Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.22. 23:10:58

Kalap1988 írta: Van ott ápolónő, akinek a segítségével lehet ám ápolni az időseket. Oké, hogy az önálló ápoláshoz nem árt a végzettség, de segíteni tudsz, nem annyira ördöngösség. Épp lentebb említem nagymamámat, amikor anyum dolgozik, akkor a középiskolás húgom is el tudja látni, pedig a pelenkázástól kezdve mindenféle ápolói feladatot el kell látni mellette. Na és nyilván szelektálva lesz tanári döntésre bízva, hogy ki milyen munkát végez. Testhez állót vagy sem. Azt nem gondoljátok ti sem komolyan, hogy egy 30 fős osztály bemegy egy idősek otthonába, mint a múzeumba és ott ricsajt csapnak, meg egyéb baromságokat művelnek. 2-3 ember ide- 2-3 ember oda. Lelki és testi alkat szerint. Ez pénzbe fog kerülni és nem is annyira kevésbe, de hasznos munkát is el tudnak látni.
Jó, biztos lenne mit csinálniuk.
DE, nekem az a legnagyobb bajom a MIÉRT! Másokat valami szabálysértés miatt ítélnek közmunkára, a diákokat meg mert érettségizni akarnak?
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 22:58:57

torrentkiller írta:
Kalap1988 írta: Szerintem olyan munkát akarnak végeztetni, amihez nem kell képzés. Ez egyértelmű. Másnak semmi értelme. Az idősek mellett toleranciát és együttérzést tanulhatnak. Az ország romokban, lehetne 8-9 millió embernek is munkát adni, nem a segélyesek elől vesszük el remélem. Most abba a vitába ne menjünk bele, hogy a sok ingyenélő, segélyes életét megkeserítik e a munkával, mert abban veletek értek egyet, az az nem fogják, csak ez nem ide tartozik.
Akkor mit akarnak csináltatni pl egy idősek otthonában? wc-t pucoltatni? vagy dámázni? Attól meg nem lesz (anyagi) haszna senkinek, ha csak nézelődni kell.
Van ott ápolónő, akinek a segítségével lehet ám ápolni az időseket. Oké, hogy az önálló ápoláshoz nem árt a végzettség, de segíteni tudsz, nem annyira ördöngösség. Épp lentebb említem nagymamámat, amikor anyum dolgozik, akkor a középiskolás húgom is el tudja látni, pedig a pelenkázástól kezdve mindenféle ápolói feladatot el kell látni mellette. Na és nyilván szelektálva lesz tanári döntésre bízva, hogy ki milyen munkát végez. Testhez állót vagy sem. Azt nem gondoljátok ti sem komolyan, hogy egy 30 fős osztály bemegy egy idősek otthonába, mint a múzeumba és ott ricsajt csapnak, meg egyéb baromságokat művelnek. 2-3 ember ide- 2-3 ember oda. Lelki és testi alkat szerint. Ez pénzbe fog kerülni és nem is annyira kevésbe, de hasznos munkát is el tudnak látni.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 22:54:43

Tim írta:A fene tudja miért,de valahogy az van az emberekben hogy munkanélküli segélyből,nyugdíjból vidáman lehet éldegélni..Jelenpillanatban a munkakeresési járulék összege,az átlag fizetés 60%,most felejtsük el azt a statisztikai marhaságot hogy ez 170 ezer lenne..A magyar valóság az kb.100-110 ezer forint.Tehát kapsz 60 ezret 91 napig maximum.Ebből nyilván nem tudod fizetni a rezsit,utazást,kaját és az esetleges lakáshitelt.
A 91 nap után (ami ugye 3 hónap)már csak a minimálbér 60%-át kapod,ez jelenleg 46 800 forint.Ez már nagyjából kajára sem elég.Ezt legfeljebb 270 napig kapod(9 hónap).Ezután vagy jogosult a segélyre ami a minimál bér 40%-át jelenti.Számszerűleg 31 200 forint,amely 90 napig jár.Ezután egyszerűen kikerülsz a rendszerből,papíron megszűnsz munkanélkülinek lenni,de a gyakorlatban ugyebár nem,viszont javul a statisztika.
A fő probléma az,hogy ma iszonyatosan nehéz munkát találni.A fővárosban is de vidéken sokkal inkább.Az álláshirdetések kb.70%-ban átverések(ügynöki munka,ingatlan értékesítés,mlm),20%-ban már betöltött állás,de meg kell hirdetni,5% irreális elvárásokat támaszt,amit megtehet mert bőven van kikből válogatni(olyan munkakörök amikhez elég volt eddig egy érettségi,már csak min.diplomával tölthetők be.)
És a maradék ami normális állás lenne.Erre viszont óriási a túljelentkezés,de olyan szinten hogy nagy valószinűséggel a felvételi beszélgetésig sem jutsz el. Szóval nem feltétlenül igaz hogy aki nem dolgozik,az egyszerűen nem akar. Ez nyilván a lumpen trógerekre nem vonatkozik,de ők nem is a segélyből élnek..
Szívből kívánom nektek egyrészt,hogy soha ne tudjátok meg milyen munkanélkülinek lenni,másrészt azt,hogy mire befejezitek a tanulást megváltozzanak itthon(is) a körülmények,mert nagyon nehéz lesz elhelyezkedni.
Ez abszolút vidék és emberfüggő. Nálunk tudok mondani 5-6 családot, akik a rendszerváltás óta nem dolgoztak semmit, lopnak-csalnak, hazudnak és veszik fel a segélyt. Mert a félreértések elkerülése végett nem csak munkanélküli segély van. "Nevel" 1-2 gyereket, ápolja a szüleit, átmeneti segélyt vagy fát kér ( tanúja voltam olyan esetnek mikor a polgármesterrel kiabált a delikvens, hogy neki nem terület kell, ahol vághat ki magának fát, hanem vigyék házhoz és akácot, összevágva! És tudjátok miért? Mert azt jó pénzért el lehet adni... Közben tud lopni az erdőből, ész nem kell hozzá) és sorolhatnék még legalább 6-7 dolgot. ezek a helyi szociális bizottság kezében vannak. Ők döntenek róla. Nálunk édesanyám egyedül ( mert fater 2-3 éve meghülyült és nem melózik csak iszik...) nevel 5 kiskorú gyereket, plusz én vagyok egyetemista, aki azért pénzbe kerül neki, bár nem túl sokba szerencsére. Itt lakik még a bátyám, illetve a nagymamám,akit etetni kell, wc-re sem tud eljárni stb. Ez ugye 9 ember. Összességében kb. 350 ezer ft-ból. Egész ház rezsije, hitelünk is van stb. Fejenként 40 ezer ft körül. Na és anyum ápolási segélyt akart kérvényezni, de mivel neki van egy részmunkaidős,6 órás, takarítói állása, amivel borzasztó sokat (legalább 50 ezret) keres, így ő nem kérhette. Nappali tagozatos tanulóként én sem. Ezért apum nevére akarta kérni, akinek nincs állása. Igazságosan járna, még akkor is, ha nem apum ápolja. Hiszen ki rászoruló, ha egy ilyen család nem ? ( nem panaszkodom, megélünk,de sok munkával) Ráadásul anyum valóban ápol. Na most elutasították a kérelmét, mondván, hogy édesapám nem esik el az ápolás okán jövedelemtől. Ez egy óriási kamu, mert aki elesik az törvény szerint nem is kaphat. Szóval megy a fellebbezés, reméljük sikerül, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy anyum reklamált a szociális bizottságnál, mondott 3 cigány családot, akiknél nem esnek el semmilyen jövedelemtől, mert nem dolgoznak 20 éve, az asszony, akinek a betegségére hivatkoznak makk egészséges, sőt az egyik esetben az ápoló otthon sem él!! És tudjátok mit mondtak erre? A cigányoknak alanyi jogon jár.... Szerintem vidékén élő és látó, nem csak néző fórumozók mindnyájan tudnak még ilyen példát írni. Nem egyfajta segély van, ráadásul az sem jár mindenkinek. Vannak olyan környékek, rengeteg, ahol valóban nincs munka. Azonban tegyük hozzá, hogy sajnos főként a cigányságnál van egy olyan több százezres réteg, aki nem is akar dolgozni, mert úgy nőtt fel, hogy nem igazán látott senkit dolgozni a családból és tanul a "jó" példából. Ez a következő nemzedéknél csak még rosszabb lesz.
Ha csak az általad leírt segély lenne, akkor igazad lenne Tim, de millió módszer van még és sajnos ebben kulcsszerepük van a helyi szociális bizottságoknak és az önkormányzatoknak. Van ahol nincs ingyen segély,de van ahol sajnos jobban élnek belőle, mint az a család ( pl mi, de sok ilyen van még), aki óriási szolgálatot tesz a társadalomnak, mert sok értékes embert nevel ( nem mindegy, hogy értékes e vagy sem, a népességnek nem csak nagysága, de minősége is van és ezt ne faji értelemben tessék érteni), emellett mindenki a családból rengeteget dolgozik. Sokkal jobban élnek semmittevő emberek csak segélyből, mint sok nagycsalád pl. nálunk Verőcén. Sajnos ez van. Jelenleg ilyen országban élünk.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.22. 22:51:36

Kalap1988 írta: Szerintem olyan munkát akarnak végeztetni, amihez nem kell képzés. Ez egyértelmű. Másnak semmi értelme. Az idősek mellett toleranciát és együttérzést tanulhatnak. Az ország romokban, lehetne 8-9 millió embernek is munkát adni, nem a segélyesek elől vesszük el remélem. Most abba a vitába ne menjünk bele, hogy a sok ingyenélő, segélyes életét megkeserítik e a munkával, mert abban veletek értek egyet, az az nem fogják, csak ez nem ide tartozik.
Akkor mit akarnak csináltatni pl egy idősek otthonában? wc-t pucoltatni? vagy dámázni? Attól meg nem lesz (anyagi) haszna senkinek, ha csak nézelődni kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrentkiller 2011.01.22. 22:55:25-kor.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 22:34:51

torrentkiller írta:
Kalap1988 írta: emberek! Hogy függ össze a kettő? Igen dolgoztassuk meg a rohadékokat is ( már bocsánat), de ez az oktatási koncepciótól teljesen elrugaszkodott dolog! egyébiránt pedig a tanárok feladata kell, hogy legyen, hogy ezeknél a munkáknál ne valljanak szégyent a diákok. A mi verőcei iskolánkban ráférne a tanárokra, hogy valamit tegyenek a gyerekekért. Ez helyi példa, nem általánosítok,de egy jó tanár képes erre. Rossz tanárokra pedig nincs is szükség. Ehhez persze kell a tanárképzés gyökeres reformja is.
Először is:
Ha már közmunkához kötik az érettségit, (ha jól vettem ki, az utolsó évben) akkor olyat kellene, amihez nem kell külön továbbképzés. Mert azért ha valaki ápoló akar lenni, ahhoz kemény képzést kell megcsinálni. Képzettség nélkül meg ilyet csinálni... hát nem lennék az idősek helyében. Érettségi évében külön képzésre járni megint okos lépés... :?

Ha meg olyan a munka, amire nem kell képzés, az meg megint felesleges, mert azt akkor a segííílyből élők is el tudják azt látni.
Szerintem olyan munkát akarnak végeztetni, amihez nem kell képzés. Ez egyértelmű. Másnak semmi értelme. Az idősek mellett toleranciát és együttérzést tanulhatnak. Az ország romokban, lehetne 8-9 millió embernek is munkát adni, nem a segélyesek elől vesszük el remélem. Most abba a vitába ne menjünk bele, hogy a sok ingyenélő, segélyes életét megkeserítik e a munkával, mert abban veletek értek egyet, az az nem fogják, csak ez nem ide tartozik.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.22. 21:21:20

Drigo írta:Kíváncsi vagyok, a kötelező templomba járást mikor dobják be.
Azért az csúnya lenne.
Én biztos nem járnék templomba,főleg nem a helyiekbe...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Drigo
Eurobarca Staff

2011.01.22. 21:17:54

Kíváncsi vagyok, a kötelező templomba járást mikor dobják be.

Nekem is az jutott eszembe, ami torrentkiller-nek. Mégis hogyan képzelik, hogy "a középiskolások szociális otthonokban, idősek otthonában vagy fogyatékos gyerekek intézményeiben" fognak majd közmunkát/szociális munkát végezni??? Ez nem úgy van, hogy bemegyek, aztán csókolom jöttem dolgozni...

Rengeteg gond van az oktatással, nem hinném, hogy ez lenne a legégetőbb. Az ötlet egyébként nem rossz, de szerintem ezt inkább települési szinten kéne megszervezni, és ösztönöző alapon. Aki volt fiatal tudja, hogy amit kötelezően kell csinálni ahhoz úgy is áll az ember...

A sok "fontos" filozófia, társadalomismeret és egyén rendkívül hasznos órát kéne inkább kivenni, ezek egyrészt semmi hasznot nem jelentenek, másrészt - gondolom nem vagyok ezzel a tapasztalattal egyedül - ahol bármilyen "tanárát-fedés" van, ott inkább magyar/töri stb órát tart a tanár, mert az még szerinte is értelmesebb. A kötelező közmunka helyett meg lehetne abban a heti 2 órában Kreszt (mennyi olyan gyerek van, aki biciklizik, de fogalma sincs a közlekedési szabályokról?), alapvető elsősegély nyújtási és egyéb igazán hasznos dolgot tanítani.

A felsőoktatási reformot meg lehetne azzal kezdeni, hogy 10ből legalább 9 "főiskolát" és "egyetemet" bezárnak. Lassan az abc-ből levezethető összes lehetséges 3 betűs permutációnak van már egyetemet/főiskolát jelölő jelentése...Közben meg meg lehet nézni, hogy mennyit ér a diploma amit ott szerzel.

Amit meg daffy írt az abszolút igaz. Az első felsőoktatási törvénytervezet (szerencsére úgy tűnik, valaki szólt nekik, hogy hopááááá, és most valami kompetens személy is belenéz a dolgokba) csak a mérnökképzést hozta volna lehetetlen helyzetbe, közbe meg meg lehet nézni, hogy melyik diplomának van értéke külföldön is. Mert persze bekerül a gyerek ezekre a faiskolákra, ott aztán csak tényleg nőni kell, aztán diplomát kapsz, aztán mehet munkanélküli segélyért.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Tim
Mezei fórumozó

2011.01.22. 21:14:21

A fene tudja miért,de valahogy az van az emberekben hogy munkanélküli segélyből,nyugdíjból vidáman lehet éldegélni..Jelenpillanatban a munkakeresési járulék összege,az átlag fizetés 60%,most felejtsük el azt a statisztikai marhaságot hogy ez 170 ezer lenne..A magyar valóság az kb.100-110 ezer forint.Tehát kapsz 60 ezret 91 napig maximum.Ebből nyilván nem tudod fizetni a rezsit,utazást,kaját és az esetleges lakáshitelt.
A 91 nap után (ami ugye 3 hónap)már csak a minimálbér 60%-át kapod,ez jelenleg 46 800 forint.Ez már nagyjából kajára sem elég.Ezt legfeljebb 270 napig kapod(9 hónap).Ezután vagy jogosult a segélyre ami a minimál bér 40%-át jelenti.Számszerűleg 31 200 forint,amely 90 napig jár.Ezután egyszerűen kikerülsz a rendszerből,papíron megszűnsz munkanélkülinek lenni,de a gyakorlatban ugyebár nem,viszont javul a statisztika.
A fő probléma az,hogy ma iszonyatosan nehéz munkát találni.A fővárosban is de vidéken sokkal inkább.Az álláshirdetések kb.70%-ban átverések(ügynöki munka,ingatlan értékesítés,mlm),20%-ban már betöltött állás,de meg kell hirdetni,5% irreális elvárásokat támaszt,amit megtehet mert bőven van kikből válogatni(olyan munkakörök amikhez elég volt eddig egy érettségi,már csak min.diplomával tölthetők be.)
És a maradék ami normális állás lenne.Erre viszont óriási a túljelentkezés,de olyan szinten hogy nagy valószinűséggel a felvételi beszélgetésig sem jutsz el. Szóval nem feltétlenül igaz hogy aki nem dolgozik,az egyszerűen nem akar. Ez nyilván a lumpen trógerekre nem vonatkozik,de ők nem is a segélyből élnek..
Szívből kívánom nektek egyrészt,hogy soha ne tudjátok meg milyen munkanélkülinek lenni,másrészt azt,hogy mire befejezitek a tanulást megváltozzanak itthon(is) a körülmények,mert nagyon nehéz lesz elhelyezkedni.
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.22. 20:37:49

Kalap1988 írta: emberek! Hogy függ össze a kettő? Igen dolgoztassuk meg a rohadékokat is ( már bocsánat), de ez az oktatási koncepciótól teljesen elrugaszkodott dolog! egyébiránt pedig a tanárok feladata kell, hogy legyen, hogy ezeknél a munkáknál ne valljanak szégyent a diákok. A mi verőcei iskolánkban ráférne a tanárokra, hogy valamit tegyenek a gyerekekért. Ez helyi példa, nem általánosítok,de egy jó tanár képes erre. Rossz tanárokra pedig nincs is szükség. Ehhez persze kell a tanárképzés gyökeres reformja is.
Először is:
Ha már közmunkához kötik az érettségit, (ha jól vettem ki, az utolsó évben) akkor olyat kellene, amihez nem kell külön továbbképzés. Mert azért ha valaki ápoló akar lenni, ahhoz kemény képzést kell megcsinálni. Képzettség nélkül meg ilyet csinálni... hát nem lennék az idősek helyében. Érettségi évében külön képzésre járni megint okos lépés... :?

Ha meg olyan a munka, amire nem kell képzés, az meg megint felesleges, mert azt akkor a segííílyből élők is el tudják azt látni.
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:32:44

daffy írta:
Kalap1988 írta: Nem kell átvenni, mert 2005-ig használtunk egy működő, a maitól sokkal jobban működő rendszert. Azon kell javítani, de alapkoncepciónak szerintem jó.
ebben sajnos nem vagyok kompetens,mert utána csöppentem bele az egyetemi életbe,de utána nézek. viszont azt továbbra is tartom,hogy ha a diákságot reformálják,akkor minimum annyira a tanári karokra is ráfér
Ez természetes. Szerintem a tanárképzés pár más körülményen kívül alapvetően a Bologna verte szét. A másik ilyen körülmény az volt, hogy sok tehetséges gyerek nem ment tanárnak, mert nem éri meg, így messze nem az elit járt ás jár tanárképzőre. Ha jó lesz a tanári életpályamodell, akkor az talán az utóbbira gyógyír lehet. A Bolognáról pedig már beszéltünk.
daffy
Madridista

2011.01.22. 20:27:27

Kalap1988 írta: Nem kell átvenni, mert 2005-ig használtunk egy működő, a maitól sokkal jobban működő rendszert. Azon kell javítani, de alapkoncepciónak szerintem jó.
ebben sajnos nem vagyok kompetens,mert utána csöppentem bele az egyetemi életbe,de utána nézek. viszont azt továbbra is tartom,hogy ha a diákságot reformálják,akkor minimum annyira a tanári karokra is ráfér
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:24:42

daffy írta:
Kalap1988 írta: Félreértettél, én azt írtam, hogy a középszintűvel vagyok nagyrészt megelégedve.
akkor elnézést! :) ez esetben csak simán összefoglaltam a gondolataim :)
a bolognai rendszer tényleg egy szemétkupac,de nem szabad abba a hibába esnie az országnak,amibe gyakran teszi: nem kell feltalálni a spanyol viaszt.
egy működő rendszert kell egy az egyben átvenni és használni,nem újítani,foltozni,mert az nem lesz használható.
Nem kell átvenni, mert 2005-ig használtunk egy működő, a maitól sokkal jobban működő rendszert. Azon kell javítani, de alapkoncepciónak szerintem jó.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:23:33

Fecooo írta:
torrentkiller írta:

Anno általánosban mi is voltunk a faluban szemetet szedni, évente 1x. Ennyi talán még kell is, de ez már égbekiáltó baromság.
Időseket gondozni... na persze. Ahhoz a munkához valamely szintem elhivatottság is kell, és képzelem hogyan csinálnák ezt kényszerből a diákok.
Legalább gondolkoznának mielőtt ilyen baromságokat kitalálnak.

Az meg a másik, hogy itt vannak a nemidénnyáronbarnultak, támasztják a lapátot 8-4ig, megkapják a pénzt érte, a munkát meg azoknak kell elvégezni, akik már nem bírják ezt a szeméthegyet... :x
nah igen, anno mi is szedtünk évente egyszer szemetet... egyébként érdekes, h akik legalább az érettségit meg akarják csinálni, azok dolgozzanak, akik nem fognak érettségizni, azok már 17-18 éves korban kapják a segíílyt, és majd nézik a kocsmából röhögve, h a normális emberek szedegetik utánuk a csikkeket, piás üvegeket... eszményi jövőkép...
emberek! Hogy függ össze a kettő? Igen dolgoztassuk meg a rohadékokat is ( már bocsánat), de ez az oktatási koncepciótól teljesen elrugaszkodott dolog! egyébiránt pedig a tanárok feladata kell, hogy legyen, hogy ezeknél a munkáknál ne valljanak szégyent a diákok. A mi verőcei iskolánkban ráférne a tanárokra, hogy valamit tegyenek a gyerekekért. Ez helyi példa, nem általánosítok,de egy jó tanár képes erre. Rossz tanárokra pedig nincs is szükség. Ehhez persze kell a tanárképzés gyökeres reformja is.
daffy
Madridista

2011.01.22. 20:23:30

Kalap1988 írta: Félreértettél, én azt írtam, hogy a középszintűvel vagyok nagyrészt megelégedve.
akkor elnézést! :) ez esetben csak simán összefoglaltam a gondolataim :)
a bolognai rendszer tényleg egy szemétkupac,de nem szabad abba a hibába esnie az országnak,amibe gyakran teszi: nem kell feltalálni a spanyol viaszt.
egy működő rendszert kell egy az egyben átvenni és használni,nem újítani,foltozni,mert az nem lesz használható.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.22. 20:23:03

Fecooo írta: nah igen, anno mi is szedtünk évente egyszer szemetet... egyébként érdekes, h akik legalább az érettségit meg akarják csinálni, azok dolgozzanak, akik nem fognak érettségizni, azok már 17-18 éves korban kapják a segíílyt, és majd nézik a kocsmából röhögve, h a normális emberek szedegetik utánuk a csikkeket, piás üvegeket... eszményi jövőkép...
Az még csak a jobbik eset, ha a kocsmából nézik. De amikor nem mer az ember egyedül végigmenni az utcán, mert attól kell tartania, hogy ezek a bizonyos emberek éppen a "kocsmában ülnek-e" vagy "gyűjtögető életmódot folytatnak".
De ez már egy másik téma lenne...
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:20:04

daffy írta:
Kalap1988 írta:...
kalap,egy kérdésem lenne feléd,mert írtad az imént,hogy nem sok hibát fedeztél fel a felsőoktatási törvényben. ez a kérdés régóta nyomja a lelkem,mert választ nem találtam rá...hátha.
az ugye tény,hogy magyarországon műszaki értelmiségi hiány van. ezzel a törvénnyel szerinted mely terület diplomásai lesznek megtizedelve? én tudom,hisz ebben tanulok :) ha ezt bevezetik,én garantálom neked,hogy a mérnöki képzés hihetetlen károkat fog elszenvedni. félreértés ne essék,tényleg gondok vannak a diplomásokkal is,de egy kicsit nézzünk a dolgok mélyére. nekem eddig 2 városban(győr,bp) volt és van szerencsém mérnöki szakot hallgatni. egy félévben van átlag 8 tantárgyam,ez összességében kb 35 kreditet ér. hivatalos info szerint egy tárgy megszerzéséhez kreditenként 30 óra tanulás szükséges ez cirka 1000 órát jelent. a rendelkezésre álló idő a szorgalmi időszakban durván 100 nap. ez napi 10 óra tanulást jelent. tantárgyanként van kb 300-400 oldalnyi tananyag. ez összesen kb2500-3000 oldal,100 napra leosztva 25oldal/nap. rengeteg. iskola kb napi 6 óra,alvás 8...nem sok idő marad élni. arra szeretnék kilyukadni,hogy néha irreálisat kérnek. ehhez vegyük hozzá a tanári hozzáállást(tárgyanként kb 60% bukik,ha tudja,ha nem). csodálkoznak,hogy mindenki puskázik és nem tanulja meg? ha a 3.5 éves bsc helyett 5 évet töltene ki a tananyag,akkor kicsit jobb lenne a helyzet. nem szeretnék kitérni arra,hogy a nagy rész elmélet és amit kikerül terepre a jóember,mehet a diploma a kukába,mert újra kell tanulni,tapasztalni. ne haragudj,ha hosszú lett,de így sem írtam le mindent,amit szerettem volna. a lényeg az lenne,hogy a reformot el lehet és el kell kezdeni,de a gyökereknél,különben sosem lesz gyümölcsöző a termés.
Félreértettél, én azt írtam, hogy a középszintűvel vagyok nagyrészt megelégedve. A felsőoktatásiban sok hibát láttam, de ott látok tárgyalási hajlandóságot. Most ülnek le tárgyalni újra a kritikát megfogalmazókkal februárban. Így még semmi biztosat nem tudunk. A műszaki értelmiségből valóban hiány van ( van olyan terület ahol meg többlet, de általánosságban igaz, amit írsz) és a magam részéről annak a híve vagyok, hogy a káros Bologna rendszert fel kell számolni. Én azt gondolom, hogy Hoffmann Rózsában van hajlam erre. De a jobb liberális, Magyar Bálint féle Pokornik miatt ő óriási háborút vívhat a háttérben. Nem irigylem. Nem sok államtitkárt becsülök a kormányból, de őt igen. Hosszútávon csak az osztatlan képzés "visszavezetésében" látok megoldást.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.22. 20:18:13

torrentkiller írta:

Anno általánosban mi is voltunk a faluban szemetet szedni, évente 1x. Ennyi talán még kell is, de ez már égbekiáltó baromság.
Időseket gondozni... na persze. Ahhoz a munkához valamely szintem elhivatottság is kell, és képzelem hogyan csinálnák ezt kényszerből a diákok.

Az meg a másik, hogy itt vannak a nemidénnyáronbarnultak, támasztják a lapátot 8-4ig, megkapják a pénzt érte, a munkát meg azoknak kell elvégezni, akik már nem bírják ezt a szeméthegyet... :x
nah igen, anno mi is szedtünk évente egyszer szemetet... egyébként érdekes, h akik legalább az érettségit meg akarják csinálni, azok dolgozzanak, akik nem fognak érettségizni, azok már 17-18 éves korban kapják a segíílyt, és majd nézik a kocsmából röhögve, h a normális emberek szedegetik utánuk a csikkeket, piás üvegeket... eszményi jövőkép...
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.22. 20:14:39

daffy írta: megnézném rózsa nénik,ahogy kapirgálja a szemetet,hogy mást ne mondjak.
Ez a p.csa egyre jobban kezd kiakasztani. Először is a felsőoktatási törvény, most meg ez. Igaz, hogy engem személy szerint már nem érint, de pl a tesóimat igen.

Kép
daffy
Madridista

2011.01.22. 20:13:28

Kalap1988 írta:...
kalap,egy kérdésem lenne feléd,mert írtad az imént,hogy nem sok hibát fedeztél fel a felsőoktatási törvényben. ez a kérdés régóta nyomja a lelkem,mert választ nem találtam rá...hátha.
az ugye tény,hogy magyarországon műszaki értelmiségi hiány van. ezzel a törvénnyel szerinted mely terület diplomásai lesznek megtizedelve? én tudom,hisz ebben tanulok :) ha ezt bevezetik,én garantálom neked,hogy a mérnöki képzés hihetetlen károkat fog elszenvedni. félreértés ne essék,tényleg gondok vannak a diplomásokkal is,de egy kicsit nézzünk a dolgok mélyére. nekem eddig 2 városban(győr,bp) volt és van szerencsém mérnöki szakot hallgatni. egy félévben van átlag 8 tantárgyam,ez összességében kb 35 kreditet ér. hivatalos info szerint egy tárgy megszerzéséhez kreditenként 30 óra tanulás szükséges ez cirka 1000 órát jelent. a rendelkezésre álló idő a szorgalmi időszakban durván 100 nap. ez napi 10 óra tanulást jelent. tantárgyanként van kb 300-400 oldalnyi tananyag. ez összesen kb2500-3000 oldal,100 napra leosztva 25oldal/nap. rengeteg. iskola kb napi 6 óra,alvás 8...nem sok idő marad élni. arra szeretnék kilyukadni,hogy néha irreálisat kérnek. ehhez vegyük hozzá a tanári hozzáállást(tárgyanként kb 60% bukik,ha tudja,ha nem). csodálkoznak,hogy mindenki puskázik és nem tanulja meg? ha a 3.5 éves bsc helyett 5 évet töltene ki a tananyag,akkor kicsit jobb lenne a helyzet. nem szeretnék kitérni arra,hogy a nagy rész elmélet és amit kikerül terepre a jóember,mehet a diploma a kukába,mert újra kell tanulni,tapasztalni. ne haragudj,ha hosszú lett,de így sem írtam le mindent,amit szerettem volna. a lényeg az lenne,hogy a reformot el lehet és el kell kezdeni,de a gyökereknél,különben sosem lesz gyümölcsöző a termés.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:12:58

Victor_Valdes írta:Megnézem majd, ahogy a rózsa dombról leszabadult kölykök, a kulát szedik az utcán. :wink:

Kalap: Persze, egymásra mutogatunk, de úgy gondolom ha nekem valami kötelező, az legyen kötelező a szomszédomnak is... ha már elviekben mindenkire vonatkozik. :wink:
Na. Azért egyenlősdi sehol nincs :D A kommunizmusban megpróbálták ( dehogy próbálták csak mondták, hogy próbálják...) és láttuk, hogy mi lett belőle... Ezen túl értem, amit írsz, de szerintem egymással össze nem függő területeket kevertek össze. Azzal egyetértek, hogy itt is, ott is változások kellenek. Csak az oktatási államtitkár tervét a közmunkára való hivatkozással kritizálni szerintem nem túl elegáns. Ráadásul valóban magadnak teszel jót és nem más magánvállalkozásában dolgozol.... Én szoktam menni ingyen ilyen takarításokra, ha az időm engedi és nem halok bele. Na mind egy. Szerintem ennek örülni kell és reméljük úgy alakulnak a szabályok, hogy a szomszédod is dolgozni fog. Viszont ez nem Hoffman Rózsán múlik...
Szerk: a megvalósítást még nem tudjuk, ne húzzuk rá egyből a vizes lepedőt... egyébként én csak attól félek ez ügyben, hogy Pokorni győz. Semmi mástól. Aki meg Magyar Bálint 2
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.01.22. 20:14:29-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 20:07:42

daffy írta: ha már mindenképp dolgozni kell...
a magyar oktatás ezer sebből vérzik. nem kívánok bővebben belemenni,de pl a gyakorlati oktatás hiánya a felsőoktatásban egy ilyen seb. a reformot el lehetne kezdeni az általános iskolánál,a középiskolában folytatni és az egyetemen zárni(gondosan kitérve a TANÁROKra is). a közmunka úgy gondolom nem tartozik bele az oktatásba,ugyanis a diák nem okul belőle semmit. ezt csak egy újabb lehúzásnak tartom,melyet remek minisztereink valamelyike kifundált. megnézném rózsa nénik,ahogy kapirgálja a szemetet,hogy mást ne mondjak.
Lehúzás? Ki keres azzal pénzt, hogy a diákok összeszedik a szemetet? És ki veszít rajta?
Szerintem senki, ezzel csak nyerni lehet. Egyébiránt pedig dolgozzon valóban a 800 ezer rokkant legalább 2/3-a (mert nincs ennyi rokkant...), illetve az egyéb dolgozni nem akarók, de számukra nem csak ilyen munkára lenne szükség. Nem zárja ki a kettő egymást azt hiszem és a diák megtanulhatja, hogy tegye rendbe a saját környezetét. Ezzel csak nyerhetünk. A munkába pedig még senki sem halt bele a mai tizenéveseken kívül... Ők is csak hiszik, hogy belehalnak. Tisztelet a kivételnek.
Daffy te nyugatra, konkrétan Ausztráliába akarsz költözni ( azért nevezem nyugatnak, mert olyan berendezkedésű ország). Szerinted ott miért van rend és tisztaság? Azért mert azon túl, hogy az állam erős és követelő állam, az emberek nem csak rá várnak és tesznek azért, hogy rend legyen. Nem a közmunkásra és a másik polgárra, akkor Rózsi nénire ( ha már így hívod) mutogatnak, mint a gyerekek.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.01.22. 20:02:35

Megnézem majd, ahogy a rózsa dombról leszabadult kölykök, a kulát szedik az utcán. :wink:

Kalap: Persze, egymásra mutogatunk, de úgy gondolom ha nekem valami kötelező, az legyen kötelező a szomszédomnak is... ha már elviekben mindenkire vonatkozik. :wink:

szerk.: A megvalósítása meg ennek is, olyan elbszott lesz, mint minden másé, kivezénylik a jó népet, az egyik fele ellóg a suliból, a másik pedig több szemetet hagy maga után, mint amennyit összeszedett... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2011.01.22. 20:10:23-kor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.22. 19:58:22

Szerintem pedig a kormány egyik, talán egyetlen, normális koncepcióját Hoffmann Rózsa mutatta fel. Végre szellemisége, erkölcse és arca lehet a magyar oktatásnak, nem ez a semmire sem jó liberális maszlag. El tudnék képzelni ettől jobb törvénytervezetet is, mert tökéletes nem létezik, de ez legalább komoly szakmai és keresztény-nemzeti alapokon áll, ami a mai arctalan és deviáns világban kis felüdülés. A felsőoktatási tervekkel voltak vitáim ( bár nem óriásiak), de úgy hallom, hogy ott komolyan veszik a kritikákat és jó esély van a változtatásokra. A közoktatásban pedig alap és középszinten óriási problémák vannak. Hozzá kell nyúlni és egy jó iránynak tartom az elképzeléseit. Tanárképzés, jobb tankönyvek kiadása, komoly erkölcsi nevelés is a szigorított ( jóval szigorítani kellene, a középiskolás felvételi a vicc kategória, ahogy az érettségi is....) elvárások kellenek. Napi testnevelés, de sorolhatnám még hosszasan. Ebbe az irányba haladunk szerencsére, ha más területeken nem is. A közmunkát pedig nagyon helyesnek tartom. Rendre, munkára tanítja a fiatalokat és nem a segélyek felvételére. Nem keverném a helyetekben össze azzal, hogy kell gyakorlati óra a szakmunkásoknak. Az egy teljesen más téma. A szakképzés teljes reformja szükséges és ez is tervben van. Ettől függetlenül vannak szakközepes osztályok, akik nagyrészt csak 5-6. évben tanulnak szakmát, vannak gimnazisták, ők is dolgozhatnak a településük szépítésén. Hisz nem másnak dolgozol így, hanem a saját környezeted teszed szebbé. Szörnyű és sok esetben magyar mentalitás, hogy mindig másra mutogatunk ( a közmunkás miért nem csinálja? A szomszéd miért nincs itt? és hasonló okosságok), miközben magunknak kellene tenni. Attól még, hogy egy másik területen rendetlenség van (közmunka), mi csinálhatnánk a dolgunkat. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Nem megbántva senkit,de a gyerekek szoktak egymásra mutogatni ( testvérek közt), hogy nem én dobáltam szét a játékokat, amíg az öcsém nem csinálja, addig én sem és hasonlók. Ez gyerekes egész egyszerűen. Rakják rendbe a közmunka területét is, de a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaügyi államtitkárának a feladata nem pedig Hoffman Rózsáé. Nem tartozik ide, a diákok pedig nem halnak bele, sőt jót tesz nekik, használ. Ráadásul nem másnak dolgozik ingyen....
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.22. 19:49:41

Lionel85 írta: Véleményem szerint ezekre a közmunkákra kiválóan alkalmasak azok, akik csak segélyből hajlandóak élni.
Na ja, ez viszont a 22-es csapdája. Mert ugye ők csak segélyekből hajlandóak élni...
Meg hogyan kényszerítenéd őket a munka elvégzésére?
daffy
Madridista

2011.01.22. 19:49:41

Lionel85 írta: Véleményem szerint ezekre a közmunkákra kiválóan alkalmasak azok, akik csak segélyből hajlandóak élni. A diákoknak meg nem közmunkákra van szükségük, hanem a szakmájukhoz hozzájáruló munkára. Pl.: Aki péknek tanul, az menjen péküzembe, aminek hasznát is venné az életben.
ha már mindenképp dolgozni kell...
a magyar oktatás ezer sebből vérzik. nem kívánok bővebben belemenni,de pl a gyakorlati oktatás hiánya a felsőoktatásban egy ilyen seb. a reformot el lehetne kezdeni az általános iskolánál,a középiskolában folytatni és az egyetemen zárni(gondosan kitérve a TANÁROKra is). a közmunka úgy gondolom nem tartozik bele az oktatásba,ugyanis a diák nem okul belőle semmit. ezt csak egy újabb lehúzásnak tartom,melyet remek minisztereink valamelyike kifundált. megnézném rózsa nénik,ahogy kapirgálja a szemetet,hogy mást ne mondjak.
Na ja, ez viszont a 22-es csapdája. Mert ugye ők csak segélyekből hajlandóak élni...
Meg hogyan kényszerítenéd őket a munka elvégzésére?
ahogy a diákot,törvénnyel!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2011.01.22. 19:50:28-kor.
Válasz küldése