Varatrix írta:LG írta:Van benne vmi, de a Chelsea, Arsenal, Tottenham, Man. City csapatok sztem még igy is sokkal jobbak, mint akik a Barcát és a Realt követik. De abban egyet értek, h a nagy angol hegemónia egyértelműen megszűnt.
Tény, hogy kicsit kisarkítottam, de a lényeg hogy a klasszikus régi négy "nagy" Angol csapat közül már csak az MU tartja a szintet.
A City lassan törekszik felfelé, de én még az El győzelmükre sem tennék túl nagy összeget. A Chelsea és az Arsenal árnyékuk önmaguknak. A Pool meg teljesen kiégett. Európa három nagy csapata az MU, Barca és Real.
Itt válaszolok, mert ez már ide fog tartozni:
Én is igy gondolom, bár a Chelsea-nél szten egy edzőváltással még összeszedhetik magukat tavaszra.
Amúgy én is azt a 3 csapatot látom most a legjobbak, akiket Te felsoroltál. Kb. ezzel ki is fogyott az igazán erős csapatok száma.
Azon gondolkoztam, h kinek van idén komoly esélye BL-ra? 4 csapatot tudnék mondani, melynek vmennyi esélyr adnék: Barca, Mu, Real, és a Chelsea, ha tavaszra rendbe jönnek. És az az igazság, h ezek közül is úgy gondolom, h mi nagyon durván kiemelkedünk. Igazából sztem tavaly is, amikor viszonylag gyengébben ment is csak abszolút rajtunk múlt a dolog, én a tavalyi BL-a úgy tekintek, h mi vesztettük el. És idén is ezt gondolom. Beképzelten hangzik lehet, de én akkor is azt mondom, ha nem rontunk el nagyon vmit, akkor egyszerűen nincs olyan csapat, aki megállíthat minket. És a legtöbb csapatot sztem akármilyen formában üssük. Az Arsenalra is azt mondom, h nem múlik majd semmi az aktuális formától, akármennyire össze szedik magukat, mi akármilyen rossz napot fogunk ki, továbbmegyünk rajtuk.
A BL nagyon megváltozott. Az évezred elején gyakorlatilag volt mindig 10 csapat, akire azt mondtam, h megnyerheti. Aztán jött angol hegemónia, most pedig Barca hegemónia van. Barcásként persze ezt nem bánom, de ha BL színvonalának szempontjából nézem, akkor nem biztos h ez olyan nagyon jó. Az EL ilyen szempontból izgalmasabb, mert teljesen kiszámíthatatlan.