Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Mihu
Director del Fútbol

2010.11.13. 15:43:27

ozsimiki írta:Első szárny cserét? Megindokolták, míg nem cáfolják meg vmivel (hasonló dolgot máshogy oldanak meg hasonló szituban) addig nem igen lehet megvitatni. Hoztál 1db példát,ami félig okés.

Én meg nem úgy ismertem meg itt senkit,aki komolyan azt gondolnák,h inkább bedobják az egyéni címet a kukába egy Forma1ben,mintsem nyerje azt Webber...ugyanmár. Előző futamon nem értettem egyet a sorrenddel,de így két vasat tartottak a tűzben, ami a mai időmérőt követően elég jó döntés,nemde? Viszont itt már tuti lett volna csapatsorrend ha ugyanaz az állás a vége körül.

Ha előző héten csapatsorrend van,akkor már nem számítana semmit sem Vettel első helye a mai napon, így még akár jó is lehet. Webber csúnyán elrontotta.
Na jólvan, úgylátom nem nagyon van kivel beszélni :wink:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.13. 15:33:19

Első szárny cserét? Megindokolták, míg nem cáfolják meg vmivel (hasonló dolgot máshogy oldanak meg hasonló szituban) addig nem igen lehet megvitatni. Hoztál 1db példát,ami félig okés.

Én meg nem úgy ismertem meg itt senkit,aki komolyan azt gondolnák,h inkább bedobják az egyéni címet a kukába egy Forma1ben,mintsem nyerje azt Webber...ugyanmár. Előző futamon nem értettem egyet a sorrenddel,de így két vasat tartottak a tűzben, ami a mai időmérőt követően elég jó döntés,nemde? Viszont itt már tuti lett volna csapatsorrend ha ugyanaz az állás a vége körül.

Ha előző héten csapatsorrend van,akkor már nem számítana semmit sem Vettel első helye a mai napon, így még akár jó is lehet. Webber csúnyán elrontotta.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mihu
Director del Fútbol

2010.11.13. 15:29:03

ozsimiki írta:
Perrero írta:vki leirná h x vb címéhez kinek h kell végeznie :?:
4hszel lejjebb :wink:

Kralo, egész évben nem volt csapatsorrend, nem tudhatod, fordítva mi lenne, attól,h fura,még nem álszentség. Fura ebben a helyzetben,de megsüvegelendő, nem elítélendő. Alonak úgy sem árt ugye a segítség, egyedül nem menne,vagy nehezebben menne jóval, hát most megkapta, nem hogy örülnél neki :lol:

Ettől függetlenül remélem nem lesznek csúnya álszentek vasárnap,és ha kell meglépik.
Egész évben nem volt csapatsorrend? Ozsi könyörgöm. Nem így ismertelek meg, aki ennyire elVAKult :? Silverstone-t mivel magyarázod? :roll:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.13. 15:28:59

S.Agüero írta:
fanbarca írta:Hát, szerintem most már mindenki számára világos, hogy az idei év legjobb versenyzője Vettel, bármi is lesz holnap. 10 pole az rengeteg + ő vezetett eddig a versenyeken legt9bb kört és km-t. Ha nem lett volna a 2 motorhiba, s nem hibázok ő sem, akkor tuti VB-győztes.
Pont azért nem olyan jó, mert 10 poleból alig nyert versenyt.
Azzal meg kitörölheti a seggét, hogy sok km-ig első volt. :wink: :)

Jól mondod ha nem hibázott volna.
Csak sokszor hibázott.
Ja, és ha nincs semmilyen sportban. :wink: :)
jólvan, Alo is kitörölhetné Vettel motorhibák nélkül. Ő is hibázott bőven.

ne kezdjük sokadjára, Vettel parádés az utolsó 5-6 futamon (és azelőtt se volt Alonál gyengébb, viszont pl Hamilton többet hozott ki a gépből),és simán VB lenne, de Dél Koreában elfüstölt a moci.

időmérő után nőttek a spanyol esélyei,de nagyon egybe vannak, elég ha egyiknek elszáll az agya,és kilök vkit, már borul a helyzet. Hamilton nagyon veszélyes lesz Vettelre,Alo megint kivárásra fog autózni, ahogy a szezon 92%ban tette, sajnos ezúttal ez is elég lesz a Vb-re.

rajt izgi lesz, Webber szégyellje össze magát az időmérőért, bár talán első pár körben így több izgulni való lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2010.11.13. 15:29:30-kor.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2010.11.13. 15:17:14

fanbarca írta:Hát, szerintem most már mindenki számára világos, hogy az idei év legjobb versenyzője Vettel, bármi is lesz holnap. 10 pole az rengeteg + ő vezetett eddig a versenyeken legt9bb kört és km-t. Ha nem lett volna a 2 motorhiba, s nem hibázok ő sem, akkor tuti VB-győztes.
Az év versenyzője az lesz,aki holnap Világbajnok lesz, szerintem... :)
MatyiG
Adminisztrátor

2010.11.13. 15:15:27

Pont azért nem olyan jó, mert 10 poleból alig nyert versenyt.
Azzal meg kitörölheti a seggét, hogy sok km-ig első volt. :wink: :)

Jól mondod ha nem hibázott volna.
Csak sokszor hibázott.
Ja, és ha nincs semmilyen sportban. :wink: :)
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.11.13. 15:13:04

Hát, szerintem most már mindenki számára világos, hogy az idei év legjobb versenyzője Vettel, bármi is lesz holnap. 10 pole az rengeteg + ő vezetett eddig a versenyeken legt9bb kört és km-t. Ha nem lett volna a 2 motorhiba, s nem hibázok ő sem, akkor tuti VB-győztes.
més que un club
MatyiG
Adminisztrátor

2010.11.13. 15:09:13

Jeeeeeee!
3. hely!
Ez így a végén is OK lenne. :D
Webber nem lesz világbajnok ez 90 %.
Vettel vagy Alonso.
Ha Alo ott az első 4ben akkor világbajnok!
Vamos Fernando!
Talma
Jugador d'estrella

2010.11.13. 15:06:47

Csak a Ferrari! Hajrá Alonso!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.13. 12:47:47

4hszel lejjebb :wink:

Kralo, egész évben nem volt csapatsorrend, nem tudhatod, fordítva mi lenne, attól,h fura,még nem álszentség. Fura ebben a helyzetben,de megsüvegelendő, nem elítélendő. Alonak úgy sem árt ugye a segítség, egyedül nem menne,vagy nehezebben menne jóval, hát most megkapta, nem hogy örülnél neki :lol:

Ettől függetlenül remélem nem lesznek csúnya álszentek vasárnap,és ha kell meglépik.
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.11.13. 12:47:19

LM10 írta:http://www.nemzetisport.hu/f1/hamilton- ... t-2052498/

Levan írva ki milyen esetben VB.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Barca_10
Entrenador del Barça

2010.11.13. 12:45:17

Alonso világbajnok, ha…
…nyer vagy második
…harmadik vagy negyedik, és Webber nem nyer
…ötödik, és Vettel vagy Webber nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszámmal zárnak, ugyanannyi 1., 2. és 3. helyezéssel – a 4. pozíciók tekintetében Vettel 3–2-re nyer)
…hatodik, Webber legfeljebb harmadik, és Vettel nem nyer
…hetedik vagy nyolcadik, Webber nem dobogós, és Vettel nem nyer
…kilencedik, Webber legfeljebb ötödik, és Vettel legfeljebb harmadik
…tizedik, Webber legfeljebb hatodik, és Vettel legfeljebb harmadik
…nem szerez pontot, és Webber legfeljebb hatodik, Vettel legfeljebb
harmadik, Hamilton pedig nem nyer
(Ha egyik riválisa sem nyer, egyenlő pontszám esetén Alonso 5 győzelmének köszönhetően világbajnok.)
Webber világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso nem második
…második, Alonso legfeljebb hatodik, Vettel pedig nem nyer (ha Vettel nyer, azonos pontszám alakul ki kettejük között, de a németnek öt győzelme lesz az ausztrál 4-ével szemben)
…harmadik, Alonso legfeljebb hetedik, Vettel pedig nem nyer
…negyedik, Alonso legfeljebb kilencedik, Vettel pedig nem nyer
…ötödik, Alonso legfeljebb tizedik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
(Ha Webber és Vettel sem nyer, de azonos pontszám alakul ki közöttük, az ausztrál több második helyezésének – jelenleg 4–2-re állnak e tekintetben – köszönhetően világbajnok lesz)
Vettel világbajnok, ha…
…nyer, és Alonso legfeljebb ötödik
…második, Alonso legfeljebb kilencedik, Webber pedig legfeljebb
ötödik
Hamilton világbajnok, ha…
…nyer, Alonso nem szerez pontot, Webber legfeljebb hatodik, Vettel pedig legfeljebb harmadik
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
gergo9
Director del Fútbol

2010.11.13. 12:37:57

Nah a 3. szabadedzés után ugy néz ki hogy van a Red Bull utána pici szakadék és Hamilton majd megint pici szakadék és Alonso. A spanyol kapott egy jó 7tizedet az arcába Vetteltől.
Igazából onnantól lenne érdekes ha Alonso elszállna a futamon(de nem abban a korban élünk hogy bármi is történne a spanyollal ilyen pillanatokban), mert így az a játék lesz hogy a két Red Bull kibérli az első sort aztán vagy kibírja a cucc a végéig vagy nem, Vettel vagy elengedi csapattársát vagy nem. Alonso kiszállása esetén mehetne a két Red Bull a vébért 7pont van köztük pont annyi mint az első és a második hely között, aki nyer az a vébé.
Kralo
Entrenador del Barça

2010.11.13. 07:38:07

LG írta:Korrekt, sportszerű hozzáállás, és remélem ki is fizetődik az utolsó futamon.
Korrektek lennének, ha Vettel és Webber fordított helyzetben lenne?
Álszentség a javából.
Volt már húzásuk nekik is idén...
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.11.12. 22:30:25

LG írta:Nem láttam a futamot, de így az eredményt nézve érthetetlen, h Vettel miért nem adta át a helyét Webberrnek?
Egyértelmű, amíg matematikai esélye van a németnek, addig a csapat őt fogja tolni, nem az ausztrált. Amúgy érthetetlen..

Érdekes futam lesz, én nem vagyok olyan biztos, hogy Vettel csak úgy elengedné Webbert, így is kilóg a red bullból eléggé már az ausztrál..

Nyerjen Alonso, csak azért mert FERRARI. :)

Milyen hamar eljött az utolsó futam.. remélem megadják a módját neki a srácok. :) A végére pedig egy Schumi dobogót szeretnék, a nagy esélylatolgatás közepette. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
LM10
Director del Fútbol

2010.11.12. 21:43:28

ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.12. 15:44:24

Az első szabadedzésen folytatódik Seb sorozata:

http://f1hirek.hu/hir/Abu-dzabi_Nagydij ... 1011121140

így tovább!

szerk: nagy következtetést nem vonok le a többiekről,de lehetséges,h a Mekik bezavarhatnak a kérdésekbe,nem szomorkodnék,ha legalább egyik beférne vhogy Alo elé,persze Webberre is szükség lenne.

Alonsonak pedig remélem ez lesz a 7 legnagyobb sikerélménye:

http://videa.hu/videok/jarmuvek/alonso- ... pZB0ViiLTq

amikor elindul a cucc,milyen fejet vág (0.28-0.36) :lol: :lol: (legalább ebben Massa a keményebb idén :D)
Kép
barcafan1988
Barça B

2010.11.09. 17:30:50

Kralo írta:"Nem kívánok semmi rosszat Alonsónak, de nagyon azért nem bánnám, ha Abu-Dzabiban egy füstölő Ferrarit látnék a pálya szélén"- kívánt a maga módján ezek szerint jót Alonsonak a német Vettel...

Kedves. :D
Én mind a 3 esetében füstölő motort látnék:D
Mclaren & Lewis 4eve' !
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.09. 16:41:29

ab1daL írta:
LG írta:Nem láttam a futamot, de így az eredményt nézve érthetetlen, h Vettel miért nem adta át a helyét Webberrnek?
Mateschitz úr nyilatkozata a válasz:
„Meg sem fordult a fejünkben hasonló, amíg mindkét pilótánknak van esélye a sikerre. Alonsónak nem lesz mindig szerencséje, Abu-Dzabiban rendkívüli izgalmak várnak ránk. A korrekt körülmények között megszerzett második hely többet ér, mint a háttérben adott utasítások segítségével elért győzelem” – tette hozzá a vezető. Tehát ők ilyen aljas, gusztustalan "utasítást" nem fognak adni egyik pilótának se.. Megnézhetik majd magukat remélhetőleg.
Korrekt, sportszerű hozzáállás, és remélem ki is fizetődik az utolsó futamon.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.11.09. 15:23:16

Mateschitz úr nyilatkozata a válasz:
„Meg sem fordult a fejünkben hasonló, amíg mindkét pilótánknak van esélye a sikerre. Alonsónak nem lesz mindig szerencséje, Abu-Dzabiban rendkívüli izgalmak várnak ránk. A korrekt körülmények között megszerzett második hely többet ér, mint a háttérben adott utasítások segítségével elért győzelem” – tette hozzá a vezető. Tehát ők ilyen aljas, gusztustalan "utasítást" nem fognak adni egyik pilótának se.. Megnézhetik majd magukat remélhetőleg.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.09. 15:01:04

Nem láttam a futamot, de így az eredményt nézve érthetetlen, h Vettel miért nem adta át a helyét Webberrnek?
Kralo
Entrenador del Barça

2010.11.08. 21:32:11

"Nem kívánok semmi rosszat Alonsónak, de nagyon azért nem bánnám, ha Abu-Dzabiban egy füstölő Ferrarit látnék a pálya szélén"- kívánt a maga módján ezek szerint jót Alonsonak a német Vettel...

Kedves. :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.11.08. 13:51:06

szbalint88: Nem érzem úgy, más is leírta párszor, pl bowlinggolyó, Mikaos, csak én reagálok többször (bár sajnos ugyanazokat a köröket futjuk) is.

Mihu: igen, biztos közrejátszik Vettel vezetési stílusa is,de nem tudhatjuk biztosra,hogy mennyiben, az a 8 eset oltárian nagy szám, ezért is hangoztatom,hogy az önhibák ezek nélkül beleférnének nagyon simán. +azt is leírtam ezzel kapcsolatban nem olyan rég,hogy Hamilton vezetési stílusa se éppen óvatos,sőt...alatta mégsem áll meg a technika ilyen gyakran.

A többi mondandóddal egyet értek, ezért is írtam azt,h én meg azt a szöveget unom,h "ezzel a kocsival más már VB lenne". Mert lehet hogy a leggyorsabb,de mi garantálja,hogy a legagresszívabb Hamilton alatt pl nem hal meg ugyanennyiszer,vagy még többször ez a RedBull? Spórolni nem spórolhatna Alonso sem,hiszen a csapattárs itt szintén kihozza majdnem ugyanannyira a lehetőségeket a gépből,így ha valaki előtt nyomni kellene,az Ő. /ugye ha azt vesszük,hogy a többi kocsit lazán,óvatos vezetéssel is verné ebben a kocsiban/

Szóval ez egy elég összetett kérdés,nem lehet úgy nézni,hogy csak beleültetnénk valakit elméletben,az már VB lenne,mert most az adott csapataival úgy versenyzett ahogy...
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2010.11.08. 13:09:02

Mondjátok itt, hogy a Red Bull magasan, toronymagasan, fényévekkel a legjobb kocsi a mezőnyben. Én meg erre azt mondom hogy hülyeséget beszéltek. :wink:

Mit jelent a legjobb kocsi a Forma1-ben? A legjobb kocsi az, ami a legkedvezőbben eszi a gumikat, a legjobb a futóműve, a legmegbízhatóbb a motorja, és legmegbízhatóbb a váltója.

Mit jelent a leggyorsabb kocsi a Forma1-ben? A leggyorsabb kocsi az, ami a leghamarabb felmelegíti a gumikat és utána nem eszi annyira, a legjobb a futóműve, a legerősebb a motorja, és legjobb a váltója.

Én azt mondom hogy nem a Red Bull-nak van a legjobb kocsija...A RB-nak a leggyorsabb kocsija van. A legjobb kocsija a Ferrarinak és a McLarennek van.

Illetve még azt is figyelmébe ajánlanám pár embernek (de főleg Ozsinak) hogy van két RB a mezőnyben. A két kocsi beállításban, illetve a benne ülő versenyzőben különbözik. A motor, a váltó, a kasztni, a kipuff rendszer, a futómű ugyan az. Vettelnek rengetegszer, Webbernek kevesebbszer főtt meg a motorja. Ez szerinted pusztán véletlen? Kicsit sem lehet Vettel vezetési stílusának számlájára írni? Azért ahhoz, hogy véletlen legyen, túl nagy a különbség a két versenyző közt, motorelfüstölés szempontjából. Annak idején a Mekinél csak Kimi küzdöt ilyen nagy motorproblémával. Az is biztos véletlen volt.
Kép
Válasz küldése