Sztem ha az elmúlt 10 évet nézzük, akkor jogosan van Cech VdS, és Lehman Valdes előtt.
Cech sztem a fejsérüléséig magasan a legjobb kapus volt a világon, azután visszaesett, de még mindig ott van az elitbe. Van der Sar meg sokáig el volt tűnve, amíg a Mu ki nem kukázta valahonnan.
Lehman pedig amellett, h azért néha bepotyázott csúnyákat, hatalmas érdemei voltak pl. az Arsenal 2006-s BL menetelésénél, illetve a 2006 és 2008-s VB-n és EB-n sem lehetett rá panasz.
Valdes pedig régebben elég sokat potyázott, mára viszont nagyon megbízható kapus lett, és már a legjobbak között van. De ahogy a kolléga írta, összességében nem tett le MÉG annyit, mint Lehman.
Amúgy én is belekötnék a listába, mert nálam Casillas lenne a győztes. A 2002-s BL döntő hőse, a gyenge Madridot nagyon sokszor ő mentette meg csúfos kudarcoktól, a válogatottban is hozzájárult a VB, és EB ezüsthöz. (Pl. tavaly a döntőn védett 2 óriásit) Buffon is nagyon jó kapus, de nálam ő csak a 2. helyre fér fel.
Casillas én azért is értékelem olyan nagyra, mert ha megnézzük, ő előtte nem igazán állt sosem igazán jó védelem, míg pl. a Juventusnak egy időben a legjobb védelme volt egész Európában, a bundabotrányig, illetve az utóbbi években Valdes sem panaszkodhat, de VdS előtt is nagyon jó védő 4-s áll.