Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
sjay
Entrenador del Barça

2011.01.09. 10:00:29

Egyébként szerintem van néhány olyan játékos, akiket csak én szeretek innen a fórumról:
-Oguchi Onyewu
-Jozy Altidore
-Micah Richards
-Sol Campbell
Őket kedveli valaki rajtam kívül?:)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.09. 09:28:25

Fernando írta:Mitől lenne a leglényegesebb a BL LG?

Nálam egyértelmű SAF a győztes. Ő képes volt mindig valami újat, valami megújulót húzni. Wénger hozzá képest szinte semmit nem nyert, semmit nem mutatott föl, csak jött a szokásos szöveg már vagy 5 éve: "Szerencsétlen idény volt, sok sérült, majd jövőre, ígérem." Az Arsenal és Wénger csak a múltból tud építkezni és életet venni. Hozza a noname fiatal (tehetséges) játékosait, akiknek ha az 50% a befürdik, még akkor is anyagilag jól jár a klub, mert ők az Arsenal, ahol egykor Ljungberg, Bergkamp és Pirés, valamint Henry játszott (stb).

Mourinhot meg úgy emlékszem nem ok nélkül billentették ki a Chelseatől. Emellett egyértelmű 2. helyezett.
Első részre: igazad van, az angol ligakupák tök egyszinten kezelhetők a BL-el.

A másik: nem ok nélkül billentették ki. De SAF-nak is voltak bőven olyan időszakai, ahol ki lehetett volna billenteni. Pl. mikor évekig nem nyertek semmi komolyat, vagy mikor szégyenszemre utolsók lettek a BL csoportban.
A lényeg,hogy SAF érdemelte volna meg a legjobban.
Mourinho érdemeit nem vitatom el,de pl ha nincs az a 3-1es rossz meccsünk az inter ellen,akkor bizony nem lenne ennyire egekbe magasztalva még madridban sem.
99-s BL döntő mond vmit? Ha az nincs, ki tudja hol lenne most Alkesz.

Amúgy te irtad le, h két edző mit nyert az elmúlt 10 évben. Mourinho 17 kupát, Fergusson 15-t. A bajnokságok aránya egál, a BL-nél 2:1 Mourinhonak. Szóval ha az lenne a kérdés, ki volt eredményesebb, nem is lenne miről beszélni.

Fergusson ha nem marad ennyi ideig egy helyen,és ilyen szinten kielégítik a kívánságait ahova csak megy, szerintetek nem nyert volna még több mindent?
Sztem semmivel sem nagyobb az esélye annak, h többet nyert volna, mint annak, h kevesebbet. A Portonál meg nem hiszem, h azt vett volna meg, akit akart. Meg az Interrel is láthattuk, h ugyanazzal a kerettel, amivel José triplázott mire ment Benitzet pajtás. Amúgy is, azért az Internél sem messze arról volt szó, h RM, Chelsea, vagy Man. City féle összegekért jöttek a sztárok. Semmivel sem költött nagyobb összegeket igazolásokra, mint a többi hasonló szintű klub. Sztem viszonylag olcsón, és nagyon jól igazolt.
cps46
Entrenador del Barça

2011.01.08. 21:23:16

gergo9 írta:
cps46 írta:
Pont a súlyozás miatt alakult ki ez a sorrend, a nemzetközi kupák ugyanis 3-3,5x szorzóval számítanak a top bajnokságokhoz képest. Az első 5 csapat mindegyike nemzetközi kupát nyert vagy döntőt játszott, ergo sok nemzetközi meccset játszott (és nyert). MU, Arsenal, RM, stb. max negyeddöntőig jutott, ezért szerepel hátrébb.
Súlyozást arra értem hogy kb egyenértékűnek tekinti a dél-amerikai röhejligákat az európai topligákkal.
Mellesleg azt is megmagyarázhatná vki hogy ha tényleg a nemzetközi meccsek számítanak meg mondjuk a bajnokság akkor Pool 8. aki ennél mélyebben soha sem volt hogy lehet 31 hellyel előrébb mint az Arsenal.
A Liverpoolnak valószínűleg beleszámolták az EL selejtezők 2 körét is, ahol mind a 4 meccsüket megnyerték (ha így van, azzal én sem értek egyet, mert ez így tényleg potya 48 pont). Ezen kívül tavaly EL elődöntőt játszottak + ebben a sorozatban idén is veretlenek. A pontjaik kb 2/3-a szerintem az EL-ből van.

Pontszámítás itt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... Statistics
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.08. 21:11:25

Szerintem meg össze se lehet hasonlítani a Dél-Amerikai, Ázsiai, Afrikai labdarúgást az Európaival klubszinten. Vannak erősebb csapatok, de igazából reális képet nem tud adni az a 2 meccs amit egy Európai csapat játszik egy évben egy más régióbelivel. Ha lenne egy interkontinentális bajnokok ligája akkor lenne ez jól kivitelezhető mérés.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2011.01.08. 21:06:07

gergo9 írta:
cps46 írta:
Pont a súlyozás miatt alakult ki ez a sorrend, a nemzetközi kupák ugyanis 3-3,5x szorzóval számítanak a top bajnokságokhoz képest. Az első 5 csapat mindegyike nemzetközi kupát nyert vagy döntőt játszott, ergo sok nemzetközi meccset játszott (és nyert). MU, Arsenal, RM, stb. max negyeddöntőig jutott, ezért szerepel hátrébb.
Súlyozást arra értem hogy kb egyenértékűnek tekinti a dél-amerikai röhejligákat az európai topligákkal.
Mellesleg azt is megmagyarázhatná vki hogy ha tényleg a nemzetközi meccsek számítanak meg mondjuk a bajnokság akkor Pool 8. aki ennél mélyebben soha sem volt hogy lehet 31 hellyel előrébb mint az Arsenal.
de ennyi erővel a Loki is bekerülhetett volna, mivel ők tavaly idehaza mindent megnyertek az az 3 kupát gyűjtöttek be :!: akkor csak van azért valami súlyozás :o
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.08. 20:21:04

cps46 írta:
cps46
Entrenador del Barça

2011.01.08. 20:03:45

gergo9 írta:
bowlinggolyo írta: Nem tudom mi a problémád ezzel a rangsorral szerintem ha az eredményeket nézzük h kupák meg minden egybe akk reális ez a kép(1-7tel semmikép).
Ha nem tudod akkor tényleg felesleges erről tovább beszélni. Súlyozást mint olyat egyáltalán nem ismerik. Elismerem van olyan képlet amivel kijöhet ez , de ne várják hogy valaki is komolyan vegye őket.

Amúgy a következő listaán az Inter nem kicsit fog meglépni, mert a Barça elveszíti a Klubvilágbajnokságért kapott pontjait, az Inter meg megkapja ugyanazokat, ezzel kb 30-40 pontos fórja lesz.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.08. 19:26:15

Miért lenne akkor is Wénger az első ha belevennénk az anyagi hátteret?

Tény, hogy rengeteg ráment nekik a Highbury-Emirates cserére, de azért a MU is volt csődközelben... talán a Chelsea az akinél tejben vajban fürödtek az emberek 2-3 évig, de ott is beütött a válság Abramovicsnál.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.08. 19:22:21

bowlinggolyo írta: Nem tudom mi a problémád ezzel a rangsorral szerintem ha az eredményeket nézzük h kupák meg minden egybe akk reális ez a kép(1-7tel semmikép).
Ha nem tudod akkor tényleg felesleges erről tovább beszélni. Súlyozást mint olyat egyáltalán nem ismerik. Elismerem van olyan képlet amivel kijöhet ez , de ne várják hogy valaki is komolyan vegye őket.

Az hogy mennyi pénzből gazdálkodhatott Wenger nem lehet megítélni évek óta elpofázták hogy van kess csak a világlegjobbedzője nem hajlandó használni. 2000res évek első felében sem volt nagy gond ezen a téren.
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.01.08. 18:57:48

bowlinggolyo írta:
gergo9 írta:Azért ez nem egy olyan rangos elismerés. Az IFFHS egy bohóc szervezet , csak meg kell lesni az aktuális klub-világranglistát.
http://iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa ... 6f28f53512
Nem tudom mi a problémád ezzel a rangsorral
2. (1.) FC Internazionale Milano
3. (3.) FC Bayern München
4. (7.) Club Estudiantes de La Plata
5. (6.) Club Atlético de Madrid

nekem csupán ennyi :lol: hogy ezek egy M.U., Arsenal vagy akár előttünk lehetnek :roll:
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.01.08. 18:52:06

gergo9 írta:Azért ez nem egy olyan rangos elismerés. Az IFFHS egy bohóc szervezet , csak meg kell lesni az aktuális klub-világranglistát.
Nem tudom mi a problémád ezzel a rangsorral szerintem ha az eredményeket nézzük h kupák meg minden egybe akk reális ez a kép(1-7tel semmikép).Az tény h az évtized edzője SAF de Wenger is sok mindent letett az asztalra ebben az időszakban.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.08. 18:43:25

Úgy is vizsgálhatjuk a kérdést, hogy ki mennyi pénzből dolgozhatott.
Bár fogalmam sincs, hogy mi volt az elsődleges szempont, de így messze Wenger az első, toronymagasan, ha ezt is beleszámítják.
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.08. 18:29:58

csababarca írta: A lényeg,hogy SAF érdemelte volna meg a legjobban.
Azért ez nem egy olyan rangos elismerés. Az IFFHS egy bohóc szervezet , csak meg kell lesni az aktuális klub-világranglistát.
Barca oké, de utána röhej az egész.
Nah ebből már nagyjából ki lehet számolni hány bohóc adta ezt össze.
Mondjuk megmagyarázzák miért is ez jött ki nah de ennyi erővel ki jöhetett volna TornyiBarnánk is az sem lenne sokkal irreálisabb.
Egyébként persze hogy SAF az évtized edzője, meg sztem jelenleg a világ legjobb edzője is.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.08. 18:13:37

Mitől lenne a leglényegesebb a BL LG?

Nálam egyértelmű SAF a győztes. Ő képes volt mindig valami újat, valami megújulót húzni. Wénger hozzá képest szinte semmit nem nyert, semmit nem mutatott föl, csak jött a szokásos szöveg már vagy 5 éve: "Szerencsétlen idény volt, sok sérült, majd jövőre, ígérem." Az Arsenal és Wénger csak a múltból tud építkezni és életet venni. Hozza a noname fiatal (tehetséges) játékosait, akiknek ha az 50% a befürdik, még akkor is anyagilag jól jár a klub, mert ők az Arsenal, ahol egykor Ljungberg, Bergkamp és Pirés, valamint Henry játszott (stb).

Mourinhot meg úgy emlékszem nem ok nélkül billentették ki a Chelseatől. Emellett egyértelmű 2. helyezett.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.08. 18:07:11

ozsimiki írta:LG!

Fergusson és Wenger viszonylatban nem kérdéses ki érdemelné meg. Mourinho is megérdemelné címek miatt.

Viszont (nem teljesen ebbe a témába vágva) azt ne felejtsétek el,hogy Mourinho vándorolt a sikerei érdekében,és mindenhol meg is kapta akiket akart. Fergusson ha nem marad ennyi ideig egy helyen,és ilyen szinten kielégítik a kívánságait ahova csak megy, szerintetek nem nyert volna még több mindent?

Nagyobb edzőnek tartom a Sir-t. Mourinho másfél sikertelen év után lekoccolt a Chelsea-től, megnéztem volna ha azóta is ott van, mi esett volna még le.

Jó edző,de szerintem hasonló "ellátással" még lenne 3-4 edző aki megismételné ezeket a sikereket.

Én is így gondolom.
Mourinho nem a kihívások embere. Mindig a legjobb alapanyagból dolgozhatott,minden bajnokságban övé volt a legerősebb keret. Itt is,ha nem nyernek két évig semmit el fog menni. Bár ki tudja,lehet letelepszik.

A lényeg,hogy SAF érdemelte volna meg a legjobban.
Mourinho érdemeit nem vitatom el,de pl ha nincs az a 3-1es rossz meccsünk az inter ellen,akkor bizony nem lenne ennyire egekbe magasztalva még madridban sem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.08. 18:00:14

LG!

Fergusson és Wenger viszonylatban nem kérdéses ki érdemelné meg. Mourinho is megérdemelné címek miatt.

Viszont (nem teljesen ebbe a témába vágva) azt ne felejtsétek el,hogy Mourinho vándorolt a sikerei érdekében,és mindenhol meg is kapta akiket akart. Fergusson ha nem marad ennyi ideig egy helyen,és ilyen szinten kielégítik a kívánságait ahova csak megy, szerintetek nem nyert volna még több mindent?

Nagyobb edzőnek tartom a Sir-t. Mourinho másfél sikertelen év után lekoccolt a Chelsea-től, megnéztem volna ha azóta is ott van, mi esett volna még le.

Jó edző,de szerintem hasonló "ellátással" még lenne 3-4 edző aki megismételné ezeket a sikereket.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
amigo888
Barça C

2011.01.08. 17:54:12

Bár Mourinho nem a kedvenc edzőim közé tartozik kétségkívül ő érdemelné meg az évtized edzői címet. Akármelyik csapatnál volt, mindig szinte mindent megnyert (csak idén ez nem így lesz). De viszont ha Luis Aragones nem mondd le a spanyol válogatottról az EB után vele szebb játékkal nyertük volna meg a vébét. Akkor Aragones kapta volna meg én véleményem szerint, mert nem kis dolog egymás után egy EB és egy VB nyerni.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.08. 17:47:17

Tud franciául :D
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.01.08. 17:45:48

Csak egy egyszerű kérdés. Miben jobb Wenger mint a többi elit edző? Miben? Mert, hogy se sikerekben, se taktikai szempontból semmiben se látom őt jobbnak, például egy S.A.F-nál vagy Del Bosque-nél vagy Mounál vagy sorolhatnám még... Ha a legjobb játékosmegfigyelő versenyben lett volna ő az első, akkor azt nem vitatnám :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.07. 21:29:32

csababarca írta:
LG írta: De ha azt mondjátok, h jogtalan Wenger első helye, mert nem nyert trófeákat, akkor miért pont az Alkeszt mondjátok? Mert akkor ti logikátok alapján Mourinhonak kéne lennie az elsőnek. Alkesz ebben az évtizedben 1 db BL-t nyert, Mourinho 2-t + Uefa kupát. És arról is sokan megfeledkeztek, h Fergussonnak sem mindig mentek annyira simán a dolgok, a 2000-s évek közepén a mu nem képviselt komoly játékerőt. Míg Mourinho aktuális csapatai mindig ott voltak a szűk elitben.

Nah akkor nézzük miért gondoljuk,hogy az alkesz jobban megérdemelné:

Wenger sikerei: 2 bajnoki cím, 3 FA-kupa, 0 ligakupa, 2 Community Shield, 0 BL.
ALkesz: 6 bajnoki cím, 1 FA-kupa, 3 ligakupa, 4 Community Shield, 1 BL-cím.
Mourinho: 6 bajnoki cím(2-2-2 leosztásban), 3 kupa(1-1-1 leosztásban), 2 angol ligakupa, 3 szuperkupa(1-1-1), 1 Uefa-kupa, 2 BL.

Nem látom miben jobb Wenger...ez sértő Alex és Mourinho számára szerintem.
Tudom,ezek "csak" kupák. De a taktikai repertoárja is nagyobb a két embernek,meg tudnak újulni.
Wenger ezzel szemben "majd jövőre" kulcsmondatból táplálkozik 5 éve.
Én ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok, és épp ezt mondtam, h ha címeket nézzük szigorúan, akkor Mourimho a befutó. Nagyjából ugyanannyi trófeát nyertek, de ami a leglényegesebb a BL, abból Josénak van több.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.07. 21:21:41

LG írta: De ha azt mondjátok, h jogtalan Wenger első helye, mert nem nyert trófeákat, akkor miért pont az Alkeszt mondjátok? Mert akkor ti logikátok alapján Mourinhonak kéne lennie az elsőnek. Alkesz ebben az évtizedben 1 db BL-t nyert, Mourinho 2-t + Uefa kupát. És arról is sokan megfeledkeztek, h Fergussonnak sem mindig mentek annyira simán a dolgok, a 2000-s évek közepén a mu nem képviselt komoly játékerőt. Míg Mourinho aktuális csapatai mindig ott voltak a szűk elitben.

Nah akkor nézzük miért gondoljuk,hogy az alkesz jobban megérdemelné:

Wenger sikerei: 2 bajnoki cím, 3 FA-kupa, 0 ligakupa, 2 Community Shield, 0 BL.
ALkesz: 6 bajnoki cím, 1 FA-kupa, 3 ligakupa, 4 Community Shield, 1 BL-cím.
Mourinho: 6 bajnoki cím(2-2-2 leosztásban), 3 kupa(1-1-1 leosztásban), 2 angol ligakupa, 3 szuperkupa(1-1-1), 1 Uefa-kupa, 2 BL.

Nem látom miben jobb Wenger...ez sértő Alex és Mourinho számára szerintem.
Tudom,ezek "csak" kupák. De a taktikai repertoárja is nagyobb a két embernek,meg tudnak újulni.
Wenger ezzel szemben "majd jövőre" kulcsmondatból táplálkozik 5 éve.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.07. 21:04:58

fcbarca0827 írta:
mes írta:Arsene Wenger nagyon jo edzo, de az a 10 ev alatt nyert is valami olyat, amivel megerdemli ezt a cimet ?
Szvsz Ferguson sokkal jobban illett volna a dobogo legmagasabb fokara.
Például veretlenül lett bajnok az Arsenallal (2004-ben?). Ettől függetlenül nálam is a Sir az első.
De ha azt mondjátok, h jogtalan Wenger első helye, mert nem nyert trófeákat, akkor miért pont az Alkeszt mondjátok? Mert akkor ti logikátok alapján Mourinhonak kéne lennie az elsőnek. Alkesz ebben az évtizedben 1 db BL-t nyert, Mourinho 2-t + Uefa kupát. És arról is sokan megfeledkeztek, h Fergussonnak sem mindig mentek annyira simán a dolgok, a 2000-s évek közepén a mu nem képviselt komoly játékerőt. Míg Mourinho aktuális csapatai mindig ott voltak a szűk elitben.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.01.07. 16:18:44

mes írta:Arsene Wenger nagyon jo edzo, de az a 10 ev alatt nyert is valami olyat, amivel megerdemli ezt a cimet ?
Szvsz Ferguson sokkal jobban illett volna a dobogo legmagasabb fokara.
Például veretlenül lett bajnok az Arsenallal (2004-ben?). Ettől függetlenül nálam is a Sir az első.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
davi10
Llegenda del Barça

2011.01.07. 16:16:59

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... e-2058981/

Mielőtt valaki azzal jönne, h hol van Pep, annak mondanám, h ő még csak 2,5 éve van benne a szakmában... (B-csapatot leszámítva ami akkor harmad? osztályban vt)
Ők az elmúlt 10 évet vették latba.
Én sem értem, hogy miért Wenger ? Ha jól emlékszem az évtized elején voltak párszor (vagy csak egyszer? :-k ) bajnokok, és egyszer veretlenül. Bl-ben meg eljutottak a döntőbe...
Részemről akármennyire nem szeretem, és akármennyire a Real edzője egyértelműen Mourinho a győztes.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
kudu
Entrenador del Barça

2011.01.07. 16:16:51

bence-barca írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... e-2058981/

Mielőtt valaki azzal jönne, h hol van Pep, annak mondanám, h ő még csak 2,5 éve van benne a szakmában... (B-csapatot leszámítva ami akkor harmad? osztályban vt)
Ők az elmúlt 10 évet vették latba.
Én Fergusont vagy Mourinhot tenném az első helyre. Többet letettek az asztalra az elmúlt 10 évben szerintem, mint Wenger.
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Válasz küldése