Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.28. 15:36:54

ozsimiki írta:Szóval ennyire nem élném bele magam,h szándékosan akarta kiütni a mögötte lévőket. Simán gondolhatott arra,h még box után folytathatja a versenyt,de ha szerintetek a fal és Rosberggel történő ütközés között eltelt kemény 0,6 másodperc, na jó lehet 0,9 alatt ő eldöntötte h a gépe alkalmatlan lett,és utána egyből bekattant neki,h akkor kilök vkit, akkor Ti mertek nagyot álmodni :)
A falnak ütközés előtt is volt pár másodperce :)
Legalább meg kellett volna próbálnia a fékezést. Szerintem az az alap egy ilyen ütközésnél, hogy taposni kell a fékre.

(Egyébként az a poén, hogy fékezéssel pont irányba állt volna a kocsi, a forgásának iránya miatt!)

nem győzzük meg egymást, én úgy érzem,h egy ilyen helyzetben az első másodpercek az ijedtségé esetleg a gyors korrigálásé,h minimalizálja a hibát, nah a Rosberges eset bőven ezeken belül történt, én így gondolom, Te máshogy, mindketten leírtuk, hogy miért, majd akinek nincs saját véleménye, eldönti ezek alapján :) Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.28. 15:31:39

Nem a kedvencem Webber, de azért ezt korántsem hinném.

Igaz,h a másodperc tört része alatt reagálnak,de ha én VB első vagyok,és éppen elrontok egy kanyart,tuti nem az fog elsőre beugrani,hogy kilököm a mögöttem érkezőt,h ne zárkózzon rám, hanem,hogy mennyire sérült a gép,és esetleg vissza tudok e menni a boxba vele... láthattuk pl Törökországban,h Webber folytatni tudta a versenyt a Vettellel történő csatt után is.

Szóval ennyire nem élném bele magam,h szándékosan akarta kiütni a mögötte lévőket. Simán gondolhatott arra,h még box után folytathatja a versenyt,de ha szerintetek a fal és Rosberggel történő ütközés között eltelt kemény 0,6 másodperc, na jó lehet 0,9 alatt ő eldöntötte h a gépe alkalmatlan lett,és utána egyből bekattant neki,h akkor kilök vkit, akkor Ti mertek nagyot álmodni :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
szbalint88
Jugador del Barça

2010.10.28. 10:46:55

Mikaos írta:
Fernando írta:Itt két variáció van:
1. vagy szándékosan csinálta
2. vagy nem
Szerintem nem.
Horner nyilatkozta, hogy Webber azért nem fékezett!!! (...tehát már elismerték a nem fékezés tényét, ami a videókon is jól látszott), mert úgy gondolta, hogy nem történt komoly sérülés az autóján, s majd egy megfordulás után folytatná a versenyt. Ez két okból is naív elgondolás lett volna: egyrészt elég nagy sebességgel csapódott a falnak, érdekes lett volna, ha csak karcolással megússza az egészet. Másrészt hogyan gondolta, hogy egy gyors kanyarnak a közepén majd ő szépen lassan megfordítja a kocsit? S amikor látta, hogy nem reagál a kocsi a megfordulásra, akkor miért nem lépett a fékre? Láthatjuk, hogy egészen az ütközésig forogtak a kerekek, fékezés nélkül...
Szóval most már tényleg nagyon leszűkíthetjük a variációkat.
1. vagy naív és borzasztó ostoba volt.
2. vagy szemét és ki akart ütni valakit.

Mondjuk az egész nem ér annyit, hogy beszéljünk róla, de én rettentően utálom a gerinctelen playereket, s a fazonnak nem az első esete ebben az évben. Remélem, nem ő lesz a VB.
Ki akart ő ütni vkit, ez teljesen egyértelmű Horner nyilatkozata után. Az egyetlen valamirevaló indok az lett volna, hogy a becsapódás miatt elszálltak a fékek...
Webbernek ez már a sokadik F1-es szezonja, nem volt ebben semmi naivitás és ostobaság, ez direkt volt. Bizonyítani viszont nagyon nehéz lenne, sőt lehetetlen.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.28. 10:24:28

Fernando írta:Itt két variáció van:
2. vagy nem
Szerintem nem.
Horner nyilatkozta, hogy Webber azért nem fékezett!!! (...tehát már elismerték a nem fékezés tényét, ami a videókon is jól látszott), mert úgy gondolta, hogy nem történt komoly sérülés az autóján, s majd egy megfordulás után folytatná a versenyt. Ez két okból is naív elgondolás lett volna: egyrészt elég nagy sebességgel csapódott a falnak, érdekes lett volna, ha csak karcolással megússza az egészet. Másrészt hogyan gondolta, hogy egy gyors kanyarnak a közepén majd ő szépen lassan megfordítja a kocsit? S amikor látta, hogy nem reagál a kocsi a megfordulásra, akkor miért nem lépett a fékre? Láthatjuk, hogy egészen az ütközésig forogtak a kerekek, fékezés nélkül...
Szóval most már tényleg nagyon leszűkíthetjük a variációkat.
1. vagy naív és borzasztó ostoba volt.
2. vagy szemét és ki akart ütni valakit.

Mondjuk az egész nem ér annyit, hogy beszéljünk róla, de én rettentően utálom a gerinctelen playereket, s a fazonnak nem az első esete ebben az évben. Remélem, nem ő lesz a VB.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.10.28. 08:27:54

Itt két variáció van:
2. vagy nem

Szerintem nem.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
El fanático
Entrenador del Barça

2010.10.28. 01:40:14

Fernando írta:Én soha nem bírtam Webbert, soha nem is fogom, de azért ez a nyilatkozat nevetséges. Rosberg ugyanannyira hibás, mint Webber. elmehetett volna a másik oldalról is egész nyugodtan, ahogyan Alonso és Hamilton is. Mellesleg utóbbi 2-t esélye se lett volna kilökni.
Persze, csak éppen nem biztos, hogy észlelte azt, hogy időközben Rosberg megelőzte Hamiltont és ő jön mögötte, nem a brit.
...és igaz, ami igaz - az ő versenyének már vége volt és alakulhatott volna úgy is, hogy Rosberg még el tud menni, Hamilton meg már nem.
A szándékosság nem zárható ki, csupán nézőpont kérdése ki-hogyan ítéli meg az esetet.
Amikor pedig Vettelt, majd egy későbbi versenyen Hamiltont kilökte, amikor előzni próbálták, akkor nem versenybaleset volt, hanem Webbernek nagy mázlija, hogy sikerült diszkréten elérni a célját. Coulthard volt ugyanez és anno bizony Schumachernek sem okozott gondot, ha valakit ki kellett lökni, Barrichellot idén is kis híjján a falra kente.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.27. 13:32:19

Fernando írta:Én soha nem bírtam Webbert, soha nem is fogom, de azért ez a nyilatkozat nevetséges.
Ezt most csak így hasraütésre? :) Vagy van valami érved is a videók alapján, hogy miért nevetséges a feltételezés?
Fernando írta:Rosberg ugyanannyira hibás, mint Webber. elmehetett volna a másik oldalról is egész nyugodtan, ahogyan Alonso és Hamilton is.
Azt megnéztem volna, hogy 150-es tempónál hogy megy el a másik oldalról "egész nyugodtan" Rosberg :) Hamiltonnak és Alonso-nak szerencséje volt, nem abban az ütemben jött vissza Webber a falról, szóval ők tényleg "egész nyugodtan" elmehettek.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.10.27. 13:17:30

Én soha nem bírtam Webbert, soha nem is fogom, de azért ez a nyilatkozat nevetséges. Rosberg ugyanannyira hibás, mint Webber. elmehetett volna a másik oldalról is egész nyugodtan, ahogyan Alonso és Hamilton is. Mellesleg utóbbi 2-t esélye se lett volna kilökni.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.27. 13:12:00

Perrero írta:jah, csak az 1ik kiütés Vettel hibája volt, a többi meg verseny baleset. A kerekek meg foroghattak, mert mi van ha el szált a fék az ütéstől :?:
Először én is úgy gondoltam, hogy Vettel hibája volt.
De mivel bal kanyar jött, ezért az ívet jobb oldalt kell megkezdeni a pilótáknak, nem értem, hogy Webber mit akart középen csinálni, miért nem húzódott le jobbra, hogy felkészüljön a bal kanyarra? Mert Vettel ezt megtette, csak túl naívan azt gondolta, hogy Webber is be szeretne fordulni abba a kanyarba - de hát Webo nem akart ezek szerint.

De mindegy is, a másik két kiütés teljesen egyértelmű, ha ebben nem is értünk egyet.

Van egy határ a keménység és a szemétség között, és Webber ezt a határt általában súrolja - és véleményem szerint - túl is lépi.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.27. 12:36:44

Érdekes dolgot nyilatkozott Berger.
Szerinte Webber a falnak ütközése után szándékosan nem fékezett - hogy esetleg így kiüthesse Alonso-t, vagy Hamiltont a versenyből.

http://www.f1hirek.hu/hir/Berger_vadja_ ... 1010271159

Mérnöki pontossággal nem értek az autókhoz, mindenesetre azt látni a felvételeken, hogy a falnak csapódás után a hátsó kerekek aktívan forogtak, nem úgy tűnt, mintha padlófék lenne...
Én mondjuk ezt simán el tudom képzelni, szerintem egy igazi gané ez a Webber, csak mivel egy X-edik senki, ezért még senki sem figyelt fel az aljasságaira.
Ebben a szezonban már 3-szor kiütött valakit, csak hogy ne menjen el mellette az illető...nagyon sportszerűtlen magatartás. És mindezeket megúszta büntetés nélkül. Ez lett volna a 4.ik alkalom, hogy "véletlenül" kiüt valakit.
robertfcb
Capitá del Barça

2010.10.24. 19:34:05

Mindenkitől elnézést kérek, hogy csak most reagálok...
A futam eleje katasztrofális és egyben nevetséges volt. Webberrel az élen próbálták egyesek lefújatni a futamot. Hamiltonban legalább a versenyzési vágyat és a versenyszellemet becsülöm, bár röhögtem amikor az újra rajt után egyből megelőzték :) Végre egy futam amikor Webbernek sem jön össze minden, és tessék Vettel-nek megint peche van. Pechesség terén és tehetség terén is van hasonlóság ő és Kimi között bár még a pechességén csiszolhatna x) Mindent összevetve nem volt rossz futam. Még 2 állomás van, remélem nem Webber végez majd az élen és akkor boldog leszek. Jövőre úgyis a legjobb lesz a bajnok (Kimi) :D
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.24. 19:23:25

Mondtam,h a hasonló személyeskedést hagyd abba (vagy amilyen szépen elkezdted a hsz írást, olyan gyorsan abbahagyod), teljesen off de: képzeld toltam bajnokságban is F1et,és meg is nyertem :wink: tudom,h sok a 3-4 tized is,de nem erre reagáltam,és nem ez volt a téma. Sikerült kiragadnod az egyetlen olyan versenyt,ahol valóban volt 1 másodperc konstansan az előnyük a VERSENYEN,de ha gondolod csinálj közvélemény kutatást,h ki szerint van 1-2 másodperces előnye mindig a Bikáknak, amikor nyernek. Mert azt írtad csak akkor nyernek ha ennyi van :) nem túlzás kicsit? dehogynem.
Kép
Boty111
Barça C
Kapcsolat:

2010.10.24. 19:17:09

3-4 tized:)) na-na te nézz utána..Hamilton:A hungaroringen a Red Bullnak 2 másorperces előnyük volt körönként,egyszerüen nem létezik hogy ekkora előnye legyen valakinek.Szóltunk az FIA-nak és a Red Bull visszaesett!Ez egy hamilton idézet!Különben is ha néznéd a versenyeket akkor tudnád hogy vettel a magyar időmérőn 1.18 végét ment mire alonzó a 3. helyen 19-20 eleje és ez a versenyen a 3-4.körre már 8-9 másodpercre halmozódott.A red bullnak brutális előnye volt!A 3-4 tized is nagyon sok ekkora szinten főleg ha nyomnád te is az f1-t amennyit én tudnád hogy az azért sok és az 1-2 másodperc.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.24. 19:15:50

Írj inkább hosszabb hszeket,és ne 3 percenként egy új felvetést. Úgy könnyebb beszélgetni.

Igen nyert 05ben és 06ban, de nem hiszem hogy bármelyik évben is kiesett volna 4-5 alkalommal vezető helyről technikai hiba miatt. De majd utána nézek.

Most viszont lépek, ha valami rövidebb dolog van,az jöhet püben is,bár ha olyasmi amiről már nem beszéltünk legalább 2x ma:D akkor nyugodtan írd csak ide.
Kép
Boty111
Barça C
Kapcsolat:

2010.10.24. 19:11:34

Én nem mondom hogy Vettel vagy a red bull nem jó csak ha ott van a jó autó akkor simán kellett volna megnyerni ezt a vb-t.Alonzó mikór jó autóban ült aminek azért nem volt akkora előnye mint a red-bullank akkor 2vb-t is szerzett!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.24. 19:11:09

Boty111 írta:Egyszerüen ők csak akkor tudnak nyerni a 1-2 másodperces előnyük van.
azért ekkora marhaságot ne írjunk már, vagy nézz utána, max 1-2 tized,esetleg 3-4, NEM MÁSODPERC. Annyi az autók közötti difi amennyi mutatkozik időmérőn amikor mindenki a maxot tolja, üres géppel.
Ott pedig nem láttál másodperces különbségeket, a verseny különböző szakaszaiban megesik, főleg a gumik állapota játszik közre sokszor.
Kép
Boty111
Barça C
Kapcsolat:

2010.10.24. 19:08:23

németorszában kb egyenlő volt az autó a red-bulléval és ijenkor mindig kikapnak.Csak akkor tudnak időmérő-verseny győzelmet aratni amikor 2 másodperces előnyük van körönként.Alonzó győzelmeitért többet tett mint vettel akit beültettek japánban egy autóba amejik utcahosszal verte a mezőnyt és szépen végigkörözgetett!Szingapúrban a red-bull egy picivel jobb volt mint a ferrari és úgyis kikapott.Egyszerüen ők csak akkor tudnak nyerni a 1-2 másodperces előnyük van.
Boty111
Barça C
Kapcsolat:

2010.10.24. 19:02:11

Jó persze volt sok szerencsétlenség de azért a sok hiba általában megbosszulja önmagát!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.24. 19:02:08

Utolsó részemről is:)

Az utóbbi 4 futamon tehát nem csinált semmi extrát csak gyors volt? Illetve megfordítva, Alonso akkor miben csinált mást,és jobbat? A gép elengedhetetlen, számára is, ha nem javul, nem jön fel. Íme a 3.futamtól a német nagydíjig (ahol kezdett jó lenni a Ferrari) a pontjai: 0 12 18 8 4 15 4 0.

Azért ez Vettel esetében is összetettebb mint, hogy csak gyors.
Kép
Boty111
Barça C
Kapcsolat:

2010.10.24. 18:56:46

Volt teknika hiba 2x amikor nyerhetett volna Bahrein-ben meg most,de ezen kivül annyi amatőr hibát követtett el úgy h ne dicsérd fel az égig!Szilverston rajt,törökország,magyar nagydij,hockenheim.Vettel szélvérszgyors és általában meg is veri Webbert de eggyenlőre nincs meg benne az a magabiztos versenytempó és higgadság ami egy vb cimet kiérdemlő pilótába!Az idén eggyértelmüen ha 2 nek kellene adjam akkor Alonzó meg Hamilton lenne.Hamilton egyszerüen nagyon gyors úgyszintén alonzó akik ha ojan jó autóban ültek volna mint webberék...utcahosszal nyerhette volna meg bármejik a vb-t.Mindkettőnek volt 1-2 hibája az agreszivitásáért járt pl.Alonzó malajziában vagy hamilton monzába de mind a kettőben azt érzem hogy talán a valaha volt 2 legjobb pilóta még sennáknál és schumiéknál is jobbak.Most nem akarom eggyiket se megsérteni akinek ezek közül van kedvence de ez a jelenkór és 2 pilótában látom azt,hogy nagyon hajt azért a vb-cimért!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.10.24. 18:49:58

Boty111 azért megvédeném ozsit. Tudja Ő miről beszél, csak nem értek Vele egyet.

Zárószóként és most már nem igen írok ide:

Sebastian Vettel egy végtelenül aranyos, végtelenül szimpatikus, emellett hihetetlen jó versenyző. DE továbbra is fönt tartom, hogy csupán gyorsaságra nem osztogatnak VB címet. Ez így sosem volt módi. Még a toronymagasan "mindekitszátgyalázó" Brawn-nál is tavaly Button olyan manővereket, előzéseket, okosságokat mutatott be, hogy fejet kellett hajtson a világ neki. Én ezt nem látom Vettelben. Szerintem csak az autójának köszönheti azt amit idén elért. Egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy ő is megcsinálná ugyanazt mint (nevetni fogsz) pl Alonso. Monte Carlo, utolsó helyről a 7. Ha nem indulna mindig az első 5-ből a Red Bull (ált. 1-2), akkor nem lenne itt. HA Alonso indult volna ennyiszer az első helyről, már VB győztes lenne, de igaz ez Hamilton-ra is.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.24. 18:43:39

Botty!

köszi :D

korábban arról is írtunk, hogy ezek ellenére (önhibából lecsúszás a győzelemről,esetleg kiesés) simán ott lenne a rengeteg pech nélkül. és írtam is,hogy majd szépen sorba veszem az összes ide történést,és meglátjuk,hogy ki mennyi hibát vétett,és mennyi szerencsétlenséget szenvedett el.

Ne hogy azt hidd már,hogy csak azért nem húzták be mert mindig elbénázták, vagy ha az elbénázás=technikai gondok,esetleg defekt akkor igen.

A továbbiakban pedig a lövésed sincs jellegű megjegyzéseket hanyagold ha megkérhetlek, indításnak erős :)

Fernando!

ok, tényleg hagyjuk :) írtam,hogy csak is Vettelhez mértem, nem Massához,akit egyértelműen vert idén. Hamiltont se Buttonhoz mérem,mert vicc lenne :) és amikor Ő került az élre úgy,hogy a kocsija az addigi futamok jó részében önerőből nem tudott volna nyerni, nála is megjegyeztem a dolgokat. Nah tényleg sok lesz ez már mára :)
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2010.10.24. 18:41:42

ozsimiki írta:...
Az a baj, hogy te pusztán a tényekre és a statisztikára hagyatkozol. Nem nem tartana itt, ha csak szerencséje lenne. Massa miért nem tart ott? Hogy csak a csapattársnál maradjak. Nem hinném, hogy Hockenheim miatt...

Mit szeretnél még ennél is jobb autót adni Vettel alá? A legjobb autóban ül, és szerintem az egyik legjobb taktikája a Red Bull-nak szokott lenni. Most annyi a különbség, hogy nem trükközhetnek, mert versenyben van még Webber is, sőt esélyesebb, mint Vettel, ha már a statisztikákat nézzük. Nagy gyors Seba, a leggyorsabb a mezőnyből, és pont ez okozza vesztét. Átmegy ssj3-ba nincs egyensúlyban a tudás és a sebesség nála. Nyomja mint egy őrült, persze, hogy szétmegy alatta az autó, persze hogy telibeverik egymást Webberrel és hasonlók. Nagyon jó pilóta, de MÉG nem elég intelligens a pályán.

Az akkori ToroRosso pedig azért nem volt egy matchbox akárhonnan nézzük. Egyáltalán nem az volt mint ami most.

Mégvalami: Már korábban leakartam írni. Vettel kiesése előtt, Alonso vészesen jött rá föl 5-6 kör alatt, szerintem még ennyi és... ezt már nem tudjuk meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fernando 2010.10.24. 18:43:54-kor.
Válasz küldése