Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
miihii
KHAL

2009.03.23. 12:27:47

bali 15 írta:Ti mit szóltok ahoz a szabályhoz ami lehet hogy jövőre lesz,vagyis az hogy az nyeri a VB címet aki a legtöbb futamot nyerte.
Már idén be akarták vezetni de túl későn jelentették be.
Egy kicsit (tényleg nem sokat kéne...) visszaolvasva láthatod a reakciókat ezzel kapcsban.Nem volt olyan hsz,ami arról szólt volna,h jippy,micsoda jó ötlet :twisted:
Szal sztem az EuroBARCA Forma1 fanjai leszavazzák ezt az újítást. :wink: Már csak vhogy el kéne juttatni az infót Börnihez,h még meg tudja gondolni magát ennek hatására :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bali 15
Director del Fútbol

2009.03.23. 06:59:54

Ti mit szóltok ahoz a szabályhoz ami lehet hogy jövőre lesz,vagyis az hogy az nyeri a VB címet aki a legtöbb futamot nyerte.
Már idén be akarták vezetni de túl későn jelentették be.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.23. 02:19:26

miihii írta:Végre-végre-végre!
7végén kezdődik az új szezon,új esélyekkel mindenkinek.Elég nagy a kálvária a F1 körül,épp ideje elkezdeni az idényt :wink: Kíváncsian várom,h mit hoznak a futamok,nem egy egyszerű pontvadászat lesz sztem...
HAMIIII!!!!! 8)
hiányzott már nekem is, mindenben egyetértek, utolsó szavadat kivéve :lol:

FORZA FERRARI!

R.I.P. Senna :!: örülök,h láthattam versenyezni, akkor még elég kicsi voltam,de emlékszem a reakciókra :cry:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2009.03.23. 00:56:29

Végre-végre-végre!
7végén kezdődik az új szezon,új esélyekkel mindenkinek.Elég nagy a kálvária a F1 körül,épp ideje elkezdeni az idényt :wink: Kíváncsian várom,h mit hoznak a futamok,nem egy egyszerű pontvadászat lesz sztem...
HAMIIII!!!!! 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2009.03.22. 13:22:53

G-Jay írta:Hello!
Nem tudom ki követi ki nem, de tegnap volt Ayrton Senna 49ik születésnapja! Sajnos immáron 15. éve nem ünnepelheti köztünk :cry:

http://www.youtube.com/watch?v=rDVx7VQFXpQ

Emlékezzen meg róla pár perc erejéig minden motorsport kedvelő :!:

"I race, designed to win" - Senna

R.I.P.
A LEGNAGYOBB :!:
R.I.P.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.22. 13:14:51

G-Jay írta:Hello!
Nem tudom ki követi ki nem, de tegnap volt Ayrton Senna 49ik születésnapja! Sajnos immáron 15. éve nem ünnepelheti köztünk :cry:

R.I.P.
Jani!

Köszönjük a megemlékezést, azok a napok örökké emlékezetesek maradnak a számomra. Fájdalomtól eltorzult arccal néztem Senna és Ratzenberger halálos balesetét, és napokig nem tudtam napirendre térni felette! Ayrton halála mélyen megrázott, és őszintén megérintett! A Forma-1 történetének egyik legnagyobb legendája volt, sokunk példaképe - még akkor is, ha annak idején én Prost sikereiért szorítottam. Ayrton nagy versenyző volt, emléke örökké él, és soha el nem feledjük őt!

Béke poraira!
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.22. 13:04:34

Hello!

"I race, designed to win" - Senna

R.I.P.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.20. 21:03:52

ozsimiki írta:azzal nincs akkora nagy baj,h a győztest jutalmazni akarják,de akkor adjanak neki 2vel több pontot,vagy 4el
Egyetértek ebben. Valóban elég rossz hogy mindössze 2 pont volt a differencia az első és a második között, viszont ez így már túlzás, hogy csak a győzelem döntsön. Ha valaki végigalszik 10 futamot, megnyer mondjuk ötöt hatot, az nekem nem ér annyit mint aki csak négyet nyert, de minden versenyen vért izzadt. A 12 - 9 - 7 szimpibb.
Igen, elhalasztották 2010-re...sokkal nem vagyok elégedettebb. Remélem addigra meggyőzik a FIA-t hogy vesse el ezt a hülyeséget.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
kabekabe
Entrenador del Barça

2009.03.20. 20:45:55

Etooka írta:Éljen, éljen, éljen =D> [-o<

http://www.nemzetisport.hu/formula1/a-f ... 27238.html
örök hálám!!! Ez remek hír. Csak időnként nézek Formula-1-et, de ezen én is kibuktam. Mázli. Ksözönöm a csapatoknak, meg mindenkinek, aki meghozta ezt a döntést :!:
barca0417
Entrenador del Barça

2009.03.18. 16:19:49

sokkal kevesebb harc lesz így, mert pl. a 2. helyért nem fognak már harcolni olyan nagyon mivel az nem ér olyan sokat. Eddig nem sok előnyéről hallottam ennek az érmes rendszernek.
A tavalyi év egy nagyon izgalmas, jó szezon volt, nem tudom minek kell variálni ennyit.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.18. 16:04:10

Még mindig nem emésztettem meg ezt az érmes rendszert :? :evil:

Elvesznek tőlünk csomó izgalmat, számolgatást, itt már nem lesz olyan egy versennyel a vége előtt,hogy hú ha 3. vagy 4. lesz és a másik....stb,stb akkor mi lesz. vége

így jóval előbb eldőlhet a bajnokság, sokkal hamarabb, sőt szntem bőven elő is fordulhat,h az lesz a vébé aki amúgy kevesebb pontot gyűjtött, ez óriási hülyeség, remélem lehet majd tenni vmit ellene.

azzal nincs akkora nagy baj,h a győztest jutalmazni akarják,de akkor adjanak neki 2vel több pontot,vagy 4el, és kész,de h csak a győzelem számít, nem jó ez így, szntem jóval több izgalmat elvesznek ezzel, mint amennyit adnak.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.03.17. 21:28:08

Sorba vonulnak el a száguldó cirkusztól a nagy nevek, közben a pontozásos rendszert is jól megreformálják, érdekes lett az f1. 2006-ban tényleg megtörtént a változás, igazán én most jöttem rá.. Mondjuk utolsó Brawn Todt érában is voltak érdekes húzások, de tény szakmájuk kiemelkedő példaképei. Todtot sajnálom, mert amit tett a ferrariért, mondjuk kellett hozzá egy Schumi is, szenzációs teljesítményt nyújtottak, de a csúcson kell abbahagyni, ahogy szokták mondani. :) Brawn talán meg nagy álmát válthatta valóra, hogy lett egy csapata, mekis motorral igaz. :? :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.17. 21:00:01

Todt már sajnos tavaly sem volt olyan szinten jelen az istállónál, meg is látszott. egy korszaknak vége,de bízok benne, hogy nem kell oly sokat várni ismét a sikerekre mint Schumis időszak előtti években.

megbízhatóságon elment a tavalyi év, de a konstruktőri cím így is meglett, idén fogalmam sincs mire lesz elég a rengeteg tapasztalat, de bízok benne,h élmezőny garantált lesz.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.17. 19:25:37

gekkodan írta:Mondjuk a 40-45 lóerőt pont a Hondáról nem hiszem el, amikor az F1-es autóból kitoltak 1000 pacit és mondjuk személyautóban is jellemző rájuk, hogy a szívómotorokból ők hozzák ki a legtöbb lovacskát turbo nélkül.

Ld. klasszikus 2.0-ás motorjuk 200 pacival :shock: turbo nélkül. (Civic TypeR pl)
én is csodálkozom rajta, mert emlékszem a Fuji-i 1000LE-s motorra.
de pár napja Bari is lenyilatkozta, hogy erősebb a motor és kigyorsításkor érzi, hogy ebben van tartalék..

a példád pedig remek :)
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.17. 19:16:56

Varga Tamás írta:"Jean Todt lemondott a Ferrarinál betöltött valamennyi tisztségéről. Ezt az autógyár elnöke, Luca di Montezemolo jelentette be kedden."

Kíváncsi leszek, mi van a háttérben.
Nagy veszteség ez a Forma-1 és a Ferrari számára.
ez is durva! :shock:
Kép
szakmai szempontból évekig ők jelentették a szintet az F1-en belül (erkölcsi szempontból Frank Williams lenne a példa), most már egyikük sincs az olaszoknál. mindenesetre lezárult egy korszak a ferrarinál.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.17. 19:03:11

Mondjuk a 40-45 lóerőt pont a Hondáról nem hiszem el, amikor az F1-es autóból kitoltak 1000 pacit és mondjuk személyautóban is jellemző rájuk, hogy a szívómotorokból ők hozzák ki a legtöbb lovacskát turbo nélkül.

Ld. klasszikus 2.0-ás motorjuk 200 pacival :shock: turbo nélkül. (Civic TypeR pl)
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.17. 19:01:23

Vito írta: marha jó :lol:
Az ám. :)

Azt mondjuk megnézném, ha a két 'nagy' csapat valamelyike szenvedne az első pár futamon, akkor mit kapálódznának, hogy tesztelhessék az új fejlesztéseiket. :D

40-45 lóerő hátránya volt a Hondának? :shock:
Továbbra is vicc a motorbefagyasztásos téma. :x
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.03.17. 18:41:43

"Jean Todt lemondott a Ferrarinál betöltött valamennyi tisztségéről. Ezt az autógyár elnöke, Luca di Montezemolo jelentette be kedden."

Kíváncsi leszek, mi van a háttérben.
Nagy veszteség ez a Forma-1 és a Ferrari számára.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.17. 18:32:10

gekkodan írta: Úgy lehetséges, hogy Ross Brawn egy profi, neked nem kell mondanom, ráadásul tavaly április környékén rájöttek, hogy egyáltalán nem versenyképes a kocsi és nem is titkolták, hogy rámennek a jövő évi fejlesztésekre, amikor majdnem mindenki nulláról indul.

Brawn nem véletlenül mentette meg a csapatot a saját zsebéből, nyilván tudta, hogy nem zsákbamacskát vásárol :lol:

Amúgy meg az éles mindig más, futamkörnyezetben is kíváncsi leszek, hogy felveszik-e a versenyt mondjuk egy Renault-BMW-Ferrari szervízháttérrel és csapatmunkával.
Tudomásom szerint a csapat költségeit a Honda finanszírozza.
Ha Brawn látta, hogy jók lehetnek, akkor a Honda miért nem látta? Ha netán tényleg ott tudnak lenni az élmezőnyben, akkor kissé vicces a szitu.

Szerintem a jelenlegi különbség a KERS miatt lehet. Brawnék még nem használják, míg azért az élmenők egész jót eltökölnek vele, gondolom fejlesztésben sem kevés időt szánhattak/szánhatnak rá. Ez se egyszerű szabály, hogy nem kötelező a használata egyelőre.. ha nem válik be akkor a nagyok is új autót építenek majd 4-5 futam után?

Végülis az új pontrendszerből kiindulva ráérnek megnyerni az utolsó 6-8 futamot. :oops:

Azt várom, hogy az első pár futamon virítani fog a Honda azaz a Brawn, de egy Ferrari a szezon közepére simán átlépi majd. Főleg, ha beindul a másolás.
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.17. 18:31:55

Kralo írta:http://www.f1hirek.hu/hir/Erkezik_az_er ... 0903171455

Egy újabb ökörség. ](*,)

Közben a helyzet mit sem változott: Brawn GP-vel Button ma is az élen, és a Meki továbbra is szenved. :)
marha jó :lol:
ez a dolog 2009-ben érdekes lehet:
szinte teljesen új autók, slick gumik, nincs tesztelés, kers.
namost, ha idén lesz egy olyan csapat, amelyik az év elején konstatns a mezőny előtt tud lenni, akkor összekalapálhatnak annyi győzelmet, ami az idény végéig kitarthat. sokak szerint az idei évben kiegyenlítettebb lesz a mezőny (ergo több csapat, több pilótája nyerhet), így egy brutális szezonkezdés sokat érhet a végén.... :roll:

a Brawn GP-ről:
vannak, akik már győzelmeket adnának nekik, de vannak akik szerint parasztvakítás megy. én az előzőek táborához tartoznék szívem szerint, de 2004 óta túl sok év telt el, úgyhogy megvárom az első pár futamot. tény, hogy meggyőző a teljesítményük és az adatok szerint nemcsak 1 körön gyorsak, hanem versenyszimulációban is. állítólag a tavalyi Honda motor nagyon gyenge volt( :shock: ezt mondjuk nem értem), a merci motorral van 40-45 plusz LE. kerssük viszont nincs, Brawn szerint talán az év végén próbálnák ki. az egyébként kb ugyanennyi LE.
ha tavaly egész évben arra a Honda motorra fejlesztettek, ami gyengébb volt, akkor most kers nélkül, merci motorral olyan, mintha kerssük is lenne. eccerű ez.
kíváncsian várom az első futamot (ahhoz képest, hogy pár hete még nézni
sem volt kedvem). durva lesz a kers vs kers nélküli autók rajtja és az előzgetések :wink: mert azért az a plusz LE sokat jelenthet..
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.17. 18:08:21

gekkodan írta:Miki :!:

Úgy lehetséges, hogy Ross Brawn egy profi, neked nem kell mondanom, ráadásul tavaly április környékén rájöttek, hogy egyáltalán nem versenyképes a kocsi és nem is titkolták, hogy rámennek a jövő évi fejlesztésekre, amikor majdnem mindenki nulláról indul.

Brawn nem véletlenül mentette meg a csapatot a saját zsebéből, nyilván tudta, hogy nem zsákbamacskát vásárol :lol:

Amúgy meg az éles mindig más, futamkörnyezetben is kíváncsi leszek, hogy felveszik-e a versenyt mondjuk egy Renault-BMW-Ferrari szervízháttérrel és csapatmunkával.
azt tudom, tavalyelőtt is előbb elkezdték a felkészülést,és tavaly sem voltak sehol,de így tényleg lehet sanszuk,h mindenki úgymond a 0-áról kezdi.

azért továbbra is úgy érzem,h nem lesznek annyira legelöl.
Kép
cps46
Entrenador del Barça

2009.03.17. 17:49:18

Ez nem egy újabb ökörség, hanem minden idők legnagyobb ökörsége.
Annak idején a 10-6-4-et azért változtatták 10-8-6-ra, mert aránylag túl sokat ért az 1. hely a 2.-hoz képest, erre most a szorzót végtelenre emelték. :oops:
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.17. 17:48:42

Miki :!:

Úgy lehetséges, hogy Ross Brawn egy profi, neked nem kell mondanom, ráadásul tavaly április környékén rájöttek, hogy egyáltalán nem versenyképes a kocsi és nem is titkolták, hogy rámennek a jövő évi fejlesztésekre, amikor majdnem mindenki nulláról indul.

Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.17. 17:45:45

gekkodan írta: Mennyire akarják még tönkretenni ezt a sportot? Mosley a ribancaival együtt elmehetne már nyugdíjba :roll:
ez spec anno még bernie ötlete volt :? az is húzhatna már el
Kép
Válasz küldése