eric írta:Srácok! Kiváncsi vagyok a véleményetekre (főleg azokéra, akik nem csak FCB meccseket néznek, hanem járatosak pl. az olasz fociban is) egy dolog kapcsán:
Nekem személyes kedvencem Chiellini a Juvéból, mint középső védő, nagyon meggyőző minden meccsen, igazi vezéregyéniség, jól fejel, megfelelően gyors, rohadt jól helyezkedik. Aki látott már idén/tavaly Juve meccseket, az szerintem tudja, hogy miről beszélek!
Jelenleg 25 éves, tehát még bőven van benne min. 7-8 év profi karrier.
Mi a véleményetek arról, hogy a Barcába játszon? Illetve milyen esélyt látnátok a megszerzésére?
Csigánál vagy Caseresnél (bár ő még egy csiszolatlan gyémánt is lehet - nézőpontok kérdése) szerintem 100x jobb lenne, hisz a Juvéban is óriási munkát végez meccsről meccsre. És ha azt nézzük, hogy 2 év alatt "kidobtunk" 35 millát (Caseres 10,Csiga 25) nem megfelelő igazolásokra, akkor az a 35milla egy Chiellini szintű játékosra igazán megérné és ennyiért még a Juve is elgondolkodhatna (talán....)
Chiellini megkockáztatom klasszis védő,a régi nagy olasz "védőiskola" "terméke". Én is sokra tartom,bár mások szerint túl kemény,néha már-már durva játékos.Nem tudom,hogy hozzánk mennyire illeszkedne a játéka,mert itt többször kell a védőknek elindítaniuk a támadásokat hátulról és lehet,hogy abban nem annyira jó,persze ettől függetlenül lehet,h jobban menne neki,mint Csigának,sőt biztos. Bár a mostani Juvéban ez nem derül ki,mert ott most taktikai káosz uralkodik.A Parma elleni meccsen végülis megmutatta,hogy védekezni tud,mert kb a második félidőben végig a Parma támadott,főleg amikor Cáserest kiállították és emberelőnybe kerültek. De egyébként a Juve nem hiszem,hogy elengedné,még 35 millióért sem.Két legnagyobb értékük Buffon és Chiellini,akik még ebben a siralmas helyzetben is hoztak egy jó szintet a csapatban,ha valamelyikőjüket eladnák,akkor forradalom lenne Torinoban.És ezt Blanc és Secco (a Juve két Vezetője) is pontosan tudja.Főleg,hogy a múltkor is már közel álltak ahhoz,hogy rájuk gyújtsák a székházat!