Dotn93 írta:Semmi baj, én köszönöm szépen nagyon, hogy ilyen sok infót megosztasz velem
Az a kérdésem még, hogy írtad, hogy ne szimulálgassak annyit, mert nehéz karban tartani a csapatot. Ez alatt azt érted, hogy a gép átállítja a játékperceket, amit ad nekik? Mert én amikor játszom, akkor csak 2 perces negyedeket nyomok, mer picit ráunok a 3., 4. negyedre, ha ennél hosszabb.
Érdemes hoznom free agentből 13. vagy 14. embert? (fiatalt, ahogy írtad) mert Vagy nem igazán, mert további elégedetlenségeket okoz? És honnan tudom meg, hogy ki hogy fejlődik?
Tehát minden egyes olyan napon, ahol nincs meccs, a legdurvább edzéseket tartsam? Hogyhogy nem fejlődnek ettől? Pedig ott valami pluszokat írogat erre-arra.
Közben Bynumot elhoztam (robinson-bynum csere keretein belül) a Lakersből, és ő a kezdő centerem, plusz megszereztem Marc Gasolt is (70-es center), így abszolút nincs szükségem Shaqra, mit csinálnál a helyemben, elcserélnéd valakire, vagy hoznál szabad ügynök fiatalt, és ingyen elengednéd?
Szerződést mikor érdemes hosszabbítani?
Azért cseréltem el Garnettet, mert sokkal fiatalabb Melo, még ha nem is ugyanaz a poszt, de Pierce tud játszani erőcsatárt és, most a gyors kontrázásra alapozok, arra pedig megfelelő embereim vannak, cserének pedig be tudok hozni magas embereket.
Ebből adódik a kérdésem: a játékosoknak hány éves korukban kezd csökkeni az értékük? Mennyi az a max kor, akit érdemes még elhozni.
És tényleg az utsó kérdésem

: draftolni mikor és hogy kell a játékosokat?
Bocsi ha hosszú lett, de köszönöm a válaszokat, ha még bírod

Fiatal tehetségek nem fogják befolyásolni a rostert, perimeteren lesznek a rosterben 13-15ik emberig, de ha sérült valaki beállnak, vagy leküldöd a D-ligába!Játékperceket nem befolyásolja a szimulálás, de minden meccs után változik a morál, így 1-nél többet nem érdemes szimulálni!
Ezért írtam, hogy rá kell nézni kivel mi a helyzet
2 perces negyed?????
Én 12 perceseket játszok, s lassan haladok az tény, de meccs közben is lehetőséged van akár mentésre, vagy, hogy a gép leszimulálja a végéig!+ be lehet állítani, hogy ne 82 meccses legyen az alapszakasz!
Fejlődést a manager rosterben látod, hogy felfelé nyíl és zárójel érték!Ez az össz overralra értendő!Morál befolyásolja a fejlődést, de év végén picit mindenki „erősödik”!
Edzéssel az adott tulajdonságok fejleszthetőek, de teljesen egyértelmű, hogy Rondonak pl jók a skilljei és hiába edzeted mindennap, nem fog azonnal kiugróképpen fejlődni!Mindenre azt tudom írni türelem!Meccsekkel kapcsolatban is meg fejlődéssel is!
Természetesen idősebb játékosoknál csökken az érték, de ez érthető!Igazából az egész roster kialakítás olyan mint a való franchise életben is!Van egy alapmag, de az összes csapat évről évre változik!Vannak „vándormadár” játékosok aki minden évben máshol kötnek ki, olykor éven belül is 2-3 csapatban!Szóval szinte lehetetlen egy 8-10 fős csapatot egyben tartani, s akkor már át is csatolnék Bynum-Gasol témára!Ők nem nagyon fognak megférni egymás mellett!És nem a bőrszín ellentétekre gondolok
Gasol kezdő a Grizzliesben igényel 30 perc játéklehetőséget, Bynum „sztár” játékos, ő is igényli a perceket!Ráadásul Marc fiatal, így franchise player ambíciói vannak!Felesleges ez a 2 ember!Ráadásul ha jól tudom 2k10ben pont szezon végével lejár Gasol szerződése, s megkéri a hosszabbítás árát!Szóval valakit áldoz be!PP meg lehet tud 4est játszani, de egy Boozer, vagy Smith ellen megesznek a palánk alatt!Nincs jó 4esed!Bynum is Gasol is lassú, s igaz Gasol bedobja a középtávolit, s baromi jó pattanozó, de postban esélye sincs mondjuk egy Ming ellen, vagy egy jó Pf ellen!Rondo alap hogy kell, VC öreg, s nem túl előnyös a fizuja, igaz ez 2k10ben Allenre is igaz volt, mióta hosszabbított már „csak” 10 millát keres

Shaqet kiraknám trade blockra, hátha adnak érte egy draft jogot s esetleg valakit!Center poszton, én Gasolt megtartanám, Bynumot is kiraknám cserealapnak!Hátha kínál érte valaki egy jó ajánlatot!Backup centernek megpróbálnék rámenni Cambyre vagy Ilgauskasra!Mindkettő már 35 felett van, de hasznosak, s nem „derogál” nekik a pad!Shaq kényeskedik
Azt pontosan megmondani nem tudom kinek mikortól csökken a tudása, de nem arra kell törekedni, hogy legyen 5 db 80OVR feletti játékosod, hanem a csapat legyen jó!Vannak rejtett tehetségek, Ibaka Affalo, stb stb akik 60-70 közötti overraluak, de iszonyat hasznosak!Most ha megnézem csak 7 játékosodat!Rondo-VC-PP-Melo-Bynum-Gasol-Shaq, hát nem férnek meg egymás mellett!Szentségtörés PP-t beáldozni, de PP, Melo közül valakit el kellene engedjél, egy jó 4esért!PP-nek nem tudom fejből, de olyan 18 milla körül van a fizuja!Josh Smith talán elhozható, vagy Boozer!Bynumot meg mondom még egyszer kiraknám trade blockra, mert ennyi jó játékos között nem lehet elosztani a perceket!
Draftolni hosszabbítani év végén tudsz!Draftoláshoz fontos, hogy a staff menü alatt én 3 scoutot szoktam alkalmazni!Ők azok akik felmérik a fiatal tehetségeket, s kis beszámolót adnak, kit draftolj majd!Ezt én beszoktam állítani, hogy a gép csináljon ún. prospect scoutot!Options ass customization, vagy setting valami hasonló opció, s ott prospect scouting, vagy amiben van scouting, s automatikusra állítsd!
Év végén szép sorjában kell mindent elintézni!Először az edzői stábot (staff) tudod alakítani, majd kiadja a lejáró szerződésű embereket, s tudsz velük hosszabbítani, de a játékosok fognak neked adni egy kívánságot, s könnyen elképzelhető a sapka miatt gondok adódhatnak!De az egyik legizgalmasabb rész az offseason!Ha nem tudsz megegyezni a játékossal kikerül free agentre!Ha van bird jogod rá (ezt most nem tudom pontosan leírni, de a lényeg az hogy x éve a csapatodnál játszott), akkor te tehetsz neki először ajánlatot!Free agent listában egyenként belefogsz tudni majd menni a játékosok lapjára, s megnézheted melyik csapat mit ajánlott érte!Van úgy nevezett MLE (Mid-Level Exception opció), ami azt jelenti, hogy a fizetési sapka fellett, de a hard cap salary alatt, tudsz offseasonben igazolni szabad ügynök játékost, de csak az MLE fizetésig!Ez 4,76 M dollár!Ezzel jól kell gazdálkodni, s ügyesen be lehet húzni egy picit idősebb de jó játékost….lsd JO így jött idén a Celticsbe!
Tapasztalat szerzésnek jó dolog az ASS mód, de szerintem már picit elbaltáztad ezt az idényt, de majd a következő idényre próbálj jól összeállítani csapatot, vagy esetleg kihívás gyanánt kezd egy gyengébb csapattal!Én a Grizzliest szeretem nagyon, mert Gay,Mayo halálos, fiatal csapat s nincs velük annyi gond!Celticsben sok a jó játékos, s könnyen esik a morál!