Szandi írta:Let the right one in:
Egy kicsit másabb oldaláról próbálta megfogni ezt -számomra- érthetetlen vámpírőrületet, ami manapság megy. Aki rajong az alkonyatért, az ne nézze meg.
Erről a filmről nekem egyből a tökéletes operatőri munka jut eszembe, tele rengeteg ötlettel meg újításokkal. A dof-os dolgoknál öröm volt nézni. Vagy ahogyan a fénnyel játszottak egy csomó képnél, meg kihasználták a hely adottságait. Elég depis hangulatú az egész, mély mondanivalóval. Elbírt volna egy Carter Burwell szintű zenészt és akkor még jobb lett volna a film. A gyerekszínészek hozzá tették amit kell. A záró medencés jelenet meg sokkoló és borzasztóan drámai. Grat. A maga műfajában a top5ben.
Mond hogy eredeti (svéd) nyelven nézted felirattal! Lehet nem fogok fel belőle semmit amit mond, de annyira jót tett a filmnek, hogy nem angol volt...
A nyomozó: magyar film, van benne egy pár jó rész, nem túl pörgős, de soha rosszabb magyar filmet 10/6
Frekvencia: napkitörés okozta sarki fények kicsit "felborítják az időt" így a jövő/jelen és a múlt (nézőpont kérdése melyik szereplőnek mi

) között kapcsolat jön létre... nagyon megható kis történet, ajánlom mindenkinek műfajszeretetétől függetlenül 10/7
Paradox: ez egy új sorozat és véletlen pont hasonló témát boncolgat mint a frekvencia, csak itt a jövőé a főszerep első rész nagyon jó lett és a 2. rész se ígérkezik rossznak (jópár sorozat szünetre megy, be lehet próbálni, hogy gyorsabban teljen az idő

)
Nem láttam még, csak traileré-t, de a Planet 51 c. animációt ajánlom, legalábbis nekem tetszett a bemutató
http://www.youtube.com/watch?v=6n8PGnc_cV4
az Aline kutya miatt nálam már 10/6 a film