hogy a jelenlegi Barca drukkerek nagy része Rivaldoék és Kluiverték idejében nem volt Barcás? Ha tudsz egy ilyen piackutatási eredményt nekem bemutatni, aláírom az állításod, de addig nem, sőt, elvből elvetem, mert pl sok ismerősömre és rám is rossz fényt vet, sőt, biztos vagyok benne, hogy a legtöbb fórumozóra is.
Elvetheted elvből, de akkor is tény hogy ha egy csapat sikeres, több szurkolója lesz. Konkrét eredményt kérsz? Pár hónapja volt itt szó róla, egyesek "vágtak fel" azzal, hogy volt valami kutatás, ami szerint a Barcelona a világ legnépszerűbb klubja, sokkal több szurkolója van. Ezt most nem találtam meg, viszont találtam egy 2009 tavaszi cikket:
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... europaban/. Itt ugye a MU az aktuális BL győztes, ami miatt mint a cikkben le van írva, több szurkolója lett. Az első a Barcelona, aki az előző szezonban pont kicsit gyengébben szerepelt az addigiakhoz képest - ezért kicsit csökkent a szurkolótábor, de még mindig az élen köszönhetően többek között a Dinho-féle világszétszopatós korszaknak. Nem személyeskedni akartam (szerintem nem is tettem), főleg nem megbántani valakit, de szerintem objektíven belátható, hogy ha egy csapat sikeres, az pozitív hatással van a szurkolótábor méretére. Mint szintén írtam, ez nem azt jelenti, hogy valaki csapatát váltogató divatdrukker, egyszerűen ha akkor kezdi el nézni a focit, amikor X csapat [auto_cenzúra], beleszeret a csapatba és egy életre az lesz a csapata. Teljesen természetes, hogy aki mondjuk tavalyelőtt kezdett el focit nézni, az kisebb esélyes lesz Real-fanatikus, mint az, aki mondjuk a 2000-es évek elején.
Igen, úgy gondolom, hogy lehet csúnyán játszani 30 kapuralövéssel együtt is.
Lehet, de nem lehet MINDIG csúnyán játszani. Innentől kezdve csak arról van szó, hogy tud-e a csapat elég gyakran jól játszani ahhoz, hogy a szurkolók elégedettek legyenek. Emellett sajnos általában a szurkoló emlékezete rövid, mindig az utolsó meccseken mutatott teljesítményre emlékszik legjobban.
Tavaly a MAdrid szebben játszott már november elején, mint idén. Nem láttam az összes meccseteket, de amit láttam, az elmaradt attól a mércétől, melyet az ember egy ilyen erős kerettől elvárna.
Mostmár tényleg kíváncsi vagyok, melyik meccset láttad tavaly, melyiket idén?