Barcaforever írta:Egy kitünő csapat tagjaként a gyengébb kvalitású játékosok teljesítménye is feljavul ez tény, értem ezt Oleguerre, meg régebben Valdesre.
Az tény, h rengeteg nagyszerű védése volt kulcshelyzetekben, de még mielőtt, kijelentenénk Spanyolország első számú kapusának, h azért úgy nem nehéz "tökéletesnek" lenni egy csoportrangadón, h egy kapura csorgó lövés van.Értem ezalatt, h véd nagyokat, de pl ugyanezt nem tudná hozni egy ATM-nél vagy egy Sampdoriánál, két középosztályú csapatnál, ahol nem a világ legjobbjai állítanák meg a támadókat.
Az első résszel gondolatmenetével egyetértek.
De azt akkor is erősnek érzem,h Oleguer-i "magasságokba emeli" a kollega.Nem érzem úgy,h az ő gyenge teljesítményét a kiváló csapat kozmetikázná.Sztem egy káprázatos csapat megbízható hálóőre ő.
A kiemelthez meg annyit,h nem tudhatjuk biztosan ezt,mivel nem látjuk,h abban a szituban mire lenne képes.
Evidens,h jobban ki lenne szolgáltatva egy nagyságrendekkel gyengébb védelemmel,így többször kéne maga mögé nyúlnia.De attól még nem válna rosszabb kapussá,a képességei nem vesznének el.Ha a meccsek alatt folyamatosan be lenne lőve,több bravúrt is tudna bemutatni,1 vs 1-ben akkor sem lenne rosszabb.A játékkal ugyanígy együtt élne,sőt!Még ennyire sem lenne "lemerevedve".
Ezzel rá is kanyarodtam az "egylövéses" csoportrangadóra

Ezen meccs alapján messzemenő következtetést nem lehet levonni róla,mivel tényleg szinte csak annyi dolga volt,h párszor belerúgjon a lasztiba.De alapvetően is meccsenként ténylegesen van kábé 3-4 komoly védenivalója,meg az apró (beadások,szögletek,...).Valahol ez is igen nehéz dió,h cirka 20-30 perc nézelődés után kell parádét bemutatni.És amíg ezt rendre megteszi,valamint a kisebb (és korábban elég sok gondot okozó) dolgokat is egyre megbízhatóbban,biztosabb kézzel/lábbal oldja meg,addig nem hiszem,h őt kell megtalálni.Főleg úgy,h emlékeim szerint idén a góljainkról nem igazán tehetett,egy-egy ilyen után általában a védőket lehetett okolni.
Szal sztem okafogyott a dolog,h VV-t kritizálja vki is,meg a cseréjét "követelje".Felesleges.Tartom,h a nagy nevek közül egyikre sem lenne érdemes váltani,mert egyrészt bazi lébe kerülnek,de főképp azért,mert nem igazán lennénk velük beljebb.Kábé annyi melójuk lenne,mint Vityának és kábé ugyanennyire tudnák megoldani,mivel nagyjából hibátlan szezont fut.Amennyi hibája van,annyit meg a többi is fel tud mutatni...Szóval minek?