Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
kudu
Entrenador del Barça

2010.01.10. 19:46:27

Nem játszik rosszul a Madrid, bár elég sok helyzetet elszórakoznak, meg sok az eladott labda is.

Kaká nagyon gyenge (bár lehet ez még a sérülése miatt van)..

Higuain meg szép gólt rúgott, nem vitás.

De a Mallorca még találni fog egy gólt :wink:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.10. 19:17:52

Nem viccel az argentin, nagy formába van mostanában. Azt hittem, h Benzema és Ronaldo érkezésével kiszorul a csapatból, de eddig nagyon megy neki.

Varatrix: bocs, rosszul idéztem. :oops:
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.10. 19:12:13

Higuain szép gólt szerzett... :?
Varatrix
Director del Fútbol

2010.01.10. 19:09:49

kanty írta:
Varatrix írta: itt van az igazság , azért nem kell vele szarozni mert a csapatban csak alig vannak hasonló kvalitású játékosok és a többi nem tud érvényesülni egy nehezebb ellenfél ellen , a másik pedig hogy ég a vágytól hogy megmutassa érdemes volt kiadni rá annyi pénzt , ha önző is de a csapat csak hasznot lát belőle hát csinálja :D
A jelelegi Real Madridban senki sem tudja azta a teljesitményt hozni, mint Ronaldo. Még Kaká sem, akitől pedig én jóval többet vártam.

Ronaldoban sok mindent lehet kritizálni, de a futballhoz való hoozzáállását azt nem. Egy vérbeli profi, aki mint mindenki nyerni szeretne és ezért mindent meg is tesz.

Nagyon nagy mértékben függ a jelenlegi Real Madrid tőle.
Ezt nem én írtam. :roll:
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.10. 11:49:18

kanty írta: Nagyon nagy mértékben függ a jelenlegi Real Madrid tőle.
És ez egy roppant jó hír.
Mert most már beszélhetünk visszapillantóról, irányjelzőről, előzésről, de amikor nem volt Ronaldo akkor defektet kapott a járgány :P
gianni
Entrenador del Barça

2010.01.10. 11:46:47

Egyértelmü,hogy a realban CR a legjobb(magasan) bármennyire is beképzelt stb.,nem is értem,hogy itt(lap teteje),hogyan gondolták ,hogy Kaka a jobb meg ilyenek.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.10. 11:39:54

Varatrix írta: itt van az igazság , azért nem kell vele szarozni mert a csapatban csak alig vannak hasonló kvalitású játékosok és a többi nem tud érvényesülni egy nehezebb ellenfél ellen , a másik pedig hogy ég a vágytól hogy megmutassa érdemes volt kiadni rá annyi pénzt , ha önző is de a csapat csak hasznot lát belőle hát csinálja :D
A jelelegi Real Madridban senki sem tudja azta a teljesitményt hozni, mint Ronaldo. Még Kaká sem, akitől pedig én jóval többet vártam.

Ronaldoban sok mindent lehet kritizálni, de a futballhoz való hoozzáállását azt nem. Egy vérbeli profi, aki mint mindenki nyerni szeretne és ezért mindent meg is tesz.

Nagyon nagy mértékben függ a jelenlegi Real Madrid tőle.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.01.10. 00:18:16

The Deadman/Real fan írta:
Varatrix írta:
Nézőpont kérdése, mert felfoghatjuk úgy is, hogy akkor van a csapat hasznára, ha egyénileg jól teljesít.

A csapat társai helyett nem játszhat Cr, és ez a Madrid fő gondja.
itt van az igazság , azért nem kell vele szarozni mert a csapatban csak alig vannak hasonló kvalitású játékosok és a többi nem tud érvényesülni egy nehezebb ellenfél ellen , a másik pedig hogy ég a vágytól hogy megmutassa érdemes volt kiadni rá annyi pénzt , ha önző is de a csapat csak hasznot lát belőle hát csinálja :D
Értem én a dolgot, nem vagyok én olyan buta. :D :P

Mert tudom, hogyha jobban játszik valaki akkor az nagyobb haszon a csapatnak, mintha rosszul játszana. :) Épp ezért ha saját maga akar jobban játszani, akkor a csapat is jobban fog, csak az ok okozati viszony elemeit cserélném meg: mivel a csapatért akar mindent megtenni, ezért ő maga is jobban játszik. Avagy, amit ő tesz: mivel ő jobban játszik, ezért a csapatnak is jobb. Épp csak egy árnyalatnyi különbség van a kettő között, de szerintem csupán a cél miatt értékesebb értékesebb az, amikor a csapatért akar mindent megtenni. Amúgy a cél elérése érdekében nagyon jó a hozzáállása. ;)
The Deadman/Real fan
Barça B

2010.01.09. 14:34:58

Varatrix írta:
ElBartimaeus írta:Amúgy ez a hozzáállás tényleg jó, ha magáról van szó, de teljesen profi szinten inkább a csapatért kéne megtenni mindent, más kérdés hogy van elég nagy átfedés a kettő siker eléréséhez szükséges dolgokban. Nem baj, ha valaki személyesen is akar címeket nyerni, sőt helyén is van, csak ne az legyen a fő cél. Több embernek okozna azzal örömet, ha csapatként nyernének. ;)

Nézőpont kérdése, mert felfoghatjuk úgy is, hogy akkor van a csapat hasznára, ha egyénileg jól teljesít.

itt van az igazság , azért nem kell vele szarozni mert a csapatban csak alig vannak hasonló kvalitású játékosok és a többi nem tud érvényesülni egy nehezebb ellenfél ellen , a másik pedig hogy ég a vágytól hogy megmutassa érdemes volt kiadni rá annyi pénzt , ha önző is de a csapat csak hasznot lát belőle hát csinálja :D
"Én vagyok az ideális edző, mivel nem félek semmitől. Ugyanakkor én edző vagyok, nem pedig Harry Potter. Ő varázsló volt, a valóságban azonban nincs mágia. Nem hiszek benne. A mágia fikció, és én a futballban élek, ami valóság.
Mourinho
Varatrix
Director del Fútbol

2010.01.09. 13:55:43

ElBartimaeus írta:Amúgy ez a hozzáállás tényleg jó, ha magáról van szó, de teljesen profi szinten inkább a csapatért kéne megtenni mindent, más kérdés hogy van elég nagy átfedés a kettő siker eléréséhez szükséges dolgokban. Nem baj, ha valaki személyesen is akar címeket nyerni, sőt helyén is van, csak ne az legyen a fő cél. Több embernek okozna azzal örömet, ha csapatként nyernének. ;)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Getti
Barça B

2010.01.09. 13:46:10

ElBartimaeus írta:
Ercsike írta:Sztem mindíg,mindenre ez a válasz :P :P

Dehogy,csak vicceltem :D Nem akarok balhét :)
Ugyan, lehet balhé nyugodtan, itt többségben vagyunk! :twisted: :D

Amúgy ez a hozzáállás tényleg jó, ha magáról van szó, de teljesen profi szinten inkább a csapatért kéne megtenni mindent, más kérdés hogy van elég nagy átfedés a kettő siker eléréséhez szükséges dolgokban. Nem baj, ha valaki személyesen is akar címeket nyerni, sőt helyén is van, csak ne az legyen a fő cél. Több embernek okozna azzal örömet, ha csapatként nyernének. ;)
"Szeretnék mindent megnyerni a Madriddal."

Szerintem ebben benne van a csapatért küzdés is. Nem tudom mennyi madrid meccset néztek, valószínűleg egyre többet (hogy ellenünk szurkolhassatok :)) és nem tudom, hogy miért csak a rossz tulajdonságait veszitek észre. Ha konkrétan a csapatjátékát nézzük, akkor szerintem egyre többször passzol, sőt, talán mostmár túl sokszor is. Vannak szituációk amit egyedül kell megoldani, de rendszeresen gólt akar rúgatni a társaival. Amikor végre megérzi az egyensúlyt, hogy mikor passzoljon, mikor önzőzzön, mikor durrancson kapura, szerintem akkor lesz majd igazán nyerő az ő játéka a csapat számára is.
Akárcask Ibra, ő is elég komoly jellemváltozáson megy keresztül és nem hátrányára.
Az egy dolog, hogy kiemelik sok helyen a negatív pillanatait, hisz rengetegen útálják....és fogják is még sokáig, bármit tegyen is, de ne feledkezzünk meg bizonyos pozitív változásokról sem.

Más.
Láttam a Barca ment gyereklátogatóba. Nem tudom mennyire marketing ez, gondolom részben az, másrészt biztosan nem az az UNICEF miatt, de mindenképp nagyra értékelem az ilyesmit, bármilyen csapatról legyen is szó.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.01.08. 19:00:46

Ercsike írta:Sztem mindíg,mindenre ez a válasz :P :P

Ugyan, lehet balhé nyugodtan, itt többségben vagyunk! :twisted: :D

Amúgy ez a hozzáállás tényleg jó, ha magáról van szó, de teljesen profi szinten inkább a csapatért kéne megtenni mindent, más kérdés hogy van elég nagy átfedés a kettő siker eléréséhez szükséges dolgokban. Nem baj, ha valaki személyesen is akar címeket nyerni, sőt helyén is van, csak ne az legyen a fő cél. Több embernek okozna azzal örömet, ha csapatként nyernének. ;)
Ercsike
Barça B

2010.01.08. 17:41:14

Sztem mindíg,mindenre ez a válasz :P :P

"Katalán a szív, kék a lélek, BARCELONA FAN maradok,amíg élek!"
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.01.08. 17:00:24

Hetente nyilatkozik valami hasonlót...

A madridisták meg hetente elélveznek,h milyen isten mentalitása van,mekkora profi stb stb...

Az újság írókat meg nem értem,nem tudnak valami mást kérdezni tőle,mindig csak olyat amire ez a válasz?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
atek
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.01.08. 16:48:33

Cristiano Ronaldo: "A következő öt évben szeretnék folyamatosan a legjobb három között lenni. Ha nem sérülök meg és szerencsétlenség sem ér, akkor hiszem, hogy ez sikerülhet. Azt várom magamtól, hogy ez idő alatt legalább kétszer a világ legjobbja legyek. Szeretnék mindent megnyerni a Madriddal."

Ez tök jó, legyen ő kétszer a világ legjobbja, mi pedig csapatként leszünk azok:)
different day, same wasted!
live fast, skate faster!
sleepy.69
Barça B

2010.01.08. 14:06:48

madmushroom írta:
Szögezzük le először, hogy egy szóval sem mondtam, hogy triplázni fogunk. Nem tartom elképzelhetetlennek de tényleg nagyon kevés erre az esély, a tavalyi év egy csoda volt, megismételhetetlen szinte.

Éppen ez az, kedves Pep egyfolytában kísérletezik, teszteli a fiatalokat ilyen fontos meccseken is, kevés lehetőséget kap Iniesta és Xavi is, Ibra is félidőkre jön be. Csodálkozunk, hogy nincsenek a srácok formában. A formába lendüléshez játéklehetőség kell, csodálkozunk ha nem jönnek az eredmények ha nincs is lehetőségük, hogy belerázódjanak a játékba?

A félelmetes középpályánk idén szinte nem is játszott együtt tétmeccsen. És ne mondjuk, hogy nem lenne rá szükség. Badarság ez az egész, -jaj pihentetni kell már most, hogy majd tavasszal bírják a srácok- dolog. Addig fogunk készülni a nagy tavaszi menetelésre amíg már nem is lesz miért készülni!
Na mondjuk ebben van valami... :roll:
"Leo rövid távon hihetetlenül gyors, de én úgy érzem, őt nem elemezni, csupán nézni kell." - Pep Guardiola
madridronie
Madridista

2010.01.06. 23:10:42

eltelt már az idény fele, ezért néhány gondolat a nyári igazolásaikról (ennyi idő után sztem már lehet őket véleményezni):

-Benzema: ez az ember túl volt hype-olva...azon kívül, h már két kocsit is összetört, mással nem nagyon hívta fel magára a figyelmet, Higuain sztem klasszisokkal jobb nála...

-Xabi Alonso: Benitez-nél tudta, mi a szerepe a pályán, ehhez mérten stabil teljesítményre volt képes, ha kellett bombázott a kapura is. Pellegrini-nél, mintha nem tudná, mit is vár el tőle, az ebből fakadó bizonytalanság meg is látszik a játékán.

-Kaká: kezdetben jó teljesítményt nyújtott, de nála egyáltalán nem érzem azt, h mindent megtesz a csapatért...(lehet, h mégis igaz, h nem akart fehérbe öltözni? lehet, h csak azért "pózolt", mert profi? nem tartom kizártnak)

-Arbeloa és Albiol: nagyjából azt hozzák, amit várni lehetett tőlük. a védelem sokkal stabilabbá vált általuk.

-Cristiano Ronaldo: a foci világában két embert gyűlölök igazán, mindkettő portugál (a másik egy edző...), de el kell ismernem, h ez az ember ilyen rövid idő alatt is vezérévé tudott válni csapatának. ha olyan változásokon menne keresztül, mint Zlatan, sokkal többen elismernék a vitathatatlan klasszisát. később az öncélú játéka káros is lehet a csapat eredményességére. láttuk a BL-döntőben is, h az első tíz percben úgy játszott, mint aki vért ivott, amikor viszont nem megy neki, akkor hisztizik állandóan... tehát 1-1 rosszabb meccsen durván fogalmazva emberhátrányt jelent, hiszen ha a többiek látják, h ő mit csinál, hajlamosak lehetnek "utánamenni". egy csapat vezérének lenni felelősséggel jár, és ezt még nem tanulta meg... amikor ő kiköpi a tüdejét, a többiek is ezt teszik, amikor nem, akkor a többiek miért tegyék?
a lényeg: az ő leigazolása láthatóan többet jelent a befolyó pénznél is. (mégha Pérez ezt a szempontot nem is vette figyelembe...)
Ezzel az értékeléssel majdnem teljes egészében egyetértek madridista létemre is. A Xabi Alonso, Kaká, Arbeloa, Albiol 4-esről szóló részt nagyon adom; ellenben Benzemát nem írnám még le a helyetekben, félév után a maga 22 évével (főleg, hogy kezdi összeszedni magát) ---> de tény, hogy a jövőre nézve mi is többet várunk tőle. 8) A Cristiano részt meg inkább mindenki szubjektívitására bíznám. :wink:
madmushroom
Capitá del Barça

2010.01.06. 14:22:17

bali 15 írta:
madmushroom írta:Nem értem, hogy vagytok képesek így eldobni a kupát. Nem fontos? Dehogynem, nagyon fontos. Fel kell küldeni igenis egy erős kezdőt mert ezzel az ifivel idegenben semmire sem fogunk menni a Sevilla barlangjában. Nem ilyen meccsen kell pihentetni a kulcsembereket. Kupa nyolcaddöntő, visszavágó, hátrányban és még ifivel álljunk ki? Ha sikerül továbbmenni akkor igazából csak gyengébb ellenfeleink lehetnek. Újabb plusz meccsek a fiataloknak és a kevés játéklehetőséget kapó srácoknak, ami igenis jól jön, de ez a Sevilla elleni visszavágó igenis roppant fontos és nem lehet félvállról, letojom módon kiállni, csak egy erős, mindenre elszánt kezdővel. Aki azt mondja, hogy nem fontos a kupa........
Szerintem az emberek többségét az érdekli inkább hogy: megnyerjük a bajnokságot a REAL MADRID előtt, és szerintem jó eljátszani a gondolattal hogy mi védjük meg először a címünket a BL-ben A BERNABEU-ban.
Nehogy azt hidd hogy idén is triplázás lesz, ahoz szerencse is kellett. Idén annak egy kicsit híján vagyunk. Szóval ha kiesnénk a kupából az nagy terhet venne le a fiúk válláról. Újabb plusz meccsek a fiataloknak?
Ebben az idényben és csak kétszer láttam a legerősebb kezdőnket a pályán. Szóval ne mond hogy nem kapnak lehetőséget :wink:
Szögezzük le először, hogy egy szóval sem mondtam, hogy triplázni fogunk. Nem tartom elképzelhetetlennek de tényleg nagyon kevés erre az esély, a tavalyi év egy csoda volt, megismételhetetlen szinte.

Éppen ez az, kedves Pep egyfolytában kísérletezik, teszteli a fiatalokat ilyen fontos meccseken is, kevés lehetőséget kap Iniesta és Xavi is, Ibra is félidőkre jön be. Csodálkozunk, hogy nincsenek a srácok formában. A formába lendüléshez játéklehetőség kell, csodálkozunk ha nem jönnek az eredmények ha nincs is lehetőségük, hogy belerázódjanak a játékba?

A félelmetes középpályánk idén szinte nem is játszott együtt tétmeccsen. És ne mondjuk, hogy nem lenne rá szükség. Badarság ez az egész, -jaj pihentetni kell már most, hogy majd tavasszal bírják a srácok- dolog. Addig fogunk készülni a nagy tavaszi menetelésre amíg már nem is lesz miért készülni!
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
bali 15
Director del Fútbol

2010.01.06. 12:53:21

madmushroom írta:Nem értem, hogy vagytok képesek így eldobni a kupát. Nem fontos? Dehogynem, nagyon fontos. Fel kell küldeni igenis egy erős kezdőt mert ezzel az ifivel idegenben semmire sem fogunk menni a Sevilla barlangjában. Nem ilyen meccsen kell pihentetni a kulcsembereket. Kupa nyolcaddöntő, visszavágó, hátrányban és még ifivel álljunk ki? Ha sikerül továbbmenni akkor igazából csak gyengébb ellenfeleink lehetnek. Újabb plusz meccsek a fiataloknak és a kevés játéklehetőséget kapó srácoknak, ami igenis jól jön, de ez a Sevilla elleni visszavágó igenis roppant fontos és nem lehet félvállról, letojom módon kiállni, csak egy erős, mindenre elszánt kezdővel. Aki azt mondja, hogy nem fontos a kupa........
Szerintem az emberek többségét az érdekli inkább hogy: megnyerjük a bajnokságot a REAL MADRID előtt, és szerintem jó eljátszani a gondolattal hogy mi védjük meg először a címünket a BL-ben A BERNABEU-ban.
Nehogy azt hidd hogy idén is triplázás lesz, ahoz szerencse is kellett. Idén annak egy kicsit híján vagyunk. Szóval ha kiesnénk a kupából az nagy terhet venne le a fiúk válláról. Újabb plusz meccsek a fiataloknak?
Ebben az idényben és csak kétszer láttam a legerősebb kezdőnket a pályán. Szóval ne mond hogy nem kapnak lehetőséget :wink:
madmushroom
Capitá del Barça

2010.01.06. 12:40:08

Nem értem, hogy vagytok képesek így eldobni a kupát. Nem fontos? Dehogynem, nagyon fontos. Fel kell küldeni igenis egy erős kezdőt mert ezzel az ifivel idegenben semmire sem fogunk menni a Sevilla barlangjában. Nem ilyen meccsen kell pihentetni a kulcsembereket. Kupa nyolcaddöntő, visszavágó, hátrányban és még ifivel álljunk ki? Ha sikerül továbbmenni akkor igazából csak gyengébb ellenfeleink lehetnek. Újabb plusz meccsek a fiataloknak és a kevés játéklehetőséget kapó srácoknak, ami igenis jól jön, de ez a Sevilla elleni visszavágó igenis roppant fontos és nem lehet félvállról, letojom módon kiállni, csak egy erős, mindenre elszánt kezdővel. Aki azt mondja, hogy nem fontos a kupa........
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.06. 10:03:53

CS0ki írta:
Csoki: Te most Barca drukker lettél titokban vagy mi miatt szeretnéd azt, hogy döntőzzünk?
Csoki csak szimplán madridista, és sportszerű.
Dehogy vagyok sportszerű! :D Illetve az is vagyok, de most a saját csapatom érdekeit nézem. Márpedig a Madridnak az a jó, ha minél több meccset játszik a Barcelona, a tavaszi nagy hajtásban ne legyen egy nyugodt hetetek! A döntőben már veszíthettek, bár különösebben nem érdekel az sem, ha nyertek, mi már nem vagyunk versenyben a kupában...
Igen ebben van vmi. Ezért én nem is bánnám, ha kiesnénk a kupából. Persze meg lehet próbálni a továbbjutást, de nem a kulcsembereket kell erőltetni. Felküldeni a visszavágón egy fiatalokból és mellőzöttekből álló csapatot, és meg lássuk mire mennek. De Xaviékat nem kéne már ezzel is terhelni. Ne feledjük, tavaly más volt, elég szerencsés sorsolásunk volt a kupába, a B csapattal is menetelni tudtunk, bővebb volt a keret, kevesebb a sérült, nem volt ennyire szoros a bajnokság, és sokkal jobb formában voltunk.
CS0ki
Entrenador del Barça

2010.01.06. 00:20:24

Csoki: Te most Barca drukker lettél titokban vagy mi miatt szeretnéd azt, hogy döntőzzünk?
Csoki csak szimplán madridista, és sportszerű.
Dehogy vagyok sportszerű! :D Illetve az is vagyok, de most a saját csapatom érdekeit nézem. Márpedig a Madridnak az a jó, ha minél több meccset játszik a Barcelona, a tavaszi nagy hajtásban ne legyen egy nyugodt hetetek! A döntőben már veszíthettek, bár különösebben nem érdekel az sem, ha nyertek, mi már nem vagyunk versenyben a kupában...
CS0ki

Madridista...

„Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám.”
EDMUND BLACKADDER
Cali
Entrenador del Barça

2010.01.06. 00:19:49

Szerintem csak azért akarja, hogy tovább meneteljen a csapat, mert akkor nagyobb a nyomás a Barcán. Több meccs, fáradtabbak a játékosaink, stb. :)
Enjoy
Capitá del Barça

2010.01.06. 00:18:44

kamaj írta:Csoki: Te most Barca drukker lettél titokban vagy mi miatt szeretnéd azt, hogy döntőzzünk? :D
Óóó, mégis miért?
Sevilla ill. esetleges továbbjutás (ami szerintem meglesz) Valencia elleni két meccs, eléggé felzabálja az erőforrásainkat, és sérüléseket is hozhat.
Nem véltelen írta azt, hogy a döntőig.

Nah, mind1. Nekem mára elég volt. Bajnokin Tenerifét lealázzuk remélhetőleg, és visszanyerik a srácok a kedvüket. Ámen
Kép
kurdt
Megmentő :)

2010.01.06. 00:18:01

kamaj írta:Csoki: Te most Barca drukker lettél titokban vagy mi miatt szeretnéd azt, hogy döntőzzünk? :D
Magamból kiindulva azért, h fáradjunk csak el míg ők behúzzák a bajnokságot (ide illik a mórickás szállóige)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Lezárt