Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.08. 19:35:02

Fekete hattyú

Nagyon sokan irták róla, h az év egyik legjobb filmje, hát...igazuk van. :) A történet egyszerű, de a filmnek van egy olyan hangulata, amely ritkaság, végig olyan érzésem volt, mintha egy fülledt meleg szobában letten volna.
:P szex jelent is hatásos volt
Portman és Kunis kisasszony elképesztő, a zenéről nem is beszélve.
9/10
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.08. 18:02:28

Bakker megnéztem a Megaagyat. Végre egy olyan animációs mese ami lekötött és szórakoztatott és nem csak a poénjai jöttek be. Nálam a maga kategóriájában 10/9, de amúgyis érdemes egy 10/7.5-öt simán.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.08. 17:47:13

visca el barca írta:az, hogy vki kap vmi díjat nem feltetlenul jelenti azt h hu de jo szinész. butaság ezzel takarozni. elég csak megnézni az oscar dijas filmek listajat. gondolom ott sem tetszik mindegyik film mindenkinek. az utobi évekbol elég csak emlitenem a bombák földjén-t vagy a gettomilliomost. egyikert sem vagyok oda :wink:
már bocs, de nem "takarózunk" ezzel, hanem plusz érvként használtuk fel...
Gergő is mondta: nincs a világon olyan film/sorozat, amelyet úgy ismer el a "világ" (mert a Dexternél kedveltebb sorozat nem sok van...), h közben a szereplők totál tehetségtelenek... fizikai képtelenség! jó színész nem tud feljavítani egy rossz sorozatot, de egy jó sorozatot egy rossz színész elronthat... abban egyetértek, h nem lehet olyan filmet/sorozatot készíteni, ami mindenkinek bejön, de bele se kezdesz szinte egy sorozatba és már lehúzod a főszereplő színészt? ez "enyhe" előítélet...
ez olyan, mintha belenéznék a Black Swan-ba(ma néztem meg amúgy), és 2 perc után abbahagynám, mondván Natalie Portman botrányosan béna táncos és színésznő... (2 perc után nem derült ki semmi abból, h Natalie mennyire rohadt jót alakít és milyen fantasztikusan táncol)
(félreértés ne essék: tetszett a film és Natalie-t nagyon kedvelem, mint színésznőt a "Mindenütt jó" óta...)
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.08. 17:38:37

visca el barca írta:az, hogy vki kap vmi díjat nem feltetlenul jelenti azt h hu de jo szinész. butaság ezzel takarozni. elég csak megnézni az oscar dijas filmek listajat. gondolom ott sem tetszik mindegyik film mindenkinek. az utobi évekbol elég csak emlitenem a bombák földjén-t vagy a gettomilliomost. egyikert sem vagyok oda :wink:
ezekért én sem :wink:

viszont Dexter esetében nem arról van szó,h a fél világ tehetségtelennek tartja,és a rajongók takaróznak a díjakkal,hanem arról,h az ÓRIÁSI TÖBBSÉG (szakmai,és sima nézők is egyaránt) elismeri a Dexterben nyújtott alakítását, ÉS MÉG megemlítjük is a teljesen jogosan kapott díjakat is emellett. De ha találsz olyan -számodra is hiteles- forrást ami lehúzza Michael C.Hall teljesítményét, akkor nézek egy nagyot :)
Mert az Oscar díjasok esetében azért jócskán hallani negatív visszhangokat is a díj ellenére egyes eseteknél, C.Hall-nál ez nem igen van így.

Lui!

nálam is ez a sorrend,de az első és 3. rész között alig van favorizálási különbség nálam :)

amúgy nem akarlak elkeseríteni,de tényleg létezik :roll: :twisted:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjay
Entrenador del Barça

2011.01.08. 17:29:30

De azért nem feltétlenül kell tehetségtelennek mondani valakit, mert neked nem tetszik a játéka..
visca el barca
Presidente del Barça

2011.01.08. 17:13:21

az, hogy vki kap vmi díjat nem feltetlenul jelenti azt h hu de jo szinész. butaság ezzel takarozni. elég csak megnézni az oscar dijas filmek listajat. gondolom ott sem tetszik mindegyik film mindenkinek. az utobi évekbol elég csak emlitenem a bombák földjén-t vagy a gettomilliomost. egyikert sem vagyok oda :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.08. 17:12:46

ozsimiki írta:Más téma:

Terminátor :D 8)

napokban néztem újra az első 3 részt (4.et nem tartom méltónak erre a címre)

Kinek melyik rész a kedvenc? Számomra egyértelműen a 2.rész a legjobb, de a másik két részt is szeretem.
Nálam a sorrend: 2., 1., 3.
Negyedik szerintem is gagyi ahhoz, hogy Terminátornak nevezzük.

A második részben nagyon nagy király a "folyékony fém" a.k.a. "T-1000" a.k.a. Robert Patrick. Miatta kiskoromban hetekig alig bírtam alaludni, mert bemesélték, hogy tényleg létezik. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.08. 17:07:19

Más téma:

Terminátor :D 8)

napokban néztem újra az első 3 részt (4.et nem tartom méltónak erre a címre)

Kinek melyik rész a kedvenc? Számomra egyértelműen a 2.rész a legjobb, de a másik két részt is szeretem.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.01.08. 17:01:09

Most láttam meg valamelyik oldalon az egyik kedvenc filmemet:
Rrrrr!

Ajánlom mindenkinek, akik szeretnének egy jó vígjátékot így estére. Szerintem nem fogtok csalódni
:wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.08. 16:53:43

ozsimiki írta:Csaba!

Ha én egyes sorozatoknak csak két rész esélyt adtam volna, jó pár klasszikust sajnos nem látok :wink:

Pl én úgy kezdtem a Dexter ajánlást mindenkinek, hogy ne 1-2részt nézzen meg belőle, hanem az első évadot,vagy annak legalább a felét, ha az nem győzi meg,akkor ok.

Szökés:

szerettem,végignéztem, első két évad abszolút kedvenc, 3.gyenge, 4. erőltetett,de jobb mint a 3. Úgy érzem,ha a 2.évad után lezárják vhogyan,akkor 10/9 nálam, így 10/7,5, írom úgy,h nagyon szerettem,és szeretem most is.
A Szökés sztem brutál jó sorozat, a 3. évad kár h rövid, sztem nem gyenge az. A 4.-ben meg összefutnak a szálak, de valóban ez már túl van erőltetve, a vége kész szenvedés.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.08. 16:52:53

ozsimiki írta:Csaba!

Ha én egyes sorozatoknak csak két rész esélyt adtam volna, jó pár klasszikust sajnos nem látok :wink:

Pl én úgy kezdtem a Dexter ajánlást mindenkinek, hogy ne 1-2részt nézzen meg belőle, hanem az első évadot,vagy annak legalább a felét, ha az nem győzi meg,akkor ok.

Értem amit mondasz.
Ezért fogok nyáron nekiülni. Mert most egyszerűen nincs ingerem rá,hogy végignézzem. Ha az első két rész annyira ütött volna,most is nézném.
De majd nyáron,amikor úgysincs jobb dolgom, akkor nekiülök,és megnézem.
Lehet az is a baj,hogy túl nagy elvárással néztem a két részt.
Majd nyáron,folyt.köv.

Szökést meg lehetett volna oldani okosabban,de nekem a 4. évaddal sem volt bajom,inkább az,hogy azt is be lehetett volna sűríteni 13 részbe. De nálam így is 9/10-es. Csak a Lost 10/10es.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2011.01.08. 16:56:46-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.08. 16:51:00

Csaba!

Szökés:

szerettem,végignéztem, első két évad abszolút kedvenc, 3.gyenge, 4. erőltetett,de jobb mint a 3. Úgy érzem,ha a 2.évad után lezárják vhogyan,akkor 10/9 nálam, így 10/7,5, írom úgy,h nagyon szerettem,és szeretem most is.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.08. 16:46:14

ezért jó ez,mert úgyse tudnak olyan sorozatot/filmet készíteni,ami mindenkinek tetszik.
Meggyőzni meg nem lehet senkit,és nem is szabad,hogy melyik a jobb.

Nekem jobban tetszett a szökés mint bármi más sorozat.
Ma is néztem egy Dexter részt,de nekem kínszenvedés volt. Túlhypolt sorozat lett az itt a fórumon szvsz. Az egésznek számomra (!!!) semmi feelingje nem volt, gagyi hatású az egész. Nekem egész egyszerűen nem jön be. Persze még csak két részt láttam,de nem motivál az első két rész arra,hogy továbbnézzem. Szökés nem kezdtem el tévében nézni,mert akkor Lost volt,és nem akartam kettőt. Aztán vége lett az első évadja a szökésnek,leszedtem egybe,és egy hétvége alatt végignéztem. Nem tudtam elszabadulni tőle. Dexternél,amit eddig néztem,meg kb másfél óra volt egy részt,mert annyira untam,hogy mindig megállítottam,csináltam más,ettem,ittam.

Nekem szökés egyértelműen jobb,élvezhetőbb,lendületesebb.

Himymben egyetértek,kategóriájában második legjobb. Jóbarátok után természetesen :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.08. 16:44:20

visca el barca írta:
nekiálltam már én is a dexternek, annnyira isteniti mindenki... nem ez lesz életem sorozata, igaz csak 4 részt néztem eddig. a legnagyobb bajom hogy a 2 főszereplőt (dex meg a tesoja), annyira tehetségtelen szineszek jatszak h vmi borzalom.
Al Pacino olyan gyenge színész, hogy valami borzalom, láttam egyik filmjéből 3percet, egyszerűen pocsék :wink: (remélem érezhető mire akartam célozni)

Ahogy a többiek is írták, nem véletlenül kapott egy kevés elismerést Michael C. Hall a Dexterért, nem láttam még más műben,de itt első osztályút nyújt, ezt egybehangzóan állítja kb mindenki. Lehet máshogy képzelted el az egész sorozatot,és ezért tévesen rossznak ítéled meg a színészi játékát, pedig hidd el, pont olyan amilyennek a karakternek lennie kell.

Agüero! Nem csodálom,h nem megy át a Dexter, ilyen idősen még a hupikék törpikék után próbálnék átszokni a Gumimacik okozta izgalmakra (túlzás részemről,de nem ilyen korú nagybetűs Gyerekeknek való ez), nem egy igazságosztó sorozatgyilkos világát próbálnám megérteni és ezáltal élvezni a sorozatot. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.01.08. 16:40:17

Sőt, Michael C. Hall még az atomgyenge Gamerben is jól alakít szerintem...
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.08. 16:32:14

Nem tudom a Szökés olyan limonádé a Dexterhez képest, borzasztóan jól szórakoztatot azt is végig is néztem de közel sem olyan tartalmas mint a Dexter.
Dexterből bőven fel tudok idézni párbeszédeket , jeleneteket stb.
Szökésből meg nem igazán már. :)
a legnagyobb bajom hogy a 2 főszereplőt (dex meg a tesoja), annyira tehetségtelen szineszek jatszak h vmi borzalom.
Ez meg ha így lenne akkor azt hiszem ez lenne a világ 8. csodája.
Hogy egy karakterorintált sorozat annak ellenére az egyik legnépszerűbb/szakmailag egyik legelismertebb a világon hogy a főszerepet egy gyenge színész játssza.
Nah de szerencsére közel sincs így Michael C. Hall-nál a földön nincs alkalmasabb ember Dexter szerepére.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.08. 16:27:49

messideco írta:A Szökés sajnos saját maga paródiájává csapott át. Nálam a nr.1 sorozat továbbra is Dexter és az Így jártam anyátokkal.
HIMYM nekem is nr.1! :D
Azt a sorozatot nálam semmi sem múlhatja felül. :) :wink:
messideco
Presidente del Barça

2011.01.08. 16:23:19

A Szökés sajnos saját maga paródiájává csapott át. Nálam a nr.1 sorozat továbbra is Dexter és az Így jártam anyátokkal.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.08. 16:10:54

Fernando írta:Hogy lehet valamit -szinte- látatlanba lefikázni? A Szökés nálam a földkerekség legjobb sorozata (ha csak az első 2 évadot vesszük figyelembe)

Végre valaki.Köszi,hogy jöttél segíteni Szökés téren :)
Az első két évad tényleg erősebb,sima 10/10,a 3. évad nálam 7/10, a 4.
évad viszont 9/10.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.01.08. 15:59:51

jo akkor, oda írom h SZERINTEM :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.08. 15:58:24

Hogy lehet valamit -szinte- látatlanba lefikázni? A Szökés nálam a földkerekség legjobb sorozata (ha csak az első 2 évadot vesszük figyelembe), és nincs sokkal lemaradva a Dexter sem. Micheal C. Hall meg tehetségtelen színész? Iszonyatosan rá van szabva a karakter. A legnagyobb színész a sorozattörténelemben.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.08. 15:52:11

nagyon nem értek egyet... MCH olyan szinten jól alakítja Dextert, h nem véletlenül kapott Arany Glóbusz díjat érte...
nem szabad rögtön ítélni, nézd végig és utána írj kritikát akár a sorozatról, akár magáról a színészről... ;)

természetesen meggyőzni nem tudlak és nem is akarlak, ha szted tehetségtelen, akkor ízlések és pofonok...
visca el barca
Presidente del Barça

2011.01.08. 15:48:01

Rinku írta:Nem gondoltam volna valaha is, hogy ennyire rá fogok szokni a sorozatokra... :)
én sem vagyok nagy sorozatos, de a filmekbol már egyszeruen kifogytam...

nekiálltam már én is a dexternek, annnyira isteniti mindenki... nem ez lesz életem sorozata, igaz csak 4 részt néztem eddig. a legnagyobb bajom hogy a 2 főszereplőt (dex meg a tesoja), annyira tehetségtelen szineszek jatszak h vmi borzalom. amugy a történet nem rossz, annak örulök h a részek összefugenek és nem olyan h minden rész teljesesen más (CSI, meg egyéb [auto_cenzúra] :D)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.01.08. 15:42:57

lui1698 írta:Most elkezdem Aronofsky két korábbi filmjét a Pi-t és a Forrást.
Kíváncsi leszek rájuk. Eddig 3 filmet láttam tőle (Rekviem, Pankrátor, Black Swan) mindhárom eléggé bejött szóval bizakodva ülök le ezek elé is.
a pí az vmi egészen fenomenális. annyira sajátos hangulata van, hogy abszolut egyedi darab, láttam már nem egy filmet, de ehhez hasonlot még csak mondani sem tudok (sokan elintézik annyival, h "áh csak egy hulye muveszfilm")...

a forrás viszont nekem is kilog a sorbol. a rekviem után vmi hatalmasat akart, de sztem nem jött össze. rendkivul osszetett film, na azt tényleg meg kell nézni egy párszor h megértse az ember (nekem a mai napig nem sikerült). nem tudom, nekem tul nyalas, tul amerikai...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.08. 15:25:23

sjd írta:
csababarca írta: Erőltetettnek max a 3. évadtól lehet nevezni.
az első 2 évad szenzációs. A 3. gyengébb a többinél,de a 4. évad megint óriási. Persze vége lehetett volna azzal hogy kiszöknek és kész,de akkor meg csomó nyitott kérdés maradt volna.
A 4. évad lehet óriási, de akkor is erőltetett
A 2. évad végén véget kellett volna, hogy érjen és nem beledobni ezt az összeesküvéselméletes dolgot. Már azon is látszott, hogy akkor találták ki és gyakorlatilag a 4. évad második felében is végig arról szólt a dolog, hogy minden szalmaszálat megragadtak, amivel húzni lehet az időt
Az az egyik legdurvább közhely, amikor kiderül, hogy a családjuk érintett az egészben (és persze nem haltak meg a szüleik), főleg, hogy a Hősökben is pont ugyanígy sütötték el ezt. A 4. évadban meg a kártyagyűjtögetés az egyik legalapabb időhúzó motívum (ld. HP7), amivel még izgalmas is lehet egy sorozat

Nekem egyáltalán nem erőltetett. Sokkal csalódottabb lettem volna,ha nem dolgozzák fel,mert csomó dolog megválaszolatlan maradt volna...
Így kerek egész ez a sorozat. Voltak benne erőltetett dolgok,ezt nem tagadom. De én végig élveztem,sose untam,még sokadik végignézésre sem.

De nem vagyunk egyformák,valakinek bejött,valakinek meg nem.
Válasz küldése