Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Horváth egészséges, és játszik is. Volt sérült, nem is olyan rég, de a mostani kihagyását nem lehet erre fogni. 16 meccsen volt kezdő idén. Jómagam is hiányolom, remélhetőleg azért nem lesz ő jegelve Egervári ténykedése alatt.Game90 írta:Ha már védelem: Horváth Gáborral mi a helyzet? Sérült vagy csak nem játszik Hollandiában? Juhász - Lipták/Horváth tengellyel már kiegyeznék. Meg egy új kapus sem ártana (Bogdán? Gulácsi?).
Luxemburggal játszunk barátságos meccset San Marino előtt.FtcSikiHun írta:Moldova az a Luxemburg.
Moldova az a LuxemburgLionel85 írta:
Luxemburgot és San Marinót gázoljuk le és a finneket megint kergessük az őrületbe.
Csak szerintem akarják azt, hogy Király rekordot döntsön a válogatott mérkőzések számával?daffy írta:sajnos abba a kapuba születni kell.hady írta:Végy egy jó kapust..... ( 1 szabály )
sajnos abba a kapuba születni kell.hady írta:Végy egy jó kapust..... ( 1 szabály )
Fecooo írta:nem talált Tibi, Vadócz játszotta a bója szerepét
esküszöm Sneijder Fortuna (hermafrodita) istenasszony terméke, mert kevés nála mákosabb focista van a világon... a vb-n is az 5 góljából min. 4 nem lett volna gól az isteni gondviselés nélkül...
Hát igen, Sneijder gólja előtt nem tudom kivel kényszerítőzött, talán Vanczákkal vagy Juhásszal, de ilyen hibákat kegyetlenül kihasználnak. Elől hellyel-közzel jók voltunk, Priskin hozzászokott a brusztolós focihoz, Rudolf meg egy kétarcú ember. Sokszor eltűnik, amikor labdához ér, akkor is látszik, hogy fejben lassú, néha meg csinál egészen jó dolgokat. Egervári jól ráérzett, hogy nem feltolni kell éknek, hanem mélységi támadóba berakni. A védelmet tényleg helyre kell rakni és valahogy Fortunát mellénk állítani, mert legalább két gólunkat is úgy kaptuk, hogy elkerülhető lett volna.Boixos írta:tudom, h rettenetes a közhely és hát elég hülyén is hangzik, de ebből a tegnapi zakóból tényleg lehet "építkezni"! pénteken mondjuk egyértelmű volt a különbség, sajnos annyira görcsösen akartunk, h a hollandok jóformán az összes támadásukból be is köszöntek. ebből a szempontból lehet, h tényleg jobb lenne a játékosok lelkivilága miatt a kisebb médiahype, mert ezek a srácok egyszerűen ennyit még nem bírnak elhordozni. tegnap viszont látszott a felszabadultság, a dafke a zsugásokon, teljesen más volt a brigád, mint itthon. lehet, h ehhez kellett egy nagy égés és három levél lesszarom tabletta, úgyhogy az igazi majd akkor lesz a bugi, ha ezek nélkül is így állunk hozzá egy ilyen meccshez. mindenesetre az rettenetesen tetszett, h a világ második legjobb csapatának, egy otthoni tétmeccsén a bíróra is szüksége volt ahhoz, h végülis legyőzzenek minket!
a védelmünket kell helyrerakni, egyébként mindenkivel elégedett voltam, különösen Gerával és Rudolffal, de mondom, dicséret illeti az egész brigádot!
lesz ez még jobb is!
Figyelj! Az, ha célként a 2. helyet jelöljük meg, még nem jelenti azt, hogy azt hangoztatjuk, hogy tuti 2-ok leszünk. Érzed ezt az apró különbséget? Nem mind egy. Ha a harmadik helyet tűzöd ki, akkor gyakorlatilag feladod, amit egy sportoló nem tehet meg. Míg, ha azt mondod, hogy nem lesz egyszerű, de a cél a győzelem, aztán meglátjuk, hogy sikerül, akkor sem nem vágy álmokat kergetsz, sem nem adod fel. Média nem fogja megtalálni a kettő közti határvonalat, de ez legyen csak az ő dolguk. Mi, okosabb emberek, megtalálhatjuk, ahogyan a csapat is megfogja. Az 5 kapott gól pedig ezzel a védelemmel sajnos realitás, ha jól emlékszem Koemannal és a csodavédekezésével tavaly 6-ot kaptunk, sokkal gyengébb játékot felmutatva.... Egyszerűen ilyen védőink vannak. Juhászon kívül egyetlen védőnk sem férne be egy spanyol kis csapatba sem. Ez a realitás, ezek után pedig felesleges arra alapozni, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül egy erősebb csapat ellen ( svédek ellen talán, mert ők nem a támadójátékukról híresek). Ezért volt öngyilkos Koeman taktikája.Bob_Marley írta:Én sok mindenben egyet értek szekptikussal, de Kalapot is megértem!Helyenként valóban jó volt a játék, de az 5 kapott gól hatalmas mínusz, de a világ második legerősebb csapatával játszottunk egy meccset, megbocsátható, 0 pont volt bekalkulálva a 2mérkőzésre, a pénteki szörnyű volt, tegnap helytálltak jó páran!De én is amondó vagyok a realitás talaján kell maradni, minden meccs más stb stb!A 3ik hely elérése már előrelépés, ezt kell célnak kitűzni, minden más grátisz, de még mindig nem érzem a csapatban, hogy az összes többi meccset behúznánk!Moldáv idegenbeli meccs pokoli nehéz lesz, a svéd itthonit meg tudjuk!Jó lenne persze sokáig legalább matematikai alapon továbbjutásra állni!Meglátjuk, persze szurkolunk a fiúknak, de még mindig reálisan nem sok esélyünk van továbbjutni!
Hajrá Magyarok!
A médiának meg van a maga saját felelőssége, főleg a bulvár Nemzeti Sportnak. Ezek kritikán aluli és teljesen dillettáns lapok. Valóban az előző holland meccs előtt elhitették a néppel, hogy megverhetjük a vb ezüstérmesét is. Persze megverhetjük, de ahhoz óriási szerencse kellett volna (péntekre célzok, mert tegnap már kevésbé volt éles a holland csapat és nagyképűek is voltak, bár azt nem mondanám, hogy félgőzzel vették a meccset, egyszerűen nem tudtak ritmust váltani miután feljöttünk. Nehéz már meccs közben). Ezt nem szabad, viszont azt ne hidd már, hogy a játékosok, akik tisztában vannak a saját képességeikkel és a hollandokéval is, így gondolták. Persze igyekeztek megfelelni az elvárásoknak, de tudták legbelül, hogy nem lesz szégyen, ha kikapnak. Ettől függetlenül mindent megtettek. Ne keverjük össze a kettőt, mert a holland meccsek előtt én sem tűztem volna ki világos célnak azt, hogy meg kell őket verni oda-vissza. Persze, hogy nem kell, ez kb tényleg olyan, mint a Debrecennek bl-t nyerni. Hanem arról van szó, hogy meg kell tennünk mindent. Viszont most a holland meccs után vagyunk, következő ellenfeleink Finnország, Svédország és Moldova ( nem sorrendben, San Marinot le sem írom). Ezek közül a svédek ellen az utóbbi időben semmi sem jön össze, de mindig partiban vagyunk. Egyáltalán nem erős csapat. Reális őket megverni itthon? Az. Nem olyan, mint, ha mondjuk a lokinak kellene megvernie a barcát.... A finneket és moldovát már megvertük, előbbi meccs itthon lesz, utóbbi ellen pedig az bőven elvárható a győzelem. Tehát szerintem ebben az esetben, a két holland meccs után, kitűzhetjük célként a 2. helyet, mert egyáltalán nem vágy álom, nem irreális, ha megnyerünk minden meccset, akkor mi mindent megtettünk azért, hogy sikerüljön, aztán a svédekre leszünk utalva. Ehhez nem kell csoda és semmi, csak focizni kell. Ezért gondolom, hogy teljesen irreális a hasonlatod a Debrecen és egy spanyol kis csapat kapcsán... Nem a Barcelonát, a Real Madridot, a Mu, Chelsea-t vagy bárki mást kell megvernünk, a legerősebb ellenfelünk a 90-es évek közepe-vége óta impotens és szenvedő svédek. Az utóbbi években meg aztán végképp.szkeptikus06 írta:Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenekKalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.vagy a BL-ben sem a végső győzelem volt a cél a Debrecennek.
És éppen ez az,amit a magyar média is elszúr szinte minden egyes selejtezősorozatban. A játékosokat amellett,hogy motiválni kell, a realitás talaján kell tartani. Már évek óta az a sláger megy,hogy "na majd most!" egy sorsdöntő meccs előtt. A vége aztán persze mindig csúfos vereség.
Ez volt 2004-ben Horvátország ellen az első VB-selejtezőn Lothar Matthaus vezetésével, ugyanabban az évben 2 meccsel később a svédek ellen és ezzel a 2006-os VB-re történő esélyek el is szálltak, a bolgárok elleni döntetlennel meg aztán végképp. Aztán jöttek Bozsik Józsival a 2008-as EB-selejtezők. Megint nagy médiavihar a norvég-meccs körül,stb. és a végeredmény csúfos 1-4,majd később a törökök,görögök is megvertek és a norvégok mégegyszer, az olaszok elleni győzelem után volt megint nagy visszhang,ami után a törökökbe tört bele a bicskánk megint nem túl szépen,időközben elfogyasztottunk egy Várhidit. Majd jöttek a 2010-es VB selejtezők és a holland "csoda". Görögök ellen győztes meccs,extázis (persze csak barátságos meccs), valamint a vérszegény Dánok ellen egy döntetlen Pesten. A média megint hangos, van esély. Aztán Svédországban persze vereség, mint annak a rendje,de még mindig tart az öröm,mert "jól játszottunk" és utána pár győzelem gyenge csapatok ellen,aminek az lett a vége,hogy a svéd és portugál meccsek előtt jól állt a csapat, a média szinte tényként közölte a VB-re jutást,ami után persze megint bukta lett, 3 vereség, újabb kudarc. (Megjegyzem nem mindig az edző a hülye,mert most csak az utóbbi 3 torna selejtezőit részleteztem,de dolgozott nálunk holland, német,magyar edző egyaránt mégis mindig ugyanaz volt a nóta. Lehetséges,hogy végbéltermékből nem lehet várat építeni...,még Bill Gates-nek sem)
Ezek után szerinted van értelme célként kitűzni a 2. helyet ???
Ezek a játékosok ennyit tudnak,többre nem képesek, ez kb olyan,mintha egy szefóssal elhiteted,hogy képes lesz megoldani a relativitás elméletét kútfőből. Egyébként is meg vagyok arról győződve,hogy ezek a hiú remények nem tesznek jót a játékosoknak. Maguk is elhiszik,hogy van keresnivalójuk és ettől görcsösek lesznek,többet hibáznak, sokkal nagyobb terhet tesz a média és a szurkolók a csapat vállára,mint amit az elbír. Ettől voltunk ma jobbak,mint pénteken. Nem voltak elvárások, felszabadult játék volt. Az eredmény nem lett kedvezőbb,de a játék és a gólkülönbség igen. A svédek ellen sem kellene majd túlfűteni a csapatot,hogy aztán kipukkadjon. Mert gyengébbek vagyunk náluk jelenleg ez a helyzet,persze ettől verhetők,de nem úgy,ha sztároljuk előtte a csapatot és ezzel megnehezítjük a dolgukat.
Ez a bővebb gondolat teljesen rendben van én úgy gondolom!!!szkeptikus06 írta:Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenekKalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.vagy a BL-ben sem a végső győzelem volt a cél a Debrecennek.
És éppen ez az,amit a magyar média is elszúr szinte minden egyes selejtezősorozatban. A játékosokat amellett,hogy motiválni kell, a realitás talaján kell tartani. Már évek óta az a sláger megy,hogy "na majd most!" egy sorsdöntő meccs előtt. A vége aztán persze mindig csúfos vereség.
Ez volt 2004-ben Horvátország ellen az első VB-selejtezőn Lothar Matthaus vezetésével, ugyanabban az évben 2 meccsel később a svédek ellen és ezzel a 2006-os VB-re történő esélyek el is szálltak, a bolgárok elleni döntetlennel meg aztán végképp. Aztán jöttek Bozsik Józsival a 2008-as EB-selejtezők. Megint nagy médiavihar a norvég-meccs körül,stb. és a végeredmény csúfos 1-4,majd később a törökök,görögök is megvertek és a norvégok mégegyszer, az olaszok elleni győzelem után volt megint nagy visszhang,ami után a törökökbe tört bele a bicskánk megint nem túl szépen,időközben elfogyasztottunk egy Várhidit. Majd jöttek a 2010-es VB selejtezők és a holland "csoda". Görögök ellen győztes meccs,extázis (persze csak barátságos meccs), valamint a vérszegény Dánok ellen egy döntetlen Pesten. A média megint hangos, van esély. Aztán Svédországban persze vereség, mint annak a rendje,de még mindig tart az öröm,mert "jól játszottunk" és utána pár győzelem gyenge csapatok ellen,aminek az lett a vége,hogy a svéd és portugál meccsek előtt jól állt a csapat, a média szinte tényként közölte a VB-re jutást,ami után persze megint bukta lett, 3 vereség, újabb kudarc. (Megjegyzem nem mindig az edző a hülye,mert most csak az utóbbi 3 torna selejtezőit részleteztem,de dolgozott nálunk holland, német,magyar edző egyaránt mégis mindig ugyanaz volt a nóta. Lehetséges,hogy végbéltermékből nem lehet várat építeni...,még Bill Gates-nek sem)
Ezek után szerinted van értelme célként kitűzni a 2. helyet ???
Ezek a játékosok ennyit tudnak,többre nem képesek, ez kb olyan,mintha egy szefóssal elhiteted,hogy képes lesz megoldani a relativitás elméletét kútfőből. Egyébként is meg vagyok arról győződve,hogy ezek a hiú remények nem tesznek jót a játékosoknak. Maguk is elhiszik,hogy van keresnivalójuk és ettől görcsösek lesznek,többet hibáznak, sokkal nagyobb terhet tesz a média és a szurkolók a csapat vállára,mint amit az elbír. Ettől voltunk ma jobbak,mint pénteken. Nem voltak elvárások, felszabadult játék volt. Az eredmény nem lett kedvezőbb,de a játék és a gólkülönbség igen. A svédek ellen sem kellene majd túlfűteni a csapatot,hogy aztán kipukkadjon. Mert gyengébbek vagyunk náluk jelenleg ez a helyzet,persze ettől verhetők,de nem úgy,ha sztároljuk előtte a csapatot és ezzel megnehezítjük a dolgukat.