2009.08.31. 14:00:39
Nos a tegnapi OM - Bordeaux meccs után egy kis helyzetelemzés a kikötővárosiakról:
Mandanát klasszisnak tartom, a legbiztosabb pont Benoít mellett.
A védelem sokat nyert Heinzével (egyszerűen, hasznosan, sallagnmentesen játszik), Taiwónak kellene még formába lendülni, s háthelyezkedésbeli hibák vannak még jócskán.
Canával szerintem csak nyert a csapat (mármint, hogy eladták), még úgy is, hogy ha nincs egy birodalmi lépegetője, s egy igazán hasznos védekező középpályása jelenleg a csapatnak. Cheyrou kimagaslóan képes játszani, míg Cissétől eddig sem estem hasra, bár az mindenképp mellette szól, hogy a második hullámban jól szokott érkezni. Amint Lucho beépül a csapatba, egy igazán ütős, magabiztos, s szerintem az utóbbi évekhez képest parádés középpálya fog kialakulni.
A támadósor a legnagyobb talány. Személy szerint kedvelem Valbuenát, de egyértelműen nem illik a csapatba. Sokszor kiszámítható, amit a gyorsaságával tud kompenzálni, viszont ha kisodródik - ami gyakran előfordul - marad a rémes beadások sokasága. Ben Arfát mindenképp többet játszatnám, míg Valbuenát - még ha fájó szívvel is, de mindenki érdekében - jó pénzért eladnám.
Brandaót már elküldtem volna a fenébe. Buta, tank, védekezésben kész vicc, míg összjátékban hasonló. Egész egyszerűen nem értem miért nem keresnek valakit a helyére. Persze ott lesz Morientes, de őt nem tudom hova elhelyezni. A bal oldalon Niang rendkívül hasznos, talán most minden eddiginél eredményesebb szezont is fog produkálni, egyelőre ő tökéletes oda.
A többiekről jelenleg nem mondanék semmit, nagoyn bizakodó vagyok, s bár még a zökkenőmentes összjáték sehol sincs, a kontratámadások több, mint biztatóak.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton