neobarca írta:
Ha nagyon nem megy PRO-n akkor válts ár ROOKIE-ra! Én is azon toltam párat amíg bele nem jöttem.
Most PRO-n tolom 6-9-es mérleggel. Tényleg kemény de ha nem kapkodsz akkor verhető mindenki.
Többiek: Cserénél sokszor kidobja nekem hogy illegális trade valami fizetési sapka probléma. Ez mi és hogyan kezelhető? Egyébként kölcsönvenni is lehet?
3 módja van az igazolásnak!
1;szabad ügynök
2; D-league (farmcsapat, B csapat nevezhetjük sokféleképpen, fiatalok ligája) csapatodból
3; rendes cserét tudsz végrehajtani Association módban!
1; szabad ügynökök egész évben vannak, általában idősebb játékosok!
A general manager/manager roster/free agent menüpont alatt vannak
Annyi hogy az NBA-ben van egy MLE szabály!
Ez azt jelenti, hogy ha az alap fizetési sapka felett vagy (salary cap), de még a súlyozott sapka alatt (hard cap), addig tudsz igazolni minden évben szabad ügynököt egy az NBA-ben meghatározott összegig!
Ez 4,76 millió dollár most jelenleg!
Tehát ebből a pénzből igazolhatsz szabad ügynököt!
Fontos szabály ezzel kapcsolatban, hogy a liga minimum fizetése ebbe nem számít bele!
Általában a fiatal rookiek minimum fizetést kapnak ez 500e dollár körül szokott lenni!Tehát ha rookiet igazolsz free agentről, vagy bárkit akinek minimum fizetése van, az nem számít bele az MLE összegedbe!
2;NBA D-league/NBA D-league roster menüpont alatt vannak a farmcsapatod tagjai!Innen hozhatsz fel játékosokat, s ide küldhetsz is le embereket!
Annyi a kikötés, hogy a farmcsapatban, csak maxmimum 3 év NBA tapasztalattal játszhat valaki!
Tehát abszolút újoncot le lehet küldeni fejlődni, de már egy 4ik éve draftolt embert nem lehet!
3;Valódi cserét pedig úgy tudsz végre hajtani, hogy general manager/manager roster/trades
Itt is vannak szabályok!Ha a trade menüre mész akkor te próbálhatsz cserét lebonyolítani, először a saját csapatodból kiválasztod az embert akit cserélni akarsz (első oszlop), majd kire akarod cserélni (2ik oszlop), s lehet több klubbos cserét végrehajtani, s a 3ik csapat tagja kerülne a 3ik oszlopba!Ha fizetési sapka felett vagy, akkor cserénél a fizetéseknek meg kell egyezni!Pl egy abszurd ötlet gyanánt Rondot 1-1ben nem tudnád cserélné Bryantre, mert Kobe-nak 2szer annyi a fizetése....Nagyjából egyenlő fizukat kell összehozni a cserealap játékosoknál!
Van ún trade finder menü is, ott a gép kidob variációkat!
Át lehet futni, mert be le lehet ütközni jó ajánlatba, s gyorsabb is!
Elején ezzel kezd az igazolást, amíg bele nem jössz a szabályokba szerintem!
http://apalyaszelen.blog.hu/2009/08/22/fizetesi_sapka_1
Ezt olasd el, hogy jobban megértsed a fizetési sapka szabályát!