Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Iniesta_1986
Barça B

2011.06.09. 21:31:27

Van egy mondás, valahogy így hangzik: "Nem fázom, mert fűt a hazaszeretet".
Én ezt továbbszőttem: én szeretem a Hazámat, de a Hazám már nem szeret...
Lassan nem tudom eldönteni: 1947-et írunk, vagy már eljutottunk 1949-ig? :roll:
Boixos
Llegenda del Barça

2011.06.09. 13:37:29

erről az elmegyek az országból-nem megyek el innen-szituról az a véleményem, h jó, ha megadják a lehetőséget az embernek a szabad döntésre, akármi is legyen az. azt is elfogadom, ha valaki itt akar maradni, mert gyönyörű országban élhetünk, itt mindenkit megértenek, tényleg nem véletlen, h ide születtünk, ezt dobta a gép stb. én is kb 30 éve akarok innen elmenni, mégis itt vagyok még mindig. ha anno elmegyek, bukom a feleségemet, bukom a gyerekeimet és még nagyon sok más mindent is, amik nélkül most nem tudnám elképzelni az életemet. de megértem azokat is, akik koccolnának, ugyanis nem biztos, h mindenki a végletekig tudja tolerálni azt, h itt az utóbbi évtizedekben olyan gyerekek váltogatták egymást az "élen", akik arra esküdtek fel, h a lehető legnehezebbé tegyék az itteni embereknek a boldoguláshoz vezető EGYENES utat, és úgy kísérletezgettek/kísérletezgetnek az emberekkel, mint vmi droidokkal, egyszerű hülyegyerekeknek nézve őket, akikkel meg lehet tenni mindent, majd utána két héttel később az ellenkezőjét is. mindenkinek egy élete van, azt kell a lehető legjobban kihasználni és itt most nem azt értem ezalatt, h minden hétvégén meg kell csinálni a grand slam-et, hanem azt, h olyat tanuljon vki, amit szeret, utána normális munkahelyen, normális fizetésért, normális munkával meg tudja teremteni az egzisztenciáját, családot alapítson, gyerekeket, később unokákat neveljen, és emberhez méltó módon leélje a rendelt idejét. ehhez mindenkinek joga van. ha pedig úgy látja vki, h ebben pl. itt megakadályozzák, akkor meg lehet próbálni máshol is, de az sem lesz feltétlenül karnevál, mert egy idegen környezetben elindulni nem egyszerű feladat. viszont aki itt is szorgalmas, az sztem a miénknél szerencsésebb helyzetű országban is meg fogja találni a számítását.
az viszont biztos, h nagyon meg kell gondolni ezeket a dolgokat, mert erősen mellé lehet nyúlni egy hirtelen döntéssel, és könnyen olyan szituba kerülhet az ember, amiből esetleg rohadt nehéz kikeveredni. nem egyszerű ez... nálam is elmúltak azok az idők, amikor a nou campba akartam elmenni fűtőnek, vagy fűkarbantartónak... (ezeken a "projekteken" komolyan gondolkoztam anno :D )
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 22:42:39

bowlinggolyo írta:Kalap kíváncsi lennék a cikkedre ha lehetséges elküldenéd püben vagy a szabolcs_pal@yahoo.co.uk címre.

Előre is köszönöm Szabi!

Egyébként igen a Károlyi kormány ténykedésére gondoltam amikor a hadsereg leszereléséről beszéltem,de ezt már lentebb kifejtettem.
Ment!
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 22:34:24

Kalap kíváncsi lennék a cikkedre ha lehetséges elküldenéd püben vagy a szabolcs_pal@yahoo.co.uk címre.

Előre is köszönöm Szabi!

Egyébként igen a Károlyi kormány ténykedésére gondoltam amikor a hadsereg leszereléséről beszéltem,de ezt már lentebb kifejtettem.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.08. 22:21:56

bali 15 írta:
A magyar kiegyezés utáni nemzetiségi törvény a korszak egyik legliberálisabb ilyen törvénye.
Egyáltalán nem Marxista a tankönyv. Csak én próbálom nemcsak magyar szemszögből szemlélni a dolgokat.
Igen azt tudom. Európa első nemzetiségi törvénye.
Csak sajna a nemzetiségeknek nem volt elég az a sok kedvezmény.

Nos felajánlották de mit kaptunk belőle? Csak É-Erdélyt szóval nm sok közünk volt a többi területhez.Igen Trianon előbb utóbb eljött volna,de nem mind1 h milyen körülmények között.Ha belegondolsz ott volt '48, de a '67es kiegyezés után konszolidálódott a helyzet.De mondtad h emelten érettségiztél akk tudhatod h a csehek a lengyelek és mindenki másnak rajtunk kívül emigráns kormánya volt Londonban.Valamint ha az első vh után nem szereljük le egyből a hadseregünket akk a trianoni békeszerződéseket jobb feltételekkel is megköthettük volna.De ebbe ne menjünk bele.
Leszerelni a magyar hadsereget? A Habsburg birodalom része voltunk.
A külügy, a hadügy és az ezeket szolgáló pénzügyek irányítása csak 50%-ban volt a mi kezünkben. Ha akartuk volna se tudtuk volna leszerelni a hadseregünket, mert Ferenc Jóska nem hagyta volna.
Az a marxista szemlélet része, hogy mindég elnyomott népekről, társadalmi csoportokról beszélünk, amikor ez butaság. A kor viszonyai közt kell megítélni a dolgot, nem pedig a maiak közt. Az őskor viszonyait sem ítélhetjük meg úgy, hogy a 21. századi globalizált világhoz hasonlítjuk. Ez nonszensz. Gondold át kicsit és nézd meg mit is jelent pontosan a marxista történetírás fogalma. Én is voltam emelt szinten érettségiző és hidd el, lehet még tanulni, történelem szakos vagyok, de tanulhatok még pár 10 évet, hogy megelégedhessek... Ezért írtam, hogy bántani akarlak, csak segíteni. A történelemkönyvek 90%-a marxista szemléletű, nem oly rég érettségiztem, úgy hogy tudom. Már igyekeznek palástolni, de a mélyben megbúvik. Nem beszélve a tanárok, vagy az érettségi szemléletéről.... Az meg, hogy a nemzetiségeknek nem volt elég... Dehogynem, itt sokkal bonyolultabb folyamatokról van szó, a horvátok inkább kivételek voltak ( Jellasics seregének összetételét nem ismerem, de gyanítom, hogy nem a horvátok voltak benne többségben...), de van pár nemzetiség, akik minket mindig és mindenkor csak elárultak ( oláhok, szerbek, a tótok nem, mert nekik voltak szebb korszakaik). Az első adandó alkalommal ellenünk fordultak, gyakorlatilag indok nélkül, mert nem voltak elnyomott állapotban. Vagy mit kellett volna szerinted nekik adnunk? Túlzásba sem szabad vinni, mert Erdélyben úgy kerültek ( úgy is) többségbe a románok, hogy a magyar nemesség túlzott előnyben részesítette őket.... Viszont a két mindig áruló nemzetiség mellett van még több ( horvátok, 48 csak a kivétel, a jó példákból több van, szlovének, tótok a 20. századi uszításokig, szászok, svábok, a gens fidelissima tehát a ruszinok és a többi), melyekkel harmóniában éltünk, tehát az általánosítás túlzó. A nemzetiségek többségével jó volt a viszonyunk, senkit sem nyomtunk el, akikkel rosszabb volt, ott pedig kettőn áll a vásár. Szívesen elküldöm neked pü-ben, vagy emailre a cikkemet erről, sok mindent össze olvastam hozzá és nemzetiségek a történelmi Magyarországon c. kurzust hallgattam egy neves oktatóval az Eltén. Ezt csak azért írom, hogy lásd, van lövésem hozzá.
Más: Ő a hadsereg leszereléséről beszélt, amit a hazaáruló Károlyi kormány tett meg 1918 őszén. Hisz legalább azt el lehetett volna érni, hogy a gyenge hadseregű cseheket és esetleg a románok feltartsuk, mert akkor birtokon belül tárgyalhattunk volna, ergo talán odaengedtek volna normálisan az asztal mellé. Kétség ne férjen: Sem a franciák, sem mások nem hullatták volna a vérüket a csehekért mondjuk.... Ahol birtokon belül tudtunk tárgyalni, azok a területek megmaradtak ( Balassagyarmat, később Sopron és környéke a népszavazás után). Ez volt a korszakos hiba, vagy inkább bűn. Ezt elég lett volna az etnikai határokon megtenni ( ami nagyjából a Felvidéken és Erdélyben a bécsi döntések vonala, a Délvidéken a szerbeket nem tudtuk volna visszatartani, ez az egy tény), elkerülve a későbbi konfliktusokat.
Bob! Értelek, de engem meg ez nem érdekel, amíg éhenhalás nem fenyeget, addig rövid időszakokon kívül ( 1-2 év) többet nem akarok külföldön élni. Éhen halni pedig nem fogok, mert vidéki vagyok és ott azt nem lehet, csak egyes dolgozni nem akaró embereknek, hisz ismerem a kapát és tudom is használni.... Jelenleg is tesszük.
daffy
Madridista

2011.06.08. 21:32:04

looka írta:Abban különbözünk, hogy én nem tartom magam érdektelennek, és szerintem ha valaki magyarnak születik, az okkal történik, és nem az a követendő út, hogy amint lehet itt hagyjuk az országot. Ez a rossz mentalitás egy következő eleme, ne vedd személyeskedésnek, nem azt mondom, hogy megvetendő a hozzáállásod vagy te magad nem vagy jó ember adott esetben, csak az önös érdekek vezérelnek, csakúgy mint a magyarok 85%-át. Ez a probléma, ezért IS tartunk ott, ahol.
ez így igaz. én nem az ország érdekeit nézem,ahogy az sem az enyém. én elhagyom,saját érdekből. azért,hogy ne a gyerekemnek kelljen,szenvedek inkább én. nem várom a csodát és nem bízok abban,hogy majd 1-2-10-15 év múlva rendes ország leszünk,mert nem leszünk. ez rajtunk kívül senkinek sem érdeke. a nagyhatalmak attól nagyhatalmak,hogy a többi nem az.
tudom,hogy az én felfogásom a rossz,de inkább dolgozok egy olyan országban,melyben szeretnék és befogadnak,mint egy olyanban aki ott rúg belém,ahol tud. soha nem mondtam,hogy én gondolom jól,sőt...
de abban biztos vagyok,hogy ha a tendencia folytatódik,márpedig folytatódik,akkor a magyarok nyugatra mennek és keletről hoz az ország embereket a helyükre. ezért fogunk egyre inkább hasonlítani a balkánra. nem lesz itt szép jövő. ma olvastam,hogy 10 éven belül nem lesz gyerekorvos az országban,mert mindenki megy és a jelenlegi dokik átlagéletkora 56 év. és pont azért megy az ember,mert máshol jobbak az életkörülmények még akkor is,ha az osztrák szemét melót a magyarok végzik,mert az osztrák nem hajlandó és teszik mindezt az ottani minimálbér(1300euró) alatt. az osztrák 4000euró alatt nem megy el dolgozni,a magyar a negyedéért lapátol trágyát. én az egyszerűséget választom és egy számomra jobb helyen telepszem le és nem próbálok meg szélmalomharcot vívni és a csodáért imádkozni.

ui: kanada egyik tartományában több jövedelmet hozott az egyik év,mint várták és a plusz pénz egy részét szétosztották a lakosságban(ha jól emlékszem 400dollárt/fő.) ilyet itt akkor sem látnánk,ha jövedelmező lenne a gazdaság
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.08. 21:12:39

A dögöljön meg a szomszéd tehene is mentalitás abszolút jellemző, s daffyval én sok mindenben egyet értek!
Tisztelem becsülöm a nagy nemzeti összefogókat, de a mai magyar viszonyok mellett a megfelelő egzisztenciát nagyon nehéz elérni!
És attól, hogy valaki kiköltözik külföldre még magyar lesz!Ez az anyaföld, ezt elfelejteni nem szabad!A világ színes, ez így is van rendjén nagy nacionalizmusról nem lehet beszélni, s érzésem szerint idealista idejétmúlt gondolat!És pl tudom Kalap véleményed szerint, maradjunk itt mi tudunk rajta változtatni, de a kérdés ilyenkor az, hogy van-e időnk megvárni, hogy változás legyen?????Külföldön sincs kolbászból a kerítés, de ha van munkád megbecsülnek, s abból megtudod teremteni saját magad és családod számára az életet!
És igen kilyukadunk oda pénz, pénz, pénz, de amíg itthon gürcölsz annyi pénzért, hogy itteni viszonylatban jól élsz, de egy lakást 50 éves hitelre tudsz megvenni, a benzin az egekben, a munkanélküliség szintén, addig kint van pénzed elmenni vásárolni, minden hónapban, a nyaralás nem valami vígjátékból ismert fogalmom!
Nekem a feleségem dolgozik kint Franciaországban, maga az emberek gondolkodása is más!Pedig a franciák is "nagy hazafiak", de kint jobban lehet boldogulni!
És azzal zárnám a mondandómat, amivel elkezdtem, Magyarnak lenni büszkeséggel kell eltöltsön mindenkit, mindegy hogy határon belül, vagy kívül!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.08. 20:31:46

thierryhenry írta:
Ez olyan mintha egy hajléktalan vmi csoda folytán örök életet kapna, persze a körülményei semmit sem változnának, örülne neki Very Happy
Hogy hasonlíthatod a népünket egy csöveshez?
A magyar nép az egyik legkülönlegesebb hagyományokkal bíró legősibb nép a környéken.Nem a középiskolás tudást kéne nyomatni, mert ugye bizonyítottan elmaradott és a nagyhatalmak igényének megfelelő...
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy mielőtt ilyen szerencsétlen népnek neveznénk magunkat, nézzünk utána milyen kivételes kultúra is vagyunk valójában.
nem a népet hasonlítottam egy csöveshez, hanem a nép HELYZETÉT , (csövesek közt is van olyan - még ha elenyésző részük is- akik nem tehetnek arról,h csövesek lettek) világban betöltött szerepét hasonlítottam, ami elég rég óta finoman szólva sem megsüvegelendő.

és arra reagáltam csupán, hogy attól,h régi nép vagyunk, és túlélők, még nem biztos hogy ezzel csak pozitívumok járnak, sőt...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 20:31:18

Érdemben is hozzá tervezek szólni, szóval:

Szerintem igenis van közünk ahhoz, hogy magyarok vagyunk és pont annyira összeköt azzal a 15 millió emberrel mindenféle konfliktusunk ellenére, mint ahogy szűkebb körben összeköt itt minket a Barca szeretete (bocs daffy :twisted: ) annak ellenére, hogy most sem értünk egyet valamiben

Véleményem szerint azt, hogy milyen nép fiaként születünk meg, nem dönthettük el, épp ezért később sem helyes megváltoztatni, bármilyen szhar legyen is a helyzet ('Az ember a barátait megválogathatja, de a családját nem'). Nem ítélem el azt, aki külföldre megy jobb megélhetés érdekében (én is tervezem, mert engem rosszabbul érint az anyagi bizonytalanság, mint a honvágy), de nem értek egyet azzal, hogy ezt elvi alapokra helyezzük (mert itt ilyen a társadalom, politika stb.).

És itt most nem arról van szó, hogy kaptunk valamit és azt kell viszonozni (mert az oktatáson és az egészségügyön kívül nem sokat kaptunk a társadalomtól, ha anyagiasan nézzük és ugyanilyen anyagias lenne ezt visszavárni), hanem hogy hajlandóak vagyunk-e valóban önzetlenül közreműködni a nagy egész érdekében, tényleg úgy cselekedni, hogy tudjuk, hogy nem sokat kapunk érte viszonzásul. Ezt gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani (én próbáltam már baráti kapcsolatok szintjén), mert az emberek 99% önző még ezen a szinten is. (tehát magamból kiindulva ezt nem is várom el, de az igazán tökéletes ez lenne)

Lehet, hogy idealista vagyok, de én ezeket a lehetőségeket látom és ezek az erkölcsi mércék, amelyek szerint megítélem őket
thierryhenry
Jugador del Barça

2011.06.08. 20:24:56

Ez olyan mintha egy hajléktalan vmi csoda folytán örök életet kapna, persze a körülményei semmit sem változnának, örülne neki Very Happy
Hogy hasonlíthatod a népünket egy csöveshez?
A magyar nép az egyik legkülönlegesebb hagyományokkal bíró legősibb nép a környéken.Nem a középiskolás tudást kéne nyomatni, mert ugye bizonyítottan elmaradott és a nagyhatalmak igényének megfelelő...
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy mielőtt ilyen szerencsétlen népnek neveznénk magunkat, nézzünk utána milyen kivételes kultúra is vagyunk valójában.
looka
Capitá del Barça

2011.06.08. 20:24:44

jelwaz írta:,,Aki visszatekint a múltba, seggel megy a jövőbe" - Akárki, de az éremnek két oldala van.
Nem is azt írtam, hogy a múltból kell élni, csak azt, hogy azt sem szabad elfelejteni. Persze nem kifogáskeresésre kell használni, de nem hátrány, ha ismerjük, hogyan jutottunk el oda, ahol tartunk. A történelmet igenis tisztelni kell, akár dicsőséges, akár takargatnivaló.
bali15 írta:Egyáltalán nem Marxista a tankönyv.
Rengeteg olyan teóriát tanítanak az iskolákban, amelyek nincsenek megalapozva vagy nem állnak biztos lábakon. Ilyen a finnugor-elmélet például. Valószínűleg most is sok olyan dolgot tanulunk meg, ami csak az adott berendezkedés érdekeinek megfelelő.
Egy példa: Máig nem tudjuk, hogy Nagy Károly valós személy volt-e, vagy csak a krónikások találták ki.
Ilyen módon sok olyan dolog lehet, amit érdekből másként tálalnak a külvilág elé, mint ahogy valójában történt.

Tehát egyik könyvről sem jelenthető ki 100%os bizonyossággal, hogy hiteles, a történelemmel kapcsolatban ez hatványozottan igaz, már csak a hiszem, ha látom elv alapján is... Én például erősen kétlem, hogy bármi közünk van a finnekhez, de ez megint egy másik téma...
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.06.08. 20:12:25

looka írta:„Minden népnek a múltja képezi az alapot, a múltra épül a jövő, s amely népnek nincs múltja, nem lesz jövője sem." - Sándor József
,,Aki visszatekint a múltba, seggel megy a jövőbe" - Akárki, de az éremnek két oldala van.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 20:11:44

bali 15 írta:Leszerelni a magyar hadsereget? A Habsburg birodalom része voltunk.
A külügy, a hadügy és az ezeket szolgáló pénzügyek irányítása csak 50%-ban volt a mi kezünkben. Ha akartuk volna se tudtuk volna leszerelni a hadseregünket, mert Ferenc Jóska nem hagyta volna.
Nem azért de a 1918ban kijelentettük a 3. detronizációt amivel már nem voltuk része az Osztrák-Magyar Monarchiának.Ez június környékén volt ár nem emlékszem pontosan h mikor.Aztán jött a magyar irányítás és már nem emlékszem h milyen Béla jelentette ki h nem akarok katonát látni,emiatt elkezdték leszerelni az egész honvédséget, pont akkor amikor a környező országok románok,csehszlovákok elkezdtek fegyverkezni.

sjd pontosan arra gondoltam amit írtál :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bowlinggolyo 2011.06.08. 20:13:06-kor.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 20:11:06

bali 15 írta: Leszerelni a magyar hadsereget? A Habsburg birodalom része voltunk.
hát 1918-ban mi is kiléptünk, szóval erről akkor már szó sem volt

csak hogy érzékletesebbé tegyem a példát, amire bowlinggolyo gondolt szerintem, a törökök nem írták alá a béke"szerződést", felvették a harcot a megszállók ellen és aztán jóval enyhébb feltételek mellett kötötték meg végül a békét
looka
Capitá del Barça

2011.06.08. 20:08:47

daffy írta:a történelem pedig-hogy mondjam finoman-.... nem foglalkoztat. nem tehetek róla,nem tehetek érte és ellene. beleszülettem,nem választottam. ezért nem is befolyásol. az elképzeléseimet ide nem írom le,mert holnap 2-3an megkeresnének pár szép szóval személyesen is,de ha nagyon érdekel pü-ben leírom.
„Minden népnek a múltja képezi az alapot, a múltra épül a jövő, s amely népnek nincs múltja, nem lesz jövője sem." - Sándor József

Már hogyne befolyásolna? Meghatározta mindazt, ami fogadott, amikor a világra jöttél.
Szép dolog az elhatározás, hogy előre kell nézni, na de azért visszafele sem árt.
Egyébként erről írtam lentebb, hogy egyénileg nagyon elszánt, célratörő tud lenni a magyar, de ez nem a közösséget szolgálja. Ékes példa vagy erre, éppúgy, mint én, mert alapvető személyiségbeli hasonlóságok vannak közöttünk (makacsság, önfejűség). Abban különbözünk, hogy én nem tartom magam érdektelennek, és szerintem ha valaki magyarnak születik, az okkal történik, és nem az a követendő út, hogy amint lehet itt hagyjuk az országot. Ez a rossz mentalitás egy következő eleme, ne vedd személyeskedésnek, nem azt mondom, hogy megvetendő a hozzáállásod vagy te magad nem vagy jó ember adott esetben, csak az önös érdekek vezérelnek, csakúgy mint a magyarok 85%-át. Ez a probléma, ezért IS tartunk ott, ahol.
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.08. 20:06:20

[/quote]mivel tisztellek,nem írok bántó szavakat,csak javaslom,hogy olvass utána annak az átkozott maja naptárnak és ne a sok butát kövesd Wink nekem bevált Smile[quote]

Nekem is elegem van már az egészből. Itt van egy kis nyugtató infó azok számára akik mégis elhiszik a dolgot

http://www.sg.hu/cikkek/70308/a_majak_s ... e_2012_ben
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.08. 20:03:50

A magyar kiegyezés utáni nemzetiségi törvény a korszak egyik legliberálisabb ilyen törvénye.
Egyáltalán nem Marxista a tankönyv. Csak én próbálom nemcsak magyar szemszögből szemlélni a dolgokat.
Igen azt tudom. Európa első nemzetiségi törvénye.
Csak sajna a nemzetiségeknek nem volt elég az a sok kedvezmény.

Nos felajánlották de mit kaptunk belőle? Csak É-Erdélyt szóval nm sok közünk volt a többi területhez.Igen Trianon előbb utóbb eljött volna,de nem mind1 h milyen körülmények között.Ha belegondolsz ott volt '48, de a '67es kiegyezés után konszolidálódott a helyzet.De mondtad h emelten érettségiztél akk tudhatod h a csehek a lengyelek és mindenki másnak rajtunk kívül emigráns kormánya volt Londonban.Valamint ha az első vh után nem szereljük le egyből a hadseregünket akk a trianoni békeszerződéseket jobb feltételekkel is megköthettük volna.De ebbe ne menjünk bele.
Leszerelni a magyar hadsereget? A Habsburg birodalom része voltunk.
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.08. 20:03:32

S.Agüero írta:
mivel tisztellek,nem írok bántó szavakat,csak javaslom,hogy olvass utána annak az átkozott maja naptárnak és ne a sok butát kövesd Wink nekem bevált Smile
erről tudnál beszélni? engem érdekelne, mert én hiszek az ilyesmikben. :) :oops:
amennyit tudok róla, egyszerűen csak annyi, hogy attól, hogy véget ér a naptár, még nem lesz vége a világnak, csak egy új időszámítási korszak kezdődik maja szempontból

kb. olyan, mintha attól félnék, hogy szilveszterkor meghalunk, mert csak dec. 31-ig tart a naptárunk, csak a maják sokkal nagyobb léptékben gondolkodtak, ez ijeszthet meg több embert
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.08. 19:58:55

mivel tisztellek,nem írok bántó szavakat,csak javaslom,hogy olvass utána annak az átkozott maja naptárnak és ne a sok butát kövesd Wink nekem bevált Smile
erről tudnál beszélni? engem érdekelne, mert én hiszek az ilyesmikben. :) :oops:
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 19:54:13

daffy, poénkodtam, nem kell komolyan venni ;)

egyébként a tisztelet kölcsönös természetesen ;)

Kép
daffy
Madridista

2011.06.08. 19:51:33

looka írta: A mentalitás egyik része, amiről én írtam, egy másik, amiről te. A bunkóság egy olyan tulajdonság, amit jelentősen meghatároz a környezet. A mostani környezetet meg a történelem.
én pont a másik oldalról közelítem meg. szerintem elhatározás kérdése. én nagyon "különleges" vagyok. senki és semmi nem tud érdekelni és nem kötődöm semmihez. önfejű vagyok és szilárd elképzeléseim vannak,melyeket tapasztalat útján szerzek meg. megfogadom mások véleményét,de sokszor inkább magamnak hiszek. mivel a környezetem ezáltal nem befolyásol annyira,mint talán másokat. mégis bunkó vagyok...
nekem gyerekkori álmom,hogy külföldön éljek,pedig nem ezt láttam szüleimtől. nekik volt lehetőségük svéd rokonokhoz költözni,de maradtak,mégsem hatottak rám. ezzel csak azt szeretném mondani,hogy nem minden a környezet.
a történelem pedig-hogy mondjam finoman-.... nem foglalkoztat. nem tehetek róla,nem tehetek érte és ellene. beleszülettem,nem választottam. ezért nem is befolyásol. az elképzeléseimet ide nem írom le,mert holnap 2-3an megkeresnének pár szép szóval személyesen is,de ha nagyon érdekel pü-ben leírom.
Ozsi, 2012 decembere után úgyis mi leszünk az egyetlen túlélők, akkor azért javulnak a körülmények Laughing
mivel tisztellek,nem írok bántó szavakat,csak javaslom,hogy olvass utána annak az átkozott maja naptárnak és ne a sok butát kövesd :wink: nekem bevált :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.08. 19:49:56

Ozsi, 2012 decembere után úgyis mi leszünk az egyetlen túlélők, akkor azért javulnak a körülmények :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.08. 19:48:37

Lehet kicsit nem ideillő, de én már eldöntöttem pár éve, h nem akarok elmenni külföldre dolgozni, mert azért csak nem véletlen h ideszülettem, nekem itt van dolgom és biztosan nagyon nagy honvágyam lenne, bár ez lehet hülyeség. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.08. 19:45:17

Fecooo írta:
El fanático írta: Viszont tény, hogy túlélők is vagyunk: megtaláljuk a módját a boldogulásnak még nayakig érő sz.rban is. Egyénileg pesze.
ezt tudományosan is bizonyították, h a magyarok olyan génekkel rendelkeznek, amelyek már nagyon régóta fenn vannak ;)

(nem kell természetesen véresen komolyan venni, de több helyen olvastam olyan kutatásokról(elsősorban külföldi kutatások...), amelyek eredményei azt hozták ki, h a magyar a túlélő nép...)
ez mind szép és jó, hogy túlélő nép vagyunk, de mit is érünk vele? Lehet hogy túlélünk pár népet, viszont mi szarból krixkrax kerülünk a sok túlélés folyamán. Míg akik "kihalnak" időközönként, legalább jobb helyzetben voltak, addig amíg léteztek.

Ez olyan mintha egy hajléktalan vmi csoda folytán örök életet kapna, persze a körülményei semmit sem változnának, örülne neki :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.06.08. 19:41:08

bali 15 írta:A nácik olyan ajánlatot tettek nekünk aminek akkori épeszű hazafias magyar egyszerűen képtelen volt ellenállni:Trianon revízióját.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Válasz küldése