2009.04.30. 13:19:46
Sziasztok!
Annyira felszínes ez a: "azt játszottak, amit a Camp Nou-ban kell."
Guus könnyen megéghetett volna. Ennyire nem lehet ezt a csapatot magára húznia az ellenfélnek, s ennyire átadni a pályát.
Én a Chelsea-t nem tudom őszintén dicsérni.
Nekünk kellett volna gyorsabb, pontosabb támadásokat vezetni, s egy-két gólos előnyt szerezni, sajnos nem sikerült.
Azért az antifutballnak is vannak határai. Mert az, hogy 90 percen keresztül nem hajlandó egy csapat támadni, de még csak szépen építkezni sem, az minden, csak nem egy jól kivitelezett taktika.
Még a kontratámadásokat sem próbálták meg kihasználni.
Nem az lett volna feladatuk valóban, hogy megpróbálják felvenni a kesztyűt, hanem az, hogy legalább fél óránként egy-egy támadással kijöjjenek a kapujuk elől, csökkentsék a nyomást, akár veszélyeztessenek is, de ennek nyomait sem láthattuk.
Az a legbosszantóbb, ha azt írják, hogy annyit játszott a csapat, amennyit a Chelsea megengedett. Badarság.
Sajnos nem tudtunk felnőni a kiváló védekezésükhöz támadásban, ettől függetlenül egyértelműen mi tartottuk sakkban az ellenfelet.
Az pedig súlyos kérdést vet fel, hogy egy Bajnokok Ligája miről szól, s ezért elfogadható-e az ilyen hozzáállás bármelyik csapattól.
Nem akarok magasztos dolgokkal jönni, s a futballt sem lealacsonyítani azzal, hogy egy lapon említem a Chelsea keddi játékával. Sokkal inkább az lenne a lényeg, hogy mégis miért indul egy csapat ebben a sorozatban. Megnyerni, ez természetes, de a legmeghatározóbb tényező a bevétel.
Mégis, hogy lehet egy csapatot ilyen szellemben kiküldeni a pályára, s ilyen játékot produkálni. Taktikai csata, az... Szégyen, hogy a nézőknek, és a saját szurkolóiknak ezt kell látni. Mert valóban, ilyen undorítóan mocskos játékkal ki lehet ütni a Barcelona-t, ezt már korábban is megmondták, megmondtam. Ez azonban szánalmas, besz*ri hozzáállás volt, nem tisztelve sem az ellenfelet, sem a futballt, sem a nézőket.
Én úgy látom, hogy ez után a meccs után csupán a legelvakultabb Chelsea szimpatizánsok tudnak igazán elégedettek lenni, mert ezen a meccsen osztálykülönbség volt a két csapat között, ilyen produktum után nem lehetne önfeledten ünnepelni a döntőbe kerülést.
Ilyenkor jönnek a már elcsépelt gondolatok: ezt kellett játszani, Guus taktikai zseni (amit nem kérdőjelezek meg, de kedden a legkevésbé sem a taktikájukon múlt, hogy kihúzzák döntetlennel, holott ő a gólszerzést tűzte ki célul), most megmutatták a Barca-nak, a krumpliföldön kiesnek a katalánok ilyen játékkal... Agymenés...
Azok számára pedig egy kérdés, akik a Chelsea-t meg tudják érteni: alapvetően a játékukat nem lehet minősíteni, egy csapatrész volt, védelem, 10 emberből, ez azért nem nagy taktikai húzás, bár valóban hiba nélkül dolgoztak (azt azért nem tudom mondani, hogy futballoztak). Szóval rendben, az elődöntő, óriási nyomás, eredménykényszer, így kell kiállni a Barca ellen, fontos a pénzbevétel, stb.
Mégis, egy magyar, angol, vagy külföldi Chelsea drukker, vagy csak kívülálló néző számára kit érdekel, hogy a kékek mennyi pénzt kasszíroznak be, meg mi közünk hozzá?
S ilyen játékkal, szívre tett kézzel egy esetleges továbbjutás után hogy lehetne azt mondani őszintén, hogy igen, továbbjutottunk, csak ez a lényeg, viduljunk...!?
Lehet én vagyok maradi, de az ilyen magatartást egy klubtól sem tudom elfogadni. Többek között ezért nem tudok leülni egy olasz bajnoki elé sem.
Szóval, legalább egy-két támadással megmutatták volna, hogy ők is a pályán vannak, azonban ezt a meccset úgy beállítani, hogy Hiddink taktikai bravúrja, s egy tökéletes Chelsea védekezés, hát, finom túlzás...
Ellenben a Barca gyenge volt, előnyt kellett volna szerezni, akkor nem lenne beszédtéma most ez, ezért ahelyett, hogy a Chelsea-t dicsőítjük, inkább a blaugrana-t hibáztassuk, persze módjával.
Bízom a londoniakban, hogy a krumpliföldön megcáfolnak, ezzel együtt a döntőre maximum díszvendégként lesznek hivatalosak.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton