2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ezért nem is értettem hogy miért mondta egyből a magyartanárom mikor kijöttünk, hogy reméli legalább 3 irodalmi művel alátámasztottuk....mondom mit? Mit támasszak alá ezen? Azon kívül hogy beleírtam hogy a Kőszívű ember fiai rohadt bonyolult, felétől követhetetlen hogy ki kivel mikor hogyan, és a nyelvezete se egyszerű, tehát a pulya fogja és lerakja. Ellenpéldának meg írtam a Pál utcai fiúkat meg a Tanárúr kéremet, hogy azok sokkal közelebb állnak a fiatalokhoz és a nyelvezetük is egyszerű, a TK meg humoros is.lionelmessi19 írta:Mihu, a tanárok mondhatnak akármit, a szövegalkotáshoz nincs megoldókulcs.![]()
Egyrészt nem kellett hozzá az amit írtál is, mert az olvasói tapasztalat és olvasmányélmény, amiket a feladat konkrétan így követelt meg, nem egyenlőek a nagy irodalmi háttértudással, egyébként pedig egy teljesen szubjektív érvelést írhattál.
Mihu írta:csababarca írta:
Hát ez az. Az egész érvelés szubjektív. Ha most én úgy gondolom ahogy leírtam, akkor azért ne vonjon már le pontot mert valaki az OM-ben máshogy gondolja...Én így gondolom és kész![]()
Hát igen mondjuk eltérőek az igényekNekem elég lenne egy 50-55 %-os érettségi átlag is
Mások meg olvastam itt, hogy dobálóznak ilyen 400-470-450 pontokkal
![]()
![]()
Holnap kibékülnék egy 60%-os matekkal...
Hát ez az. Az egész érvelés szubjektív. Ha most én úgy gondolom ahogy leírtam, akkor azért ne vonjon már le pontot mert valaki az OM-ben máshogy gondolja...Én így gondolom és készcsababarca írta:
Hát nekem egész jó lett,most néhány helyen már vannak fent nem hivatalos megoldások,azok alapján 35 pontom lesz minimum...már ami a szövegértést illeti...
én is az érvelést választottam,ami szubjektív dolog,elvileg a felépítés alapján pontoznak,mert tartalmilag elvileg a saját véleményed bármi lehet,kulturált formában...
Bízok egy 80valahányszázalékos 5ösben...holnap meg matek,nekem az a para
Mihu írta:Na fiúk lányok! Hogy sikerült a magyar érettségi? ....
És ha nem tanult?Krojf írta:Kapsz még bőven "lehetőséget", csak nyugi!Caesarka írta:Én egy hatalmas máker vagyok!Nem feletem irodalomból, de csak azért, mert már 2x feleltem ebben a félévben!
Erre megfeleltette az előttem és az utánam lévőket a tanár!
Mekkora egy makkos állat vok halljátok!
Egyébként nem kifejezetten jó dolog, ha elbújsz a számonkérés elől
és röhögsz a markodba az osztálytársaidon!
Az iskolai feleltetések egyfajta felkészítő kurzusok az élet számonkérései
elé, hiszen csak akkor tudsz majd elnyerni egy-egy munkát a későbbiekben, ha el tudod adni magadat, kész programot tudsz adni a
Téged alkalmazni akaróknak, hogy igenis csak Rád gondolhatnak az
állás odaítélésekor!
Ha esetleg tanár, vagy gyakorlatvezető, vagy középvezető leszel, akkor
nagyon sokszor kell bizonyítanod a tanítványaidnak, beosztottjaidnak a
rátermettségedet.
Az iskolában minél többet felelsz annál jobb leszel a kifejezés terén,
a lámpalázadat is jobban tudod majd menedzselni, szóval kell az!
Tisztességesen, lelkiismeretesen kell tanulnod, hogy ne érjen ilyenkor
meglepetés, arról nem is beszélve, hogy most ez a Te "munkád"!
A Te dolgod a tanulás, a szüleid egyelőre eltartanak, de ha Ők már
"elengednek", akkor meg kell állnod a saját lábadon!
Szóval felelj csak minél többször!
Szurkolok Neked ezerrel!!!
K.
Na még egy Eurobarcas a VIK-en.lionelmessi19 írta:Talán kicsit a kéthét múlva esedékes fizikámra, ami emelt lesz.
Így 475ről indulok, de igazából kb egy 100ast is veszthetek a BME VIKhez,
lionelmessi19 írta:Valaki érettségizik még rajtam kívül az elkövetkezendő két hétben?
Hova akarsz menni? A 456 nem semmi, én örülök ha a 403-as kereskedelem és marketingre felvesznekMr. Master írta:Jelentem énis! De már tudom, hogy a tegnapi nap jó ómen a jövőre nézve. Matek emelt és az angol duplázása, 456 pont a céllionelmessi19 írta:Valaki érettségizik még rajtam kívül az elkövetkezendő két hétben?
Jelentem énis! De már tudom, hogy a tegnapi nap jó ómen a jövőre nézve. Matek emelt és az angol duplázása, 456 pont a céllionelmessi19 írta:Valaki érettségizik még rajtam kívül az elkövetkezendő két hétben?
Én igen, de csak a következő 3 napbanlionelmessi19 írta:Valaki érettségizik még rajtam kívül az elkövetkezendő két hétben?