2010.07.13. 14:02:43
Én azt mondom hogy kell ide Fabregas!Sokáig kételkedtem,hogy hova,meghogy minek,ki helyett,és azon kívül hogy majd ő a jövő Xavi helyett, nem nagyon láttam ész érvet arra hogy sok pénzért visszahozzuk.A vbn nem sokat játszott,ugye sérüléssel is bajlódott a vb előtt,sztem azért sem játszatták,de mikor a döntőben beállt meggyőzött arról hogy kell!Tudom pár perc alatt nem lehet sokat leszűrni,itt kb 45 percet volt a pályán de meggyőzött!Mivel ugye a spanyolok támadó szekciója nagyon hasonlít a jövő évi Barca támadósorára,Villa,Xavi,Ini, és ezt a támadó sort tudta hatékonyabbá tenni!Xavi és Ini kivállóak passzjátékban,nem lehet tőlük elvenni a labdát,de felállt védelemmel szemben sokszor nehezen boldogulnak,valjuk be!Sokszor túl akarják játszani,ami szép,ha bejön,de nem mindíg eredményes,pláne pl. egy Mourinho féle csapat ellen!Fabregas viszont nagyon jó labdákat adott,be tudta direktbe játszani a védelem mögé,és nem egyszer jól megindult,kapura tört.És ez hiányzik,a direkt hosszú labdák,úgymondd néha az egyszerűség a játékban!Nem kell 30 passzból gólt lőni,jó az 3ból is!Persze szebb a 30 passz,de egy felállt védelem ellen nem lehet kivitelezni,és akkor kell egy Cesc féle ember!Vele sztem megoldódna ez az évek óta tartó problémánk,amit a felállt védelem elleni játék jelent!Ugye még a 6 kupás Barca is majdnem befürdőtt ezzel!Az meg hogy ki helyett játszana?Jó kérdés.Ibra könnyen lehet hogy távozik,sztem Rosell ki akarja söpörni az előző éra megkérdőjelezhető játékosait!Nem vagyok benne bizots hogy bárkit is akrunk igazolni a helyére!Ott van Villa Messi,és mellé Pedro,Bojan, vagy Init fölteszik balszélre,amivel nem értek egyet,dehát sokszor volt már így!Így máris lenne helye,mert könnyen lehet hogy átállnánk egy 4-4-2-re,vagy ugye ini menne ki balszélre és úgy 4-3-3!De sztem ez lenne a legjobb:
VV
Alves-Puyol-Pique-Maxwell
Busi
Xavi- Cesc- Ini
Messi Villa
Elférne mind a 3 zseni a középpályán,cesc nem csak támadásban,de szűrésben sem utolsó,Busival együtt nem sokan mennének át rajtunk az fix!Plusz Ini is középpályán maradna,nem kellene annyira kihúzódnia,veszélyesen törhetne befelé!Meg jobban megosztanánk az ellenfél figyelmét tulajdon képpen 3 irányítóval,Villa kissé balon lenne ami ugye megy neki,Messi meg jobbon,ami meg jobban megy neki!Nem lennénk féloldalas,mert azért erre is sok példa volt!Alves-Xavi-Messi,Max-Ini-Villa,sztem így már közel egyenlő a 2 oldal támadásban,plusz cesc tudná mozgatni az egész szerkezetet hátulról,majd beindulni,mikor már előrébb van a labda.Busi is jobb lenne,mint vkp,mert kicsit hátrébb maradhatna csak a védekezésre kellene figyelnie!
No persze ez csak egy vélemény,és ahhoz hogy ez így összeálljon sok minden kell még,de sztem nem lenne rossz felállás!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!