socio66 írta:én amúgy nem vágom miért olyan felháborító hogy három sztár egy csapatban játszik. mert kb ahogy néztem a celtics-heat meccset,meg előtte a szezonbeharangozót,minden második mondat az volt,hogy most mennyire utálják a heat-et,meg mindenki kritizálja lebronékat..
nem tudom milyen erőt képviselt a cleveland az utóbbi években,de miután azt mondták a meccs alatt,hogy valószínűleg idén rájátszásba sem jut,gondolom nem éppen bombaerős. így nem igazán értem miért kellene james-nek ottragadnia és esetleg egy gyűrűt sem nyerni ilyen képességekkel.
ez most olyan hogy pl. akkor messi se játsszon együtt xavival,meg iniestával,menjen inkább a getaféba,aztán mutassa meg ott mit tud..
de azért james szerintem elhallgattatta az embereket,első meccsén abszolút vezér volt,31 pontot szórt,az egyik kommentátor meg is jegyezte hogy mintha a cleveland-et látná,csak más a mez..
a meccs amúgy nem volt rossz,bár túl nagy volt a különbség végig,rengeteg labdát elszórtak bosh-ék.
kövi tévés meccs a wizards-magic lesz. valami infó,hogy kiket érdemes nézni?
Abszolút nem bántásképpen írom, de érezhető ebből a hszből, hogy nem igazán követed az NBA-t.....amerikai Major sportokat összevetni az európai focival hatalmas felelőtlenség!!!!
Miután több mint száz szabály van a fizetési sapkára, rotációra, franchise működésre!És ha ilyen rendszer működne fociban, hidd el nem játszhatna Messi Xavival meg Iniestával egy csapatban!Szubjektíven lehet eldönteni melyik rendszer a jobb (ésszerűen gondolkodva nem is kérdés), de az amerikai csapatok mind nyereségesek, s nem pár dollárral……persze valamikor egy franchise akár 5-10 évre is eltűnik, majd felemelkedik, ez teszi érdekessé a ligá(ka)t!
Persze ugyanúgy ha rossz a vezetés, s nem tesz semmit a franchise felemelkedésére, évtizedekig leragadhat egy alacsony szinten…..
Lebronra meg visszatérve, ő azért még fiatal, s a Miaminak nagyon összejött az idei szabadügynök lista!És biztos vagyok benne, hogy fog feszültséget okozni a Rosterben, hogy a 3 nagyon kívül nagyon alacsonyak a fizuk!Mert hát nem férne bele a fizetési sapkába…..
És James körül nem akármilyen csapat volt Clevelandben!És lehet, hogy erős amit mondok, de pont hogy James miatt nem nyertek semmit!A CSAPATSPORT nem arról szól, hogy megkapom a labdát, s elindulok vele, s viszem neki 5 embernek!James parádézott, s mellette a többiek eltűntek!Egy Mo Williams ha James sérült volt átlagolt 20-25 pontokat, majd jött James és 8 pont!!!!Vagy egy JJ Hickson, vagy Delonte West!De sorolhatnám!Clevelandben pont hogy egy bajnokcsapatot raktak össze, de sajnos az edző (Brown), elbaltázta a dolgokat 1-2 rossz döntéssel!Van 82 meccs az alapszakaszban, a csapatok külön-külön nem készülnek az ellenfélből, dobóedzés repülő egy megy 5 hónapig!De ha jön a PO akkor már változik a helyzet!Nem hiába ha James-k összekerültek egy átlagosnál erősebb csapattal, már estek is ki!A cserék formán kívül voltak állandóan (mivel 10 támadásból egyszer dobhattak rá ha pályán is voltak), s James ellen lsd Celtics 3 emberrel védekezett tavaly a POban!Hangsúlyozom még egyszer nagy játékos, de Kalap írta jól, hogy a fizikális adottságok mellett fontos, hogy eszed is legyen, s ez úgy érezhető hiányzik!Miamitól én 2 okból nem tartok!
1;EDZŐ!Spoelstra nagyon messze van P Jacksontól, Riverstől, de akár Stan van Gundítól is!Ha nem osztja jól el a perceket, szépen berozsdázva bemennek a POba, ráadásul kisebb nagyobb fájdalmakkal, s pont keleten ahol brutális védekező csapatok vannak, és a POban meg egy Magic, Celtics, de akár Atlanta ellen is nagyon nehéz dolguk lenne!Miért?Mert ezek a csapatok összetörik őket!Ott már nem babra megy a játék!Pl Howard tavaly csak 2 agyrázkódást okozott, +PPt kiütötte !Jamesnek se ízlett, hogy tavaly Allen meg Pierce is ütötte vágta ha el tudott menni mellettük!Wade iszonyat sérülékeny, Bosh-nak meg nincs PO rutinja!
2;Nincs cserepad!
Eddie House jó shooter, de védekezése nem az igazi!Mike Miller is csak dobálni tud, s oké ha elkapja a fonalat, akkor veszélyes, de amit láttam tőle az utóbbi 1-2 évben csak szórta a téglákat!J Howard a Portlandben tavaly tűrhető volt, s val egy Pora felszívja magát, de nem egy akkor „klasszis”!Haslem nem rúghat labdába, egy Horfor, Howard, Perkins ellen!
Van még Chalmers (na ő meg olyan szele burdi hogy hihetetlen), ha elkapja a fonalat nagyon jó, de könnyen semmi mást nem csinál csak turnovert….
Ilgauska már nem a régi!Csak közép távoliakból él, de pl tavaly a Celtics ellen 2 perc után meghalt a le-fel rohangálásban!És hát mondjuk Jameer Nelsonnak is az az erőssége, hogy nagy tempót diktál!Gyorsan próbál dobóhelyzetet kialakítani vagy leosztani a Magicben!James Jones látványosakat zsákol de kb 9-12ik ember Miamiban!Magloire, meg Pittman van még!Pittman egy jó rookie, de úgyse kap lehetőséget!
Rohadt hosszú lett, bocsi!
A köv meccsen (Wizards-Magic), valóban Wallra érdemes figyelni, de nem jelenthet gondot a Magicnek, akik csúcsformában vannak!És nagyon erős a keretük!
SZerk:
Edzők közül kihagytam jó pár nevet Popovics Larry Brown, s még sokan mások, akik jobbak mint Spoelstra!
És csak összehasonlításképp a Celtics cserepadja!Nate Robinson, Delonte West, Big Baby, Jermaine Oneill, Shaq!+ Bradley, Daniels!Első öt ember mindenhol kezdő lehetne!És ha összeállnának (igaz 3as posztú ember nem tudom ki lenne), akkor simán bemehetnének a POba 5-8ig helyek valamelyikén!De a Magicben is Duhon Gortat Reddickek üldögélnek a padon.....
Jameshez még visszatérve, annyi ész nem szorult belé, hogy kevesebb pénzért aláírjon, hogy több maradjon a sapka alatt.....Öszehasonlításképp PP több mint 5 millióról mondott le, s Ray Allen is "csak" 10 milliórért hosszabított.....
A keltákat ismerem a legjobban, ezért hozom fel őket mindig összhasonlításképp!