Tocy írta:Iniesta utóbbi hetekben mutatott játéka engem Zidane-ra emlékeztet. Kerestem egy videót A Mesterről:
http://www.youtube.com/watch?v=4eqjjJdV ... re=related
Ő volt sztem kb az egyetlen olyan világklasszis zseni, aki soha sem a sebességéből, hanem a technikájából és az eszéből élt. Mostanság Ini is egyre több váratlan dolgot csinál a kp-n csak a labdakezelésére hagyatkozva, és nem a lendületére.
Azért sztem nem az egyetlen Zidane, de talán nála a legfeltűnőbb valóban. Amúgy ha Iniesta gólerős lenne(mostanában az, de hosszútávra gondoltam), akkor joggal lehet Zidane-hoz hasonlítani, mert valóban zseniális játékos, elegánsan és könnyedén cselez, remek labdákat tud osztani(bár ebben azért Xavi az igazi mester, de Ini is jól csinálja), és a legfontosabb pillanatokban képes villantani. (Chelsea elleni elődöntő, VB döntő)
Azt, h mennyire meghatározó tagja a csapatnak, az misem bizonyítja jobban, mint a tavalyi szezon, mikor rengeteget volt sérült, vagy ha nem is volt az, általában támadót játszott. Hihetetlen, egyszerűen eltűnt a kreativitás a középpályánkról, el is maradtak a gálák. Úgy gondolom, h nélkülözhetetlen eleme Iniesta a Barca jelenlegi, gördülékeny játékának, nélküle sokkal nehezebb lenne. Látszik rajta, h még mindig fejlődik, egyre jobb lesz, és valóban, ha a góllövéssel sem fog hadilábon állni, akkor be fogja irni a nevét a legnagyobbak közé. Nekem Deco távozása óta ő a kedvencem a csapatból.
Ill. még valamit ki kell emelni: sokoldalúságát és univerzalitását. Szélső támadóként is parádésan tud játszani, ha kellett vkp-ént is helytállt, sőt, vmi olyasmi is rémlik, h egyszer szélső védőt kellett játszania kényszerből, de ebben nem vagyok biztos.