Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.09. 14:51:58

Sahin hivatalosan is madridi lett, a következő célpontjuk a marca szerint (csak azért említem meg, mert a Real Madriddal kapcsolatosan valóban jól értesültek...) valóban Hamit Altintop...

(kell már egy olyan igazolás, aki nyert vmi egyéni díjat, mint Altintop a Puskás-díjat? :D )

daffy, szted lenne értelme ennek az igazolásnak? Altintop se nem klasszis, se nem fiatal...
Initom
Entrenador del Barça

2011.05.09. 14:25:36

visca el barca írta:érdekes a real madrid igazolási poliikája.

régen minden évben megvetek egy aranylabdást, most meg jön egy fiatal tehetség, vmi töltetlék csapatnál fut egy jó idényt és máris megveszik.

sahinrol fingom sincs milyen jatekos, utálom a német focit.

ő igazából a khedira, di maria, özil vonalhoz tartozik és lássuk be egyik sem az az oriasi spiler egyelore. khedira ugye szurokent nem tud annyira kitunni, di maria, hoz egy átlagot, özil viszont sztem abszolut csalodas.

egyelore. aztán kitudja mi lesz :D
Sztem Özil,Marika igenis bejött...Aranylabdásokat miért nem veszne? mert azok nálunk vannak.
Abi & Tito
visca el barca
Presidente del Barça

2011.05.09. 14:21:20

érdekes a real madrid igazolási poliikája.

régen minden évben megvetek egy aranylabdást, most meg jön egy fiatal tehetség, vmi töltetlék csapatnál fut egy jó idényt és máris megveszik.

sahinrol fingom sincs milyen jatekos, utálom a német focit.

ő igazából a khedira, di maria, özil vonalhoz tartozik és lássuk be egyik sem az az oriasi spiler egyelore. khedira ugye szurokent nem tud annyira kitunni, di maria, hoz egy átlagot, özil viszont sztem abszolut csalodas.

egyelore. aztán kitudja mi lesz :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.05.09. 13:45:28

jó kis játékos ez a sahin, de ennyi. oké, nem volt drága, de előrébb megint nem lesz vele a Real szerintem. ha a padra megy akkor ez magától értetődő, ha meg kezd akkor szerintem ugyan az lesz vele a szitu mint Özillel vagy Di Maria-val. A klasszikusokon nagyon megmutatkozott, hogy az említett játékosok hiába klasszisként vannak számon tartva, egy szinttel lejjebb vannak, mint a Barca húzóemberei. A Real-ban egyedül Ronaldo az (plusz Casillas), aki a posztján benne van a világ első három legjobbjába, a Barcánál ugyanez kb. 4-5 ember. Sahin képességei alapján szerintem egy jó kis kiegészítő ember lehetne a világ legjobbjai mellett.
Kaká nagy szerencsétlenségére egy olyan edző van most ott, aki előbb tesz be egy favágó parasztot a középpályára, mint őt. Pedig egy olyan képességű játékosnak mint ő alappillér kéne, hogy legyen bárhol. Én inkább megpróbálnám belőle kihozni valahogy a régi formáját, mint igazolnék egy törököt a bundesligából. Nincs elhízva, nem iszik, nem szambázik az utcán mint egyesek, ő még akar legjobb lenni, de a Realnál ezt nem nagyon hagyják.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.05.09. 13:42:26

Köszönöm a választ. Mondjuk a nyár még sok mindent hozhat, de ha már új igazolás, akkor eszembe jutott kik lehetnek a távozók, meg az érkezők. :) Dudekkel mi a helyzet? Megy? Arról olvasgattam, meg hallottam innen-onnan, hogy akkor Adán lehetne a cserekapus. Zárójelbe megjegyzem: kíváncsian várom mi lesz Diego Alves-sel... Meg még pár Almerias-sal.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
daffy
Madridista

2011.05.09. 13:27:37

ab1daL írta:Sahin témához hozzászólva, ha marad ez a 4-2-3-1-es felállás, nemtudom mennyit fog játszani a srác. Vagy módosít a felálláson Mou, vagy Sahinra abszolút csereszerep jut, mert nem hiszem, hogy egy Xabi Alonso, vagy akár egy szűrő helyett (Lass, Khedira) fogja játszatni José. Mindenesetre 10 milláért nem egy rossz vétel. Figyelemmel várom a további igazolásokat, és a távozókat. Esetleg egy madridista, mondjuk daffy megtudná mondani, hogy Sahin érkeztével, ki az, aki biztos elmegy? Ha van egyáltalán ilyen.
Szerk.: most jut eszembe, tud ő Özil posztján is játszani, sőt mintha az lenne az eredeti posztja, csak a Dortmundban vissza lett kicsit tolva.
10 millióért nem nagy kockázat. ha nem jön be,minimum ennyiért távozhat is.
szerintem ilyen lesz:
----------------------vkp--------------------
------------sahin------------xabi-----------
--özil/dm----------------------------cé----
-------------------benzema----------------

biztos távozó: adebayor,gago,szerintem canales vagy lass is elmegy.
mindenképp várok egy cserecsatárt vagy ha nem jut fel a castilla a másodosztályba,akkor fel lehet hozni onnan valakit. lass távozása esetén számítok egy vkp érkezésére is. saf most szeretne egy vkp-t,aki lass vagy m'vila lehet. ha lass megy,akkor sztem m'vila jön. és szeretnék egy szélső védőt. ha kezdőbe jönne,akkor jobbra,ha a padra,akkor balos kell.
ez esetben garay távozását valószínűsítem.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.05.09. 13:18:21

Sahin témához hozzászólva, ha marad ez a 4-2-3-1-es felállás, nemtudom mennyit fog játszani a srác. Vagy módosít a felálláson Mou, vagy Sahinra abszolút csereszerep jut, mert nem hiszem, hogy egy Xabi Alonso, vagy akár egy szűrő helyett (Lass, Khedira) fogja játszatni José. Mindenesetre 10 milláért nem egy rossz vétel. Figyelemmel várom a további igazolásokat, és a távozókat. Esetleg egy madridista, mondjuk daffy megtudná mondani, hogy Sahin érkeztével, ki az, aki biztos elmegy? Ha van egyáltalán ilyen.
Szerk.: most jut eszembe, tud ő Özil posztján is játszani, sőt mintha az lenne az eredeti posztja, csak a Dortmundban vissza lett kicsit tolva.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.08. 19:49:17

Boixos írta:
LG írta:
Viszont semmiképp nem néznék le olyan játékosokat, mint Özil, Sahin, v. Di Maria, mert ők is a jövő nagy játékosai lesznek, ebben biztos vagyok.
örülök, h a madridi kölykökben biztos vagy, a barcásokban meg nem annyira. 8)

egyébként 50% esélye mindkét brigád fiataljainak van a nagy virításra, aztán vagy összejön nekik, vagy nem.
Ennek ez az oka, mert pl. Özil v. Di Maria már bizonyitottak a Real nagy csapatában, míg a felsorolt Barcás fiataloknak még ezt meg kell tenniük. Ettől függetlenül persze megvan arra is az esély, h sokkal nagyobb játékosok lesznek, mint Özilék, de bukásra is nagyobb az esélyük. Vagyis egyszerűen: jóval nagyobb zsákbamacskák. Szóval érted, mint akarok mondani, ugye? :wink:
Boixos
Llegenda del Barça

2011.05.08. 19:44:49

LG írta:
Viszont semmiképp nem néznék le olyan játékosokat, mint Özil, Sahin, v. Di Maria, mert ők is a jövő nagy játékosai lesznek, ebben biztos vagyok.
örülök, h a madridi kölykökben biztos vagy, a barcásokban meg nem annyira. 8)

egyébként 50% esélye mindkét brigád fiataljainak van a nagy virításra, aztán vagy összejön nekik, vagy nem.
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.08. 19:33:10

ZS10 írta:
És jön az új generáció:

Thiago (20), Rafinha (18), Javi Espinosa (18), Gerard Deulofeu (17), Jean Marie Dongou (15)

Jegyezzétek meg ezeket a neveket, mert 1-2 éven belül be fognak robbanni a csapatba!

Visca El Barca!
Legyen úgy! De én nem vagyok benne egyáltalán biztos, h ezekből a gyerekekből is akkora játékosok lesznek, mint pl. Messi, Iniesta, Febregas, illetve, ha lesznek, nem biztos, h itt is maradnak, lásd, pl. Cesc.. :roll:
Talán sokan természetesnek veszik, h az utánpótlásból feljövő gyerekekből világklasszisok lesznek, de nem vehetjük kéz pénznek. Ott van Dos Santos, Bojan, Assulin, és sok más esete.
A felsoroltak közül Thiago, akit már láttam játszani, ő benne nagy potenciált látok én is, de várjuk ki a végét...

ZS10
Jugador d'estrella

2011.05.08. 18:11:39

Boixos írta:teljesen más elvek alapján dolgozik a barca és a madrid. nálunk folyamatosan jönnek fel azok a tehetségek, akik 4 éves koruk óta tanulják azt a játékstílust, amit mostanság játszunk. ezekhez a beépített gyerekekhez hoznak "kiegészítő" embereket.
a madrid vagy új sorokkal vagy új edzővel, vagy egyszerre mindkettővel próbálkozik az utóbbi időkben. így is összejöhet a bugi, mert mi sem fogunk örökké a trónon ülni, de attól azért még kumma messze vagyunk, h egy dortmundi török madridi megvétele után összecsináljuk magunkat.
egyértelmű, h nekik is lesz nagy korszakuk (reményeim szerint majd úgy 5600 körül), de ha továbbra is így nyomjuk mint eddig, pár jó év még bőven van a brigádunkban. és azért ha már a motiváltságnál tartunk, a barca "nemzeti ügy" katalóniában, míg a madrid csak egy klubcsapat. akármennyit nyernek/nyertek eddig, akkor is bőven fel tudják spanolni a mieinket, ha megpengetik ezeket a húrokat.
Teljesen egyetértek!

Egyet fűznék hozzá:

Valaki belegondolt már abba, hogy a real utolsó sajátnevelésű játékosa, akit be is tudott építeni a csapatába az Iker Casillas (1999-ben!!!) lassan 12 éve nem sikerült a Castillából meghatározó játékost bebotonozni a csapatukba! Ez szerintem szégyen! Nálunk a felhozott játékosok Aranylabda közelébe kerülnek (lásd: Messi, Xavi, Iniesta) náluk meg marad a Getafe...

És jön az új generáció:

Thiago (20), Rafinha (18), Javi Espinosa (18), Gerard Deulofeu (17), Jean Marie Dongou (15)

Jegyezzétek meg ezeket a neveket, mert 1-2 éven belül be fognak robbanni a csapatba!

Visca El Barca!
Boixos
Llegenda del Barça

2011.05.08. 17:55:36

teljesen más elvek alapján dolgozik a barca és a madrid. nálunk folyamatosan jönnek fel azok a tehetségek, akik 4 éves koruk óta tanulják azt a játékstílust, amit mostanság játszunk. ezekhez a beépített gyerekekhez hoznak "kiegészítő" embereket.
a madrid vagy új sorokkal vagy új edzővel, vagy egyszerre mindkettővel próbálkozik az utóbbi időkben. így is összejöhet a bugi, mert mi sem fogunk örökké a trónon ülni, de attól azért még kumma messze vagyunk, h egy dortmundi török madridi megvétele után összecsináljuk magunkat.
egyértelmű, h nekik is lesz nagy korszakuk (reményeim szerint majd úgy 5600 körül), de ha továbbra is így nyomjuk mint eddig, pár jó év még bőven van a brigádunkban. és azért ha már a motiváltságnál tartunk, a barca "nemzeti ügy" katalóniában, míg a madrid csak egy klubcsapat. akármennyit nyernek/nyertek eddig, akkor is bőven fel tudják spanolni a mieinket, ha megpengetik ezeket a húrokat.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.05.08. 17:42:35

Azért azt hozzá kell tenni, hogy az idei, kicsit elmaradottabb szép játék egyik oka a fáradtság. A vékony keret. Ha nyáron kicsit bővítik a keretet, nagyobb lesz a merítési lehetősége Pepnek, a játékban is tud javulni a csapat, nem kell mindenkit a végkimerülésig játszatni és ha minden összejön, akkor jövőre sem lesz nálunk jobb a Real.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.05.08. 17:42:28

Ha már itt tartunk, akkor azt kell mondanom, tavaly jobban megkínlódtunk velük...Idén fölényesen nyerjük a ligát. Ennyit arról mennyi a madridban a potenciál. Özilben, esetleg Benzemában lehet még plusz, Canalest meg kinyírják rendesen...Ennél jobbak nemigen lesznek ezzel a játékosanyaggal. Sahin meg könnyüsúlyú nagyon a madridhoz. Meg felesleges is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2011.05.08. 17:44:02-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.08. 17:27:39

Andris írta:
LG írta:Sztem Sahin ismét egy nagyon jó és okos igazolás a Madridtól. Idén komoly ellenfelek voltak, de úgy gondolom, jövőre még jobban megkínlódunk velük. Meg eleve, úgy gondolom, h Madrid a jövő egyik nagy csapata lehet, tele vannak sikeréhes, fiatal tehetségekkel.
Ez így van azért már pár éve. Mármint a sikeréshes tehetségek. Csak épp cserélődnek ugye. A gond az, hogy szakmai háttér nincs, és nem Mourinho fogja ezt megadni. Legalábbis amíg van olyan erős ellenfél, mint mi idén, és olyan mocskosak a módszerei, mint idén, addig ezek a fiatalok csak csalódni fognak a sok küzdelem ellenére, és ez nem használ nekik, nagyon nem.

Jövőre se számítok erősebb madridra, mint idén. Miután csak olyan módszerrel tudtak megszorongatni minket, amivel végül igen csúfos kudarcot vallottak (a csúfoson van a hangsúly), most kvázi a nulláról kell kezdeniük kiépíteni megint valami olyan hatékony játékot, ami jó, sportszakmailag elfogadható ésvagy igazán nagy csapatok ellen is biztosabb módszer.
Én nem így látom. Személyszerint a korábbi évek Real Madridjénak játékosálomanyában nem láttam olyan komoly potenciált, mint a mostaniban. Sztem a játékukkal sincs komolyabb gond, ellenünk is azt játszották, amit kell, de most kevés volt. Viszont az Interrel is a második évben robbantott nagyot JM...
Ami pedig minket illet, nem vagyok benne biztos, h tartani tudjuk az idei szintet, legalábbis nagyon nehéz lesz. Sok játékosnak ez már a 3. BL címe lesz, illetve a spanyoloknak ott van mellé az EB, és VB cím is. Akármilyen jó motiváló is Pep, most már nagyon nehéz dolga lesz. Meg aztán olyan emberek, mint Puyol v. Xavi már fiatalabbak nem lesznek, pedig nem lehet kiemelni eléggé, h mekkora szerepünk van már hosszú évek óta a csapatban.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.05.08. 17:25:45

Barcaman1993 írta:Hát ez a felállást amit írtál az elég támadó felfogású. Nem hinném, hogy ezt a special one bevállalná.
Ez nekem is eszembe jutott, amikor leírta Daffy, de utána gondoltam, hogy kiscsapatok ellen mehet ez a 4-3-3, de ellenünk azért csak visszanyúl a jó öreg 4-6-0-hoz...
Kép
Kép
Kép
Andris
Adminisztrátor

2011.05.08. 17:17:26

LG írta:Sztem Sahin ismét egy nagyon jó és okos igazolás a Madridtól. Idén komoly ellenfelek voltak, de úgy gondolom, jövőre még jobban megkínlódunk velük. Meg eleve, úgy gondolom, h Madrid a jövő egyik nagy csapata lehet, tele vannak sikeréhes, fiatal tehetségekkel.
Ez így van azért már pár éve. Mármint a sikeréshes tehetségek. Csak épp cserélődnek ugye. A gond az, hogy szakmai háttér nincs, és nem Mourinho fogja ezt megadni. Legalábbis amíg van olyan erős ellenfél, mint mi idén, és olyan mocskosak a módszerei, mint idén, addig ezek a fiatalok csak csalódni fognak a sok küzdelem ellenére, és ez nem használ nekik, nagyon nem.

Jövőre se számítok erősebb madridra, mint idén. Miután csak olyan módszerrel tudtak megszorongatni minket, amivel végül igen csúfos kudarcot vallottak (a csúfoson van a hangsúly), most kvázi a nulláról kell kezdeniük kiépíteni megint valami olyan hatékony játékot, ami jó, sportszakmailag elfogadható ésvagy igazán nagy csapatok ellen is biztosabb módszer.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.08. 16:52:31

Sztem Sahin ismét egy nagyon jó és okos igazolás a Madridtól. Idén komoly ellenfelek voltak, de úgy gondolom, jövőre még jobban megkínlódunk velük. Meg eleve, úgy gondolom, h Madrid a jövő egyik nagy csapata lehet, tele vannak sikeréhes, fiatal tehetségekkel.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.05.08. 16:44:20

Barcaman1993 írta:
daffy írta:szerintem átáll a csapat 4-3-3ra a 4-2-3-1ről.

casillas-ramos,pepe,carvalho,marcelo-sahin,lass,xabi-dm/özil,higu,cr
ezt gondolom mou kezdőjének.
Hát ez a felállást amit írtál az elég támadó felfogású. Nem hinném, hogy ezt a special one bevállalná.
Lehet, amolyan 4-2-1-3 lenne. Tehát Sahin Lass és Xabi előtt helyezkedne.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.05.08. 16:36:02

daffy írta:szerintem átáll a csapat 4-3-3ra a 4-2-3-1ről.

Ahhoz képest igen olcsón jutottatok hozzá. Ha tényleg ekkora játékos, többet is kérhetett volna érte a Dortmund.
lejáróban a szerződése
Hát ez a felállást amit írtál az elég támadó felfogású. Nem hinném, hogy ezt a special one bevállalná.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
szajko
Director del Fútbol

2011.05.08. 16:29:08

nem azért,de ez a Sahin nem jobb játékos mint Afellay,sőt!
daffy
Madridista

2011.05.08. 16:08:55

Barcaman1993 írta: Még egy tehetség pályafutását teszik tönkre? Ő megint ki helyett fog játszani? Aztán Callejont is megvették, vagy meg fogják 5 misiért. Ő is ki helyett fog játszani? Pipitat vagy Benzemat nem hiszem, hogy kitolná a kezdőből.
szerintem átáll a csapat 4-3-3ra a 4-2-3-1ről.

Ahhoz képest igen olcsón jutottatok hozzá. Ha tényleg ekkora játékos, többet is kérhetett volna érte a Dortmund.
lejáróban a szerződése
Daweed
Jugador del Barça

2011.05.08. 16:08:36

Ezt a Sahin gyereket én is figyeltem már, és tényleg nem rossz igazolás szerintem.. Olyan Özil féle, török-német az ürge :D
Még régebben a Fifa 08ban én is leigazoltam a Barcával :D
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.05.08. 16:08:05

daffy írta: a bundesliga legjobbjává választották a társai. a dortmund fiatal fazonszabásza. középső kp-s.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.05.08. 16:06:47

daffy írta:
messi1011 írta: Messié lesz az aranylabda. Messi jobb egész évben.
május van,innentől nincs miről beszélni...

sahin a realé. 10m euró lesz. 5 évre,évi 2.5m fizu.
Még egy tehetség pályafutását teszik tönkre? Ő megint ki helyett fog játszani? Aztán Callejont is megvették, vagy meg fogják 5 misiért. Ő is ki helyett fog játszani? Pipitat vagy Benzemat nem hiszem, hogy kitolná a kezdőből.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése