Azért Messiről már 17 évesen sokan mondtuk, hogy egy nap aranylabdás lesz.
Ő már nagyon fiatalon nagyon jó volt. Azóta a kvatilásai nagyon nem változtak, legfőképp az változott a játékában, hogy rutinosabb lett.
Messi egy koraérett játékos volt. Hasonló ebből a szempontból CR-hez, aki úgyszintén már nagyon fiatal korban rendelkezett a jelenlegi kvalitásaival, később igazából csak a rutin miatt vált jobb játékossá. Bár mondjuk ez részben a posztjuk miatt is így van. PL az, hogy milyen gyors vki, vagy milyen jól tud cselezni, legfőképpen emberi kvalitástól függ, ellenben az, hogy valaki jól passzoljon, ahhoz sok gyakorlás, rutin kell. Emiatt egy középpályás később érik mint egy szélső, sokkal. Pedro kicsit furcsa eset, furcsa szélső. Neki inkább középcsatár kvalitásai vannak, remek gólérzék, bár emellé a sebessége is remek. Sztem ő azért lett mostanra ilyen jó, mert mostanra tanult meg igazán jól helyezkedni, így azt, h nem tud túl jól cselezni, mostanra kiegészíti helyezkedéssel. Sztem Pedro már sokkal jobb nem lesz. Megállja a helyét bármikor, bárhol, mert remekül érzi a kaput, de egyetlen posztra nem elég ő. Az átlag meccseken nagyon jól jön egy olyan játékos, aki képes bármikor gólt lőni, de kell mellé egy olyan ember, aki képes arra, hogy végigcselezze magát 3 védőn és úgy rúgjon gólt. Sztem PEdro ha marad nálunk, mindig is a legrotáltabb játékos szerepében fog feltűnni, mert arra ő tökéletes megoldás.