LG írta:
De hiába mondjátok, h ki hol tud játszani nekem.... Most miért játsszon Iniesta pl. bal támadót, amikor a középpályán képes a legjobb teljesítményre. Miért játsszon Busquets v. Mascherano hátvédet, mikor a középpályán érzik igazán jól magukat, és ott tudják a legjobbukat nyújtani? Miért játsszon Fabregas vkp-t, amikor nem is tudom mikor játszott ott utoljára?

Ne már. Akkor vegyük meg C. Ronaldot, és Messi meg játszon vkp-t, mert Maradona majdnem ott játszatta a vb-n.

Jogos. Csak megy itt a nyoszorges hogy tul sokan vannak. Erre irtam, hogy szerintem ez kezelheto. Ha a teljes keret (kozel) egyforma kepessegu lenne, akkor sosem jatszananak masutt. De teny, hogy Pep pl. Militot, Bojant tavaly is csak akkor engedte a palya kozelebe, ha piros ho esett. Igy aztan az emlitettek igenis szoba johettek (jottek az emlitett posztokon, sot nem is nyujtottak rossz telejsitmenyt).
Egy ertelmes csapatban 24-25 jatekos siman elfer ugy, hogy mindenki kap jatekpercet. Tehat Fab leigazolasa nem KELL, hogy azt jelentse, hogy Thiago nem kap lehetoseget. Lehet, hogy ezt jelentene majd, de akkor az Pep dontese / hulyesege (igeny szerint) lesz.
Es azert jatsszon Iniesta egyszer-egyszer bal tamadot, hogy a KPra pl be lehessen kuldeni Thiagot, Keitat. Mindenki nem lesz mindig formaban / egeszseges, kellenek hatteremberek, akiknek folyamatosan kell valamennyi jatek is, hogy topon legyenek, amikor kell.
Szerintem 2(+1 az ifiben) kapus, 8 vedo, 7 kp, es 6 tamado siman elfer, es rotalva mindenki kaphat is ertelmes jatekpercet. Akarat kerdese (a jatszatas). Foleg nalunk, ahol nagyon sokan kepesek mas poszton is jo teljesitmenyt nyujtani, azaz formahanyatlas / serules idejen mas posztra is beugorhatnak (lasd Busi es Masch tavaly).
Ergo ez a 7 KP sok ez baromsag, plane hogy 3an multifunkcionalisak (amit viszont Pep aktivan kihasznalt eddig is).