Nem bántó dologként értelmezem a hsz-edet, bárcsak minden kritizáló így írna és érvelne, mint Te vagy mondhatom Fecooo-t is.
Persze, minden relatív, hogy mi élcelődő és mi nem, de azért van egy határ. Van egy határ, ezt pedig még mindig nem érzem úgy, hogy átléptem. Lehet, hogy ez most megint ellenszenves lesz a részemről, de egyszerűen azt a fajta nagyképűséget sem érzem belőle.
Az olvasó véleményét pedig jóllehet megint nem jött le a mondandómból - hiába, az internetes kommunikáció átka... - tiszteletben tartom. Még ha totálisan nem értek vele egyet, akkor is. Mint mondtam feljebb, élcelődő stílusnál van egy határ, amin belül az, és persze ez a határ személyenként tágulhat vagy szűkülhet, az én cikkemben én nem érzem úgy, hogy lett volna ilyen.
Ha konkrét példákat hoztok fel, melyikben éreztétek, talán közelebb jutnánk egymás álláspontjaihoz, de így persze nehéz.
A másik dolog: Igen, én is pontosan tisztában vagyok a hibáimmal, amiket felsoroltál, csakhogy ahogyan egy csapatnál vagy az életben, itt sem olyan könnyű javítani a dolgokon. Viszont azt megígérhetem, hogy idővel - nem kell már sokat várni

- le fogom ezeket is vetkőzni.
A hangzatos szókapcsolatok terén és a száraz témát feldobó szószerkezeteknél is persze, van amikor erőltetett, elismerem. A magamnak ellentmondásos dologra nem emlékszem, és habár lehet, hogy voltak ilyenek, erre szoktam figyelni, szóval nem sűrűn, ez azért tényleg nagy hiba lenne.
A "kevesebb néha több" helyzetben teljesen igazad van. Ezt már többször megkaptam, nyilván még meg is fogom. Igyekszem, na.
Ha szerinted is nagyképűség jött le a cikkből, akkor miért utasítod el ezt a megjegyzést?
Ilyet írtam, hogy szerintem is?

Én arra emlékszem, hogy maximum ez jöhetett le a cikkből, de egy szemernyi nagyképűség nem volt benne. Nyilván másképpen hat egy-egy mondat az olvasóra és magára az írójára, így nem kizárt, hogy ami nekem nem nagyképű, az nektek igen. Itt viszont akkor megjegyezném, hogy nem így szántam. És ezt most nem a "szokásos szerények vagyunk" szöveg, úgy hiszem, az eddigi írásaim alapján is látszódik, hogy nem szoktam felelőtlenül nagyzolni.
.