Én a Cesc sagához szólnék hozzá: Nem fogok a kardomba dőlni, ha érkezik és nyilván erősítés lesz, de azért gondoljuk már át. Csak arra nem szabad alapozni egy világsztár igazolásánál, hogy majd, ha sérül lesz Xavi és Ini. Lesznek persze, de ezen az alapon mindenki mellé kellene egy világklasszis még, mert bármikor megsérülhet: PL: Valdes ( Casillas) Alves ( Maicon)- Puyol ( Terry)- Pique (Vidic v. Ferdinand

) , Abidal ( Evra)- Busquets ( Essien), Xavi ( Fabregas)- Iniesta ( mit tudom én ki

)- Villa ( Rooney)- Messi ( CR)- Pedro ( megint csak mit tudom én ki, mert nagy a választék

)
Persze ez egy orbitális ferdítés,de ha csak a sérülések miatt igazolnánk, akkor ez lenne mindenkinek a minőségi cseréje kb. Elég irreális. Emellett persze vannak pihentetések, de ez sem 10-15 meccs egy évben. Egyébként pedig két dologért lehet cserélni meccs közben, amiért szükség van minőségi cserékre: a)Töltelék, vezetésnél, pihentetés, stabilabb védekezés. b) Hátrányban vagy rossz helyzetben, hogy az eddig feltörhetetlen ellenfelet meg tudjuk törni és egy váratlant tudjunk húzni.
Keita így állt be sokszor a 60-70. perc tájékán, azért van ilyen sok játékperce, nem pedig a kezdőként lejátszott meccsei miatt ( van az is persze ). Ha vezetünk 1-2-3 góllal, akkor Cesc kb. motiválatlanul futkorászna a pályán kedvetlenül, a védekezés vele nem lenne stabilabb és a támadás sem lenne hatékonyabb, hiszen, Xavi-Ini kettős közül váltana valszeg valakit ( vagy egy csatárt) ezekből pedig nem következik csoda.
Hátrányban: Ki helyett hozzuk be, hogy meglepjük az ellenfelet és jobb legyen a támadás? Itt három variáció van: a; ha betlizik a Xavi-Ini kettős közül valaki( ez elég ritka azért valljuk be

) b; lejön egy betliző csatár és Ini húzódik előre ( ezzel gólerősebbek valószínűleg nem leszünk, márpedig a meccs vége felé hátrányban vagy 0-0-nál ez kockázat)
C; VKP helyett, aminek talán a kockázatvállalással lehet értelme, de nem vagyok benne biztos, hogy működne, ugyanis a támadójátékunk alapja is a gyors labdaszerzés. A másik kettővel szemben ennek még talán van egy pici értelme, de nem eget rengető húzás.
Ezzel szemben Keita, ha 20-30 perceket játszik, akkor is maximálisan motivált, segít nekünk ez idő alatt és nem teper több játékpercért. Emellett hátrányban, néha még változást és váratlant is hozhat a behozatala, ugyanis a gyors és aggresszív labdaszerzése után odaadja valamelyik irányítónknak és kilő a kapu felé, ezzel plusz egy gólerős játékos lesz elől, ráadásul a 60-70 percig tömörülő ellenfélnek figyelnie kell a beadásainkra is végre.
Mindezekért maradna Keita és jobban bíznék Thiagoban , aki reméljük türelmes lesz és sokkal inkább a jövő embere, mint Cesc. A pénzről még nem is beszéltem.