Nani egy kiforratlan játékos...még. Jó játékos lesz belőle, de egy BL döntőben nem elég cselezgetni...futni kell, ráadásul sokat és védekezni is kell. Park erre a legjobb ember. Megkockáztatom, hogy Nani még csereként sem fog beállni.TZS írta:Park helyett nem lenne jobb Nani?Egy MU szurkoló írta: A döntőről meg annyit, hogy megjósolhatatlan a végkimenetel, a világ két legerősebb csapata, bármi lehet.
Egyébként szerintem a következő kezdővel állunk majd ki:
-----------VDS------------
Oshea--Rio--Vidic--Evra
----------Carrick---------
---Scholes---Anderson--
Park---Ronaldo---Rooney
egyébként Giggs Wales-iVagy ő eltiltott, sérült?
A kispadotok sem lesz gyengusz: Tevez, Giggs.....
Márha ez lesz a kezdő.
Barça a Bajnokok Ligájában
-
- Barça C
Manchester United
-
- Capitá del Barça
Végre egy normális MU szurkoló...100 az egyhez hogy valaki egy Barca fórumra ilyet írjonTZS írta:Park helyett nem lenne jobb Nani?Egy MU szurkoló írta: A döntőről meg annyit, hogy megjósolhatatlan a végkimenetel, a világ két legerősebb csapata, bármi lehet.
Oshea--Rio--Vidic--Evra
---Scholes---Anderson--
Park---Ronaldo---Rooney
egyébként Giggs Wales-iVagy ő eltiltott, sérült?
Márha ez lesz a kezdő.

Hát igen,papíron az egy gyengébb csapat volt,mégis szinte verhetetlenül menetelt minden sorozatban. Ebből is látszik hogy nem kell feltétlenül világsztárokat igazolni a sikerekhez.
Például az elődöntőbeli egyetlen,egyben továbbjutást érő gólunkat,illetve a döntőben a trófeát érő találatot jegyző Giuly,illetve Belletti aligha férne be a mostani csapatba
És nem ők az egyetlenek,akik szóba sem jönnének a jelenlegi teamnél..
Mi most mégis sírunk,hogy van egy darab(Abidal) játékosunk,akitől éppenséggel van jobb a piacon..
Például az elődöntőbeli egyetlen,egyben továbbjutást érő gólunkat,illetve a döntőben a trófeát érő találatot jegyző Giuly,illetve Belletti aligha férne be a mostani csapatba

És nem ők az egyetlenek,akik szóba sem jönnének a jelenlegi teamnél..
Mi most mégis sírunk,hogy van egy darab(Abidal) játékosunk,akitől éppenséggel van jobb a piacon..

- baas11
- Entrenador del Barça
Ha ezzel a csapattal BL.-t nyertünk ,akkor a mostanival ????miért ne ?
1 Valdes
23 Oleguer
4 Marquez
5 Puyol
12 Van Bronckhorst
20 Deco
15 Edmílson
17 Van Bommel
8 Giuly
9 Eto'o
10 Ronaldinho
Már csak olyan cserék kellenek mint volt :Iniesta,Larsson,Belletti....
1 Valdes
23 Oleguer
4 Marquez
5 Puyol
12 Van Bronckhorst
20 Deco
15 Edmílson
17 Van Bommel
8 Giuly
9 Eto'o
10 Ronaldinho
Már csak olyan cserék kellenek mint volt :Iniesta,Larsson,Belletti....
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Park helyett nem lenne jobb Nani?Egy MU szurkoló írta: A döntőről meg annyit, hogy megjósolhatatlan a végkimenetel, a világ két legerősebb csapata, bármi lehet.
Oshea--Rio--Vidic--Evra
---Scholes---Anderson--
Park---Ronaldo---Rooney
egyébként Giggs Wales-i

Márha ez lesz a kezdő.

„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
-
- Barça C
Olvasgatom itt a hsz-eket...és háát, sokmindenben igazatok van, mármint arra a dologra gondolok amit torrestoni írt az angol és spanyol bajnokság összehasonlításáról...már csak ugye az a kérdés kinek melyik stílus tetszik? illetve, hogy ki szerint melyik stílus az eredményesebb...mert ugyebár a szépségbe könnyen meglehet halni.
A döntőről meg annyit, hogy megjósolhatatlan a végkimenetel, a világ két legerősebb csapata, bármi lehet.
Oshea--Rio--Vidic--Evra
---Scholes---Anderson--
Park---Ronaldo---Rooney
egyébként Giggs Wales-i
A döntőről meg annyit, hogy megjósolhatatlan a végkimenetel, a világ két legerősebb csapata, bármi lehet.
Oshea--Rio--Vidic--Evra
---Scholes---Anderson--
Park---Ronaldo---Rooney
egyébként Giggs Wales-i

Manchester United
- barka
- Jugador del Barça
Csak gratulálni tudok torrestoni hozzá szólásához kár, hogy csak mi barcások olvashatjuk!
Visszatérve a kezdőcsapathoz, azt még megjósolni se tudnám, hogy ki fog kezdeni hátul, főleg amennyi meglepő húzása volt már eddig Guardiolának. De az biztos, hogy az addig lévő bajnokikon arra törekednék, hogy olyan kezdőcsapat kezdjen akik a BL döntőben is játszanának. Meccs helyzetben lássuk melyik a legjobb összetétel hátul.
A bajnokságot már viszonylag megnyertük, úgyhogy inkább ott derüljön ki, hogy melyik felállás a legcélravezetőbb.
Nagyon remélem, hogy Iniesta és Henry is teljesen rendbe jön addig!!
Hajrá Barca

Visszatérve a kezdőcsapathoz, azt még megjósolni se tudnám, hogy ki fog kezdeni hátul, főleg amennyi meglepő húzása volt már eddig Guardiolának. De az biztos, hogy az addig lévő bajnokikon arra törekednék, hogy olyan kezdőcsapat kezdjen akik a BL döntőben is játszanának. Meccs helyzetben lássuk melyik a legjobb összetétel hátul.
A bajnokságot már viszonylag megnyertük, úgyhogy inkább ott derüljön ki, hogy melyik felállás a legcélravezetőbb.
Nagyon remélem, hogy Iniesta és Henry is teljesen rendbe jön addig!!

Hajrá Barca

-
- Capitá del Barça
Szerintem is Syl,ha nem is a leggyorsabb,de ott van a legjobbak közt!Hiába 35 éves,de attól még futhat úgy mint a nyúl!Pont most jött be egy kép,nem tudom ki ellen melyik bajnokin,de Sly rúgott egy bomba gólt,és hát elég gyorsan ment a labdával...Tény hogy 35 éves és azért már nincs a toppon,és nem tagadom lehet nem jó sülne ki belőle ha C.R val kéne vetélkedjen...Állítom hogy szerintem képes lenne meg fogni őt,ha nem lendületből viszi rá C.R,mert ha igen akkor szívás...Vagy még túl odalon Rooney,meg még Fergussonak van kit berakjon a csatársorba,és ők sem egy csigalassú emberkék...lionelmessi19 írta:emlékeim szerint két éve a felkészülési időszak legelején volt 1 db futóverseny, amit megnyert ilyen Henryk meg Messik ellenében, és azóta elterjedt ez a baromság. Szerintem egyáltalán nem gyors. Akárhányszor csak látjuk, bebizonyosodik h semmi extra nincs a sebességében.sasi1 írta:
Talán a leggyorsabb a keretben.........
Iniesta tűnik amúgy a leggyorsabbnak hosszútávon, Messi pedig röviden.
Max 2 idézet, piramisra figyeljünk! L.
-
- Capitá del Barça
Én meg elégednék egy 2:1 és sikerrel is.De el tudnám viselni egy 4:1 is,persze a Barca javáraColos írta:Szerintem négyük közül csak C. Ronaldo fog kezdeni- legalábbis az Arsenal ellen így volt. A Barca technikai fölénye kétségtelen, akárcsak az angolok fizikai fölénye. Azon lesz a hangsúly, hogy melyik együttes lesz képes ráeröltetni akaratát a másikra, és hogy ki talál ki valami meglepőt. Aztán itt is lehet egy szerencsés gól a meccs elején (mint tavaly Scholes vagy idén Essien esetében), s ez teljesen átírhatja majd az előzetesen kidolgozott taktikákat. De az is lehet, hogy a Barca szerez gólt az elején, aztán 70%-ban birtokolja majd a labdát.jethrotull írta:CR, Giggs, Tevez, Berbatov, tudnak bánni a labdával....
Szerintem 4-1-re nyerünk.

- Colos
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
Természetesen az angol csapatra, a Manchesterre értettem.maister6000cm3 írta:Colos írta:..... akárcsak az angolok fizikai fölénye.
Az ez 1 gond van, hogy a fent soroltak közül csak Giggs angol:P
- maister6000cm3
- Jugador d'estrella
- Kapcsolat:
Colos írta:..... akárcsak az angolok fizikai fölénye.jethrotull írta:CR, Giggs, Tevez, Berbatov, tudnak bánni a labdával....
Az ez 1 gond van, hogy a fent soroltak közül csak Giggs angol:P
Tippem: 6-3 (nemtom hogy ki nyer, de az eredmény hurka)

- Colos
- Capitá del Barça
- Kapcsolat:
Szerintem négyük közül csak C. Ronaldo fog kezdeni- legalábbis az Arsenal ellen így volt. A Barca technikai fölénye kétségtelen, akárcsak az angolok fizikai fölénye. Azon lesz a hangsúly, hogy melyik együttes lesz képes ráeröltetni akaratát a másikra, és hogy ki talál ki valami meglepőt. Aztán itt is lehet egy szerencsés gól a meccs elején (mint tavaly Scholes vagy idén Essien esetében), s ez teljesen átírhatja majd az előzetesen kidolgozott taktikákat. De az is lehet, hogy a Barca szerez gólt az elején, aztán 70%-ban birtokolja majd a labdát.jethrotull írta:CR, Giggs, Tevez, Berbatov, tudnak bánni a labdával....
Szerintem 4-1-re nyerünk.

gratulálok Torrestoni, akár egy cikk is lehetne az írásod!
minden szavaddal egyetértek! A Barca azért (is) szerethető, mert soha, semmilyen körülmények között nem adja fel a saját játékát! Akármennyire is üzletté vált a foci, nekünk szurkolóknak továbbra is csak játék! Most őszintén: Mi mihez kezdjünk a trófeákkal? keménykedjünk vele, mint vmi óvodás? NEM! még ha el is veszítjük a döntőt, büszke leszek ezekre a fiúkra, mert életem legszörnyűbb hónapjaiban vagyok, és ők kicsit enyhíteni tudják a mérhetetlen fájdalmat, amit érzek
A trófeák nekünk nem szabad, h bármit is jelentsenek, attól nem leszünk se gazdagabbak, se szegényebbek! Viszont egy ilyen focit játszó csapat meccseitől igenis gazdagabbak leszünk minden héten! Gazdagabbak egy élménnyel, amit ez a csodálatos csapat nyújt!
VISCA EL BARCA MINDÖRÖKKÉ!
minden szavaddal egyetértek! A Barca azért (is) szerethető, mert soha, semmilyen körülmények között nem adja fel a saját játékát! Akármennyire is üzletté vált a foci, nekünk szurkolóknak továbbra is csak játék! Most őszintén: Mi mihez kezdjünk a trófeákkal? keménykedjünk vele, mint vmi óvodás? NEM! még ha el is veszítjük a döntőt, büszke leszek ezekre a fiúkra, mert életem legszörnyűbb hónapjaiban vagyok, és ők kicsit enyhíteni tudják a mérhetetlen fájdalmat, amit érzek

A trófeák nekünk nem szabad, h bármit is jelentsenek, attól nem leszünk se gazdagabbak, se szegényebbek! Viszont egy ilyen focit játszó csapat meccseitől igenis gazdagabbak leszünk minden héten! Gazdagabbak egy élménnyel, amit ez a csodálatos csapat nyújt!
VISCA EL BARCA MINDÖRÖKKÉ!
- M.I.P.A.X.
- Jugador del Barça
Szóról szóra én is ezt mondtam volna! Piquéról kihitte volna hogy ilyen jó lesz??? Kapjon Caceres is mostantól sok lehetőséget és ő is belelendül remélemKamarilla írta:Már inkább Sylvinho legyen a bal oldalon, mint mondjuk Puyol vagy Cacéres! Én egy Puyí, Piqué, Cacéres, Syl hátvédsorral állnék fel, ezért is lenne fontos, ha Puyol kivételével, akinek pihenő napot adnék és csak gáz esetén nyúlnék hozzá, hogy ez a hátvédsor kezdjen holnap! Tourét a BL-döntőn egyszerűen öngyilkosság lenne hátraküldeni, marhára nem az ő posztja a center hávédség, pláne, hogy ha ő hátul van, a középpálya marhára lyukas! Szóval bízzunk csak Sylben és Cacéresben, nem azért játszanak a Barcában, mert 2 ballábas, rossz focisták!

Szerk.:Nagyon fontos hogy a támadóink jó formában legyenek!
A felhasználónevem kezdő betűi embereket takar: Messi, Iniesta, Puyol, Alves és Xavi +HENRY fan vagyok 

-
- Barça B
Üdv. mindenkinek! Torrestoni "akadémiai székfoglalója" számomra szimpatikus. Hozzávetőleg ugyanezeket írtam volna.
Valami azért következik belőle a BL. döntőre, úgy vélem. A MU játékosai nem fognak elfáradni, s ez akár döntő is lehet, csakúgy, mint a technikai képzettség szintje, amely a MU és a Chelsea játékosai közt, a MU javára mutatkozik. CR, Giggs, Tevez, Berbatov, tudnak bánni a labdával....
A föntiek miatt aggódom kicsit a Barca-ért!... Ha viszont ismét állandósulna a hátralévő két hétben a jó forma, nem hiszem, hogy meg tudnák állítani Messiéket!
Remélem így lesz!
Valami azért következik belőle a BL. döntőre, úgy vélem. A MU játékosai nem fognak elfáradni, s ez akár döntő is lehet, csakúgy, mint a technikai képzettség szintje, amely a MU és a Chelsea játékosai közt, a MU javára mutatkozik. CR, Giggs, Tevez, Berbatov, tudnak bánni a labdával....
A föntiek miatt aggódom kicsit a Barca-ért!... Ha viszont ismét állandósulna a hátralévő két hétben a jó forma, nem hiszem, hogy meg tudnák állítani Messiéket!
Remélem így lesz!
A Barca a Fradi!
- nemmindegy19
- Barça B
Ez egy marha jó videó arról hogy Guardiola mit művelt a Chelsea ellen
http://www.youtube.com/watch?v=6xdsHxbwD7g
http://www.youtube.com/watch?v=6xdsHxbwD7g
Real Madrid vs Barcelona 2-6
Lesz mit mesélnem az unokáimnak.
http://www.youtube.com/watch?v=rFcYws-m2KY
Lesz mit mesélnem az unokáimnak.
http://www.youtube.com/watch?v=rFcYws-m2KY
Azt gondolom, hogy érdemes végiggondolni azt, amit torrestoni írt. Rengeteg igazság van benne.
A spanyol focit kicsit művészetnek is tartom, és ezért sokkal nehezebb hétről - hétre ilyen focit a szúrkolóknak elővarázsolni. Remélem, a Mu ellen jól fognak játszani. A jó játékosok fognak tudni egy kicsit pihenni. Nagyon szúrkolok nekik.
A PL-ben tényleg sok az idegenlégiós, és a jók játszanak ott. Bizony van pár spanyol a PL-ben.
A spanyol focit kicsit művészetnek is tartom, és ezért sokkal nehezebb hétről - hétre ilyen focit a szúrkolóknak elővarázsolni. Remélem, a Mu ellen jól fognak játszani. A jó játékosok fognak tudni egy kicsit pihenni. Nagyon szúrkolok nekik.
A PL-ben tényleg sok az idegenlégiós, és a jók játszanak ott. Bizony van pár spanyol a PL-ben.
- Kamarilla
- Jugador d'estrella
Szted én mit írtam? Én nem cserélgetném Puyolt és Piquét, sztem az a felállás, amit mondtam, jó! Szvsz.House írta:Megcserélném én Puyolt és Piquét. Tourét pedig védekező középnek, hogy szerezzen labdákat.Kamarilla írta:Tourét a BL-döntőn egyszerűen öngyilkosság lenne hátraküldeni, marhára nem az ő posztja a center hávédség, pláne, hogy ha ő hátul van, a középpálya marhára lyukas!

Pusztán cselekedni minden bugris suttyó tud; az igazi ízt az adja meg, AHOGYAN cselekszünk!
-
- Entrenador del Barça
Megcserélném én Puyolt és Piquét. Tourét pedig védekező középnek, hogy szerezzen labdákat.Kamarilla írta:Már inkább Sylvinho legyen a bal oldalon, mint mondjuk Puyol vagy Cacéres! Én egy Puyí, Piqué, Cacéres, Syl hátvédsorral állnék fel, ezért is lenne fontos, ha Puyol kivételével, akinek pihenő napot adnék és csak gáz esetén nyúlnék hozzá, hogy ez a hátvédsor kezdjen holnap! Tourét a BL-döntőn egyszerűen öngyilkosság lenne hátraküldeni, marhára nem az ő posztja a center hávédség, pláne, hogy ha ő hátul van, a középpálya marhára lyukas! Szóval bízzunk csak Sylben és Cacéresben, nem azért játszanak a Barcában, mert 2 ballábas, rossz focisták!
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!

¡Gracias, Pep!

-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Nos, szerintem még végképp felesleges a 27-i meccsről, azon belül is a várható felállásról beszélni. Én még érdemben nem szóltam hozzá az elődöntőhöz, ezt most itt is megteszem, ezzel együtt kiegészítem a La Liga és a Premiership közti különbségekkel az én szemszögemből:
A spanyol futball sajátossága az attraktív támadójáték, a labdabirtoklás, az esztétikus támadások felépítése. Ezt lehet balettnek csúfolni, vagy alacsony színvonalúnak, abban azonban nem lehet kételkedni, hogy arányaiban a spanyol bajnokságban szerepelnek a legjobban képzett futballisták. Nyilván érezhető az utóbbi években egy erősödő kontraszt a két gigászi klub és az összes többi között, de alapjában véve nagyon jó a mezőny. Motivációs és anyagi gondok nehezítik a kisebb csapatok munkáját, valamint a szakértelem hiánya. Abban pedig végképp nem a Blaugrana a hibás, ha gyengének minősítik a La Liga-t.
Szóval... a szurkolók nélkül hol lennének a klubok? Kit érdekelne egy meccs?
Így az a minimum, hogy szórakoztasson a játék. Persze ez maga után von bizonyos korlátokat, most nem ez a lényeg.
Miért baj az, hogy a PD nem a test-test elleni küzdelemről, s a villámgyors széleken való támadásokról szól?
Miért jobb az angol bajnokság (az élcsapatoknál szinte hazai labdarúgók nélkül)?
Másképp alakult ki, fejlődött a két futballkultúra.
A spanyol futballban az első az egyéni, technikai kvalitások. Az edzések a labda körül zajlanak, ellenben a szigetországi szokásokkal. A taktika csupán másodlagos.
Miért ilyen a játékmenet?
Egyértelmű, hogy a futballhoz való hozzáállás tradicionális alapokon nyugszik.
Lényeg a labda birtoklása, a végsőkig kijátszott támadások, szép mozdulatokkal , hosszú passzjátékkal, cselekkel megbolondítva.
Hogyan várhatunk el egy hétről hétre mediterrán körülmények közt készülő, s szereplő csapattól, hogy az éghajlat adottságait semmibe véve, a Premier League-hez hasonló tempójú mérkőzéseket vívjanak?
Vagy akkor akik a Premiership-et tartják a legerősebbnek a világon, akkor azok mondják el, hogyan, milyen játékelembeli változások segítségével "nőhetne fel" a La Liga a "nagy testvér" mellé?
Badarságokat beszélnek!
Miért várnánk el ezektől a csapatoktól, hogy feladják az évszázados hagyományokat, s pálfordulással az enyhébb intenzitású, de mindenképp látványosabb, ha nem is mindig izgalmasabb, de szebb futballjukat feladják a taktikáért, a rendkívüli fizikális erőt igénylő gyors játékért, és az eredményességért?
Kinek a pap, kinek a pap fia.
Engem mindkét bajnokság szórakoztat, de összehasonítani nincs értelme.
Mekkora jelentőssége van a pénznek? Sajnos hatalmas.
Elég megnézni mi lett a Francia bajnoksággal. Mára az egykor méltán híres, és elitbe tartozó gall csapatok csupán az egykori gyarmatokból megélő üzleti vállalkozások. Persze ez is szélsőséges megközelítés.
Angliáról nem is beszélve...
Miért nem lehet szeretni a PD-t?
Miért jobb attól egy bajnokság, ha az összes nemzetközileg induló csapatuk a végjátékig szerepel? Ezek a kupák számomra nem a leginkább mérvadóak, de legalább érdekesek. Az ilyen kupákban döntő fontosságú a hosszú, minőségi cserepad, biztos háttérel, jó fizikális állapotban lévő játékosokkal, s taktikai érzékkel, ebben egyértelműen az angolok a világelsők!
Ellenben a bajnoki címek a legértékesebbek, ez vitathatatlan. Vagy épp ahogy egyik előttem hozzászóló mondta: az angol csapatoknak fontosabb az FA kupa, mint az UEFA. Persze, ezt sem kell magyarázni.
Valóban: nagy pénz, nagy foci! Ettől még korántsem biztos, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a legjobb.
Attól, hogy a ködös albion csapatai már-már küzdősporttá, s pénzbányává degradálták a világ legnépszerűbb sportágát, attól még senki se mondja meg egy spanyol futball-pártinak, hogy márpedig az angol bajnokság a legjobb...
Egész egyszerűen ezek a csapatok csupán a saját bajnokságukban szereplőkkel hasonlíthatóak leginkább össze.
Megnézném hogyan alkalmazkodna Roman úr Chelsea-je a PD-hoz. Vergődnének. Ahogy a Blaugrana sem tudna egyből alkalmazkodni a Premier League-hez.
Így a BL számomra egy érdekes versengés, egy igazi kuriózum, ahol a futball különböző definícióját alkalmazó csapatai, futballnemzetei találkozhatnak.
Mérleget vonhatnak mondjuk egy elődöntőben, hogy mi a fontos. Az üzlet, tehát mindent adjunk fel a továbbjutásért, vagy a másik oldalon a hagyomány, ezzel együtt a szurkolók, ami szűk korlátokat hagy maga után a taktikában.
Sokan írták...: a Barcelona egysíkú, kiismerhető.
El tudom fogadni ezt a nézetet, van alapja.
Azonban a Chelsea nem?
Miért nem próbálták eldönteni a párharcot azzal, hogy más perspektívából tekintenek a mérkőzésekre, s megmutatják, hogy az angol focinak, vagy csupán a Fulham Road-iaknak nem a küzdés, a taktika, a védekezés a kizárólagos védjegye, hanem egy új arcot mutatva támadnak?
Miért nem brusztoltak Valdés tizenhatosa előtt az ingoványos talajon mozgó katalán védelem hibájára várva?
Nem követem minden héten a Chelsea mérkőzéseit, de a L'pool elleni továbbjutásuk alkalmával nekem nagyon is úgy tűnt: egy séma működik, aztán mivel ez becsődölt a Stamford Bridge-i első félidő alatt, jöhetett az adok-kapok, ami legalább szórakoztató volt, s végül eredményes is, de jól láthatóan össze is zavarodtak, s ekkor már taktikailag is verhetőek voltak.
Ezt Guus valószínűleg így gondolhatta, szóval inkább meg akarta tervezni a mérkőzést, pontról-pontra, majd belebuktak. Ebben persze mekkora szerepe volt a végletekig profithajhász felfogásnak?
Melyik Chelsea drukker tudja szívére tett kézzel azt mondani, hogy ezek a fiúk a világ összes Chelsea szurkolójáért küzdöttek, úgy ahogy kellett?
Egyébként véleményem szerint ezt a sablonos játékot képes a jó formában, ideális körülmények között szereplő Barça könnyedén lehengerelni.
Valahol meg kellene találni a középutat.
A katalánok sohasem adják fel a játékukat, de az elmúlt évekhez hasonlóan már sikerült gördülékennyé tenni a gépezetet, amely ha valóban működik, akkor legyen az bármilyen taktika, mit sem ér.
Persze ehhez mentálisan, és fizikálisan is tökéletes állapotban kellett volna lennie a Blaugrana-nak ez ellen a rendkívül jól védekező, de önmagában egy hasonlóan vérszegény, akár töketlennek nevezhető Chelsea ellen, amely elhitte a 70. percben, hogy ennyivel tovább lehet jutni...
A játékvezetői ténykedésről kár beszélni, volt a két meccsen mindkét oldalra kedvezőtlen ítélet, persze az első meccset úgy en bloc mindenki elfelejti...
Kinek melyik stílushoz, csapathoz húz a szíve. Annak okát nem kell keresni, az mindenkinek a magánügye.
A Barcelona gyengén játszott, ötlettelenül, a sztároknak nem ment a játék, a Chelsea megölte a mérkőzést.
Ez unszimpatikus hozzáállás, vízzel játszottak, sárosak lettek, így ha kívülállóként tekintenék a dolgokra, akkor is azt mondanám, hogy megérdemelten jutott a futballozni akaró együttes a római fináléba.
Az pedig, hogy ott mi lesz, már nem érdekel. A legfontosabb ,hogy egy ilyen, undorítóan, mocskos játékkal sem lehetett az eredmény alapján két vállra fektetni a csapatot, a károgókkal nem szabad foglalkozni.
A döntőben többet kell nyújtani, mentálisan és fizikálisan fel kell frissülni, illetve taktikailag fel kell készülni minden lehetséges történésre, de a saját játékát sohasem szabad, és nem is fogja feladni a Csapat!
A legjobbakat!
A spanyol futball sajátossága az attraktív támadójáték, a labdabirtoklás, az esztétikus támadások felépítése. Ezt lehet balettnek csúfolni, vagy alacsony színvonalúnak, abban azonban nem lehet kételkedni, hogy arányaiban a spanyol bajnokságban szerepelnek a legjobban képzett futballisták. Nyilván érezhető az utóbbi években egy erősödő kontraszt a két gigászi klub és az összes többi között, de alapjában véve nagyon jó a mezőny. Motivációs és anyagi gondok nehezítik a kisebb csapatok munkáját, valamint a szakértelem hiánya. Abban pedig végképp nem a Blaugrana a hibás, ha gyengének minősítik a La Liga-t.
Szóval... a szurkolók nélkül hol lennének a klubok? Kit érdekelne egy meccs?
Így az a minimum, hogy szórakoztasson a játék. Persze ez maga után von bizonyos korlátokat, most nem ez a lényeg.
Miért baj az, hogy a PD nem a test-test elleni küzdelemről, s a villámgyors széleken való támadásokról szól?
Miért jobb az angol bajnokság (az élcsapatoknál szinte hazai labdarúgók nélkül)?
Másképp alakult ki, fejlődött a két futballkultúra.
A spanyol futballban az első az egyéni, technikai kvalitások. Az edzések a labda körül zajlanak, ellenben a szigetországi szokásokkal. A taktika csupán másodlagos.
Miért ilyen a játékmenet?
Egyértelmű, hogy a futballhoz való hozzáállás tradicionális alapokon nyugszik.
Lényeg a labda birtoklása, a végsőkig kijátszott támadások, szép mozdulatokkal , hosszú passzjátékkal, cselekkel megbolondítva.
Hogyan várhatunk el egy hétről hétre mediterrán körülmények közt készülő, s szereplő csapattól, hogy az éghajlat adottságait semmibe véve, a Premier League-hez hasonló tempójú mérkőzéseket vívjanak?
Vagy akkor akik a Premiership-et tartják a legerősebbnek a világon, akkor azok mondják el, hogyan, milyen játékelembeli változások segítségével "nőhetne fel" a La Liga a "nagy testvér" mellé?
Badarságokat beszélnek!
Miért várnánk el ezektől a csapatoktól, hogy feladják az évszázados hagyományokat, s pálfordulással az enyhébb intenzitású, de mindenképp látványosabb, ha nem is mindig izgalmasabb, de szebb futballjukat feladják a taktikáért, a rendkívüli fizikális erőt igénylő gyors játékért, és az eredményességért?
Kinek a pap, kinek a pap fia.
Engem mindkét bajnokság szórakoztat, de összehasonítani nincs értelme.
Mekkora jelentőssége van a pénznek? Sajnos hatalmas.
Elég megnézni mi lett a Francia bajnoksággal. Mára az egykor méltán híres, és elitbe tartozó gall csapatok csupán az egykori gyarmatokból megélő üzleti vállalkozások. Persze ez is szélsőséges megközelítés.
Angliáról nem is beszélve...
Miért nem lehet szeretni a PD-t?
Miért jobb attól egy bajnokság, ha az összes nemzetközileg induló csapatuk a végjátékig szerepel? Ezek a kupák számomra nem a leginkább mérvadóak, de legalább érdekesek. Az ilyen kupákban döntő fontosságú a hosszú, minőségi cserepad, biztos háttérel, jó fizikális állapotban lévő játékosokkal, s taktikai érzékkel, ebben egyértelműen az angolok a világelsők!
Ellenben a bajnoki címek a legértékesebbek, ez vitathatatlan. Vagy épp ahogy egyik előttem hozzászóló mondta: az angol csapatoknak fontosabb az FA kupa, mint az UEFA. Persze, ezt sem kell magyarázni.
Valóban: nagy pénz, nagy foci! Ettől még korántsem biztos, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a legjobb.
Attól, hogy a ködös albion csapatai már-már küzdősporttá, s pénzbányává degradálták a világ legnépszerűbb sportágát, attól még senki se mondja meg egy spanyol futball-pártinak, hogy márpedig az angol bajnokság a legjobb...
Egész egyszerűen ezek a csapatok csupán a saját bajnokságukban szereplőkkel hasonlíthatóak leginkább össze.
Megnézném hogyan alkalmazkodna Roman úr Chelsea-je a PD-hoz. Vergődnének. Ahogy a Blaugrana sem tudna egyből alkalmazkodni a Premier League-hez.
Így a BL számomra egy érdekes versengés, egy igazi kuriózum, ahol a futball különböző definícióját alkalmazó csapatai, futballnemzetei találkozhatnak.
Mérleget vonhatnak mondjuk egy elődöntőben, hogy mi a fontos. Az üzlet, tehát mindent adjunk fel a továbbjutásért, vagy a másik oldalon a hagyomány, ezzel együtt a szurkolók, ami szűk korlátokat hagy maga után a taktikában.
Sokan írták...: a Barcelona egysíkú, kiismerhető.
El tudom fogadni ezt a nézetet, van alapja.
Azonban a Chelsea nem?
Miért nem próbálták eldönteni a párharcot azzal, hogy más perspektívából tekintenek a mérkőzésekre, s megmutatják, hogy az angol focinak, vagy csupán a Fulham Road-iaknak nem a küzdés, a taktika, a védekezés a kizárólagos védjegye, hanem egy új arcot mutatva támadnak?
Miért nem brusztoltak Valdés tizenhatosa előtt az ingoványos talajon mozgó katalán védelem hibájára várva?
Nem követem minden héten a Chelsea mérkőzéseit, de a L'pool elleni továbbjutásuk alkalmával nekem nagyon is úgy tűnt: egy séma működik, aztán mivel ez becsődölt a Stamford Bridge-i első félidő alatt, jöhetett az adok-kapok, ami legalább szórakoztató volt, s végül eredményes is, de jól láthatóan össze is zavarodtak, s ekkor már taktikailag is verhetőek voltak.
Ezt Guus valószínűleg így gondolhatta, szóval inkább meg akarta tervezni a mérkőzést, pontról-pontra, majd belebuktak. Ebben persze mekkora szerepe volt a végletekig profithajhász felfogásnak?
Melyik Chelsea drukker tudja szívére tett kézzel azt mondani, hogy ezek a fiúk a világ összes Chelsea szurkolójáért küzdöttek, úgy ahogy kellett?
Egyébként véleményem szerint ezt a sablonos játékot képes a jó formában, ideális körülmények között szereplő Barça könnyedén lehengerelni.
Valahol meg kellene találni a középutat.
A katalánok sohasem adják fel a játékukat, de az elmúlt évekhez hasonlóan már sikerült gördülékennyé tenni a gépezetet, amely ha valóban működik, akkor legyen az bármilyen taktika, mit sem ér.
Persze ehhez mentálisan, és fizikálisan is tökéletes állapotban kellett volna lennie a Blaugrana-nak ez ellen a rendkívül jól védekező, de önmagában egy hasonlóan vérszegény, akár töketlennek nevezhető Chelsea ellen, amely elhitte a 70. percben, hogy ennyivel tovább lehet jutni...
A játékvezetői ténykedésről kár beszélni, volt a két meccsen mindkét oldalra kedvezőtlen ítélet, persze az első meccset úgy en bloc mindenki elfelejti...
Kinek melyik stílushoz, csapathoz húz a szíve. Annak okát nem kell keresni, az mindenkinek a magánügye.
A Barcelona gyengén játszott, ötlettelenül, a sztároknak nem ment a játék, a Chelsea megölte a mérkőzést.
Ez unszimpatikus hozzáállás, vízzel játszottak, sárosak lettek, így ha kívülállóként tekintenék a dolgokra, akkor is azt mondanám, hogy megérdemelten jutott a futballozni akaró együttes a római fináléba.
Az pedig, hogy ott mi lesz, már nem érdekel. A legfontosabb ,hogy egy ilyen, undorítóan, mocskos játékkal sem lehetett az eredmény alapján két vállra fektetni a csapatot, a károgókkal nem szabad foglalkozni.
A döntőben többet kell nyújtani, mentálisan és fizikálisan fel kell frissülni, illetve taktikailag fel kell készülni minden lehetséges történésre, de a saját játékát sohasem szabad, és nem is fogja feladni a Csapat!
A legjobbakat!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Azért annyira nem baromság.lionelmessi19 írta:emlékeim szerint két éve a felkészülési időszak legelején volt 1 db futóverseny, amit megnyert ilyen Henryk meg Messik ellenében, és azóta elterjedt ez a baromság. Szerintem egyáltalán nem gyors. Akárhányszor csak látjuk, bebizonyosodik h semmi extra nincs a sebességében.

H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
- Kamarilla
- Jugador d'estrella
Már inkább Sylvinho legyen a bal oldalon, mint mondjuk Puyol vagy Cacéres! Én egy Puyí, Piqué, Cacéres, Syl hátvédsorral állnék fel, ezért is lenne fontos, ha Puyol kivételével, akinek pihenő napot adnék és csak gáz esetén nyúlnék hozzá, hogy ez a hátvédsor kezdjen holnap! Tourét a BL-döntőn egyszerűen öngyilkosság lenne hátraküldeni, marhára nem az ő posztja a center hávédség, pláne, hogy ha ő hátul van, a középpálya marhára lyukas! Szóval bízzunk csak Sylben és Cacéresben, nem azért játszanak a Barcában, mert 2 ballábas, rossz focisták!

Pusztán cselekedni minden bugris suttyó tud; az igazi ízt az adja meg, AHOGYAN cselekszünk!
Nagyon kevés a védőnk sajnos. Az aranycsapat mentalitásában kell majd játszani: ha ők lőnek egy góólt mi lövünk kettőt, ha ők lőnek kettőt mi hármat,
ha ők hármat mi négyet, és így tovább....
ha ők hármat mi négyet, és így tovább....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bali 15 2009.05.12. 17:02:51-kor.
- Andris
- Adminisztrátor
emlékeim szerint két éve a felkészülési időszak legelején volt 1 db futóverseny, amit megnyert ilyen Henryk meg Messik ellenében, és azóta elterjedt ez a baromság. Szerintem egyáltalán nem gyors. Akárhányszor csak látjuk, bebizonyosodik h semmi extra nincs a sebességében.sasi1 írta:Bestbarca írta:de hogy a 35 éves, igen csak lassú Sylvinho fogja C.Ronit, hát az öngyilkosság.
Talán a leggyorsabb a keretben.........
Iniesta tűnik amúgy a leggyorsabbnak hosszútávon, Messi pedig röviden.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila