Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2011.07.04. 14:28:04

Lehet, hogy Pep nem igazán rotált, de lehet, hogy volt is oka rá. Masch folyamatosan játszott, mert minőségi játékos. Keita nyílván azért játszott annyit, mert igazán nem volt minőségi csere arra a szerepkörre. Thiago még mindig nagyon fiatal, tavaly pedig még felkészületlenebb volt egy ilyen feladatra. Most egy szerződéssel, stabilan a felnőtt csapatban egy vb után már inkább lehet rá építeni. Én Keitát érzem így egy kicsit fölöslegesnek.
Én sem igazán kívánom Cesc leigazolását, de ha jön nem hiszem, hogy nem kezdene el jobban rotálni Pep. Jövőre pedig sztem megy Keita, ráadásul Xavira is ráfér most már a pihenés. Milyen jól jött volna azért egy Cesc vagy egy jó Thiago tavasszal, vagy mikor Xavi sérülten volt kénytelen játszani, mert nem volt helyettese.
Én úgy vagyok vele, hogy Cesc ráérne jövőre. Olcsóbb is lenne + meg lehetne nézni Thiago mit is alakít. Egy idősebb Xavi+Ini+Cesc+Thiago már egész jól nézne ki. Idén én is egy kicsit feleslegesnek tartom, de nem félek attól, hogy nem rotálna Pep, mert végre lenne minőségi csere.

Alexis megszerzésével a támadósorra is igaz lenne ez.

Bár ha ennyire Thiago kölcsönadása mellett kardoskodnak egyesek, akkor ne a Villarealba, hanem a Madridhoz, mert Zsozé majd kihozza belőle a maximumot! :lol: :lol:
Forca Barca!!!!
messibingyo
Jugador del Barça

2011.07.04. 14:15:42

Víctor Valdés Arribas (VALDÉS) # 1

Javier Alejandro Mascherano (MASCHERANO) # 14
Daniel Alves da Silva (ALVES) # 2

Seydou Keita (KEITA) # 15
Gerard Piqué Bernabeu (PIQUÉ) # 3

Sergio Busquets Burgos (BUSQUETS) # 16
Carles Puyol Saforcada (PUYOL) # 5

Pedro Rodríguez Ledesma (PEDRO) # 17
Xavi Hernández Creus (XAVI) # 6

Gabriel Alejandro Milito (MILITO) # 18
David Villa Sanchez (VILLA) # 7

Scherrer Cabelino Maxwell Andrade (MAXWELL) # 19
Andrés Iniesta Lujan (INIESTA) # 8

Ibrahim Afellay (AFELLAY) # 20
Francesc Fabregas (Fbregas) # 4

Adriano Correia Claro (ADRIANO) # 21
Lionel Messi (MESSI) # 10

Eric Abidal (ABIDAL) # 22
Alexis Sanchez (Sanchez) # 11

Andreu Fontas Prat (FONTÁS) # 26
José Manuel Pinto Colorado (PINTO) # 13
bingyo
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.04. 13:58:04

d írta:Papíron jól hangzik, hogy ennyi játékos elfér a középpályára, de tudjuk, hogy Guardiola nem szeret rotálni.
Szerintem nem lehet ezt előre kijelenteni. Nem lehet Xavit vagy Iniestát Keitával rotálni de még Bojant sem Pedroval. Ha viszont lesznek olyan játékosai, akikhez bátran nyúlthat (Fabregas, Sanchez), az egy egészen új helyzetet teremthet, ami eddig szerintem nem sűrűn fordult elő itt. Én mindenképpen megvárnám az új szituációt (ha lesz ilyen egyáltalán), mielőtt ezt konkrétan kijelenteném.
d
Entrenador del Barça

2011.07.04. 13:00:54

Papíron jól hangzik, hogy ennyi játékos elfér a középpályára, de tudjuk, hogy Guardiola nem szeret rotálni. Xaviban pedig nem 1-2, de inkább 3-4 év van, tipikusan olyan játékos, aki sokáig tud magas szinten focizni, nem sérülékeny, gyorsaság helyett a játékintelligenciájából él.

Az kétségtelen, hogy a csapatnak ráér, hogy Thiago szépen lassan, fokozatosan fejlődgessen és 3-4 év múlva már első számú csere legyen, de közben a kis brazil úgy fog tiplizni - á lá Dos Santos - egy év lelátó- és padkoptatás után, hogy csak lesünk. És még csak hibáztatni sem lehet majd nagyon érte.

Egy olyan edzővel, aki nem rotál előbb-utóbb sok lesz a középpálya. Ha tényleg akkora tehetségnek tartjuk Thiagot, akkor hosszú távon összeférhetetlenség fog kialakulni.

A 3-4-3 pedig egyelőre fantáziálgatás, persze most is játszunk olykor így bizonyos sörmeccseken, de nem hiszem, hogy azért hosszabbítottunk Alvessal vaskos pénzekért, mert átállunk a 3 védős szisztémára tartósan.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.04. 12:55:11

LG írta:Elve Fabragas érkezése szép üzenet a fiataljainknak: Igazolhatok el nyugodtan oda, ahol nem kell kivárni a sorotokat, keressetek sok pénzt, fejlődjetek, aztán majd sok pénzért vissza lesztek hozva. Fölösleges maradni, mert úgy jártok mint Bojan, v. könnyen meglehet Thiago is. Végül is így is lehet, de ez sem méltó ahhoz, amit a klub korábban képviselt.
Végül megjegyezném, h Fabregas elmúlt szezonja azért eléggé gyatra volt, lehet, h nálunk is ilyen lesz. :roll:
Nyilván benne van, de amíg itt van egy Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro, Messi névsor, addig olyan példa is van az ifik előtt, hogy érdemes kivárni a sorodat. Lehet igazad, de egyelőre inkább túlzás. (Ja, és csak akkor lesznek visszahozva, ha klasszissá válnak. :) Akkor is volt sírás, amikor Valiente vagy Crosas eligazolt, most meg szerintem senki nem tudja merre játszanak.)

A tavalyi szezonjához ugye az is hozzátartozik, hogy elvileg jönni akart, de nem adták el, ezek után mindenképpen felmerül a kérdés, hogy mennyire volt motivált.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.04. 12:35:50

Léfe írta:Egy -két hozzászolóhoz:
- mi az, hoy Fabregas jó lesz rövidtávon. Marhaság. Hosszutávra kell, mad idővel Xavi helyén. Addig is rotálható Ini és Xavi helyén.
- hogyan lehet Fabregast egy lapon emliteni Thiagóval. Az előbbi klasszis a másik kezdő. Jó hogy maradt, de Boján esetéből /is/ látni, adott estben a fejlődésre garancia nincs.
- bár én becsültem Keitát, de ha Fabregas jön, el kelleni adni, mert akkor inkább Thiágó kapjon több időt.
Sztem ezt, h Keita majd el lesz adva, v. kevesebbet játszik, el lehet felejteni, ezt szinte kizártnak tartom. Eddig sem volt indokolt az állandó játéka, mégis játszott, sztem ezután is így lesz.
Bojan esetében is bőven benne van Pep keze is, amikor igazán kellett volna neki a lehetőség, akkor nem kapta meg. Lehet megcsinálja ezt Thiagoval is, ami megint baromira unszimpatikus dolog lenne.
Még nem lehet Thiagot egy lapon említeni Fabregassal, ez igaz. De Thiago igen is hatalmas tehetség, és talán meg kéne kapnia a lehetőséget, és lehet, h jobb lenne akár Fabregasnál is. De ha jön Fabregas, akkor aligha lesznek egyenlő lehetőségei a két játékosnak, egyrészt mert Fabregas sok pénzbe került, katalán, és nagyobb név, vagyis ő fog játszani mindenképp. És ha Thiagonak van egy kis esze, akkor lelép.
Elve Fabragas érkezése szép üzenet a fiataljainknak: Igazolhatok el nyugodtan oda, ahol nem kell kivárni a sorotokat, keressetek sok pénzt, fejlődjetek, aztán majd sok pénzért vissza lesztek hozva. Fölösleges maradni, mert úgy jártok mint Bojan, v. könnyen meglehet Thiago is. Végül is így is lehet, de ez sem méltó ahhoz, amit a klub korábban képviselt.
Végül megjegyezném, h Fabregas elmúlt szezonja azért eléggé gyatra volt, lehet, h nálunk is ilyen lesz. :roll:
chonggy írta:4 ember 2 posztra miért sok??
Eleve 5 ember 2 posztra. Meg Pepnél sokszor sok már a 2 ember is egy posztra. Sztem ha tehetné, mindig csak ugyanazt a 11 embert játszatná, + Keitát.
gergo9 írta:Nem tudom 3-4-3 azért eléggé összeegyezhetetlennek tűnik a fals9-essel.
Akkor lenne talán jó ötlet ha vmiért Messi nincs vagy kipakoljuk szélre.
Védekezésünk meg nem hiszem hogy sokat visszaesne.
De az biztos hogy Abidal,Piké,Puyol trió közül bármelyik hamarabb repülne a kezdőből mint Alves.
Pedig Alvesnak ilyen felállásban nem nagyon lenne helye, max szélsőként. A 3-4-3-ba 3 középső védő kell. :roll:
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.04. 12:26:00

Zárjanak le már végre egy igazolást mert így mindenki megőrül :D
Sokkal másabb lenne a fórum meg mindenki véleménye ha már meglenne az egyik igazolás.. Rosell, miért húzod az idegeinket!?
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.04. 12:23:21

Nem tudom 3-4-3 azért eléggé összeegyezhetetlennek tűnik a fals9-essel.
Akkor lenne talán jó ötlet ha vmiért Messi nincs vagy kipakoljuk szélre.
Védekezésünk meg nem hiszem hogy sokat visszaesne.
De az biztos hogy Abidal,Piké,Puyol trió közül bármelyik hamarabb repülne a kezdőből mint Alves.
Asys
Entrenador del Barça

2011.07.04. 12:19:15

Teljesen mindegy, ha 4 vagy 5 középpályás van Madridban, akkor meg a támadó szekció lesz túlzsúfolt. Özillel együtt 6 ember!
Ha meg Lass távozik is, múltkor még M'villa megszerzésért kardoskodtál, akkor meg létszámban ugyanott vagytok.

Nálunk:
Keita vérbeli csapatjátékos, nem gondolom azonban, hogy sokat fog játszani és mindezt fogja olyan jól viselni mint nálatok Altintop.
Thiago, meg ha kap 25-30 meccset a szezonban a felét csereként már elégedett lehet, egy 20 éves játékos, ne is várjon többet, a világ legjobb csapatába nem lehet csak hipp-hopp bekerülni.

S, hogy idáig megúsztuk komolyabb sérülés nélkül, az óriási szerencse és láttuk tavaly a BL-ünkbe került gyakorlatilag Iniesta kiesése, és az előtte lévő szezonban is szenvedett sérülése miatt.
Xavi-nak is volt korábban 2005-2006-ban súlyos sérülése és ráadásul 31 éves már, van benne jó pár jó év, de jobb ha nem muszáj túlterhelni és van aki képes helyettesíteni a legmagasabb szinten.
daffy
Madridista

2011.07.04. 12:04:16

Asys írta:Daffy!

Nekünk nem fér el a középpályán a Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Thiago, Keita, de a Madridnak elfér a Diarra, Alonso, Khedira, Sahin, Özil, Altintop? (ez akárhogy is számolom csak eggyel több)

Ráadásul a mi 2 vkp-nk (főleg Mascherano) magas szinten képes játszani középhátvédet, ahol viszont kevesebben vagyunk mint, ti és így a szám ki is egyenlítődik.

S míg nekünk elméletben egy Messi, Villa, Pedro, Sanchez, Afellay van elől, addig nektek meg: Higuaín, Benzema, Callejón, Ronaldo, Di Maria.

S akkor a kérdéses sorsú játékosaitokról még nem is esett szó, Kaka, Pedro León, Canales, Drenthe, Gago, mi van ha valamelyik mégis marad?

S még mi vagyunk túlzsúfoltak? Meg, hogy a mi fiataljaink nem fogják tűrni a padozást, gondolok itt Thiagora elsősorban, akkor mit szóljon Sahin vagy Khedira?
azt elfelejted,hogy a realban a sérülés olyan gyakori,mint nálatok a rövid passz. még ez is kevés lesz,hidd el. egyébiránt sem callejon,sem altintop nem nagyon fog játszani. szerintem a padon is ritkán lesznek. diarra távozik(ha minden igaz).
azt is elfelejted,hogy nálatok 3 kp poszt van,nálunk vagy 4,néha 5. de ha csak 3mal számolok is: alonso,khedira,sahin,lass(jelenleg) ez nem sok. özil inkább a felső hármasban lesz.
messideco
Presidente del Barça

2011.07.04. 12:00:34

http://www.totalbarca.com/
A totalbarca a legelső cikkben lehoz egy érdekes formációt. Ez szerint Pep 3-4-3-at választana Busquets-Xavi-Iniesta-Fabregas középpályával. A három védőre mindenképp kíváncsi lennék, Alves szerintem ebbe a rendszerbe nem illene. A három védő talán Puyol-Piqué-Abidal lenne?
Kép
"And my heart will leave you never."
Asys
Entrenador del Barça

2011.07.04. 11:54:22

Daffy!

Nekünk nem fér el a középpályán a Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Thiago, Keita, de a Madridnak elfér a Diarra, Alonso, Khedira, Sahin, Özil, Altintop? (ez akárhogy is számolom csak eggyel több)

Ráadásul a mi 2 vkp-nk (főleg Mascherano) magas szinten képes játszani középhátvédet, ahol viszont kevesebben vagyunk mint, ti és így a szám ki is egyenlítődik.

S míg nekünk elméletben egy Messi, Villa, Pedro, Sanchez, Afellay van elől, addig nektek meg: Higuaín, Benzema, Callejón, Ronaldo, Di Maria.

S akkor a kérdéses sorsú játékosaitokról még nem is esett szó, Kaka, Pedro León, Canales, Drenthe, Gago, mi van ha valamelyik mégis marad?

S még mi vagyunk túlzsúfoltak? Meg, hogy a mi fiataljaink nem fogják tűrni a padozást, gondolok itt Thiagora elsősorban, akkor mit szóljon Sahin vagy Khedira?
daffy
Madridista

2011.07.04. 11:53:30

Sanama írta: Nem arra gondoltam.
Xaviban szerintem még 2 jó év van. Addig Cesc megelégszik(ha már jönni akar) azzal, hogy kiegészítő tag.Azt viszont tutira veszem,ha idehozzák,akkor Pep fogja őket rotálni.
Xavi levezet, onnantól Cesc-Ini duó kezd.
Viszont 3év múlva Iniesta ott lesz, mint most Xavi, tehát onnantól 2-3év és ő is már levezetni fog(akkor Thiago lesz kb 25éves) Utána Cesc-Thiago jöhet. Feltéve ha Thiago tényleg van annyira jó,mint amennyire mondjuk.
Aláíirom,hogy ez eléggé idealisztikus elképzelés,de szerintem simán belefér.

Legalábbis szeirntem ez egy ésszerű rotációval simán megoldható. Keita 1. évét megnézhetjük mennyit játszott. Mellette játszott Xavi is Ini , szóval nem értem a problémát. Sérülés meg bármikor jöhet... 2posztra 3-4ember egyáltalán nem sok szerintem.
de akkor thiagot el kell engedni vagy hosszútávú 2-3 éves kölcsönbe vagy eladni ugyan ilyen hosszú visszavásárlási opcióval,mert jobban fejlődne pl a villarrealban ha állandó kezdő,mintha itt játszik évi 15 meccsen. a mai világban nem mondanám tutira,hogy kivárja a sorát,de meg lehetne kötni bizonyos opciókkal.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.07.04. 11:47:16

daffy írta:ha a sérülésre gondolsz,akkor nem tudom,hogy fabregas beéri-e azzal,hogy fáradtság,sérülés esetén beszáll. ez pesszimista esetben is max fél szezon lehet.
félreértitek a dolgot. nem azt mondom,hogy nem játszanának a fiúk,csak azt,hogy bárhol máshol: real,mu,chelsea,stb. egy állandó kezdő tagságot kapnának,míg nálatok várják a padon a lehetőséget. nem hiszem,hogy 2 fiatalnak ez elég és hogy így akarnak visszavonulni,de majd meglássuk.
Szerintem arra gondolt, hogy Iniesta 27 éves, míg Thiago 20... Magyarul ha Ini egy 5 év múlva kezd visszaesni - Iniesta sokat köszönhet a sebességének is, szóval nem csodálkoznék ha majd érezhető lenne rajta egy kis hanyatlás -, akkor Thiago teljesen átveheti majd a helyét. Andres is csak ekkoriban kezdett el kezdő lenni, addig inkább kiegészítő szerepet kapott. Plusz ha Xavi visszavonul, akkor csak 3-an lesznek 2 posztra, és az meg bőven jó. Cesc érkezésével úgy beszélnek itt sokan, hogy Thiago előtt örökre bezárulnak a kapuk. Erről szó sincs, csak max egy kicsivel később nyílnak meg előtte azok... Ha TÉNYLEG itt akar játszani, akkor ezt el fogja fogadni. A következő években is fog lehetőséget kapni, ez szerintem egyértelmű, Aztán ha Xavi visszavonul majd valamikor akkor még többet, Iniesta után pedig bomba kezdő. Persze ez nem 1-2 éven belül lesz, de csak ismételni tudom magam, Andres barátunk se 20 évesen vette át a stafétabotot Decotól... Az már más kérdés, hogy Thiago elég culé-e ahhoz hogy ezt az időt kivárja, én nagyon remélem hogy igen, mert amúgy egy remek kis játékosról van szó, nekem már most nagy kedvencem...

A 3-4-3-as felállás meg elég furcsán hangzik elsőre, csak úgy tudnám elképzelni, hogy Alves ugye szokásosan felmegy, Busi vissza középső védőnek ahogy szokta ilyenkor, és a bal oldalon Abidal nem fut fel, hanem marad szintén hátul. Így van is benne értelem, csak ez a bal oldal "feláldozását" jelentené, bár azt meg lehet bejátszaná teljesen Sanchez, szóval még működhetne is akár - tudom, Pedro, Villa előtte vannak, csak leírtam mint ötletet, úgyse fog ez megvalósulni, erre fogadni is mernék... :wink:
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.04. 11:42:31

daffy írta:
Sanama írta: Iniesta örökéletű?
ha a sérülésre gondolsz,akkor nem tudom,hogy fabregas beéri-e azzal,hogy fáradtság,sérülés esetén beszáll. ez pesszimista esetben is max fél szezon lehet.
félreértitek a dolgot. nem azt mondom,hogy nem játszanának a fiúk,csak azt,hogy bárhol máshol: real,mu,chelsea,stb. egy állandó kezdő tagságot kapnának,míg nálatok várják a padon a lehetőséget. nem hiszem,hogy 2 fiatalnak ez elég és hogy így akarnak visszavonulni,de majd meglássuk.
Nem arra gondoltam.
Xaviban szerintem még 2 jó év van. Addig Cesc megelégszik(ha már jönni akar) azzal, hogy kiegészítő tag.Azt viszont tutira veszem,ha idehozzák,akkor Pep fogja őket rotálni.
Xavi levezet, onnantól Cesc-Ini duó kezd.
Viszont 3év múlva Iniesta ott lesz, mint most Xavi, tehát onnantól 2-3év és ő is már levezetni fog(akkor Thiago lesz kb 25éves) Utána Cesc-Thiago jöhet. Feltéve ha Thiago tényleg van annyira jó,mint amennyire mondjuk.
Aláíirom,hogy ez eléggé idealisztikus elképzelés,de szerintem simán belefér.

Legalábbis szeirntem ez egy ésszerű rotációval simán megoldható. Keita 1. évét megnézhetjük mennyit játszott. Mellette játszott Xavi is Ini , szóval nem értem a problémát. Sérülés meg bármikor jöhet... 2posztra 3-4ember egyáltalán nem sok szerintem.
chonggy
Capitá del Barça

2011.07.04. 11:29:25

4 ember 2 posztra miért sok??
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
daffy
Madridista

2011.07.04. 11:26:09

Sanama írta: Iniesta örökéletű?
ha a sérülésre gondolsz,akkor nem tudom,hogy fabregas beéri-e azzal,hogy fáradtság,sérülés esetén beszáll. ez pesszimista esetben is max fél szezon lehet.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.04. 11:17:56

daffy írta:
Sanama írta:Thiago 20éves, ideje mint a tenger. Iniesta hány évesen lett stabil kezdő?
Thiagonak van 3 de még 4 éve is ahhoz, hogy szépen beépüljön, és az addigra leköszönő Xavit helyettesítse. Addig meg Cesc Ini Xavi 3mast szépen kiegészíti. Az,hogy mennyire, az csak Pepen múlik.

El vagytok kényeztetve,mert Messi itt van. Nem lehet mindenki 18évesen beton kezdő fogjuk már fel. Ilyen egyszer van egy évtizedben...vagy még ritkábban.
és ez esetben fabregas lenne az örök kiegészítő?
Iniesta örökéletű?
daffy
Madridista

2011.07.04. 11:13:35

Sanama írta:Thiago 20éves, ideje mint a tenger. Iniesta hány évesen lett stabil kezdő?
Thiagonak van 3 de még 4 éve is ahhoz, hogy szépen beépüljön, és az addigra leköszönő Xavit helyettesítse. Addig meg Cesc Ini Xavi 3mast szépen kiegészíti. Az,hogy mennyire, az csak Pepen múlik.

El vagytok kényeztetve,mert Messi itt van. Nem lehet mindenki 18évesen beton kezdő fogjuk már fel. Ilyen egyszer van egy évtizedben...vagy még ritkábban.
és ez esetben fabregas lenne az örök kiegészítő?
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.04. 11:12:04

MessiFan írta:Banyek felesleges ide bármit is írni :lol:
Mindenki a maga véleményét tartja a legjobbnak és nem gondol a Barcára eközben.

Egyébként mióta érnek ilyen piszkosul sok pénzt a futballisták? Sosem fogom megérteni..
Úgy sacc per kb. 2009 nyara óta, mikor a drága őfelséges királyi(ugyan már..) gárda, elkezdett telibe eszetlenül bevásárolni, Cé-ért dobtak egy 100ast, Kakáért 70et, Benzemáért 30at, és akkor még ehhez társul egy arab multizsilliárdos tulajdonos aki nevezetesen a Manchester City tulajdonosa és 170ért venné meg Cé-t. Csak ennyi a történet.....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.04. 10:55:39

Banyek felesleges ide bármit is írni :lol:
Mindenki a maga véleményét tartja a legjobbnak és nem gondol a Barcára eközben.

Egyébként mióta érnek ilyen piszkosul sok pénzt a futballisták? Sosem fogom megérteni..
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.04. 10:49:27

tuziat96 írta:hallottátok hogy real is meg akarja venni fabregast??? vélemény? :?: :?: :?: 8) 8) :shock: :shock: :shock:
Azt is el kéne olvasni, hogy többször lenyilatkozta, hogyha eligazol, akkor csakis a Barcába.... Ja és nem kell szerintem 682 smiley a végére... :roll:
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Bobberto
Capitá del Barça

2011.07.04. 10:49:14

P.U.Y.O.L. írta:
Bobberto írta: Ez a 3-4-3 elgondolás tetszik, de kötve hiszem, hogy Pep is így gondolja :)
Nekem pedig nagyon nem tetszik. A két szélső hátvéd elengedhetetlen a mi játékunkban. Nagyon fontos láncszemek. Értem én, hogy a 3-4-3ban is eltolódnának, mint most, (mert meccs közben az a 4-3-3 csak egészen ritkán 4-3-3) de más rendszerben tennék ezt, kevesebb lenne a kifejezetten védő felfogású ember. Így is rengeteg gólt lövünk. Csak azért, hogy esetlegesen beférjen a kezdőbe Cesc, Xavi és Ini mellé....én teljesen feleslegesnek érzem azt, hogy az eddig felépített és tökéletesített játékunkat átalakítsuk. Ha jön Fabregas, akkor teljesen jól meglesznek ők hárman 2 posztra. Belehet azt osztani úgy, hogy senki ne érezze meg komolyabban. Egyedül Thiago fog egy picit rosszul járni, de ahogy előttem említették, neki még van ideje. Minden esetre én se bánnám, ha nem jönne Fabregas, de akkor se dőlnék a kardomba (na jó csak konyhakésem van...) ha mégis megérkezne hozzánk most nyáron.
Persze érthető, amit mondasz. Szerintem Pep fejében sem ez a variáció merült fel elsőnek. Viszont egy felkészülési meccsen én megnézném/megpróbálnám eljátszani. A szélső hátvédek megmaradnak, ahogy fellépnének, valaki biztosan hátrazárni értelem szerűen. Ahogy mondtad is, hogy a 4-3-3 nem mindig is igazi 4-3-3 nálunk, így ennél sem érzem annyira 3-4-3nak. A vkp legyen az Busi vagy Masche talán nem is lenne annyira vkp, inkább csak feljebb lépne néha, és így adná ki az erősen rombusz alakot a kp. Sok esélyt nem adok neki, ahogy már mondtam, de legalább láttunk egy alternatívát, ha gebasz lenne az eredménnyel, akkor így is tudunk váltani.
Szépen rotálni cserélgetni fogja Pep (reményeim szerint) az embereket és akkor senki sem panaszkodhat.
Még 1 dolog: még kíváncsi lennék arra is milyen labdabirtoklást tudna produkálni ez a "rombusz" :D
Kép
tuziat96
Barça C
Kapcsolat:

2011.07.04. 10:47:14

hallottátok hogy real is meg akarja venni fabregast??? vélemény? :?: :?: :?: 8) 8) :shock: :shock: :shock:
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.04. 10:43:31

messideco írta:Eddig nem támogattam Sanchez érkezését, de most már igen :) Szerintem Rossi nem tudta volna ellátna a hamis kilences szerepkörét, szélen pedig nem tudom hogyan képes játszani.
Sanchez pedig állandó versenyhelyzetet tud teremteni a Villa-Pedro párosnak.
Fabregas leigazolását továbbra sem tartom ésszerűnek.
A "hamis 9es" azaz a "false nine" szerepkör jelenleg Messi feladata, szóval ha érkezne, nem hiszem hogy sokat játszana ott....
Kép
Válasz küldése