Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Mihu
Director del Fútbol

2011.01.21. 02:32:58

Ha Dani nem hosszabbít, akkor megint nagyon rosszul jövünk ki egy játékos eladásából. Csak hogy pár nevet említsek:

Deco, Ronaldinho, Ibra, Yaya Touré, Alves...

Mindet áron alul adtuk el. Sajnos nem leszünk jó helyzetben a tárgyalásoknál, mert tudni fogja a másik klub, hogy előbb vagy utóbb, de úgyis eladjuk. Az lesz a szerencse a szerencsétlenségben, hogy ha több klub jelentkezik be érte. Mert akkor egymást fogják felül licitálni. Márpedig valószinű hogy 1nél több klub fog bejelentkezni. Ha csak egyvalakinek kell, akkor végünk van... De remélem hogy ez nem fog bekövetkezni. Ugyanakkor érthető, hogy miért nem adja meg neki a vezetőség azt a fizut, amit kér. Nyílván tudta ezt ő is, de főleg a menedzsere, csak így megpróbáltak minél nagyobb fizetést kicsikarni a klubtól. Majd erre az ajánlatra szépen rábólint, és mindenki boldog lesz.
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.18. 09:57:16

Most mondhatnám hogy felesleges találgatni mert úgy is hosszabbít de én is csak és kizárólag Maicont fogadnám el arra a posztra.
De szerencsére nem lesz rá szükség mert remélem Alves minimum 2015-ig hosszabbít és majd úgy mint Sylvinho, 33/4 évesen hazamegy (bár Syl nem ment haza) vagy a Barcából vonul vissza.

Nincs még egy olyan szélső védő aki ennyire jól segítené Messi játékát és a Barca támadójátékát. Nagyon fontos tagja ő a csapatnak. Ha ő nem lenne akkor.... :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.18. 09:37:44

Tudom, hogy nem aktuális, hogy elmenjen, de amíg nem hosszabbít, mennek a találgatások, így most egy játékos erejéig én is megteszem. Sok alternatíva elhangzott már az elmúlt időszakban, ki jöhetne a helyére. A Málaga elleni meccs alatt elgondolkodtam rajta, hogy talán a legmegfelelőbb (de talán a legkisebb sanszú és legdrágább) helyettese Maicon lenne. A sansz viszont azért alacsony rá, mert az Internek is szüksége van rá, Moratti nehezen ad el sztárokat (bár Ibrahimovicsot csak eladta, igaz hatalmasat kaszált rajta, hogy megvette Eto'ót "fillérért"), és ha el is ad, akkor 30-on alul biztos nem. Kb. annyiért, amennyiért vettük anno Alvést a Sevillától.

Alvés utána a világon szerintem Maicon Douglas a második legjobb jobbhátvéd. Ő is szeret felmenni a támadásokkal, előnye honfitársával ellentétben a magassága. A fejjátékban jobban részt vesz, nagyon gyors és talán pontosabban lő, mint Alvés. A pontrúgások viszont abszolút Alvés malmára hajtják a vizet, ebben az esetben kisebb hátrány érheti a csapatunkat.

Ezek után pedig kívánom, hogy Alvés maradjon és végre aláírja azt a hosszabbítást és vége lehet mindenféle találgatásnak. :wink:
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.17. 19:50:02

sjd írta:
fanbarca írta: a Chelsea elleni BL elődöntőben 1 jó beadása sem volt, pedig rengeteg támadást felvezetett s lehetett volna hibáztatni, ha nem jön Iniesta.
Ez elég vicces annak tekintetében, hogy Iniesta pont ez egyik ilyen rossz beadása után rúgott gólt.
Tehát gyakorlatilag ha nincsenek rossz beadásai, Iniesta nem lő gólt...
Az volt az egyetlen értékelhető beadása, csak lelopták Eto'o fejéről.
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.17. 19:36:59

fanbarca írta: a Chelsea elleni BL elődöntőben 1 jó beadása sem volt, pedig rengeteg támadást felvezetett s lehetett volna hibáztatni, ha nem jön Iniesta.
Ez elég vicces annak tekintetében, hogy Iniesta pont ez egyik ilyen rossz beadása után rúgott gólt.
Tehát gyakorlatilag ha nincsenek rossz beadásai, Iniesta nem lő gólt...
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2011.01.17. 19:31:27

Formahanyatlás? :roll: :D
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.01.17. 19:29:30

Én remélem , hogy viszonylag hamar felgyógyul. De az utóbbi időben eléggé haragszom rá. Rengeteg az előtt labda (értem ezalatt , hogy senkiföldjére célozgat) , a rengeteg elpuskázott ziccer, a lecsúszott beadások kicsit összegyűltek és már szerintem ez sok.. Nem tudom mivel lehetne őt fel dobni, de kéne vala,i. Ha összekerülünk egy elég erős csapattal, mondjuk említhetjük az Arsenalt, nehogy az legyen, hogy az ő beadásai miatt is veszítenénk, persze ez még messze van, remélem nem is kerül rá sor, de emlékszünk, a Chelsea elleni BL elődöntőben 1 jó beadása sem volt, pedig rengeteg támadást felvezetett s lehetett volna hibáztatni, ha nem jön Iniesta. Szóval kezdi azt a formát, sőt rosszabbat nyújtani, mindenesetre remélem, hogy hamar "kigyógyul" belőlel. Sok sikert továbbra is neki!
més que un club
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.17. 19:17:34

Tocy írta: Azzal meg ideje lenne már dűlőre jutni, őt jelenleg nem tudjuk helyettesíteni senkivel ilyen szinten, most mikor épp tökéletes a gépezet, ne rontsuk el...
Sztem ő is pont ezzel zsarolja a csapatot
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.17. 18:46:47

Capon írta:
Barcaman14 írta:Alves sérülésével kapcsolatban 3 dolog merült fel bennem:
1. Adriano több lehetőséghez jut, ami jó mert teljesen még mindig nem tudtam feltérképezni.
2. Egy sérülés mindig rossz, de Alvesnek már kellett egy kis szusszanás. Ráfér ez a pár meccs pihenés.
3. Jobbulást! :)
4. Na meg talán több ideje lesz elgondolkozni a szerződéshosszabbítás feltételein is.
Azzal meg ideje lenne már dűlőre jutni, őt jelenleg nem tudjuk helyettesíteni senkivel ilyen szinten, most mikor épp tökéletes a gépezet, ne rontsuk el...

Jobbulást Dani!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.17. 18:22:32

Capon írta:4. Na meg talán több ideje lesz elgondolkozni a szerződéshosszabbítás feltételein is.
Ez kimaradt, de egyetértek! :wink:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Capon
Llegenda del Barça

2011.01.17. 17:07:30

Barcaman14 írta:Alves sérülésével kapcsolatban 3 dolog merült fel bennem:
1. Adriano több lehetőséghez jut, ami jó mert teljesen még mindig nem tudtam feltérképezni.
2. Egy sérülés mindig rossz, de Alvesnek már kellett egy kis szusszanás. Ráfér ez a pár meccs pihenés.
4. Na meg talán több ideje lesz elgondolkozni a szerződéshosszabbítás feltételein is.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.17. 17:04:39

Alves sérülésével kapcsolatban 3 dolog merült fel bennem:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.17. 14:08:06

Dani Alvésnek jobbulást kívánok, itt az ideje, hogy Adriano megmutassa, mit tud. Nem szabad összehasonlítani Danival, két külön személyiség, nem lehet elvárni tőle, hogy ugyanolyan szinten játsszon, mint Alvés. Kell egy lökés neki, önbizalom és minden esély megvan arra, hogy a sevillai időket idézze játékával.
Kép
Kép
Kép
OvaMind
Jugador d'estrella

2011.01.17. 13:34:44

Szerintem jóval többet kellene pihennie, mert ez a sérülés is szerintem nagyban betudható annak, hogy szinte minden meccsen játszik. Másrészt látok rajta egy mentális fáradtságot is sokszor, fejben nincs "ott", csak a szíve viszi előre. Ennek tudom be a pocsék beadásait is. Adriano nyugodtan játszhatna többet, főleg a harmatgyenge kiscsapatok ellen.
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.17. 13:13:56

LG írta:
Mikaos írta:Sajnos akármennyire profi is egy játékos, mégsem tudja kizárni teljesen, hogy szerződéshosszabbítása körül folynak az ügyek. Ha azt mondjuk, hogy rosszul játszik esetleg, szerintem csak ennek tudható be. Legfrissebb hírek szerint sem közelednek az álláspontok, befagyott a szerződés megújításának kérdése. (Eddig minden egyes eladott játékosunk ügyét maximálisan támogattam, de Dani Alves esetleges elvesztése óriási hiba lenne).
Engedni a követeléseinek sztem hosszútávon még nagyobb hiba lenne. Akkor minden játékos hivatkozhatna rá hosszabitásnál, h Alvesnak engedett a klub, nekik miért nem? A másik dolog, meg ha nagyobb fizetést akar, akkor tegyen érte, mert pont nem úgy játszik mostanság, h ezt megérdemelné. Én nem tartom őt sem kulcsjátékosnak, sem pótolhatatlannak, nem bánnám egyáltalán, ha vele statuálnának példát Rosselék.
Nem úgy értettem, hogy a klub adja meg azt, amit Alvesék akarnak. Csak annyit, hogy -ha eddig nem engedtek semmit sem-, akkor egy kicsit lazítsanak.

Egyébként tegnap tökéletesen látszott, hogy Dani miért kulcsjátékosunk. Ahogy lekerült a pályáról, játékunk dinamikája visszaesett. Per pillanat nem tudnék olyan embert mondani, aki tökéletesen tudná helyettesíteni (vagy akár megközelíteni) az ő teljesítményét. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ő a világ legszuperebb jobbhátvédje...csak azt, hogy ő a világ legszuperebb Barca-jobbhátvédje.
Csomó olyan játékos fordult meg nálunk, aki világsztár, de itt a Barcában csak szenvedett. Ritka, hogy egy "külsős" (főleg a Pep-rendszerben) megállja a helyét, s hasznos taggá válhat. Ez egyelőre csak Daniról mondható el. És szerencsére, úgy látszik, Abidal is...bár kicsit késve, de kezd hozzászokni a Barca-stílushoz, illetve Villa is jó úton halad.
Az, hogy Dani-Messi-Pedro minden idegszálukkal érzik egymást...az kb. megfizethetetlen.

szerk.: Alves, hogyha nincs is csúcsformában, akkor is úgy fut a jobb szélen, mint egy mérgezett egér (még a 95.percben is), állandóan terrorizálva az ellenfelet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.17. 08:45:31

Mikaos írta:Sajnos akármennyire profi is egy játékos, mégsem tudja kizárni teljesen, hogy szerződéshosszabbítása körül folynak az ügyek. Ha azt mondjuk, hogy rosszul játszik esetleg, szerintem csak ennek tudható be. Legfrissebb hírek szerint sem közelednek az álláspontok, befagyott a szerződés megújításának kérdése. (Eddig minden egyes eladott játékosunk ügyét maximálisan támogattam, de Dani Alves esetleges elvesztése óriási hiba lenne).
Engedni a követeléseinek sztem hosszútávon még nagyobb hiba lenne. Akkor minden játékos hivatkozhatna rá hosszabitásnál, h Alvesnak engedett a klub, nekik miért nem? A másik dolog, meg ha nagyobb fizetést akar, akkor tegyen érte, mert pont nem úgy játszik mostanság, h ezt megérdemelné. Én nem tartom őt sem kulcsjátékosnak, sem pótolhatatlannak, nem bánnám egyáltalán, ha vele statuálnának példát Rosselék.
Alberto10
Capitá del Barça

2011.01.16. 23:12:33

"Dani Alves has a slight hamstring strain that will keep him out for 10-15 days " (fcbarcelona.cat-hivatalos oldal)

Tehát legrosszabb esetben két hétig harcképtelen lesz az első vizsgálatok alapján. Ez azt jelenti, hogy a február 6.-iki AtMa elleni meccsen már ott lehet. Vagy akár már előbb is!
Mihamarabbi jobbulást Dani!
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.13. 15:19:33

mondjuk, ha valaki talál valamit arról a vitáról akkor nyugodtan dobja be. én úgy láttam, hogy elvették tőle a labdát ő meg megállt, fájlalta a lábát és busquetsnek kellett visszazárnia a helyére. esetleg piqué azért szólt be, hogy színészkedés helyett jobb lett volna ha visszajön?
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.13. 14:59:53

Sajnos akármennyire profi is egy játékos, mégsem tudja kizárni teljesen, hogy szerződéshosszabbítása körül folynak az ügyek. Ha azt mondjuk, hogy rosszul játszik esetleg, szerintem csak ennek tudható be. Legfrissebb hírek szerint sem közelednek az álláspontok, befagyott a szerződés megújításának kérdése. (Eddig minden egyes eladott játékosunk ügyét maximálisan támogattam, de Dani Alves esetleges elvesztése óriási hiba lenne).

Ha meg általánosságban beszélünk róla, akkor nem tudom elégszer elmondani (s ezért elnézést), de ő messze a legalkalmasabb a "jobbhátvéd" szerepre nálunk. Amit tud művelni Messi-vel (s mostanában Pedro-val is), az egyszerűen lenyűgöző.
Rossz formája (meccse) meg bármelyik játékosnak volt, van és lesz. (A beadásait meg hagyjuk, nálunk nem Llorente vagy Dzeko a középcsatár)
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.13. 14:36:39

Andris írta: Ezzel nem állítom persze, hogy nincs még 1 v 2 ember a világon aki tudná ezt hozni.
Pedig nincs. Igazságtalannak érzem én is a csesztetését mert saját magához képest Messi,Villa,Pedro trió is jóval gyengébben játszott mint Alves.
Általában veszélytelenebb ellenfél ellen sokkal lazábban játszik , inkább jobb szélső mint jobbbunkó, így többet is hibázik. Ezért történhetett meg hogy többször hibázott mint az eddigi 5 klasszikusán összesen.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.13. 09:13:44

Én személy szerint nem a játékáért b**tatom Alvést, mert azt már megtettem korábban és továbbra is fenntartom. Inkább azért, mert még mindig nem hosszabbított és akármennyire is mondogatja, hogy itt akar maradni, vagy ő, vagy az ügyvédje nem így gondolja a valóságban. Egyre bizonytalanabb az ügye, ahogy múlik az idő és egyre unszimpatikusabb az egész helyzet.

Az Alvés-Piqué ügy valódiságát nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy már a félidőben rendbe tették a dolgokat és nem hagynak a továbbiakban semmi tüskét egymás szemében.
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.13. 08:42:09

menczel írta:
Andris írta:Hahó, kapjunk már észbe. Alves lehet kihagyott pár helyzetet most, vagy elpasszolt 1-1 labdát, nade istenem. Messi mindkettőből többet adott elő pl ma (is).

Azt kéne észrevennetek, hogy mennyit volt játékban, és mennyi jó megoldása is volt.
Alapköve a csapatnak, olyan típusú, minőségű, mennyiségű munkát végez, amilyet senki ma az ő posztján. Ezzel nem állítom persze, hogy nincs még 1 v 2 ember a világon aki tudná ezt hozni.
Azt nem értem miért a világ többi jobbhátvédjéhez méritek. Az hogy sokat van játékban, bejátssza a jobb oldalt, technikás, robotol ezek miért kellene, hogy elkápráztassanak. Saját magához mérem amikor azt mondom, hogy ennél sokkal jobb is tud lenni.

Ráadásul pont ma nem is értem miért kell védeni, hisz kritikus helyen adott el többször is labdát, nem egyből majdnem gólt is kaptunk, a döntő pillanatban meg rendre rossz döntést hozott. Piqué se véletlenül ordibált vele...
Magához mérjük, de ha mindenkitől minden meccsen a legjobbat várjuk el, akkor hamis képet kapunk. Szerintem jól játszott, tud ennél jobban is, de minden meccsen nem fog. Ahogyan tegnap is legalább még 3-4 játékos volt, aki sokat hibázott, köztük a védősorban nekem Pique játéka sem tetszett annyira, ha már őt emlegetted. Elől pedig Villa 3 ziccert kihagyott és rengeteg labdát eladott. Ahogyan Pedronak sem az élete meccse volt, illetve a 3 gólja ellenére Messinek sem. A hétközi kupameccs alatt nem azt értettem, hogy nem fontos, hanem azt, hogy ekkorra terhelés mellett benne van, hogy párat hibázik a meccsen így hétközben. Ráadásul az egész csapaton látszik a januári forma még. Úgy gondolom, hogy a csapat átlaghoz képest jól, vagy átlagosan játszott, míg magához képest 3-4 megoldása miatt picit gyengébben, de egyébiránt pedig többet robotolt és jobban helyezkedett, mint ahogyan azt általában teszi.
menczel
Entrenador del Barça

2011.01.13. 01:53:11

Andris írta:Hahó, kapjunk már észbe. Alves lehet kihagyott pár helyzetet most, vagy elpasszolt 1-1 labdát, nade istenem. Messi mindkettőből többet adott elő pl ma (is).

Azt kéne észrevennetek, hogy mennyit volt játékban, és mennyi jó megoldása is volt.
Alapköve a csapatnak, olyan típusú, minőségű, mennyiségű munkát végez, amilyet senki ma az ő posztján. Ezzel nem állítom persze, hogy nincs még 1 v 2 ember a világon aki tudná ezt hozni.
Azt nem értem miért a világ többi jobbhátvédjéhez méritek. Az hogy sokat van játékban, bejátssza a jobb oldalt, technikás, robotol ezek miért kellene, hogy elkápráztassanak. Saját magához mérem amikor azt mondom, hogy ennél sokkal jobb is tud lenni.

Ráadásul pont ma nem is értem miért kell védeni, hisz kritikus helyen adott el többször is labdát, nem egyből majdnem gólt is kaptunk, a döntő pillanatban meg rendre rossz döntést hozott. Piqué se véletlenül ordibált vele...
Andris
Adminisztrátor

2011.01.13. 01:28:12

Hahó, kapjunk már észbe. Alves lehet kihagyott pár helyzetet most, vagy elpasszolt 1-1 labdát, nade istenem. Messi mindkettőből többet adott elő pl ma (is).

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
menczel
Entrenador del Barça

2011.01.13. 00:18:56

Miért elégednék meg a középszerűvel, ha tud extraklasszis módon is játszani?

És mi az hogy hétközi kupameccs? Nagyon fontos meccs volt. Pep az alapkezdőt küldte ki, Messi most hozta haza az Aranylabdát. Ez a sorozat is fontos, Piquét eddig milyen meccsen láttad ordibálni csapattárssal?

Szóval igenis fejezze be sokkal jobban az akciókat Alves!
Válasz küldése