Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.07. 21:04:58

fcbarca0827 írta:
mes írta:Arsene Wenger nagyon jo edzo, de az a 10 ev alatt nyert is valami olyat, amivel megerdemli ezt a cimet ?
Szvsz Ferguson sokkal jobban illett volna a dobogo legmagasabb fokara.
Például veretlenül lett bajnok az Arsenallal (2004-ben?). Ettől függetlenül nálam is a Sir az első.
De ha azt mondjátok, h jogtalan Wenger első helye, mert nem nyert trófeákat, akkor miért pont az Alkeszt mondjátok? Mert akkor ti logikátok alapján Mourinhonak kéne lennie az elsőnek. Alkesz ebben az évtizedben 1 db BL-t nyert, Mourinho 2-t + Uefa kupát. És arról is sokan megfeledkeztek, h Fergussonnak sem mindig mentek annyira simán a dolgok, a 2000-s évek közepén a mu nem képviselt komoly játékerőt. Míg Mourinho aktuális csapatai mindig ott voltak a szűk elitben.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.01.07. 16:18:44

mes írta:Arsene Wenger nagyon jo edzo, de az a 10 ev alatt nyert is valami olyat, amivel megerdemli ezt a cimet ?
Például veretlenül lett bajnok az Arsenallal (2004-ben?). Ettől függetlenül nálam is a Sir az első.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
davi10
Llegenda del Barça

2011.01.07. 16:16:59

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... e-2058981/

Mielőtt valaki azzal jönne, h hol van Pep, annak mondanám, h ő még csak 2,5 éve van benne a szakmában... (B-csapatot leszámítva ami akkor harmad? osztályban vt)
Ők az elmúlt 10 évet vették latba.
Én sem értem, hogy miért Wenger ? Ha jól emlékszem az évtized elején voltak párszor (vagy csak egyszer? :-k ) bajnokok, és egyszer veretlenül. Bl-ben meg eljutottak a döntőbe...
Részemről akármennyire nem szeretem, és akármennyire a Real edzője egyértelműen Mourinho a győztes.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
kudu
Entrenador del Barça

2011.01.07. 16:16:51

Mielőtt valaki azzal jönne, h hol van Pep, annak mondanám, h ő még csak 2,5 éve van benne a szakmában... (B-csapatot leszámítva ami akkor harmad? osztályban vt)
Én Fergusont vagy Mourinhot tenném az első helyre. Többet letettek az asztalra az elmúlt 10 évben szerintem, mint Wenger.
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.01.07. 16:10:22

Arsene Wenger nagyon jo edzo, de az a 10 ev alatt nyert is valami olyat, amivel megerdemli ezt a cimet ?
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.07. 15:18:00

kristop írta:
LG írta:Löw azért nyert egy EB ezüstöt, és egy VB bronzot csapatával. Ráadásul a VB-n szép játék, és szép győzelmek is jellemezték. Ezek után őt nem kérdőjelezném meg. Dungát én sem értem, edzőként szinte semmit nem tett le, bukott egy nagyot a brazilokkal. Parreira 94-ben nyert VB-t, 2002-ben inkább ő is a szégyent csinálta. A konf. kupát meg ne vegyük túl komolyan szvsz- Brückner nem volt rossz a csehekkel, bár igazából az évtized második felében ő sem tud semmit felmutatni. Erickson is az évtized elején volt jó.
húú, löw-el mind helyesírás, mind eredmények tekintetében elbuktam. valamiért azt hittem csak a mostani vébén volt ott. a többi részeredményt meg vágom és értem is, mert dungán kívül mind nagy edző, vagy annak számított, csak az iffhs miatt azt hittem ezt is valami képlettel hozták ki. akkor meg nem sok helyük lenne itt. szavazásban pl brücknert simán értem, mert a csehek sokszor nagyon szépen játszottak, mégha igazán nagy sikereket nem is értek el.
Így van. Ha itt is csak az eredményeket számítanák, akkor Wenger lehet 10-ben sem lenne, nemhogy első. Igy viszont szavazásnál nagyon szubjektív a dolog. Pl. Mourinho hiába halmoz cimeket, mivel sokaknak nem szimpatikus, illetve a csapatai által játszott játék nem szimpatikus, így nem csoda, h nem ő nyert.
Ami Guardiloat illeti, talán már most is befér volna az elitbe, de sztem így is jó. Neki majd a következő évtizedben kell ott lennie az első helyen. Amire jó esélye van, mert igy, vele ez a csapat, nagyon-nagyon sokra hivatott. Anno Rijkaard-al úgy gondoltam, h egy új fejezetet irhatunk a futball történelmében, és nagyon jó volt az a csapat, de a sikerük tiszavirág életű volt. Viszont Pepben nagyon érzem, h vmi óriási dolgot vihet végbe a csapattal. Nem mintha az kevés lenne, amit eddig letett, de sztem messze még a vége.
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.07. 14:58:59

LG írta:Löw azért nyert egy EB ezüstöt, és egy VB bronzot csapatával. Ráadásul a VB-n szép játék, és szép győzelmek is jellemezték. Ezek után őt nem kérdőjelezném meg. Dungát én sem értem, edzőként szinte semmit nem tett le, bukott egy nagyot a brazilokkal. Parreira 94-ben nyert VB-t, 2002-ben inkább ő is a szégyent csinálta. A konf. kupát meg ne vegyük túl komolyan szvsz- Brückner nem volt rossz a csehekkel, bár igazából az évtized második felében ő sem tud semmit felmutatni. Erickson is az évtized elején volt jó.
húú, löw-el mind helyesírás, mind eredmények tekintetében elbuktam. valamiért azt hittem csak a mostani vébén volt ott. a többi részeredményt meg vágom és értem is, mert dungán kívül mind nagy edző, vagy annak számított, csak az iffhs miatt azt hittem ezt is valami képlettel hozták ki. akkor meg nem sok helyük lenne itt. szavazásban pl brücknert simán értem, mert a csehek sokszor nagyon szépen játszottak, mégha igazán nagy sikereket nem is értek el.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.07. 14:48:28

noname írta:Baromság ez a lista. Csak a 2000es évek legelején voltak jó évei az Arsenalnak, azóta már 6 éve kb meg se tudják közelíteni az MU-t.
Ez azért túlzás. 2006-ig simán jó volt az Arsenal, ugye akkor döntőztünk velük. És azóta is ott vannak top 5-ben Európában folyamatosan. Ettől függetlenül nálam sem ő lenne az évtized edzője.
mert akkor megkérdeztem volna, hogy lőw, dunga, brückner, parreira, sven-göran mégis hogy került oda?
Löw azért nyert egy EB ezüstöt, és egy VB bronzot csapatával. Ráadásul a VB-n szép játék, és szép győzelmek is jellemezték. Ezek után őt nem kérdőjelezném meg. Dungát én sem értem, edzőként szinte semmit nem tett le, bukott egy nagyot a brazilokkal. Parreira 94-ben nyert VB-t, 2002-ben inkább ő is a szégyent csinálta. A konf. kupát meg ne vegyük túl komolyan szvsz- Brückner nem volt rossz a csehekkel, bár igazából az évtized második felében ő sem tud semmit felmutatni. Erickson is az évtized elején volt jó.
noname
Llegenda del Barça

2011.01.07. 14:15:30

Baromság ez a lista. Csak a 2000es évek legelején voltak jó évei az Arsenalnak, azóta már 6 éve kb meg se tudják közelíteni az MU-t.
A Fifa egy szégyen
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.07. 14:15:26

hol van pep?

szerk.: ja, hogy itt szavaztak. így érthető. csakmert iffhs, azt hittem itt is statisztikákból (győzelmek, kupák) jön össze a végeredmény meg súlyozott pontokból.

mert akkor megkérdeztem volna, hogy lőw, dunga, brückner, parreira, sven-göran mégis hogy került oda? nameg rijkaard miért nem kábé egy szinten van guardiolával?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kristop 2011.01.07. 14:23:17-kor.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.07. 14:14:20

Reális a lista, bár SAF. több eredményt ért el, mint AW. Gratulálok a franciának.
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.07. 14:00:34

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... e-2058981/

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.05. 19:17:26

haszi írta:Én is most néztem, meg a livescore-on mivel érdekelni fognak ezentúl a Lens meccsek :D Így elsőre bravúrnak néz ki, hogy a francia bajnokság kieső helyén tanyázó Lens döntetlenezett a német listavezető Dortmunddal, de mivel Hajnal is gólt lőtt aki szinte sose játszik, érzésem szerint eléggé tartalékoltak a németek. De azért szép debütáló meccs Bölöni részéről. Dzsudzsák formájára pedig nem találok szavakat :) A legjobb az lenne ha még a szezon végéig maradna a PSV-nél majd a nyáron (holland bajnoksággal és EL trófeával a zsebben) átigazolna az Atleticoba/Valenciaba. Még a matracosok összes meccsét is megnézném ha odakerülne Dzsudzsi spanyolhonba :wink:

szerk:apróbb fail :oops:
Haszi! teljesen más témában, de küldtem egy pü-t. Ha van itt modi, akkor kérem kb negyed óra múlva törölje ezt, csak nem tudtam máshová írni! Köszönöm!
messideco
Presidente del Barça

2011.01.05. 19:11:33

:O Hajnal gólt lőtt? Az jó, örülök ennek.
Bölöninek gratulálok az eredmény miatt. Szerintem a Dormund tartalékolt lásd: Hajnal :roll:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.05. 18:58:05

haszi írta:
bence-barca írta:Magyar érdekeltségű barátságos meccsek:
Dortmund-Lens 2-2
Ugye Lens-nál most nevezték ki Bölöni-t, sztem ez jó eredmény neki, másik jó hír meg, h Hajnal gólt rúgott!
PSV meccse még megy ott meg egy Dzsudzsi gól!
Így elsőre bravúrnak néz ki, hogy a francia bajnokság kieső helyén tanyázó Lens legyőzte a német listavezető Dortmundot,
Döntetlenezett és nem legyőzte! :wink: :D
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.01.05. 18:52:55

bence-barca írta:Magyar érdekeltségű barátságos meccsek:
Dortmund-Lens 2-2
Ugye Lens-nál most nevezték ki Bölöni-t, sztem ez jó eredmény neki, másik jó hír meg, h Hajnal gólt rúgott!
Én is most néztem, meg a livescore-on mivel érdekelni fognak ezentúl a Lens meccsek :D Így elsőre bravúrnak néz ki, hogy a francia bajnokság kieső helyén tanyázó Lens döntetlenezett a német listavezető Dortmunddal, de mivel Hajnal is gólt lőtt aki szinte sose játszik, érzésem szerint eléggé tartalékoltak a németek. De azért szép debütáló meccs Bölöni részéről. Dzsudzsák formájára pedig nem találok szavakat :) A legjobb az lenne ha még a szezon végéig maradna a PSV-nél majd a nyáron (holland bajnoksággal és EL trófeával a zsebben) átigazolna az Atleticoba/Valenciaba. Még a matracosok összes meccsét is megnézném ha odakerülne Dzsudzsi spanyolhonba :wink:

szerk:apróbb fail :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára haszi 2011.01.05. 19:04:22-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.05. 18:44:39

Magyar érdekeltségű barátságos meccsek:
Dortmund-Lens 2-2
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.01.05. 15:53:22

kurdt írta:
bence-barca írta:
messideco írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/if ... ak-2058683

Valaki magyarázza már el, hogy Peter Cech az elmúlt tíz évben mivel volt jobb van der Sarnál? Vagy Lehmann Valdesnél...
Igazából ez a list szerintem helytálló. Ugye figyelembe kell venni, hogy az IFFHS csak a számokat nézi...

Lehmann vs. Valdés egyértelmű: előszöris, Lehmannaz elmúlt 10 évből legalább 8-at magas szinten játszott, amibe belefért neki egy Bundesliga győzelem, egy BL-döntő, egy VB-bronz és egy EB-ezüst; míg Valdés kb. 2004-5 óta stabil kezdő, és hiába nyert meg mindent, válogatott szinten sohasem volt (valszeg nem is lesz) számottevő tényező.

Chcech vs. van der Sar: necces, necces, de figyelembe kell venni, hogy van der Sar 2001 és 2005 között a Fulham kapusa volt, így ez az 5 év alapból kiesik, továbbá a válogatottal sem brillírozott: 2002-ben ott sem voltak, 2004-ben csoportkörben kiestek, 2006-ban egy botrányos nyolcaddöntőn búcsúztak, 2008-ban negyeddöntő, 2010-ben meg már nem is van der Sar védett...bármennyire durva, a 2004-es cseh EB-bronz már übereli ezeket (az IFFHS-nél), klubszinten pedig talán egy bajnoki címben pedig ugye egál...

Abbondanzierit nem értem egyedül, de ez valszeg azért van, mert nem vagyok otthon a Boca Juniorsban
2004-ben a hollandok is Eb-elődöntősök voltak a csehekkel együtt, nem mellesleg pedig VdS-t a torna kapusának választották. Klubszinten talán Cech egyenletesebb teljesítményt nyújtott, bár a nemzetközi kupákat is figyelembe véve már nem ennyire egyértelmű a helyzet, főleg hogy 2008-ban VdS-nak komoly szerepe volt a MU BL-győzelmében. Válogatott szinten is inkább VdS-ra szavaznék, hiszen jópár éven keresztül igazi vezéregyénisége és kulcsfigurája volt a holland csapatnak, olykor a gyengén játszó csapatot is a hátán cipelve (pl. 2004-ben)
messideco
Presidente del Barça

2011.01.05. 15:44:30

Sar: Bl, Eb-harmadik szintén 2004, 3 bajnoki cím
Cech: Eb-harmadik, 3 bajnoki cím.

Hogy is van ez?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.05. 15:32:01

Valaki magyarázza már el, hogy Peter Cech az elmúlt tíz évben mivel volt jobb van der Sarnál? Vagy Lehmann Valdesnél...
Sztem ha az elmúlt 10 évet nézzük, akkor jogosan van Cech VdS, és Lehman Valdes előtt.
Cech sztem a fejsérüléséig magasan a legjobb kapus volt a világon, azután visszaesett, de még mindig ott van az elitbe. Van der Sar meg sokáig el volt tűnve, amíg a Mu ki nem kukázta valahonnan.
Lehman pedig amellett, h azért néha bepotyázott csúnyákat, hatalmas érdemei voltak pl. az Arsenal 2006-s BL menetelésénél, illetve a 2006 és 2008-s VB-n és EB-n sem lehetett rá panasz.
Valdes pedig régebben elég sokat potyázott, mára viszont nagyon megbízható kapus lett, és már a legjobbak között van. De ahogy a kolléga írta, összességében nem tett le MÉG annyit, mint Lehman.
Amúgy én is belekötnék a listába, mert nálam Casillas lenne a győztes. A 2002-s BL döntő hőse, a gyenge Madridot nagyon sokszor ő mentette meg csúfos kudarcoktól, a válogatottban is hozzájárult a VB, és EB ezüsthöz. (Pl. tavaly a döntőn védett 2 óriásit) Buffon is nagyon jó kapus, de nálam ő csak a 2. helyre fér fel.
Casillas én azért is értékelem olyan nagyra, mert ha megnézzük, ő előtte nem igazán állt sosem igazán jó védelem, míg pl. a Juventusnak egy időben a legjobb védelme volt egész Európában, a bundabotrányig, illetve az utóbbi években Valdes sem panaszkodhat, de VdS előtt is nagyon jó védő 4-s áll.
kurdt
Megmentő :)

2011.01.05. 15:13:20

bence-barca írta:

Igazából ez a list szerintem helytálló. Ugye figyelembe kell venni, hogy az IFFHS csak a számokat nézi...

Lehmann vs. Valdés egyértelmű: előszöris, Lehmannaz elmúlt 10 évből legalább 8-at magas szinten játszott, amibe belefért neki egy Bundesliga győzelem, egy BL-döntő, egy VB-bronz és egy EB-ezüst; míg Valdés kb. 2004-5 óta stabil kezdő, és hiába nyert meg mindent, válogatott szinten sohasem volt (valszeg nem is lesz) számottevő tényező.

Chcech vs. van der Sar: necces, necces, de figyelembe kell venni, hogy van der Sar 2001 és 2005 között a Fulham kapusa volt, így ez az 5 év alapból kiesik, továbbá a válogatottal sem brillírozott: 2002-ben ott sem voltak, 2004-ben csoportkörben kiestek, 2006-ban egy botrányos nyolcaddöntőn búcsúztak, 2008-ban negyeddöntő, 2010-ben meg már nem is van der Sar védett...bármennyire durva, a 2004-es cseh EB-bronz már übereli ezeket (az IFFHS-nél), klubszinten pedig talán egy bajnoki címben pedig ugye egál...

Abbondanzierit nem értem egyedül, de ez valszeg azért van, mert nem vagyok otthon a Boca Juniorsban
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.01.05. 15:01:12

Cechnél igazad van, Valdes-nél viszont jó lenne a földön járni... :roll:
Mikor Lehmann már profi szinten védett, akkor Valdes még csak az U16ban védet, és ne felejtsük el 3-4 éve még nem értette senki miért ő az első számú kapus, akkora lepkéket kapott... :roll:
Lehmann is kapott lepkéket, nem is kevest, de azért többet tett le az asztalra!
Valdest jobban szeretem, de reálisan nézem! :)
szerk: és JC? Miért a 10.? Valdesnél is jobb kapus, ez nem kétség...
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.05. 14:55:32

messideco írta:Valaki magyarázza már el, hogy Peter Cech az elmúlt tíz évben mivel volt jobb van der Sarnál? Vagy Lehmann Valdesnél...
IFFHS vicc, mindig is az volt. Komolytalan.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.05. 14:47:31

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/if ... ak-2058683

Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.04. 10:45:17

Hét nagy tornát rendeznek idén a válogatottaknak

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... ttrol.html

Ezek közül nagyon várom a Copát, az Arany Kupát a latin csapatok miatt és persze a selejtezőket a magyar válogatottal. :)
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése