palesz77 írta:Szerintem meg a játékunk miatt fontos, hogy befele húzzon a szélsőnk. Így Xavi és Ini be tudja neki kitenni a labdát ütemre... És ebből születik sok gólunk.
Alapvetően én is ezt a variációt preferálom, hiszen ez a "védjegye" a Barca játékának.
De pontosan ezért - ha valakik ezt jól tanulmányozták, és jó játékosaik vannak arra, hogy ezt 90 percen keresztül hatástalanítsák - akkor váltani kellene meccs közben. Ez lehet új igazolás megvalósításával, de azt is el tudom képzelni, hogy a jelenlegi keretből is meg lehetne ezt oldani.
Tehát, hogy akkor ne középre tömörüljenek a szélsőink, hanem a széleket húzzák meg, és beadással próbálkozzanak.
Egyébként ez az egyik dolog, amit hiányolok nagyon a játékunkból. Ha az ellenfél levédi a saját 16-osának területét, akkor csak úgy tudsz a védelem mögé (vagy vele egy vonalba) kerülni, ha kihasználod a széleket. Különben azt látni, hogy 16-18 ember tartózkodik a 16-os környékén, ami nem túl egészséges - látványnak sem.
Amúgy meg beadásból nem feltétlenül kell fejjátékra játszani... és itt jön a másik dolog, amit még nagyon hiányolok tőlünk: a lecsorgó labdákra való érkezést a középpályások részéről. Ez a kettő dolog (szélekről beadás és érkezés középen) egyébként nagyon szorosan összekapcsolódik, és ez legalább olyan fontos elem (lenne), mint a "mi játékunk".
A harmadik probléma az átlövések teljes hiánya.
Akárhogy is nézem, ez a három probléma két posztot érint: egy szélső támadót, és egy középső középpályást. Nem azt mondom, hogy ezek feltétlenül új igazolást igényelnének.
De ha már ebben gondolkodunk, akkor egyértelműen preferálom Fabregast (aki egyáltalán nem sajnálja az átlövéseket, és piszok jól tud érkezni a beadásokra - persze nem csupán ez az összes érdeme), illetve akkor a bal szélre egy bal lábas, vagy "két lábas" játékos. És jelen pillanatban a komolyan figyelembe vehető bal lábas balszélsők: Silva, Mata, Di Maria, Capel. Nekem személy szerint Silva a legszimpatikusabb, de az nagyot levon az értékéből, hogy Iniestához hasonlóan kissé "gólhiányos".