Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Andrisveres
Jugador d'estrella

2009.11.22. 14:06:26

Guardiola mikor beküldte Henry-t , miért rakta ki a vonal mellé ahol Abidal szokott futkosni?
Hogy minél messzebb legyen a kaputól? Henry-ban mindig benne van a gól, sztem Ibra hiányában, Pep elhihetné Titi-nek ,hogy középre kell betenni,hogy esetleg helyzetbe kerüljön,nem kibaszni a szélre mikor ilyen betömörülő védelem ellen ,mikor semmi terület nincs.

Ha van egy jó beadás Henry inkább be tudja fejelni ,mint Bojan, illetve ketten is lehettek volna középen abban 7-8 percben. Néha Guardiola ütődött.
aynas
Capitá del Barça

2009.11.22. 13:46:07

lehet páran más mecset néztek
Xavi volt a mezőny legjobbja
adott egy gólpaszt. illetve adott még 1-et csak messi elbusta.
és ő került az 1 félidőben órisái helyzetbe + 2. félidőben volt egy megpattanó lövése is.
Pique a meccs legjobbja? A gólban benne volt, ezért nem érdemli meg ezt a címet.
Szabella
Jugador del Barça

2009.11.22. 11:50:51

Sziasztok,

ha a jóisten is úgy akarja akkor lesz 2 jegyem a Barca-Realra....keressetek a szabella67@gmail.com
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.11.22. 09:57:40

Ebben az évben a bajnokikon csak a Valencia elleni volt, amikor nem éreztem a három pontot egyértelműen begyűjthetőnek a mutatott játék tükrében. A tegnapi meccs első félidejének képe alapján, sima két gólos előnnyel kellett volna pihenőre menni! Nagyon könnyen vittük el a kapu elé a labdát, de egy idő után a Bilbao (talán köszönhetően Mestere ordítozásának) agresszívabb lett, már nem volt olyan könnyű átmenni a középpályán, minden előremenetelért meg kellett küzdeni. A játék tördelése meghozta az eredményét, de még így is behúzhatónak éreztem a meccset. A vezető gólunk után több agresszivitást vártam, mintha aludtunk volna egy darabig, és az egyenlítés után már nem tudtunk jelentősen ritmust váltani, az első félidőben simán eldönthettük volna a kérdést. :(

Az összkép egyáltalán nem elkeserítő, de eddig négy olyan pontot hagytunk veszni, amihez csak hangyányival kellett volna többet hozzátennünk (javarészt koncentrálás) és a tarsolyban van. Messze még a vége, remélem nem fog hiányozni a végelszámolásnál! :D
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.11.22. 09:01:31

Azt mondom, hogy ha verjük a Madridot és az Intert, akkor megértem, de hogyha nem, akkor ez egy fölöslegesen elbukott meccs volt.
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.11.22. 08:48:48

chrisnagy13 írta:Ez volt az a meccs, ahol Guardiolának elég volt a döntetlen. Későn cserélt és nem is a legjobban. Nagyon látszott, hogy már az Inter és Real elleni meccsekre készül, még akkor is, ha nem vallotta be nyíltan. :?
Laporta sem volt túlságosan elkeseredve. :?
Léfe
Entrenador del Barça

2009.11.22. 08:29:55

Messi olyan gyenge mostanában, hogy majd valamelyik fiatal hagyja ki a helyzeteket helyette. Mindig mondtam hogy kevés a csatár, de Pep szerint elég, mert a fatalok jok. Most kiderül. Most csak Ibra hiányzott mert Marquez nem játszott volna, Abidál helyére többen Maxwellt akarták, Turet Pep nem favorizálja, ugy hogy semmi gond. Csiga most is benne volt a gólban, egy nulla, bár Alves sem volt a helyén. Akárhogy nézem ez nem a tavaji csapat.
Fecó
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.22. 00:53:48

Ha úgy nézem a dolgot, hogy nem volt Puyol, Touré, Henry, Ibra, Abidal(??), akkor végülis annyira nem vészes a dolog: a fél kezdőcsapat hiányzott.
Persze tudom, hogy nem lehet ezzel mentegetőzni, és ennyi is lenne az összes részemről.

Három pozitívumot emelnék ki. Egyrészt Piqué, aki nagy magabiztossággal végzi a dolgát mindig. Másrészt Maxwell, aki mellett nem nagyon tudtak elmenni, ha ő van a balhátvéd poszton, akkor az az oldal eltűnik az ellenfél "térképéről". Illetve én most viszonylag meg voltam elégedve Csigával is, OK teljesítményt nyújtott - persze, csak ha az utóbbi meccseit nézem, akkor igaz rá a fejlődés. Ennél majd több kell.

Negatívumok: unalmas, lassú, körülményes passzjáték. Egyszerűen nem gurul a labda. De most már legalább aktívabb volt a szél-játékunk - ezen az úton kell haladni, csak visszanyerve a régi, gyors passzolásokat.

Na, bakker, most írja a Sport.es, hogy Messi nem fog játszani az Inter ellen........
szerk.: bocsánat, már itt az Eurobarca is lehozta nagyon gyorsan a hírt.
chrisnagy13
Jugador del Barça

2009.11.22. 00:46:18

Ez volt az a meccs, ahol Guardiolának elég volt a döntetlen. Későn cserélt és nem is a legjobban. Nagyon látszott, hogy már az Inter és Real elleni meccsekre készül, még akkor is, ha nem vallotta be nyíltan. :?
Andris
Adminisztrátor

2009.11.22. 00:19:56

Hát megérdemeltük ezt, az az igazság.
Nem bánom én h leszállunk a fellegekből, nem szabad hozzászokni a tricampions érzéshez, de azért idegesítő.

Szerintem az, hogy formán kívül van egy xavi, hogy egy iniesta rossz napot fog ki, hogy messi csak egy ziccert tud a havi 15ből berúgni épp, nem okozhatnak gondot egy egészében olyan zseniális keretnek mint a miénk.

Nem futnak a srácok, és nem is figyelnek oda, én így látom.
Messi látjuk mire képes még így is, csupán az a gond hogy ezt most meccsenként kétszer hajlandó felváltani a sétálást egy megindulásra, nem pedig 5 percenként kétszer, ahogy azt régen tette.
Iniesta is megtehetné, ha még el is gyötörhető fizikailag, hogy hatvan forgás helyet tiszta passzokat osztogat, de nem figyel, nem koncentrál.
Xavi is megtehetné, hogy 10 szögletből 9et nem úgy rúg meg, hogy még a 16os vonal előtt leessen, valahogy mégse képes. Pedig ez aztán tényleg az a kategória, amire még én is képes vagyok. Ő ne lenne?

A többiek se halnak meg a pályán. Az valami egész egyszerűen nevetséges példának okáért, hogy Maxwell és Keita a hajrában, az utolsó 3 percben amikor szívásra állunk, egy guruló labdát nem elkezdenek üldözni, hanem megállnak, és egymásra néznek. Jó hogy nem ülnek le kicsit, megvitatandó hogy melyikük menjen majd utána.

Akiket a kritikák alól ki lehet emelni, azok Piqué, Alves vmilyen szinten, persze Valdes, és asszem ennyi.

Jó, persze: Csigrinszkitől képességeinél fogva (mostmár lehet lassacskán ilyeneket mondani, láttuk egypárszor.... ) semmi jót nem várok ezen a poszton (se), Keitától detto semmit, akár játszon Iniesta helyén fent-középen, akár felhúzódva bal támadónak.

Összefoglalva tehát semmi mozgás, és pontatlanság mindenek felett. Ez pedig könnyen lehet, hogy a motiváltságra visszavezethető. Mert hogy fizikálisan nem rosszak a fiúk, ez sokszor megmutatkozik, és képességeiknél fogva, sőt korábbi élményeinkből táplálkozva kijelenthetjük, tudnak jó helyre passzolni... :roll:

És akkor az elmúlt 6-8 meccsen már szinte ott járunk, ahol a jó Öreg Frankyvel. Ugyanazok az emberek, képességek, játékszisztéma, mégse jön ki a lépés immár sorozatosan, és bizony itt azt se lehet mondani, hogy most a sérülések meg a disznózis, mert azok mind mind most kezdődtek csupán.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
csabimo
Capitá del Barça

2009.11.22. 00:16:46

Kezd idegesiteni Guardi az alibi cseréjével, miért kell Henrynak 7 percet adni, amikor egészséges és szükség is lett volna ma rá!!! Messit lehozni amikor ennél voltak idén már rosszabb meccsei? Pedrot végigjátszatni amikor ma egy kalap kaki volt a srác...

Csigriben meg még mindig nem látom azt a 25 millio eurot :oops:

Ennek ellenére nem játszottunk rosszul, csak ügyesebben kellett volna lereagálni a dolgokat mint pl a bilbao edzöje...
Léfe
Entrenador del Barça

2009.11.22. 00:13:45

Szinte minden meccsen -idén -sok az indokolatlanul elpasszolt labda. Azután nem tudunk kontrázni, amikor lehetne akkor is lelassitjuk a támadást, hogy betömörüljön a védelem. Akkor lehet körbegurigatni őket.
Szélek gyakorlatilag nincsenek-igy könnyebb a védekezés ellenünk. Gólhelyzetek sorra kimaradnak. Sajnos nincs minőségi támadócsere. Bojan alig játszik de nem is jó. Több játékosunk formán kivül van, elég sokan. Sajnos Alves-Xavi-Ini-Messi is köztük van. Későn cserélünk 8-10 percre és többször is előfordult. Kevés a gyors mozás, főleg elől. Télen igazolni kell mert Bojannal vagy Pedróval nem lehet nagyot alkotni, csak cseréknek jók. Na ehhez képest az1-1 nem is olyan gyenge. Tartok az Inter és a Real eleni meccsektől. Eluszhatunk.
Fecó
ziipp
Capitá del Barça

2009.11.22. 00:13:00

Nehéz volna megmondani, hogy mi itt a probléma. Ez lehet a gond szerintem Guardiolánál is. Tavalyihoz képest ugyanúgy csinál mindent és mégis más az eredmény. Egy pozitívumot azért mondhatok: nem tapasztalni azt a tipikusan délies ellustulást, amit mondjuk Rijkaard korszak végén láttam.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.11.22. 00:12:49

Fecooo írta:cooltiszo, megkérdezlek, h neked mi a véleményed arról, amit leírtam pár sorral lentebb? úgy látom, hasonlóan látjuk...
Igen, utólag elolvasva teljesen ugyanaz a véleményünk. Csak mérgemben nem is olvastam vissza hszeket. Ahogy SAF is mondta a bl döntő után, Xavi és Iniesta egész éjszaka megtudták volna tartani a labdát ha nem fújják le 90 perc után (nem így volt pontosan, de a lényege hasonló). Saját magunkat szívatjuk azzal, hogy nem használjuk a legnagyobb fegyverünket (mert ez a játékunk alapja). Így Messinek egyébként többet vissza is kell lépnie szervezgetni, amiről meg Cruyff jut eszembe, aki azt mondta, hogy Messit a 16snál kell játszatni, mert ott már elég 1 csel és gól vagy gólhelyzet, fél pályánál felrúgják, odaérnek stb, nem lesz meccsenként Getafe gól.
Itt most kell meghúzni a riadókat, mert most nagyon könnyen elúszhat a bl és a bajnokságba se kellene leszakadni. Ezek a döntetlenek 1 lépések előre és 2-k hátra. Összességében lesznek ilyen meccseink több is, de mostanában csak ilyen meccseink vannak és ez nagyon rossz jel.
Balszélsőt télen!
mess2009
Director del Fútbol

2009.11.22. 00:12:10

Hát igen, ha már az edző is padlón van akkor ez az eredmény.
Pep rossz összeállítással elmaradó és rossz ütemű cserékkel nagyon is benne volt ebben a vereséggel felérő bénaságban!
Messi az első félidő húsz percét leszámítva, gyakorlatilag egyetlen akcióban sem vett részt, Pedró nem képes a hatékony szélsőjátékra, elvész a pályán.
Iniesta küzdött, de nagyon erős ellenfele(ke)t kapott, Xavi gyenge napot fogott ki, és már ennyi elég is.
ezektől függetlenül még lassú és körülményes a csatár játékunk, ami már nem egykét meccsen világosan látszik, leszámítva a gyenge játékerőt képviselő ellenfeleket.
egyébként azt persze el kell ismerni, hogy erős és hatalmas iramot diktáló csapattal játszottunk, a döntetlen sajnos igazságosnak tűnik.
levproff
Director del Fútbol

2009.11.22. 00:11:01

Mikaos írta:
levproff írta:Lehet, hogy Pepnek az volt az újjítása, hogy Messit behozta középre.
Hát mást kell kitalálnia mert ez nagyon gyenge.. :?
Ezt az újítást tudtommal akkor használta először, amikor 6-2-re vertük a Reált :) Persze azóta valamiért nem működik, de csak halkan megemlítettem a történetét az esetnek.
Nem-nem..elöszzör a klasszikus elött kb. 2 bajnokival, behozta középre Messit.És a Classico elött írtam, hogy lehet, hogy megint be kéne hozni középre.És mindeki lehurrogott, hogy Messi nem tud középen játszani meg Eto'o sz.r a szélen meg ilyenek.(ha tévedek bocsi)

Ezt az "újjítást úgy értettem, hogy folyamatosan ez van. Pedig tavaly csak 1-2 meccsen ment be középre.Ez nekem nem tetszik... :roll:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
currahee
Jugador d'estrella

2009.11.22. 00:09:20

S.Agüero írta:
currahee írta:igazi középcsatár nélkül; gratulálok.....
csak azt nem tudom hogy miért nincs a kezdőben bojan ha már henry sem kezd.
érthetetlen...
Most kinek gratulálsz talán Pepnek te télleg jobban tudod nála :wink: :roll:
Ja bocs h off csak minid szidja valaki pepet ha neki vmi nem jó :oops:
erre most nem tudom h válaszoljak de ha neked nem látszik h mi megy a meccsen (vagyis már több meccs óta) akkor kérdez meg vkit aki ért hozzá h ő mit gondol!!
de egyébként igen pepnek mert ilyen buta hibákat csinálni taktikailag azért már sok... mer az h egyszer nem jön be oké elmegy, megnézzük mégegyszer. de ez már sokadik és fel se tűnik neki az h meccsek óta ugyanaz a [auto_cenzúra] megy és nem veszi észre h mi a baj és h min kellene változtatni.
meg ezek az állandó utolsó 10 percre cserék... én nem értem.

jah és nem kell belém kötni mer h kritizálom guardiolát (mert ugye mindenkinek meglehet a maga véleménye); ez nem azért van mert ma nem nyertünk meg mostanában nem a legjobb a csapat. ezek általános dolgok.

((jah igen én nem vagyok az a őrülten elvakult pep rajongó; sőt... de ezt egyszer már leírtam vhol. ő még számomra nem világklasszis edző, ahhoz még bizonyítani kell többször. na de ez mind1.))
Brian 20

2009.11.22. 00:07:36

Semmi meglepetés nem történt a mai meccsen. Miért?
Mert Messi nem játszik jól hetek óta, ahogy Henry sem.
Ibra, Touré sérült.
Akik jók mostanában az Piqué, Valdes, Xavi mást nem nagyon tudok kiemeleni.
De nem nagy baj, hogy ma nem nyertünk, nekem az Inter elleni meccs a fontos az legyen meg valahogy, a bajnokságban a hátrányt még le lehet dolgozni, de a BL-ből meg ki lehet esni. Előről hiányzik egy-két játékos ezt most is érezni lehetet.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.22. 00:05:22

levproff írta:Lehet, hogy Pepnek az volt az újjítása, hogy Messit behozta középre.
Ezt az újítást tudtommal akkor használta először, amikor 6-2-re vertük a Reált :) Persze azóta valamiért nem működik, de csak halkan megemlítettem a történetét az esetnek.
matyi25
Capitá del Barça

2009.11.22. 00:04:45

Cooltiszo írta: Szeretnék már végre egy olyan Pep nyilatkozatot hogy IGEN, szarok voltunk, de vmit megpróbálok tenni ellene.
Jaja ez sokszor idegesítő....Mintha nem merné bevállalni a tutit.megmondani mi az igazság. Mert lehet az a baj,hogy a játékosok meg vannak nyugtatva, hogy ez így teljesen oké.. jó volta játék.Holott ez közel sem így van...
Kép
Visca el Barca

6 KUPA - 2008-2009 történelem
levproff
Director del Fútbol

2009.11.22. 00:04:11

Lehet, hogy Pepnek az volt az újjítása, hogy Messit behozta középre.
Meg ezek a késői cserék sem tetszenek nekem.
Ide valami més kell.. :roll:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
hau30
Capitá del Barça

2009.11.22. 00:03:50

Kicsit akadozik a gépezet,de ahogy elmondta Pep, nem most fogjuk megnyerni bajnokságot!Persze kellenek a pontok,de egy Inter elleni derbi előtt nem fog játszatni egy Henry-t,ha 120 percet tolt előtte.Nem fogja megreszkírozni Messi lerúgását, és bizony nem fogja a pályán hagyni Xavi-t végig.Kicsit gondolkozzatok emberek.Ezek logikus lépések egy csapat életében.Az Inter meccs azért életbevágó!Amúgy valami tényleg nem stimmel.Valahogy hiányzik az a megszokott elsöprő lendület!KI kell böjtölni ezt az időszakot! :lol:
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.22. 00:03:25

cooltiszo, megkérdezlek, h neked mi a véleményed arról, amit leírtam pár sorral lentebb? úgy látom, hasonlóan látjuk...
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.22. 00:03:21

Sajnos éreztem,h nem lesz egyszerű, benne volt végig az x, annak ellenére,h megint végiggurigáztuk kismilliószor a 16osukat...de ez kevés volt most.

nagy gond nincs, de jönnek az idegenbeli bukdácsolások, kijavítjuk.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
matyi25
Capitá del Barça

2009.11.22. 00:02:11

Baj van a csapattal... Sorra roszabbnál rosszabb teljesítmények.Szinte senkinek sem megy, még a sérülések is hátráltatnak. Valamint Pep valami borzasztó döntéseket hoz.Nem cserél, ha cserél rosszat, vagy későn.Rossz kezdőket állít. Nem tudom.. Egész novemberben rosszak vagyunk, és nagyon sokszor rosszul játszottunk már.Ez így semmire sem elég. Be kell vallani, gyengék vagyunk és ez igencsak hullámvölgy amiben vagyunk. nem tértünk magunkhoz a Rubin elleni döntetlen után sem, sőt a többi rossz meccs után sem...

Forca Barca... valamit gyorsan tenni kell. Mert ez a Real ellen megbosszulhatja magát...
Kép
Visca el Barca

6 KUPA - 2008-2009 történelem
Lezárt