Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem a kortól függ ebben igazad van. Önmagában lehet valaki akárhány éves, nem elég ahhoz,hogy feltétlen tiszteld. Viszont szerintem semmi gond nincs abban, hogy te világosítod fel az otthoniakat egy-két dologban. Ettől még nem vagy több, vagy inkább tiszteletreméltó, mint ők ( vagyis nem tudjuk, hogy az vagy-e). Vannak témák, amikben egy mai fiatal naprakészebb és jobban tájékozott. Nálunk is azóta politizál és "világosodott fel" a család mióta én ( remélemVictor_Valdes írta:Azért a mostani, idősebb generáció sem a jó döntéseiről hírás. Látjuk hol tart az ország.Bob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Aki teheti szánjon rá 3 percet és olvassa el!!!!
http://logout.hu/cikk/ezek_a_mai_fiatalok/teljes.html
Mondanom sem kell teljes mértékben egyet értek......s Messifan írta, hogy erre a világra gyereket, hát van benne igazság, de hát ha így marad és ez a generáció fog szavazni dönteni, akkor....
szerk: azért a szülők is mit csinálnak????......![]()
Fogjuk rá, hogy hasonló társaságba mozgok én is mint a cikkben említett "csoport" .
Ellenben azzal, hogy mindig tudom hol a határ.
Kívülről vágom az általam igaznak vélt magyar történelmet. Lehet csak én vagyok ilyen hülyén összerakva, de nem szégyellem, hogy majd 16 évesen beülünk egy kocsmába haverokkal piálni, de mindig tudom a hol a határ, és mikor nem kell a következő kör. Jah cigiztem, majd egy évig, egy hónapja már nem ( köszönhető barátnőmnek...). A mai szórakozó helyektől meg személy szerint hánynom kell. Hasonlóképpen undorom azoktól aki csontrészegen, beszívva keménynek érzik magukat, mögöttük a fél cigánysorral...![]()
![]()
Az elején kiemeltem egy mondatot, a mai "felnőttekről". Továbbra is tartom, hogy a tiszteletnek semmi köze nincs a korhoz. Ugyebár van akin a pizsama is tisztelet követel, meg van akin még az öltöny sem.![]()
Sokszor nevetségesnek tartom, amikor a vasárnapi közös ebédnél (nagyapám, nagyanyám,anyám és én) nekem kell rávilágítani rengeteg dologra, 15 évesen... nevetségesnek tartom, hogy édesanyámnak volt olyan szerencséje, hogy gyerekkorában rengeteg rosszból kimaradt, így elmondhatom, hogy 15 évesen több 'mit is' ? éltem már át mint ő. Emiatt eléggé elrontott világképem lett valljuk be. Érdekesnek tartom, hogy rengeteg dologban nekem kell döntést hoznom helyettük...
Azt mond mindenki amit akar, nem szégyellem, hogy ha úgy hozza akkor piálunk a haverokkal, és nyugodt szívvel elmagyarázom egy 40 évesnek is, a látáspontom a dolgokról, hogy mit miért is teszek. Nem hiszek benne, hogy a kor feljogosítaná arra, hogy ő felettem álljon bármiben is.![]()
A mai döntéshozó réteg meg inkább nézzen magába, hogy miért is lett a gyereke 40 kilós füves alkoholista, ( hogy az előttem szóló hasonlatával éljek...) mert ha ma megnézem, hogy kik vezetik és kik vezették az országot az elmúlt években, nem látok potenciális különbséget kirajzolódni közte. A mai felnőttek is teljesen döntésképtelenek már. ( nagy átlagban persze...akinek nem inge...)
Nem csak a fiatalság, az előző generáció is teljesen elkorcsosult már. Azt meg ne feledjük, hogy a szülőkön múlik a leginkább, hogy milyenné válik a gyermeke. Persze befolyásolja a környezet és a baráti kör, de a jó családi háttér rengeteg lendíthet a dolgon. Nálam ez hiányzott/hiányzik, mégis úgy érzem élet képes ember válik belőlem.
szerk.: kicsit összevissza lett, meg rengeteg gondolat kimaradt belőle, de így elsőre ezeket tartottam fontosnak.
Nyugodtan menjünk bele, mert az offtopicba minden beleférmessideco írta:Ha már generáció:
199x-ben volt egy felmérés, hogy kit tartanak a legrosszabb magyar tört. személyiségnek vagy valami hasonló. A --győztes-- Horthy Miklós lett. Ez nem a mi generációnk volt, hanem az a generáció, amelyik a kommunizmust élte stb. Ne menjünk bele, mert belénk kötnek
Azért a mostani, idősebb generáció sem a jó döntéseiről hírás. Látjuk hol tart az ország.Bob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Mondanom sem kell teljes mértékben egyet értek......s Messifan írta, hogy erre a világra gyereket, hát van benne igazság, de hát ha így marad és ez a generáció fog szavazni dönteni, akkor....
szerk: azért a szülők is mit csinálnak????......
Ez lenne az?gygerike írta:Ismeri vki azt a táncot mikor teljesen sötétben vannak és ilyen világitos ruhájuk van? Nem jut eszembe e neve . Azt hiszem a Csillag születikben is volt 1 ilyen banda. Tud valaki segíteni?
A cikk szerzője ráadásul még nem is volt annyira durva. Sokkal többet és rosszabbakat is írhatott volna, valamennyire visszafogta magát. Annak ellenére mondom ezt, h ebbe a korosztályba tartozom, de ugyanígy látom a dolgokat, mint a szerző...Bob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Ez valóban egy kortünet, bár azért vannak üdítő kivételek, "szegregált" társadalmi csoportok. Mindenesetre épp ez a bajom azzal a hozzáállással, hogy nem vállalunk gyereket. Aki normális az igenis vállaljon gyereket és nevelje jól. Mert ezek szülni fognak, sokat és neveletlen ember lesz a többsége! Ez kell nekünk? Ha a normális embernek nincs gyereke, akkor egyre kevesebben leszünk. A szülők felelőssége, illetve az oktatási rendszeré és a korszellemé, a médiáé. Nem oly rég egy Kanadában élő ember véleményét olvastam erről a dologról, aki kifejtette, hogy Magyarország egyik baja, hogy a nyugat deviáns szokásait majmolja ( "a hanyatló nyugat ópiuma" by Virág elvtárs, remélem jól idéztemBob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Köszi szépen!lui1698 írta:Még nem próbáltam, de csak ezt ismeremRinku írta:Van valakinek egy praktikus szavazás generátora?
http://www.99polls.com/
Még nem próbáltam, de csak ezt ismeremRinku írta:Van valakinek egy praktikus szavazás generátora?
Nem gondoltam Messire, egyébként meg a kedvenc mezszámom a 11.Bob_Marley írta:Lehet nem az ösztönösen a legjobb szó rá!Az agyadnak „elvileg” 7re kellene gondolnia!Ez persze nem bizonyított!De egymás után sok összeadásra gondolsz és megkérdeznek egy olyat hogy gondolj egy számra 12-5között a különbségre gondolsz először! Tudat alattiban 7 jön ki, de mondom nem bizonyított!De ha 10re gondoltatok, akkor lehet túl sokat gondoltok Messire, még tudat alatt is
Szerk: De mint olvasható is nem tudtam megmagyarázniLeggyorsabban egy különbségre gondolsz egy ilyen esetben!Ja és nem vagyok Villa fan
Hát látom mindenki másra gondolt, érdekes,!Kalap1988 írta: Én sem a hétre gondoltam, de valóban így van. Egyébként talán még hatásosabb lenne mondjuk 6-7 kivonással az összeadás helyett.. Ez nem vicc..
Ezt az egyik matek órán kellett megcsinálni 5-ösért. Nekem sikerült.Bob_Marley írta:A kérdés: Melyik tart halat?
Nincs benne trükk, következtetésekkel megoldható...
Klasszikus, papír kell, s összehozni a valószínűségeket
A német tart halat
Én sem a hétre gondoltam, de valóban így van. Egyébként talán még hatásosabb lenne mondjuk 6-7 kivonással az összeadás helyett.. Ez nem vicc..Bob_Marley írta:Lehet nem az ösztönösen a legjobb szó rá!Az agyadnak „elvileg” 7re kellene gondolnia!Ez persze nem bizonyított!De egymás után sok összeadásra gondolsz és megkérdeznek egy olyat hogy gondolj egy számra 12-5között a különbségre gondolsz először! Tudat alattiban 7 jön ki, de mondom nem bizonyított!De ha 10re gondoltatok, akkor lehet túl sokat gondoltok Messire, még tudat alatt is
Szerk: De mint olvasható is nem tudtam megmagyarázniLeggyorsabban egy különbségre gondolsz egy ilyen esetben!Ja és nem vagyok Villa fan