Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
mirko1199
Barça B

2011.04.22. 11:01:58

ti magyarázkodjatok,mi ünneplünk. :)
bali 15
Director del Fútbol

2011.04.22. 10:50:19

Azért az egy elég nagy túlzás, hogy az első félidőben a real lemosott... mit csinált? Széttördelte a játékot? és néha kontrázott? azért ez elég túlzás a lemosás szóra, első félidőben belementünk ebbe a feszült játékba, ami nekik kedvezett ez tény! a BLben tovább kell lépni és akkor ennyi erről a dologrólSmile
Akárhogy is. Megvan az ellenszer a tili-toli játékunkra. Egy kicsit talán változtatni kell. Remélem, hogy ebből a meccsből tanult Pep.
KamTam
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.22. 10:14:45

Mezner2 írta:Miért kell lesüllyedni egy olyan szintre,ahol nem lehet elismerni ha kikapunk JOGOSAN. Emlékezünk csak vissza az első félidőben momentumunk sem volt, a Real lemosott minket a pályáról, a másodikban felpörögtünk,jól játszottunk,de bebizonyosodott,hogy a Real ellen nem elég 45 perc játék,bíróval meg csak a vesztesek foglalkoznak, mi a vereség ellenére nem vesztesek vagyunk,hanem csak legyőzöttek, gratulálni kell a Realnak(a sikerük egyáltalán nem volt jogtalan) le kell szűrni a tanulságokat és a BL-ben odatenni magunkat.
SANDRO PEDIG SZŰK EGY ÉV ALATT,ANNYI KÁRT TETT, EBBEN A NAGYSZERŰŰ CSAPATBAN(ELSŐSORBAN MEGITÉLÉS SZEMPONTJÁBÓL) AMENNYIT LAPORTA AKARVA SEM TUDOTT VOLNA EGY ÉLET ALATT SEM.
nem is értem miért nem lehet egy elnők több mint 8 évig poszton.ROSSEL TAKARODJON A KLUB ÉLÉRŐL

Azért az egy elég nagy túlzás, hogy az első félidőben a real lemosott... mit csinált? Széttördelte a játékot? és néha kontrázott? azért ez elég túlzás a lemosás szóra, első félidőben belementünk ebbe a feszült játékba, ami nekik kedvezett ez tény! a BLben tovább kell lépni és akkor ennyi erről a dologról:)
Mezner2
Entrenador del Barça

2011.04.22. 10:06:00

Miért kell lesüllyedni egy olyan szintre,ahol nem lehet elismerni ha kikapunk JOGOSAN. Emlékezünk csak vissza az első félidőben momentumunk sem volt, a Real lemosott minket a pályáról, a másodikban felpörögtünk,jól játszottunk,de bebizonyosodott,hogy a Real ellen nem elég 45 perc játék,bíróval meg csak a vesztesek foglalkoznak, mi a vereség ellenére nem vesztesek vagyunk,hanem csak legyőzöttek, gratulálni kell a Realnak(a sikerük egyáltalán nem volt jogtalan) le kell szűrni a tanulságokat és a BL-ben odatenni magunkat.
SANDRO PEDIG SZŰK EGY ÉV ALATT,ANNYI KÁRT TETT, EBBEN A NAGYSZERŰŰ CSAPATBAN(ELSŐSORBAN MEGITÉLÉS SZEMPONTJÁBÓL) AMENNYIT LAPORTA AKARVA SEM TUDOTT VOLNA EGY ÉLET ALATT SEM.
nem is értem miért nem lehet egy elnők több mint 8 évig poszton.ROSSEL TAKARODJON A KLUB ÉLÉRŐL
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.22. 09:20:10

LG-vel egyet értek, s kiegészíteném azzal, hogy általánosításnál jobban semmit nem utálok!1; Madridban sikerességre van szükség, X ideje az ég világon semmit nem nyertek, teljesen egyértelmű bármi áron a győzelem egyedül ami elfogadható!
2; Egy rangadóról beszélünk, klasszikusról, gyerekek az utóbbi pár évben volt guritgatás, nézzünk már vissza a 2000res évek eleji klasszikókra pl!És ezt arra írtam, hogy mit takar az a név, hogy Real Madrid!Internazionalenel érdekli valakit, hogy nyertek a 60as években, NEM, arról szól a fáma, bevehetetlen vár volt a catenaccio féle Inter, s kevesen tudták feltörni a zárt lakatot!Nagy húzás volt akkoriban, meg is lett az eredménye!

Voltak kemény belemenések, becsúszások, s igen lehetett volna lapokat osztogatni, a játékvezetőknek mindig speciális egy ilyen rangadó, mert hatalmasak az indulatok!
Az is nyilvánvaló valakinek nem elfogadott egy agresszív letámadós taktika, de 2 csapat játszik, mindkettő nyerni akar ki így ki úgy!Ők többet tettek, megnyerték, nem tud más tenni az ember, meghajol, s gratulál, s nem azt szajkózza, hogy hát de hogy nyertetek, hát de mért…..Mourinho-t szapulják sokszor, aki valóban az utolsó húrokat feszegeti, de ugyanazt művelnek egyes szurkolók…..
Az meg, hogy valaki miért nem támad, mert nem tud, mert 210%ban nálunk a labda, mi nekünk meg ez a taktikánk, így semmilyen „jogunk” nincs a másik taktikáját szapulni, aki ugyanúgy győzelemre hajt…..Amikor a Sporting labdába se ért, s alig bírtuk 1:0ra megverni, miért nem berzenkedett itt senki?????? :shock:
Kép
Kép
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.22. 09:18:27

ez így egyben nagyon kemény! ekkora egy undorító, hentes csapatot.
szokták mondani, hogy
"összenőtt, ami összetartozik"
így van ez murinnyóval és a madriddal.

az elődöntőt meg kell nyerni és meg is fogják nyerni a fiúk!
d
Entrenador del Barça

2011.04.22. 09:17:14

LG írta:Pedig nincs okuk rá, Capello megmondta már rég a frankót.
Ahogy nekünk se volt rá okunk sok esetben, hogy magyarázkodjunk. Ennyit akartam ezzel mondani.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.04.22. 09:12:48

d írta:Csak a kis ördög mondatja már velem, de amikor mi magyarázkodunk így, mint most a madridisták, akkor mindig az a mindent elsöprő záróérv, hogy nem magyarázkodnánk, ha nem lenne rá okunk, ehhehe. :)
Pedig nincs okuk rá, Capello megmondta már rég a frankót.
d
Entrenador del Barça

2011.04.22. 09:09:15

Csak a kis ördög mondatja már velem, de amikor mi magyarázkodunk így, mint most a madridisták, akkor mindig az a mindent elsöprő záróérv, hogy nem magyarázkodnánk, ha nem lenne rá okunk, ehhehe. :)
messibingyo
Jugador del Barça

2011.04.22. 09:08:32

Ilúvatar írta:messibingyo, szerintem sokkal jobban járnánk, ha csöndben maradsz.
milyen bajod van baratom nyugugyal
bingyo
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.22. 09:07:36

zsírosdeszka írta:Mi rúgtunk többet kapura,kapufánk volt nem is akármilyen vert helyzet volt tátott szájjal nézték,gyönyörű gólt szereztünk,erőszakosak voltunk,kemények,határozottak,volt hitünk,akaratunk.....mi a probléma ezzel? Ez van akinek nem tetszik? Ez nem foci? Akkor mi az? Hja......majd bocsánatot kérünk érte hogy lenyomtuk a barcát.

Sok a probléma.....sok a nem tetsző dolog most sok embernek.......s hogy mi a valódi probléma? Hogy a Real tegnap nem volt pofozógép.....hogy a barca állitólag nagyon gyengén focizott(nem mi nem hagytuk ááááá)...hogy a verhetetlen barca kikapott egy olyan csapattól ,akik okosan,éretten,csapatként fociztak....akikben a hétvégén 10 emberrel is nagyobb tartás volt.....a játékunk nem olyan mint az övék? Nem.....mitől lenne? Attól hogy évente szétrobbantották a csapatot? Új edző minden évben....4-5-6 új ember a kezdőben? Mit vártok? Egy 8 hónapja együtt lévő csapattól???
Azért azt megnézném hol volt több helyzete a Realnak? Még, hogy a Real nem volt pofozógép? Akkor nézd meg mit művelt Arbeola meg Pepe :!: Az meg, hogy a Real okosan játszott az a vicc kategória. 1 kidolgozott helyzetetek nem volt egész meccsen. Ha helyzetbe kerültetek az azért volt, mert vki elvesztette tőlünk a labdát... Az meg tényleg vicc, hogy a Real jobb volt 10 emberrel. A Realnak mind2 meccsen volt 2 bírója, akiknek meccset meghatározó tévedéseik voltak. Ha csak a szerdai meccset nézzük Di Marián kívül 2-3 embert simán ki kellett volna állítani.

Remélem Pep gondol egyet és teljesen más taktikával játszunk. Kicsit több teret kéne adni a Realnak és kicsit hátrébb helyezkedni. A támadásokat meg elől megoldják Messiék. Megnézném, hogy a Real 3 emberrel, hogy rúgna gólt egy komplett védelem és középpálya ellen...

A lényeg, hogy Madridban ne kerüljünk hátrányba és lehetőleg lőjünk gólt. Ha ezek megvannak, akkor simán tovább kell mennünk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.04.22. 08:59:39

A madridistáról nem szabad idézni, úgy hogy ha onnan van, inkább töröld sztem. :!:

Amúgy nagyon-nagyon nem tetszik már megint ami megy a fórumon. Hihetetlen, h ha elvesztünk egy fontosabb meccset, akkor hetekig a kifogás keresés megy a legtöbb embernél, a bíró mindig megvan találva, az ellenfél anyázása. Házon belül pedig a fél csapat lecserélésének szorgalmazása, és Guardiola megtalálása, illetve ehhez még hozzá jött még Rossel, bár ő mióta itt van sok ember szemében ellenség.

Nem értem mit kell sírni, nem lehet mindig mindent megnyerni, és 7 El Clasico-bol egyet elbukni egy kupadöntőben egy nagyon szoros meccsen, hát sztem simán belefér!
A BL-ben lehet javítani, bár láttuk, h erős a Madrid, a második félidőre lehet építkezni, illetve nagy előny sztem, h otthon lesz a második meccs, mert ha kedvező eredményt érnénk el idegenben, és Madridnak ki kéne nyílnia, akkor játszhatnánk a játékunkat. A kupa meccsen megleptek minket, főleg az első félidőben, most nekünk kell őket meglepni.
Egy dolog azért aggasztó: a támadóink rossz formája, mert vkinek csak kéne gólt rúgni. De Messiben azért nagyon bízok, h tartogat vmit a párharcokra.
fcjoc
Entrenador del Barça

2011.04.22. 08:59:23

Szerintem meg pont nektek kéne elgondolkozni, hogy meik csapatnak szurkoltok.. a real madridnak..
Annak a csapatnak, aki kb egy fél évszázadig szemet gyönyörködtető focival járta a világot, rekordok sokaságát megdöntve..
Rengeteg kupa és gyönyörű évek.. de ezek az évek nem lesznek azok. És ha te ennek a focinak tudsz örülni.. kezet foghatsz magaddal, és mourinho-val úúgy, hogy öszintén mosolyogsz a szemébe.

Soha senki nem úgy fog visszagondolni ezekre az évekre hogy deg.cijók voltatok, hanem hogy csak egy - Mou féle, számunka undorító taktikával rendelkező- csapat ......
zsírosdeszka
A Madridista

2011.04.22. 08:42:43

Törölve...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsírosdeszka 2011.04.22. 09:11:49-kor.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
KingSimon
Jugador del Barça

2011.04.22. 08:35:11

hölör
Jugador del Barça

2011.04.22. 08:09:50

Nézz meg egy-két barca szabálytalanságot is. Busquets jó hogy nem törte ketté xabi alonso lábát. Nem kapott semmit. Amúgy igazad van, real oldalról is voltak brutálisak, véresebbek is talán ők voltak.[/quote]

Nekem (talán a gránátvörös-kék fátyol miatt) egy nagy különbség van a szabálytalanságok között. Ahogy én láttam a barca játékosok faltjai kemények, elkésettek voltak, míg a reál játékosoké több esetben (nem mindig) a fájdalomszerzés egyetlen céljával történtek. Pl. Xabi Alonso hátulról fél méter hátrányból térdmagasságban vajon mit akart elrúgni? Messi lábát, nem volt más célja. Még emlékszem arra, mikor a VB-n fel volt mindenki háborodva, hogy a hátulról történő szabálytalanságokat azonnali piros lappal kellene "honorálni". Biztos lehet ilyet a másik oldalon is találni, azt sem mondom, hogy a reál nem érdemelte meg a győzelmet. Ők gólt rúgtak, mi nem. Ha választanom lehetne, inkább maradnék a barca játékánál kupa ide vagy oda.
A meneküléssel az a baj, hogy az éned mindig veled marad.
Deus
Boixos Nois

2011.04.22. 01:32:04

messibingyo, szerintem sokkal jobban járnánk, ha csöndben maradsz.
KépKép
messibingyo
Jugador del Barça

2011.04.22. 00:36:11

Ez a Real a Bl-t is megnyerheti ugyse fogja soha a budos eltbe utolerni az elmult 3 ev es lehet hogy az eljovendo Barcajat se ez az igazsag es hagyjatok mar a taktikazast lelek ero es fizikai ero ami a legfontosabb hogy kupat nyerj es szerncse ami most a realnak volt de letojom en ezt a Realt ez nem real madrid az mar nagyon regen volt ez egy bunko paraszt Mourinho csapat mint a tobbi bocs de igy van ez az igazsag bocsi!!! Hajra Barcelona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bingyo
daman
Barça B

2011.04.22. 00:20:55

d írta:
daman írta:Es vegulis igaza volt Mourinhonak, ennek ellenere nem nagyon szeretnek meg egy ilyen latni.
Jobb volt a bajnoki, amikor úgy kezdett a Madrid, ahogy a kupában a második félidőben játszottak? Akkor is mondtam már, hogy lehet ezt úgy is csinálni, hogy nem a 16 elé állunk és mégsem "eszetlenül" rohantok előre, nem hittél nekem. Feljebb kellett tolni a védelmet, volt egy sikeres lestaktika, Villának jár az Arany Pippo emlékdíj, és egyből jöttek a támadási lehetőségek is.
Az teljesen mas volt. Mar akkor is probaltam magyarazni azt, hogy en mit ertek bunkerfoci alatt. Ezt. Az mas volt, ott jo 20 meterrel fentebb volt a vedelmi resz, igy a Barca se tudta azt jatszani, amit szokott. Illetve tudta, csak nem 25 meterre a kaputol passzolgattak, hanem 50-re.

Egyebkent mar akkor megmondtam, hogy en ezt a taktikat megneznem, illetve, hogy az a baj, hogy nem tudnak 90 percig csinalni.
Abban viszont igazad van, hogy valoban nem gondoltam, hogy ilyen szervezetten tudjak ezt eloadni, ezzel ennyire "kiherelve" a Barca jatekat -bocs nem tiszteletlensegbol de nem jut eszembe mas szo erre. Arra gondoltam, hogy egy jo taktika lehetne, ami bejohet, de veszelyesebb is, mint az a fajta vedekezo jatek,ami a Bernabeuban folyt.
Mostmar ugy gondolom, ez az eddigi legjobb opcio a Barca jatekanak megolesere, mivel mar csirajaban fojtjak el azt. De ha kicsit is szervezetlenebbul csinaljak, akkor visszaterek az elso velemenyemhez.
blanee
Barça B

2011.04.22. 00:19:25

davidvilla007 írta:Megnéztem a kis videót a madridi szabálytalanságokról! AZ IDEG [auto_cenzúra] SZÉT!!!! Hihetetlen tuskó paraszt egy banda,a bíró meg el mehet oda hogy nem tudott lapokat adni az elején!Az élet nem volt most igazságos!NAgyon remélem hogy mi utazunk a wembleybe!!
Nézz meg egy-két barca szabálytalanságot is. Busquets jó hogy nem törte ketté xabi alonso lábát. Nem kapott semmit. Amúgy igazad van, real oldalról is voltak brutálisak, véresebbek is talán ők voltak.
davidvilla007
Barça B

2011.04.21. 23:55:16

Megnéztem a kis videót a madridi szabálytalanságokról! AZ IDEG BASZ SZÉT!!!! Hihetetlen tuskó paraszt egy banda,a bíró meg el mehet oda hogy nem tudott lapokat adni az elején!Az élet nem volt most igazságos!NAgyon remélem hogy mi utazunk a wembleybe!!
d
Entrenador del Barça

2011.04.21. 23:38:29

daman írta:Es vegulis igaza volt Mourinhonak, ennek ellenere nem nagyon szeretnek meg egy ilyen latni.
Jobb volt a bajnoki, amikor úgy kezdett a Madrid, ahogy a kupában a második félidőben játszottak? Akkor is mondtam már, hogy lehet ezt úgy is csinálni, hogy nem a 16 elé állunk és mégsem "eszetlenül" rohantok előre, nem hittél nekem. Feljebb kellett tolni a védelmet, volt egy sikeres lestaktika, Villának jár az Arany Pippo emlékdíj, és egyből jöttek a támadási lehetőségek is.
daman
Barça B

2011.04.21. 23:20:37

messi1918 írta:Ezek szerint a Madridon múlott végig, hogy mit játszik a Barca??? :) És a második félidőben direkt magukra húzták őket, és direkt hozták pedrot ziccerekbe... Szerintem csak annyi volt, hogy a Barca összekapta magát, gondolom Pepe kapufája azért sokakat megijesztett a pályán is. Aztán már csak a befejezéseknél voltak hibák. A második félidő játékához a Madridnak nem sok köze volt!!!
Nyisd ki a szemed es nezd meg mi volt a 2. felidoben: 16os ele beallas, 25-30 meterre a kaputol max. a tamadok megtamadasa. Ez a Barca jatek melegagya.
Mi volt az elsoben? Letamadas majdnem egesz palyan, nincs helye es ideje a Barca jatekosoknak a kis passzjatekukra, nem is lottek kapura.

Meg sem probalta a Madrid a 2. felidoben azt csinalni, amit az elsoben. Nem az, hogy nem tudtak. Meg sem probaltak az elso perctol kezdve. Ahogy mar mondtam, szerintem eronleti okokbol.
daman
Barça B

2011.04.21. 23:16:27

d írta:
daman írta:Annak az oka az volt, hogy az elsoben annyira hagytak oket amennyire, a masodikban meg szinten.
Vagy: az első félidőben ennyire tudta előrenyomni a Barca a Realt, a másodikban meg annyira. ;)

Amúgy pedig szerintem mindkettőtöknek igaza van. A Madrid visszavett egy kicsit, mert vissza kellett vennie. Feljavultunk egyértelműen és jobban ment az előre játékunk, veszélyes lett volna tovább ennyire feltoltan maradni. Plusz se fizikálisan, se mentálisan nem bírta volna ezt 90 percen keresztül a Madrid, így se bírta, csak vagy elcsesztük a támadásokat, vagy Casillas még védett.
De az látszott, hogy sebezhető még ez a Real, lehet ott gólt rúgni. Egy jobb Villa mondjuk nem ártana hozzá.
És igen, a több helycsere a támadók közt nagyon feldobta a csapatot és összekavarta a Real védelmét. Abból többet szeretnék látni és azt is szeretném látni, ha ebben Messi is jobban részt venne és megjelenne a széleken is olykor, nem csak előre-hátra mozogni, mint legtöbbször tette tegnap is.
Szerintem ez a kulcsszo. Nyilvan nem birta volna, megiscsak a Barca a vilag legjobb csapata, ha 90 percen keresztul birna az elso felidos jatekot, akkor Real Madridnak hivnak a legjobbat.
Ahogy gondolkodom, egyre inkabb arra jutok, hogy Mourinho nem akarta megkockaztatni, hogy elfaradjanak, mert ott volt meg a hosszabbitas is, ha ugy alakul. Ebben mar csak azert is remenykedek, mert a BL-ben nincs hosszabbitas, igy meg lehet probalni minel tovabb ugy jatszani :D

Az meg, hogy az elso pillanattol hianyzott a nyomas, szerintem elegge megmagyarazza, hogy vegulis mi miert tortent. Mert ha meg az elejen megprobalkoznak vele de nem megy, es visszaallnak, akkor azt mondom, hogy igazatok van. Igy tovabbra is egyertelmu nekem, hogy ez a taktikai valtoztatas felhozta a Barcat - lehet, hogy amugy is jobbak lettek volna valamennyivel, mint elotte-, pontosan azert, mert ez teret engedett nekik jatszani a sajat jatekukat, ugyanakkor lehetoseget adott a Madridnak arra, hogy a hosszabbitasban ne keruljon hatranyba a faradtsag miatt. Es vegulis igaza volt Mourinhonak, ennek ellenere nem nagyon szeretnek meg egy ilyen latni.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.04.21. 23:08:04

Ezek szerint a Madridon múlott végig, hogy mit játszik a Barca??? :) És a második félidőben direkt magukra húzták őket, és direkt hozták pedrot ziccerekbe... Szerintem csak annyi volt, hogy a Barca összekapta magát, gondolom Pepe kapufája azért sokakat megijesztett a pályán is. Aztán már csak a befejezéseknél voltak hibák. A második félidő játékához a Madridnak nem sok köze volt!!!
..................................
Válasz küldése