Nem kell erről videót látni, ez nem az én magán véleményem, hanem a Board hozta ezt a szabályt, adta az utasítást a játékvezetőknek, hogy az ilyenért büntetőt kell fújni, merthogy egy profi futballistától elvárható, hogy belefejeljen a labdába.kurdt írta:Egyelőre nem értünk egyet, de sehol nem találtam videót az esetről, úgyhogy majd ha lesz, lehet, hogy be fogom látni, hogy tévedtem.
Szerintem ugyanis ez még pont beleesik a leszorított-kategóriába; a kéz nem kereste a labdát (Puhl Sanyi után szabadon) + ahogy láttam, a labda akkor is lepattant volna Gourcuffról, ha nincs ott a keze...
Szvsz hasonlít a szituáció ahhoz, ami tavaly történt velünk (Touré az Inter ellen).
Amin viszont fennakadtam, az az volt, hogy a labda lepattant Gourcuff-ről, Ronaldo elkezdett sírni és integetni, és -habár a labda még játékban volt- így tett a többi Realos is...labdát teljesen elfelejtették abban a pillanatban, hogy volt miért reklamálni...
A reklamáláshoz nem tudok túl sokat hozzáfűzni. Szerintem minden játékos így tett volna. Na meg a többiek azután kezdtek főleg reklamálni, hogy kiment szögletre a labda.
@Fecooo: látom nagyon kötözködni akarsz és/vagy fogalmad sincs a labdarúgás szabályairól. ha már hozzászólsz ilyen témába, ajánlom a következő olvasmányt: "A labdarúgás játékszabályai". már le is fordították és kiadták 2010/2011-es szezonra vonatkozót. Nem drága és pillanatok alatt át lehet nyálazni azt a maximum 150 oldalt.
szerk.:
Nagyon sokszor nem adtak erre büntetőt, kb amíg nem született határozott álláspont a Board részéről. Innentől ez már nem a játékvezetői döntés, hanem hiba. (biztos vagyok benne, hogy kapni is fog vmi büntetést, csak a játékvezetők büntetéseit nem szokták hangoztatni.)ozsimiki írta:Nagyon sokszor nem adnak erre 11est, ha nem keresi a lasztit a kezével,csak védi a fejét. A szabály az szabály, a bírók viszont különbözőek.