Mihu, a tanárok mondhatnak akármit, a szövegalkotáshoz nincs megoldókulcs.
Egyrészt nem kellett hozzá az amit írtál is, mert az olvasói tapasztalat és olvasmányélmény, amiket a feladat konkrétan így követelt meg, nem egyenlőek a nagy irodalmi háttértudással, egyébként pedig egy teljesen szubjektív érvelést írhattál. Pro vagy kontra, esetleg vegyesen írhattál a problémák jelenlétéről, illetve a Spiró által ajánlott megoldással kapcsolatban. MIndezeken felül pedig, ha véletlen mégis vesztenénk a tartalmat illetően pár pontot vmiért, ugye 60vanból ez csak 20 pontot tesz ki, a többi formai részekre adott pontszám. És ha így nézzük, hogy az ember 20 pontból veszít
talán néhányat, közel sem olyan vészes az egész.
Amúgy 1 és negyed órával előbb végeztem, elolvastam a Lázár novellát is, és nagyon jó volt az is, és meglehetősen jó elemzési irány volt hozzá adva, szvsz az se lehetett nehéz.
Nevetségesen könnyű volt szvsz, bár a szövegértésnél még bárki meglepődhet. Elképesztő, hogy milyen megoldókulcsokat írnak az érettségikhez, főként ehhez a részhez szoktak durvákat, nem is gondolná az ember, ráadásul semmi mozgástere nincs itt a tanároknak, ez egyébként is példátlan érettségi szempontjából.
Én egy 85%ot minimum megtippelek az összre, de szerintem ment az 90 fölé.
Viszont holnap matekon legalább ilyen kell.

Sajnos ott már lesz min izgulnom is, és lentebb már írtam hogy milyen vagyok.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila