Drigo írta:Kalap1988 írta:Egy helyütt olvastam azt is, hogy az egész magyar törvény ctrl+c, ctrl+v eu törvényekből, de ezt nem tudom igazolni, mert nem néztem mindnek utána.
Hahaha.
Ha ez így lenne, akkor miért reagál úgy a világ, ahogy? Az, hogy a kormány hogy kommunikálja le a dolgot, az egy dolog, olvasd el EREDETI nyelven, hogy külföldi lapok, illetve külföldi politikusok miket írnak/nyialtkoznak. Ha annyira európai lenne, akkor nem hinném, hogy így írnának.
Mondjuk, ha nekünk, vagy a "tekintélytelen külföldi lapoknak" sem hiszel. Talán az meg fog győzni, ha Schmitt mégse fogja aláírni a törvényt, az szerinted miért lesz?
Az ORTT és az NMHH között pedig az az alapvető különbség, hogy míg az ORTT-be gyakorlatilag véletlen szerűen kerültek a tagok (érts innen is - onnan is, és ebből adódóan, mármint a szinte sorsolásos bekerülésekből az is eléggé vicces hatóság volt), addig az NMHH ilyen téren egészen homogénnek minősül...
A médiatörvény több sebből vérzik és a beharangozás ellenére egy félcmunka. Nem dolgozták ki rendesen. Ebben mindenkivel egyetértek. A külföldi lapokról mi a véleményem? Az, hogy semmit sem tudnak és életükben nem olvasták el ezt a törvényt. A ctrl+c, ctrl+v dologban magam nem hiszek, de több hasonlóságot én is felfedeztem. Már akkor kiadtak elítélő nyilatkozatot a törvényről mikor még a kezükbe sem kerülhetett a törvény. És tudod miért? Mert ugyanazok a "bérmagyarok" fröcsögik tele a világsajtót a magyarországi fasizmusról már kb 25 éve. Hagyj ne mondja neveket. Ha olvasol ilyen újságokat, akkor tudod, hogy kikkel szoktak megjelenni "komoly" interjúk. Ők a nagy és "becsületes" külföldi lapok informátorai Magyarországról. Ha minden, amit jósoltak bejött volna a rendszerváltás óta, akkor hazánkban rég elgázosítottak volna minden nem magyart. Ez a félreinformálás megy már kb 87 óta, az ott élő csodálatos magyarjaink onnan osztják az észt persze jó pénzért. Ez önmagában nem jelent semmit épp ezért, ezek a lapok eltúlozzák a bajt egyértelműen. Homogén az új hatóság, de a régibe is a kormány delegálta a legtöbb tagot... A többiek pedig a biodíszlet szerepét töltötték be.. Nem látok óriási különbséget. A végrehajtó embereken fog múlni, hogy mi lesz belőle. Jó vagy rossz...
Mi lesz, ha Schmitt nem írja alá a törvényt? Nem vagyok benne biztos, hogy megteszi, mindenesetre ő megfontolásra küldheti vissza, vagy alkotmánybírósági normakontrollra ( bár talán ezt már nem is teheti meg, hiszen költségvetési tétel is...). Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz törvény. Kicsit foltoznak rajta, majd másodszorra aláírja. Annak örülnék, ha nem írná alá, mert nem jó a törvény. Viszont látom nem érzitek a kritika és a fasizmus, rasszizmus, trappizmus

cenzúra riogatások közt a különbséget. Felesleges démonizálni olyan dolgokat, amik nem démoniak csak rosszak. Milyen kifejezést használnak majd a valóban démonira ( reméljük nem lesz ilyen). Túl van az egész dramatizálva és egyszerű politikai játékról van szó. A kommunisták sírnak cenzor nénivel az élükön. Egyem a szívük. Már bocsánat, de valóban ők játsszák a mártírt. A sok tahó, aki tönkretette az országot.... Nem hullatok értük krokodilkönnyeket.