), viszont a tegnapi meccs elsősorban nem miattunk lett "unalmas" (bár ez is relatív, szvsz néha élményszámba mentek az egyérintős labdakihozatalaink). Megkockáztatom, hogy az idei legkönnyebb meccsünket húztuk be a tegnap, ennél csak nehezebb mérkőzések lesznek. Az Almeria egyszerűen képtelen volt bármiféle tudatos akciót vezetni, nekem nem volt egyértelmű, hogy mit is akarnak játszani. A védekezésük az első félidő elején még elfogadható volt, bár azt éreztem már akkor is, hogy ha egy fokozattal feljebb kapcsolunk, akkor már bajba kerülhetnek. A szünet előtt így is csak nagy mázlival úszták meg a gólt. A középpályájukat gyakorlatilag a 35.-ik perc után feladták és innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy mikor rúgunk gólt. A labdás játékosainkat nem támadták meg kellő aggresszivitással, a tizenhatos előtt meglehetős nyugalommal játszhattunk, ráadásul labdaszerzésük után legtöbbször a biztos hátrapasszt választották az előrejáték helyett. A kontratámadásaik vérszegények voltak, egyetlen veszélyesebb szitujuk volt még az első félidőben, utána semmi. Szóval aki a Barca-t kritizálja, az vegye észre azt is, hogy az ellenfél teljesen impotensen játszott tegnap. 2-0 után még így is mi támadtunk, de teljesen logikus, hogy egy ilyen hosszú szezonban nem fognak megszakadni a fiúk (ráadásul nem hazai közönség előtt!) ha nincs rá feltétlenül szükség. Az ellenfél ennyire volt képes. Mi meglőttük a kötelezőt, nehogy má ezek után még mi magyarázkodjunk.
Boixos
Llegenda del Barça

2009.03.16. 08:21:51

sztem nem feltétlenül érdemes a játék minőségén pörögni, az unalmas győzelemért is három pontot adnak és a gáláért is. persze, aki ahogy érzi...
én azért inkább annak örülök, h magabiztosan haladunk a bajnoki elsőség felé, a madrid pedig ismét bebukott egy lehetőséget arra, h utolérjen bennünket, akármennyire villogtak bilbaoban 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.03.16. 07:06:40

Aprieto írta:A játék minőségére alapul a kérdésed?
Csupán arra írtam, amit. Semmivel sem volt több játék ezen a meccsen, mint a tegnapin. Sőt. De ha te másként látod én elfogadom. Én el TUDOM fogadni mások véleményét.

Hogy minek néztem? Mert a Barcának szorítok :wink:
akkor bocsi, nem szóltam...
Andris
Adminisztrátor

2009.03.15. 23:42:19

Tényleg rossz volt a játék nagyon... annyi a különbség, hogy míg a madridnál ez a maximum, nálunk ma egészen tisztán látszódott, hogy a minimális biztonságos játékot akarják csak a fiúk. Két olyan támadásból lett gól ami aztán végképp a foci legjava. Erre a 10 percre volt szüksége a csapatnak, megnyerték. Amúgy pedig nem kellett többet játszani, érződött a tudatos visszafogás, és ezt is kell csinálni.
Más kérdés hogy mi nem élvezzük.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.15. 23:39:01

Részben igazat adnék Aprietonak. A meccs valóban nem volt jó, viszont az első félidő vége, és a második félidő eleje kárpótolt a többiért-legalábbis engem. Akkor olyan focit mutattunk, amilyenről a Real csak álmodozhat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lezárt