Yaya Touré

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.03.10. 16:35:28

Érdekes ez a Torué-Busi téma! :) Tourén azért észrevehető idén, hogy nem az igazi. Kevesebbet mozog, lomhább és nem látjuk tőle azokat a finom megoldásokat mint tavaly. És ez mindenképpen probléma. Én is jobbnak tartom (egyenlőre), mint Busquets, de ha ilyen állapotban van akkor érthető, hogy inkább a spanyol mellett dönt Pep. Lehet hogy az edzéseken nem hozza ki magából a maximumot, nem veszi elég komolyan a munkát és ez nem teszik a mesternek :roll: Mindenesetre merem remélni, hogy nem az a verzió a helytálló amit sokan állítanak, hogy Sergi Pep kedvence. Az sosem szül jó vért ha egy csapatban vannak "kedvencek" Ez könnyen észrevehető a csapat többi tagja számára és ez bomlasztja a csapategységet is. Bízom benne, hogy nem ez áll a háttérben és remélem hogy Yayanak sikerül összeszednie magát a szezon hátralévő részére!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Capon
Llegenda del Barça

2010.03.10. 12:51:55

Jó rég óta tart ez a sztori itt a fórumon. Mondjuk nem baj.
Touré még biztos sok lehetőséget fog kapni a bizonyításra csak élnie kell vele. Bízom benne, hogy ugyan olyan teljesítményre lesz képes mint 1 évvel ezelőtt.
De ha nem így lesz akkor sem fog összedőlni a Camp Nou. Ha elmegy elmegy különösebben nem izgat, majd jön helyette más.

Egyébként elég érdekes egy mozgása van az emberünknek. Mikor sétál szabályosan sántikálva teszi azt. Mintha tényleg fájdalmat okozna neki a mozgás.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sneco7
Capitá del Barça

2010.03.10. 01:18:37

Na azért,hogy ha már elkezdtünk statisztikázni akkor vizsgáljuk meg részletesen a dolgot.

Touré eddig összeségében 17 meccsen játszott,11 bajnoki+5 bl + 1 kupa
Busquets: 31 meccs: 22+5+4

De menjünk mélyebbre:

Touré: 800+ 405+ 94=1299 nálam,az 1626 nem tudom,h jött ki.
Busquets: 1614!! +315+309 = 2337, a 2352 nem tudom honnan jött,de végülis ez nem nagy különbség.

Több,mint 1000 perc,ami több,mint 11 meccs különbség.

De menjünk mélyebbre:

Touré: PD: 9-szer kezdő,2-szer csere,5-ször!!! lecserélték
BL: 5-ször kezdő,2-szer lecserélték
CDR:1-szer kezdő

Busquets: PD: 17-szer!!! kezdő,,5-ször csere, 2-szer cserélték le
BL: 3-szor kezdő,2-szer csere
CDR: 3-szor kezdő,1-szer csere

Ennél mélyebbre már nem megyek,aki most sem lát különbséget az szóljon.Lehet,h Busi is megérdemli,hogy játszon,de tényleg azt az ember szívatják,aki tavaly félig sérülten játszotta le a szezonhajrát és kényszerből még a számára idegen poszton is kellett játszania és ott sem okozott csalódsát.Kérdem én,hova tűnt hirtelen a bizalom és Busquets mivel érdemelte ki a több bizalmat? Számomra nem tűnt úgy,hogy Busquets jobban játszott volna az elmúlt meccseken vagy akár ősszel,mint Yaya.Az,hogy a BL döntőn hogy játszott ne legyen már mérvadó,mert ott Touré is klasszist nyomott csak éppen egy számára idegen poszton.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.03.10. 01:08:02

1. nem rég volt egy interjú vele és abba azt mondta, marad még egy évet biztosan és szerintem így is lesz

2. alapból nem az a játékos aki túl sokat időz egy helyen

3. ha elmegy azzal -szerintem- csökkenne a tekintélye, hogy egy lassan már közutálatnak örvendő Sergio-t nem tud kiszorítani, avagy Keitat... Inkább bérelt hely minthogy a világ top3as csapatba címeket nyerni? én csalódnék benne, ha feladná...

4. nekem ne gyertek azzal, hogy idő kell a formába lendüléssel, mert nála fizikális gondokat vannak inkább... Tavaly előtt egy fél szezont sérvvel húzott le, de emlékszem még tavaly egy Viktor Sánchezt is hátára vett, de olyan sprintet vágott hátra, hogy egy mai Yaya 5méter előnyt kérne... De ANK-n is megfigyelhető volt, mintha fájdalmat okozna neki a futás :roll:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Olafinho
Jugador del Barça

2010.03.10. 00:06:40

1. Tavaly Touré olyan morális mélységben volt, h amelyik posztra berakta Pep, azon klasszis teljesítményt nyújtott kb.

Idén meg elfajzott, és nincs kedve játszani az Fc Barcelona csapatában.

Aki látta tavaly játszani, az tudja, h ez képtelenség!

2. A középpálya vele szilárdabb, a statisztika pedig innentől játék a szavakkal.

Csak esély kell neki és bizonyítani fog...remélem lesz rá esélye...

Mondjuk a BL döntő, az neki való meccs lenne...

Üdv
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.03.09. 23:43:33

Fevernova írta:El fog menni! Mégpedig az Arsenalba a Fabregas csere üzletben!Nagyon nagy kár érte , hogy morálisan ide jutott mert szerintem itt nem képességbeli dolgokról hanem akarásbeli dolgokról van már szó , komolyan olyan érzése volt az embernek tavaly , hogy ő katalán és szíve csücske a csapat , de most...zsoldos aki kényszerből játszik! Ez a szomorú :(
:lol:

Az újság neve vagy az oldal címét azért beírhatnád, ahol ilyen dolgokat állítanak. :twisted:
Kép
albicelesteX
A Vadász

2010.03.09. 23:35:50

Ezek a statisztikák nagyon érdekesek!De engem a mutatott játék,a stabilitás,a megbízhatóság jobban érdekel!És az mind Touré javára billenti a mérlegnyelvét!Értetlenül állok előtte hogy Sergio hibái után még mindig ennyire bízik benne az edző!És Touré csak ül a padon!Pazarlás,pocséklás...Mérges leszek ha Busquets miatt távozik egy világklasszis vkp.!Makelélé madridi hanyagolására és diszidálására emlékeztet a helyzet!És hát láttuk a következményeket...
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.09. 16:06:59

Nem emlékszem pontosan hányszor volt sérült és, hogy mennyit kellett kihagyni, de pár hetet biztos. Egyébként a lényegen nem változtat, és bizony a lényeg a legfontosabb: Busquets egy olyan játékos perceit veszi el, aki világklasszis, és akivel a csapatban tavaly 6 kupát nyertünk és aki nagyban hozzátett/tenne a csapat formajavulásához. Fatális hibákat vét idén Sergi, és szerintem mindenki nevében mondom, aki kicsit is tovább lát az orránál, hogy Touré-t kívánom a csapatba.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.09. 16:00:42

Fernando írta:Csak az a baj, hogy te csak azzal számoltál, hogy Touré mi miatt nem lehetett a pályán és azt figyelmen kívül hagytad, hogy Busquets-nek is voltak problémái, sérülés(ek), kiállítás, stb. Szóval ez az egyenlet nem kerek. Azt nem mondom, hogy óriási a különbség, de pont elég arra, hogy egy világklasszist a padozásra kényszerítsen.
Busquets 1 meccs erejéig volt sérült...és pont amikor Touré jött vissza Afrika-kupáról, tehát még helyettesíteni sem tudta volna őt Touré.
Meg a kiállítás ugye.
Más problémákról nem tudok Busq-nál.
Akkor ezek szerint a statisztikát módosítani kell 0 meccsről: Busquets 2+ :)
Szóval marad a nem-óriási különbség.

Illetve -ahogy írtam előbb is- a statisztikában nem szerepelhet az az adat sem,hogy Touré nem játszhatott egyből sokat a sérülése után, míg Busquets pár napos kihagyása nem okozott gondot.

Végülis tologathatjuk jobbra-balra, de most az az 1-2 plusz meccs ide-oda nem fog nagy különbséget mutatni, akárhogyis nézzük.
És én csak ennyit állítottam: nem többet, nem kevesebbet.

Pep helyében én is adtam volna Touré-nak több lehetőséget, de egyrészt ő jobban ismeri a helyzetet taktikailag is (amit mi csak kb.), illetve ha úgy gondolkozik, ahogy én kiszámítottam a statisztikát, akkor nem lehet rá panasz: megadja mindkét játékosnak a lehetőséget, és láthatjuk, hogy egyikőjük sem tündököl.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.09. 15:48:04

Mikaos írta:
Fernando írta:Mikaos szép adatok, meg lehet vele magyarázni, de ettől még a vak is látja, hogy kit preferál, és tegyük hozzá, hogy abban is hatalmas az eltérés, hogy a fontosabb meccseken ki is játszik, vagy ha mindketten egészségesek.
Én arról nem is szóltam, hisz szerintem is Busquets-et preferálja.
De attól még nem kell túlzásokba esni. Azoknak írtam be a statisztikát, akik óriási különbségekről beszélnek, miközben azt látni, hogy az "óriási különbség" nem is létezik. Ha meg -szerintük- mégis létezik, akkor azért számoltam ki a különbözetet, illetve indokoltam meg.
Csak az a baj, hogy te csak azzal számoltál, hogy Touré mi miatt nem lehetett a pályán és azt figyelmen kívül hagytad, hogy Busquets-nek is voltak problémái, sérülés(ek), kiállítás, stb. Szóval ez az egyenlet nem kerek. Azt nem mondom, hogy óriási a különbség, de pont elég arra, hogy egy világklasszist a padozásra kényszerítsen.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.09. 15:37:36

Fernando írta:Mikaos szép adatok, meg lehet vele magyarázni, de ettől még a vak is látja, hogy kit preferál, és tegyük hozzá, hogy abban is hatalmas az eltérés, hogy a fontosabb meccseken ki is játszik, vagy ha mindketten egészségesek.
Én arról nem is szóltam, hisz szerintem is Busquets-et preferálja.
De attól még nem kell túlzásokba esni. Azoknak írtam be a statisztikát, akik óriási különbségekről beszélnek, miközben azt látni, hogy az "óriási különbség" nem is létezik. Ha meg -szerintük- mégis létezik, akkor azért számoltam ki a különbözetet, illetve indokoltam meg.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.09. 15:30:17

Mikaos szép adatok, meg lehet vele magyarázni, de ettől még a vak is látja, hogy kit preferál, és tegyük hozzá, hogy abban is hatalmas az eltérés, hogy a fontosabb meccseken ki is játszik, vagy ha mindketten egészségesek. Mellesleg megjegyezném: Busquets is volt sérült. Tehát ezt a számsort követve (szigorúan csak a logikára hagyatkozva): Busquets még többet játszott volna, mint Touré.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.09. 15:23:49

Maxsteel666 írta:Szerintem felháborító, hogy a tavalyi szezon után, ott tartunk, hogy Busi kb kétszer annyit volt pályán, mint Touré :!: :!: Persze volt benne Afrika kupa meg sérülés, de akkor is!
ÉS MINDEN OLYAN EMBER, AKI NEM VETTE A FÁRADTSÁGOT:

Touré: 1626p
Busq: 2352p
Különbség: 726p (avagy kb.8 meccs)

Tourénál:
- 5 meccs kimaradt az Afrika-kupa miatt.
- Pár meccsen (legalább 3) a sérülése miatt nem játszott. ***
Tehát 5+3 = 8 meccs, avagy pontosan a különbözet.
Magyarul egálnál tartunk.

Nem tudom, hogy ti hogyan torzítjátok magatokban az eseményeket...
Szerintem épp az a "felháborító", hogy nem néztek utána, és ilyeneket mondtok: "2-szer annyit játszik Busq, mint Touré".

Nekem 3 percbe telt ennek utánanézni, ott a google.
westerngom írta:a Pep és Busquets fan-ok megfogják magyarázni, hogy ennek miért kellett így történnie és végeláthatatlan statisztikákat fognak beollózni mindenféle számokkal adatokkal!
van, aki adatokat tud beollózni - és van, aki semmit :D
Szerintem az előbbi jobb és többet ér, minthogy érzelmi oldalról közelítem meg a témát. Mert akkor odajut a szituáció, hogy mindenki a saját kedvencét védi a másikkal szemben. Ott vannak az adatok, így nincs félrebeszélés.

***és akkor még arról nem is esett szó, hogy több hetes sérülés után az az általános, hogy a játékos formahanyatlásban szenved még 1-2 hétig legalább (avagy kb.3 meccs erejéig), így annak a lehetősége is ki volt zárva egy ideig, hogy rögtön mély vízbe dobják őt, kezdőként.
barcaME55i
Jugador d'estrella

2010.03.09. 15:21:41

Fevernova írta:El fog menni! Mégpedig az Arsenalba a Fabregas csere üzletben!Nagyon nagy kár érte , hogy morálisan ide jutott mert szerintem itt nem képességbeli dolgokról hanem akarásbeli dolgokról van már szó , komolyan olyan érzése volt az embernek tavaly , hogy ő katalán és szíve csücske a csapat , de most...zsoldos aki kényszerből játszik! Ez a szomorú :(
Zsoldosnak nem nevezném. Játszani se játszik..
Barçelona-> 6 Copas !
Visca el Barça!
Maxsteel666
Jugador del Barça

2010.03.09. 14:31:15

Sajnos valószínű, h el fog menni, ha annyit fog játszani, mint mostanában! Játszott idén végig egy meccset is? :shock: :) Persze biztos, hogy volt csak már régen és nem emlékszek rá! Nem értem, minek kell minden meccsen legalább 25-30 percet játszani Busquetsnek? :? Szerintem felháborító, hogy a tavalyi szezon után, ott tartunk, hogy Busi kb kétszer annyit volt pályán, mint Touré :!: :!: Persze volt benne Afrika kupa meg sérülés, de akkor is!
Ha elmegy nyáron az szerintem csak Pep hibája lesz, hogy nem játszatja eleget! :idea:
Nagyon remélem ez nem fog beigazolódni!
"Katalónia egy ország, a hadseregét pedig úgy hívják, FC Barcelona!"
/Sir Bobby Robson/
westerngom
Entrenador del Barça

2010.03.08. 22:19:43

- HÁÁÁT ez a zsoldos egy kicsit erős! Én mindennek nevezném, csak zsoldosnak nem, mert nem jószántából padozik és nem ő osztja illetve keveri a lapokat! Teszi a dolgát, profihoz méltón, még ha abszolút méltatlan a képességeihez, tudásához mérten a helyzete, amibe az edzőnk belekényszeríti! :arrow: igen, SAJNOS biztosra vehető, hogy ebből kifolyólag elfogja hagyni a klubot rövidesen! :arrow: a Pep és Busquets fan-ok megfogják magyarázni, hogy ennek miért kellett így történnie és végeláthatatlan statisztikákat fognak beollózni mindenféle számokkal adatokkal!
Eto'o eladását/ elherdálást/ elzavarását/ mindent, amit ez a klub hangoztatott magáról, annak eszmeiségének szembe köpését követően, a Klub/Pep második nagy baklövését nézzük végig rövid időn belül! :evil:
- igen, nekem sem tetszik az elefántcsontparti srác játéka az utóbbi hónapokban, DE! kinek menne úgy a játék, ha így tartanának igényt a munkájára és ilyen mértékű bizalmat kapna a főnökétől!
- mielőtt valaki megint jönne evvel az idegesítő bizonyítson, hajtson, küzdjön dumával......., emlékezzen Eto'o esetére! Illetve emlékeztetném, hogy gerincsérvvel végignyomott egy fél szezont, teleinjekciózva fájdalomcsillapítókkal, mert nem volt épkézláb vkp.-énk rajta kívül.
barcaxavi
Barça B

2010.03.07. 12:25:19

Akkor előre is el lehet képzelni, hogy Cesc, hogy bírná, ha csak annyit játszana, mint Yaya... Mert Pep vagy rotálni fog vele (már ha tényleg jön), vagy Xavi/Ini cseréje lesz.
Fevernova
Jugador del Barça

2010.03.07. 12:02:00

El fog menni! Mégpedig az Arsenalba a Fabregas csere üzletben!Nagyon nagy kár érte , hogy morálisan ide jutott mert szerintem itt nem képességbeli dolgokról hanem akarásbeli dolgokról van már szó , komolyan olyan érzése volt az embernek tavaly , hogy ő katalán és szíve csücske a csapat , de most...zsoldos aki kényszerből játszik! Ez a szomorú :(
SEX N MONEY...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.03.07. 11:55:47

Saviola írta:
El fog menni,majdnem biztos.

Igen.Ezt én is majdnem biztosra veszem.
És ez csak is Pepnek lesz köszönhető,mert a kis kedvencét erőlteti.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Saviola
Júdás 2, az áruló

2010.03.07. 11:48:28

Engem sem nyűgözött le,tény,de ezt már leírtam egy másik topicban.

Az meg,hogy szokás.Mindenkinek érdemei szerint.Hidd el,hogy nem fikáznám,ha nem ,,kéne".

El fog menni,majdnem biztos.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
barcaxavi
Barça B

2010.03.07. 11:45:45

Én lennék az utolsó, aki jobban örül annak, hogy inkább játszik egy külföldi, mint egy spanyol vagy egy katalán, de azért sokkal nyugodtabb szoktam lenni, ha Toure ott van a középpályán (akár Keita, vagy Busi kárára).

Tegnap este tényleg nem nyújtott felejthetetlent, de azért tegyük hozzá, hogy nem kapott mostanában túl sok lehetőséget... Én Busi-t amúgyis szívesebben látnám Xavi vagy Ini cseréjeként. A keménykedés nem teljesen az ő területe, és a labdától is nehezen válik meg néha.

Yaya ezzel szemben - ha megvan a megfelelő bizalom - lejátszik bármilyen ellenfelet a középpályáról és nem könnyelműsködik. Én nagyon-nagyot csalódnék Pep-ben és a Barca-ban is ha hagynák elmenni. Nagyon nagy szerepe volt a múlt évi menetelésben.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.03.07. 11:38:23

Szokás ezen az oldalon fikázni Busquetset, de akkor elvárnám, hogy Touré teljesítményéről is emlékezzenek meg az illetők, hiszen tegnap ismét lehetőséget kapott a bizonyításra. Engem nem győzött meg.
Kép
Ede72
Jugador d'estrella

2010.03.01. 16:09:43

LG írta:
barca99 írta:Így van, tényleg sokszor ittuk meg a levét Busquets játékának. Egy másik dimenzióban, esetleg. :lol:

Személyes kedvencem Touré, de azért ezek a fröcsögő túlzások baromira feleslegesek. Sőt.
Mert pl. most nem volt benne a gólba? Vagy a Stuttgart ellen nem szerencsétlenkedett eleget, h a legfrissebbeket említsem. Külömben sem azt írtam, h Busquets játékának ittuk meg a levét, hanem azt, h Pep rejtélyes, megmagyarázhatatlan döntéseinek. Abból meg csak az egyik Touré padoztatása és Busquets játékának erőltetése, de van még jó pár ezen kívül, de ne kelljen felsorolnom, sztem ezekkel te si tisztában vagy.
teljesen egyetértek!!!
tavaly akkor nem néztem oda amikor Hlebnél volt a labda, mert tuti hogy az ellenfélnek passzolt, idén meg akkor nem merek amikor Busquets-nál van a labda, mert tízből kilencszer odapasszolja az ellenségnek.
Néha ugyan sikerül neki labdát szerezni (persze főleg a nagy számok törvénye alapján...) na azonnal oda kéne passzonia a lgközelebbi saját capattársának de ő el akarja kezdeni szervezni a játékot...förtelem
Már tavaly el kellett vona adni, és egy Toure nem játszik miatta, aki tavaly az egyik legjobbja volt a Barcának. Nem is értem pep miért nem játszatja?? phenteti az évvégére vagy mi??
lehet hogy haragszik rá, amiért elment a kiváló színvonalú Afrika Kupára??
Sok döntését nem értem (80 percben első csre, miért nem vesz balszélsőt stb) de ezt aztán végképp nem.
Persze nem is én vagyok a Barca edzője :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.03.01. 15:20:12

barca99 írta:Így van, tényleg sokszor ittuk meg a levét Busquets játékának. Egy másik dimenzióban, esetleg. :lol:

Személyes kedvencem Touré, de azért ezek a fröcsögő túlzások baromira feleslegesek. Sőt.
Mert pl. most nem volt benne a gólba? Vagy a Stuttgart ellen nem szerencsétlenkedett eleget, h a legfrissebbeket említsem. Külömben sem azt írtam, h Busquets játékának ittuk meg a levét, hanem azt, h Pep rejtélyes, megmagyarázhatatlan döntéseinek. Abból meg csak az egyik Touré padoztatása és Busquets játékának erőltetése, de van még jó pár ezen kívül, de ne kelljen felsorolnom, sztem ezekkel te si tisztában vagy.
barca99
Llegenda del Barça

2010.03.01. 11:01:19

Így van, tényleg sokszor ittuk meg a levét Busquets játékának. Egy másik dimenzióban, esetleg. :lol:

Lezárt